II. Aleksi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

II. Aleksi Rusya Ortodoks Kilisesi Lideri.

Alexey Mihayloviç Ridiger'ın Saint Petersburg'da doğan babası Mikhail Ridiger (1902–1962), Baltık Alman bir ailenin torunudur . Ataları Kaptan Heinrich Nicolaus (Nils) Rüdinger, İsveç tahkimat komutanı Dünamünde, İsveç Livonia, tarafından şövalye ilan edildi. İsveç'in Charles XI sonra 1695. yılında Estonya, İsveç ve Livonia İsveç parçası haline Rus İmparatorluğu'nun bir sonucu olarak Büyük Kuzey Savaşı yüzyılın başında -18, babası II. Aleksi'nin bir başka aile üyesi Friedrich Wilhelm von Rüdiger (1780–1840), Rusya'nın II. Yekaterina döneminde Ortodoks Hıristiyanlığı kabul etti. Daryayarya Fyodorovna Yerzhemska'ya olan evliliğinden, daha sonra Patrik'in büyük büyükannesi Yegor (Georgi) von Rüdiger'i (1811–1848) doğurdu.

1917'de Rusya'daki Ekim Devrimi'nden sonra, Alexey Ridiger'ın babası mülteci oldu ve ailesi Estonya'ya, ilk olarak rahip Ralph von zur Mühlen tarafından mültecinin yapıldığı Haapsalu'ya yerleşti. Mihail daha sonra Estonya'nın başkenti Tallinn'e taşındı ve burada 1926'da tanıştığı ve daha sonra doğan Yelena Losifovna Pisareva (1902–1959) ile evlendiği burada öldü.

Alexey Ridiger'ın babası, 1940 yılında Tallinn'deki ilahiyat okulundan mezun oldu ve daha sonra Tallinn'deki Tanrı'nın Annesinin Doğuşu Kilisesi'nin papazı ve rektörü oldu . Daha sonra Estonya'da Piskoposluk Konseyi üyesi ve başkanı oldu.