Lizzie McGuire (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lizzie McGuire
YönetmenJim Fall
YapımcıStan Gogow
SenaristSusan Estelle Jansen
Ed Decter
OyuncularHilary Duff
Adam Lamberg
Hallie Todd
Robert Carradine
Yani Gellman
Jake Thomas
Ashlie Brillault
Clayton Snyder
Alex Borstein
MüzikCliff Eidelman
DağıtıcıWalt Disney Pictures
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı2002,ABD
Çıkış tarih(ler)i2 Ekim 2002
Süre94 dakika
Dilİngilizce
Bütçe17.000.000 $

Lizzie McGuire, Disney Pictures adlı şirketin yayınladığı, başrolünü Hilary Duff'ın oynadığı bir komedi filmi. Filmde, lise öğrencisi Lizzie McGuire (Hilary Duff)'ın okul gezisiyle Roma'ya gitmesi ve burada başından geçen komik olaylar anlatılmaktadır. Film, yapımcılığını yine Disney'in yaptığı ve filmle aynı ismi taşıyan dizinin; dünya çapında çok sevilmesi üzerine çekilmiştir.

Film, çıktığında genellikle olumlu eleştiriler almış ve gösterime girdiği 2002 Ekim ayında ABD box office listelerinde ikinci sıraya kadar yükselmiştir. Filmin çekimleri 2002 yılının yaz aylarında bitmiştir.

Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Lizzie McGuire, orta okuldan aksilikler dolu bir mezuniyet töreni sonrasında mezun olur. Çok sakar bir kız olduğundan dolayı törende yaptığı konuşma sonrasında ayağı kayıp düşer ve tüm tören yerini perdelere takılmasından dolayı mahveder. Bunun sonrasında okul gezisi için okul arkadaşları ile ve okuldan bir öğretmen ile Roma'ya gider. Roma'da kafilenin en arkasıdan yakın arkadaşı ile giderken Pauolo isimli genç bir İtalyan şarkıcı ile tanışır. Paulo Lizzie'ye onun İtalyan bir şarkıcı olan Isabella'ya çok benzediğini söyler. Ardından bir müzik yarışmasında Isabella'nın yerine geçip onunla birlikte şarkı söylemesini ister. Lizzie, bu teklifi önce reddetse de sonra istmeyerek de olsa kabul eder. İkili provalar yapar. Şov günü gelir ve her şey hazırdır.

Şovun başladığı sırada sesler ile ilgili olan kabinde operatörün yanında gerçek Isabella belirir. Isabella, Paulo ve Lizzie'nin Colleseum'da korkunç bir kalabalığın önünde şova başlamasını izler. Şarkı söyleme sırası Lizzie'ye geldiğinde onun yerine şarkıyı Isabella söyler. Ardından Isabella yavaşça sahneye çıkar. Seyirci tabii ki iki tane isabella gördüğü için şaşkındır. Sonra sıra yeniden Paulo'ya geldiğinde Isabella operatörden Paulo'nun playback yapmaması için sesini kapattırır. Ardından Paulo şarkıyı söyleyemez ve izleyiciler tarafından protesto edilir. Isabella Lizzie'yi seyirciye tanıştırır ve canlı performansı için onu seyirciyle baş başa bırakır. Lizzie, performansına biraz çekingen başlar fakat muhteşem bir performans sunar. Seyircilerin arasında arkadaşları va ailesi de vardır ve herkes onu şaşkınlıkla alkışlar. Ardından otele basın mensupları gelir Lizzie va ailesi ile röportaj yaparlar. Filmin sonunda da otelin Roma manzaralı çatısında Lizzie en yakın arkadaşı Dave'i öper ve film biter.

Filmde yer alan oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü
Hilary Duff Lizzie McGuire & Isabella Parigi
Adam Lamberg David "Gordo" Gordon
Robert Carradine Sam McGuire
Hallie Todd Jo McGuire
Jake Thomas Matt McGuire
Yani Gellman Paolo Valisari
Alex Borstein Miss Ungermeyer
Clayton Snyder Ethan Craft
Ashlie Brillault Kate Sanders
Brendan Kelly Sergei
Carly Schroeder Melina Bianco
Daniel R. Escobar Mr. Escobar
Jody Racicot Giorgio
Terra MacLeod Franca DiMontecatini
Claude Knowlton Sahne Sorumlusu
Katy Saunders Yardımcı Kız# 1
Antonio Cupo Manken # 2
Christine Lippa Ebeveyn#2

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]