Inside No. 9

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Inside No. 9
TürKara komedi
Komedi-drama
Korku
Proje tasarımcısıReece Shearsmith
Steve Pemberton
YazarReece Shearsmith
Steve Pemberton
YönetmenDavid Kerr
Dan Zeff
Guillem Morales
Reece Shearsmith
Steve Pemberton
Graeme Harper
Jim O'Hanlon
Matt Lipsey
Barbara Wiltshire
BaşrolReece Shearsmith
Steve Pemberton
ÜlkeBirleşik Krallık
Diliİngilizce
Sezon sayısı6
Bölüm sayısı39
Yapım
Yönetici yapımcıJon Plowman
YapımcıAdam Tandy
Gösterim süresi28-30 dakika
Yayın bilgileri
KanalBBC Two
Yayın tarihi5 Ocak 2014
Dış bağlantılar

Inside No. 9, ilk kez 2014'te yayınlanan bir İngiliz kara komedi antolojisi televizyon programıdır.

Reece Shearsmith ve Steve Pemberton tarafından yazılmıştır ve yapımcılığını BBC yapmaktadır. Her 30 dakikalık bölüm, Pemberton ve Shearsmith'in en az birinin (genellikle her ikisi) başrolünde olduğu, yeni karakterler ve yeni bir ortam içeren kendi kendine yeten bir hikâye şeklindedir. Yazarların yanı sıra, her bölümde yeni bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Hikâyeler bir şekilde 9 numara ve tüm bölümlerin arka planında yer alan pirinç bir tavşan heykeliyle bağlantılıdır. Mekanlar arasında bir banliyö evi, gotik bir konak ve bir ahır bulunmaktadır. Pemberton ve Shearsmith, Inside No. 9 için, önceki bir proje olan ve tek bir odada çekilen Psychoville'in bir bölümünden ilham aldı.

Temalar ve üslup bölümden bölüme değişir, ancak hepsinde komedi, korku veya sapık mizah unsurları vardır. İlk sezon 2014 yılında gösterildi ve altı normal bölüm ve yalnızca çevrimiçi olarak yayınlanan özel bir bölüm içeriyordu. Yine altı bölümden oluşan ikinci sezon 2015 yılında gösterildi. Üçüncü sezon Aralık 2016'da bir Noel özel bölümüyle başladı ve bunu, Şubat 2017'den itibaren beş bölüm daha izledi. Ardından dördüncü sezon 2018'de gösterildi. BBC, 3 Şubat 2020'de 5. Sezonu yayınlamaya başladıktan sonra 9 Mart 2020'de gösterinin iki sezonunun daha yayınlanacağını duyurdu.

Inside No. 9, senaryoların mizah ve yaratıcılığının yanı sıra öne çıkan oyuncuların yeteneklerini öven eleştirmenler tarafından da çok iyi karşılandı. Inside No. 9, 35. yıllık Banff Dünya Medya Festivali Rockie Ödülleri'nde Eskiz ve Komedi ödülünü kazandı ve 2016 Rose d'Or töreninde komedi ödülünü kazandı. 2014 Freesat Ödülleri'nde En İyi TV Sitcom ödülüne, En İyi Orijinal Program Yayın Ödülü'ne ve 2014 İngiliz Komedi Ödülleri'nde hem En İyi Yeni Komedi Programı hem de En İyi Komedi Drama dalında aday gösterildi. Comedy.co.uk Ödülleri'nde 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında "En İyi Komedi Dizisi" seçildi ve 2017 ve 2018'de "Yılın Komedisi" seçildi.