Shaggy Rogers

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shaggy Rogers
İlk görünüm"What a Night for a Knight" (Scooby-Doo, Where Are You! bölüm)
Seslendiren
Bilgileri
CinsiyetErkek
AileSamuel Chastain Rogers (babası)
Wendy Rogers (annesi)
Colton Rogers (babası Scooby-Doo! Mystery Incorporated)
Paula Rogers (annesi Scooby-Doo! Mystery Incorporated)
Maggie "Sugie" Rogers (kız kardeşi)

Norville "Shaggy" Rogers, Scooby-Doo serisinin kurgusal bir karakteridir. korkak gevşek ve Scooby-Doo'nun en uzun zamandır en yakın arkadaşı ve sahibi. Shaggy, gizemleri çözmekten çok yemek ile ilgilenir. O ve Scooby, filmleri'in tüm tekrarlamalarında görünen tek karakterlerdir.

Karakter tanımlaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Shaggy, "like" deyimini sık kullandığı ve şaşırdığında "Zoinks!" Unvanını aldığı karakteristik bir konuşma modeline sahiptir. Onun takma adı kum-sarışın saçlarının tüylü stilinden ve genel giyiminden kaynaklanmaktadır. Ayrıca kaba bir keçi sporu yapıyor. Kendine özgü kıyafetleri yeşil bir v yaka tişörtünden ve kahverengimsi kırmızı çan-altı pantolondan oluşuyor. Scooby-Doo'nun 13 Ghosts filminde ve TV için yapılmış filmlerde, kırmızı bir v yaka ve mavi çan tabanı giyiyordu. Scooby ve Shaggy, karşılıklı büyük iştahlarından dolayı Scooby Snack'leriyle kolayca rüşvetle karşılanırlar. Her ikisi de gevezelik ve korkaklık eğilimi gösterirler. Her ikisi de açlığını "Sürekli bir terör ortamında olmak bizi sürekli açıyor" diye ısrar ederek haklı çıkarıyor. Scooby-Doo'da Zombie Adası'nda. Shaggy'nin en sevdiği yemek "turşu ekstra peynir pizza" (TV filmi Scooby Doo! Abracadabra-Doo'da gösterildiği gibi). "Sirk Macerası Bedlam" da, yolda ve "Şövalye İçin Ne Gecelikte", eskiden jimnastikçi olduğunu iddia ediyor - her ikisi de kötü adamlardan hızla uzak durmanın kötü niyetli becerilerine ima ediyor. Freddy'nin tuzaklarında kaçınılmaz olarak yem rolü atanır. Parça halinde olmasından dolayı, bazı durumlarda kendisi Scooby'den bile daha hızlı çalışabildiğini gösteriyordu, hatta ikincisi dört adımda bile çalışıyor. "Scooby-Doo için bir ipucu" (başlangıç dizisi Scooby-Doo, Where Are You!) Adlı erken bir bölümde, muhtemel olmayan gıda kombinasyonları için yaptığı tadı (çikolata kaplı sosisli sandviç ve karaciğer sosu) "la mode" Bir bebek Shaggy'nin ilk oyuncağı için atık imha birimi aldığı sonucudur. Scooby-Doo'da! Ve Meksika Canavarı olan Fred, Shaggy'nin bu kadar çok yemek yediğini "yüksek metabolizması" olarak açıklıyor.

Shaggy kendine, korku ile atletizmde etkileyici yetenekler gösterdiğini gösterdi; Bununla birlikte, Shaggy'nin sadece bir panik haline dönüştürüldüğünde bu yetenekleri gören bu yetenekler her zaman komik bir nitelik taşıyor. Scooby-Doo'da! Kamp korkusu, sıkışıp kaldıkları hayal kırıklığı içinde eski moda bir hapishane hücresinin demir çubuklarını o kadar zorlar ki çöker. Shaggy'nin deneyimlere ya da doğaüstü olayların oluştuğu varsayımlarına karşı tipik acil tepki teröre duyulan korkaklıktır. Bu olası bir panik bozukluğu türü olarak Phantosaur Efsanesi'nde açıklanmıştır; Bu durumda, geçici olarak hipnoterapi ile iyileştirildi.

Gelişme[değiştir | kaynağı değiştir]

Scooby Doo'nun dört genç lider karakteri, 1959-63 Amerikan oturma komitesi Dobie Gillis'in Sevgililerinden dört ana karakterden esinlenildi ve Shaggy, Bob Denver'ın oynadığı gibi Maynard G. Krebs karakterinden türetildi. Maynard'ın beatnik tarzı keçi sakalı, genel görünüşü ve "benzer" kelimesi bir noktalama işareti biçiminde kullanılması, herkesin bir beatnik yerine bir hippi yapması için güncellenen karakterin temel kişilik özelliğiyle Shaggy karakterine girdi.

Shaggy'nin ilk seslendiren olan Casey Kasem, başlangıçta Shaggy'ye atandıktan sonra rahatsız olduğunu söyledi. Kasem, "hippilerin neredeydiklerini" iddia ederken, daha önce hiç hippi karakteri tasvir etmediğini belirtti. Kasem, Fred Jones'u canlandırmak istedi ve Frank Welker Shaggy'i canlandırmak istedi. Bunun yerine, CBS ağı Kasem'i Shaggy'ye, Welker'ı Fred'e atadı. Bir hippinin sesine benzeyen şeylerden emin değilim, Kasem, Richard Crenna'nın karakteri Walter Denton'ın vokal tarzını ve Shaggy'ye yönelik davranış biçimlerini radyo / televizyon sitcomu Miss Brooks'tan aldı. Kasem, Shaggy'ye seslenmeye devam ederken karakterin evrimleştiğini söyledi. Kasem, "ses dinamikleri" ni geliştirdiğini ve gülmelerinin giderek kaliteyi kazandığını söyledi. Kasem, Shaggy'nin 2002'de "bugün başından beri korktuğunu" ekledi. Kasem, üreticileri Shaggy'nin 2002'de kendisi gibi bir vejetaryen olması gerektiğine ikna etti.

Aktörler

Matthew Lillard, 2002 ve 2004 yapımı Scooby Doo filmlerinde Shaggy Rogers, karakterini oynamıştır, 2009'da ise Shaggy karakterini seslendirmeye başlamıştır.

Radyo disk jockey, komedyen ve aktör Casey Kasem karakterin sesini yarattı. Kasem 28 yıldır Shaggy'yi seslendirdi, Scooby Doo'dan, Where are You'den! 1969'da Johnny Bravo'nun Bravo Dooby bölümüne kadar 1997'de. What's New, Scooby Doo'dan başlayarak? 2002'de ve Looney Tunes: 2003'te Maceraya Devam'ı kadar sürdürdü, Kasem 2009'da emekli olana kadar rolünü sürdürdü. Billy West, onu Zombi Adasında (1998) Scooby-Doo filminde seslendirdi. Scott Innes (Scooby ve Scrappy-Doo'yu da seslendirdi) Shaggy'yi 1999-2001 yılları arasında doğrudan video filmlerde ve video oyunlarında 2009 yılına kadar seslendirdi. Innes, Shaggy'yi Harvey Birdman, Lawyer Attorney ve DirecTV ticari bir törenle yeniden canlandırdı. 2008'de Scooby çetesine girdi. Scott Menville Shaggy'yi Shaggy ve Scooby Doo'da Dile Getirdi Bir İpucu Al! Shaggy'nin seslendirmesini 2002 ve 2004 canlı çekim filmlerinde Shaggy olarak oynayan 2010 yılı itibarıyla Matthew Lillard seslendirdi. Lillard ayrıca Robot Chicken ve MAD'de Shaggy oynadı. Nick Palatas, Shaggy'yi 2009 ve 2010 canlı çekim filmlerinde oynadı.

Nick Palatas, 2009 ve 2010 yapımı Scooby Doo filmlerinde oynamıştır, bu görüntü ise Scooby Doo: Göl Canavarının Laneti filminden.

Tarafından seslendirilen:

Anlatım Yazan:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]