Monokok

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Deperdussin Monocoque, ahşap kabuk konstrüksiyonlu
Monokok gövdeye sahip Nash Ambassador

Yapısal kabuk olarak da adlandırılan Monokok, yumurta kabuğuna benzer şekilde, yüklerin bir nesnenin dış kabuğu tarafından desteklendiği yapısal bir sistemdir. Monokok kelimesi, "tek kabuk" anlamında Fransızca bir terimdir.[1]

İlk olarak tekneler için kullanılan[2] gerçek monokok, kabuk içinde hem çekme hem de sıkıştırma kuvvetlerini taşır ve yük taşıyan bir iç çerçevenin olmamasıyla tanınır. Kabuğa perçinlenmiş çerçevelerle güçlendirilmiş metal bir kabuk veya kaplama kullandıklarından, çok az metal uçak kesin saf monokok olarak kabul edilir ancak çoğu ahşap hava taşıtı çerçeveli olmasına rağmen monokok olarak tanımlanır. Gerçek bir monokok hem gerilmeyi hem de kabuktaki basınç kuvvetlerini ve yükü taşıyan bir iç çerçevenin yokluğu ile tanınabilir.

Buna karşılık yarı-monokok, gerilmiş kabuk ile direkler ve kaburgalar veya çerçevelerden oluşan sıkıştırıcı bir yapıyı birleştiren bir melezdir.[3]

Gerçek monokoklarla karıştırılmaması gereken diğer yarı monokoklar, kompozit eğilimindeki araçların yekpare gövdeleri ve her ikisi de basıncı dengelenmiş şişirilebilir kabuklar veya balon gövdeleri içerir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Merriam-Webster Dictionary, 2011
  2. ^ Garson, Paul (May–June 2018). "Art Deco on Wheels: 1930 Majestic". Motorcycle Classics. 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2018. 
  3. ^ Airframe and Powerplant Mechanics Airframe Handbook (Publication AC65-15A). Washington, DC: US Department of Transportation Federal Aviation Administration Standards Division. 1976. s. 4. ISBN 0-16-036209-1. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]