Creative Assembly

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Creative Assembly sayfasından yönlendirildi)
The Creative Assembly

The Creative Assembly, 28 Ağustos 1987 yılında Tim Ansell tarafından kurulan İngiliz oyun geliştirme şirketidir. Total War serileri (Total War: Shogun 2, Medieval II: Total War, Rome:Total War), şirketin en önemli ve en çok ilgi çeken çalışmalarıdır. 1993 ile 2000 yılları arasında EA Sports'un distribütörlüğü altında spor oyunları da geliştiren şirket, 2005 yılında SEGA tarafından satın alındı. 90 öncesi birçok İngiliz oyun geliştiricisi gibi onlar da DOS, Amiga ve ZX Spectrum için oyunlar geliştirdiler. Stunt Car Racer, Shadows of the Beast ve Fifa İnternational Soccer bu platformlar için en meşhur oyunlarıdır. Bir süreliğine EA Games'in Avustralya'daki stüdyolarını da kullanan 1999 Cricket World Cup adlı oyunu mezkur stüdyoda geliştirdi.

Spor oyunları üreten bir şirket olarak bilinmesine rağmen, asıl ününü Total War serisini geliştirmesi ile kazandı. İlk oyunu Shogun:Total War Sengoku zamanında Japonya'da geçen diğer Total War serileri gibi sıra tabanlı ve gerçek zamanlı stratejinin harmanlandığı bir oyun. Shogun: Total WarMedieval: Total War ve Rome: Total War takip etti ve bu seri şirkete haklı bir ün kazandırdı.

Sega, Creative Assembly'nin spor oyunlarındaki başarısı ve Total War serisinin potansiyelini hesaba katarak şirketi yaklaşık 30 milyon dolara satın alarak Avrupa'daki yatırımlarının bir parçası haline getirdi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]