StarCraft

Vikipedi, özgür ansiklopedi
StarCraft
GeliştiriciBlizzard Entertainment Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcılarWindows, Mac OS

Blizzard Entertainment
Sierra Entertainment
Nintendo 64

Nintendo
YapımcılarBlizzard Entertainment

Mass Media Interactive Entertainment

(Nintendo 64 sürümü)
TasarımcılarChris Metzen
James Phinney
BestecilerDerek Duke

Jason Hayes

Glenn Stafford
SeriStarCraft
PlatformlarWindows, Mac OS, Nintendo 64
ÇıkışWindows

31 Mart 1998
Mac OS
Mart 1999
Nintendo 64
13 Haziran 2000 (Kuzey Amerika)

16 Haziran 2000 (Avrupa)
TürGerçek Zamanlı Strateji
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin
2017 Gamescom etkinliğinde düzenlenen bir StarCraft turnuvası

StarCraft (SC) (İngilizceYıldız zanaatı) Blizzard Entertainment tarafından piyasaya sürülen gerçek zamanlı strateji türünde, uzayda geçen ve üç ırkın savaşını konu alan bir bilgisayar oyunudur. Terran, Protoss ve Zerg isimli üç ırk mevcuttur. Irklar arasındaki denge çok iyi ayarlanmıştır. Oyunun strateji esnekliği, bir önceki benzeri olan Warcraft 2'ye göre daha geniş olan harita seçenekleri ile birleşince, uzun oynama süresi ve bol strateji seçeneği sunmaktadır.

Brood War isimli genişleme paketi ile birlikte oyundaki her üç ırk arasında güç daha da dengelenmiştir.

Özellikle Güney Kore ve Botsvana'da büyük bir oyuncu kitlesine sahiptir. Blizzard, 1998 - 2007 yılları arasında Starcraft:Brood War başlığından 12 milyon kopya satıldığını açıklamıştır, Starcraft uluslararası anlamda özellikle çoklu oyuncu kısmı ile, bilgisayar dünyasında tarikat benzeri bir oyuncu kitlesi toplamıştır. Gerçek zamanlı strateji oyunlarında endüstri standardı olarak kabul edilmektedir. Oynanabilirliği ve kalitesi, yıllar geçmesine rağmen hala kendini kabul ettirici düzeydedir.

Blizzard Mayıs 2007'de oyunun ikinci versiyonu üzerinde çalıştıklarını bildirmiştir. Blizzard, ırklara yeni ünitelerin eklendiği ve grafiklerin üç boyutlu hazırlandığı StarCraft 2'yi 27 Temmuz 2010’da piyasaya sundu. Her iki oyun da StarCraft serisinin Dünyadaki en iyi temsilcisi Güney Koreli oyuncular tarafından oynanmaya devam etmektedir. Daha önceki efsane oyuncular ise oyunun orijinali piyasaya çıktığı zamana kadar StarCraft I oynamaya devam etmişlerdir.

Blizzard Firması 2017 yılında yaptığı bir açıklama ile eski Starcraft ve Ek paketlerinin ücretsiz olacağını duyurdu, yeni paket fiyatı ise henüz belirsiz.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]