Polis Akademisi Moskova Görevi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Polis Akademisi Moskova Görevi
Police Academy: Mission to Moscow
Film afişi
YönetmenAlan Metter
YapımcıPaul Maslansky
SenaristNeal Israel
Pat Proft
Randolph Davis
Michael S. Chodos
OyuncularGeorge Gaynes, Michael Winslow, David Graf, Leslie Easterbrook, Claire Forlani, Ron Perlman, Christopher Lee ve Charlie Schlatter Kyle Connors ve G. W. Bailey Yüzbaşı Harris
MüzikRobert Folk
Görüntü yönetmeniN/A
KurguDennis Hill, Suzanne Hines
DağıtıcıWarner Bros.
TürüMacera / Komedi
Yapım yılı1994, ABD-Rusya
Süre83 dakika
Dilİngilizce
Önceki filmPolice Academy 6: City Under Siege (1989)

Polis Akademisi: Moskova Görevi Polis Akademisi serilerinin 7. ve son filmidir. Tüm serilerin yapımcısı Paul Maslansky sekizinci film için düğmeye bastı. George Gaynes, Michael Winslow ve David Graf, yedi filmin hepsinde görünen tek üç oyuncu kadrosuydu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Rus mafya patronu Konstantine Konali (Ron Perlman), bağımlılık yaratan video oyunlarıyla bilgisayarların güvenlik sistemini çökerterek kara para aklamaktadır. Mafya ile başa çıkamayan Rus hükûmeti, Polis Akademisinden yardım ister. Konali'yi yakalamak için çaresiz kalan Rus Komutan Alexandrei Nikolaivich Rakov (Christopher Lee), Amerika'dan yardım ister. Rakov, bir polis toplantısında tanıştığı birisini, Komutan Eric Lassard'ı (George Gaynes) getirmeye karar verir.

Lassard, ekibine Rusya'daki görev hakkında bilgi verir ve ardından Moskova'ya giderler. Moskova'da Lassard ile birlikte Çavuş Larvell Jones (Michael Winslow), Çavuş Eugene Tackleberry (David Graf), Kaptan Debbie Callahan (Leslie Easterbrook), Cadet Kyle Connors (Charlie Schlatter) ve Kaptan Thaddeus Harris (G.W.Bailey).

Konali'yi ele geçirmeyi planlarken, yeni bir plan tasarlarlar: dünyanın güçlerine ait veritabanlarını koruyan sistemler de dahil olmak üzere dünyadaki herhangi bir bilgisayar güvenlik sistemini çökertebilecek oyunun daha da bağımlılık yapan bir versiyonunu yaratmak.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin çekimleri 1993 sonbaharında Rusya'da gerçekleşti.[1] DVD sürümünde yer alan Underneath the Mission'ın kamera arkası tanıtımına göre bu film, Bolşoy Balesi ve Kızıl Meydan'da çekilen sahneler sayesinde Rusya'da çekilmesine izin verilen ilk Amerikan yapımı komedi filmlerinden biriydi. Ekim 1993 anayasa krizi ve zarar gören Beyaz Saray nedeniyle üretim geçici olarak durduruldu. Çatışmaya rağmen, çatışmanın Moskova havaalanında çekilmesinin ardından ilk sahnelerden biriyle prodüksiyonun devam etmesine izin verildi. Michael Winslow ile yapılan bir röportajda, Underneath the Mission tanıtımında, bisiklet hileleri yaptığı sahne, komik ses efektlerini almak için kablosuz bir mikrofon takmıştır. Yapım ekibinin bilmediği, mikrofonun kullandığı frekansın ordu tarafından kullanılan frekansla aynıydı ve yetkililerin film ekibinin üzerine inmesiyle sonuçlandı (Paul Maslansky, olayın dostane şartlarla sona ermesine rağmen).[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Eller, Claudia (10 Ekim 1993). "Police Academy' Forced to Play by Moscow Rules". The Los Angeles Times. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  2. ^ "Underneath the Mission" (2004), a featurette included on the 2004 DVD release of Police Academy: Mission to Moscow, Warner Bros. Home Video