Kings of Convenience

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kings of Convenience
Genel bilgiler
Başladığı yerNorveç
TarzlarIndie Folk- Indie Pop
Etkin yıllar1999-günümüz
Resmî sitehttp://www.kingsofconvenience.eu/
ÜyelerErlend Øye
Eirik Glambek Bøe

Kings of Convenience, Bergen, Norveçli indie folk-pop ikilisi. Erlend Øye ve Eirik Glambek Bøe’den oluşan grup, sakin vokalleri, zarif gitar ve piyano melodileriyle tanınır. Grup elemanlarının ikisi de vokal, gitar ve besteleri üstlenmektedir. İkili, aynı zamanda "Yeni Akustik Hareket"in, Belle and Sebastian, Coldplay gibi öncülerinden biridir.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Erlend Øye 21 Kasım 1975, Eirik Bøe ise 20 Ekim 1975 doğumludur. Birbirlerini 11 yaşından beri tanıyan ikili, 16 yaşına geldiklerinde “Skog” (“forest”) adında bir grupta, diğer iki arkadaşlarıyla birlikte çalmaya başladılar ve ayrılıp Kings of Convenience’yi kurmadan önce sadece “Tids Tale” adında bir EP çıkardılar.

1999 yazı boyunca çeşitli Avrupa festivallerinde boy gösterdikten sonra ikili Amerikan şirketi Kindercore ile anlaştı. 2001’de Londra’da bir süre yaşadıktan sonra, ilk albümleri “Quiet is the New Loud”u yayınladılar. Albüm oldukça başarılı bulundu ve incelikli melodileri ve sözleri ile, “Belle and Sebastian”, “Simon and Garfunkel” gibi müzisyenleri örnek alan amatör gruplar için de yeni bir esin kaynağı oldu.

“Versus”, “Quiet is the New Loud” albümünün remixlerinden oluşan ikinci albüm, aradan çok süre geçmeden yayınlandı ve bu albümün ardından, gruptan bir süre yeni bir eser gelmedi. Øye, sonraki birkaç yılını Berlin’de, solo çalışmalarla geçirdi ve “DJ Kicks” serisi altında çeşitli eserler yayınladı.

2004’e gelindiğinde, grup üçüncü albümü “Riot on an Empty Street”i yayınladı. “I’d Rather Dance Wtih You” adlı ikinci single’ın videosu, MTV Avrupa listelerinde 2004’ün en iyi videosu seçildi. Albümde, şarkıcı Lestlie Feist’in de katkıları oldu.

İkilinin dördüncü stüdyo albümü Declaration of Dependence 20 Ekim 2009 tarihinde yayınlanmıştır.[1]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Single’lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortak Çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cornelius - Drop (The Tusen Takk Rework). (2002)
  • Feist - 'Know How' ve 'The Build Up' (Riot on an Empty Street) ve 'Cayman Islands' (Know-How single’ı).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yeni albüm haberi". 24 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]