Han (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Han Lue sayfasından yönlendirildi)
Han
Hızlı ve Öfkeli karakteri
İlk görünümBetter Luck Tomorrow
Son görünümHızlı ve Öfkeli 10
CanlandıranSung Kang
Ekip üyeleri
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekSokak yarışçısı
Önemli ilişkileriGisele Yashar

Han Lue, Hızlı ve Öfkeli film serisinde Sung Kang tarafından canlandırılan kurgusal karakterdir. Han, Güney Kore asıllı Amerikalıdır ve sokak yarışçılığı yapmaktadır. İlk olarak serinin ilk filmi Hızlı ve Öfkeli'de rol alan Han son olarak ise Hızlı ve Öfkeli 9 filminde görüldü. Yakın arkadaşı Dominic Toretto ile iş içerisine girmiştir ve grup kurmuşlardır. Hızlı ve Öfkeli 4'te Dominic Toretto ile yakıt tankeri çaldı. Han serinin ilerleyen filmlerinde yer alsa da olaylardan daha sonra yaşanan ancak diğer filmlerden daha önce çıkan Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı'nda Amerika Birleşik Devletleri'nden sokak yarışları nedeniyle uzaklaştırılan Sean Boswell'e akıl hocalığını yaptı ve onunla arkadaşlık etti. Han, Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı'nda eski dostu Takashi ile Tokyo sokaklarında yaptığı arabalı kovalamaca sonucu Deckard Shaw'ın kullandığı araçla çarpışır. Araban inen Deckard, Han'ın aracını aleve vererek patlatır. Han'ın öldüğünü düşünen Dominic onun intikamını almak içün Deckard'ın peşine düşer ve onu hapse gönderir. Hızlı ve Öfkeli 9'da Han'ın o kazada ölmediği ortaya çıkar.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Han Seoul-Oh, Amerika'da doğup büyümüştür. Büyüdüğünde ilk sevgilisi Cara Mirtha olmuştu. Ayrıca Han, küçük yaştan beri sigara tiryakisiydi. Bu alışkanlığından ellerini meşgul tutmak için, her zaman bir şeyler yiyordu.[1][2]

Dominic ile tanışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir sıra Han, Baja, Meksika'ya gitti. Burada sokak yarışlarının düzenlendiği yerde Dominic Toretto ile ilk kez resmi olarak bir araya geldi.[1] Bu tanışmanın ardından Dom ile Han bir ortaklık kurdular.

Bu ortaklık büyük miktarda para getiren tehlikeli suçlarla doluydu. Dolu bir yakıt tankeri çalmak, Rio'da zengin birinin banka kasasını çalmak gibi. Han Seoul-Oh, Dominic ve ekibinden ayrıldıktan sonra Tokyo'ya gitti.

Tokyo Drift[değiştir | kaynağı değiştir]

Han, Tokyo Drift (2006).

Büyük Rio Soygunu'nun ardından ekipteki herkes milyoner olmuş ve hayallerini gerçekleştirmişti. Han'ın hayali ise Tokyo'ya yerleşmekti. İkinci ve son aşkı olan Gisele Yashar'ın uçaktan düşüp ölmesinin ardından Tokyo'ya giden Han burada yatırım yapmaya başladı ve bölgenin en büyük Yakuza'sı Kamata'nın bölgesinde iş yapmaya başladı, Ayrıca Kamata'nın yeğeni Takashi ile dostluk içine girerek ortaklık kurdu. Takashi ile Han, Tokyo'da düzenlenen drift yarışlarında çokça görünüyordu. Yakuza'nın yeğeni Takashi, Tokyo sokaklarında Drift Kralı olmuş ve düzenlenen kapalı otopark alanlarında Han ve yakın arkadaşı Morimoto ile boy göstermekteydi. Han soygundan kazandığı parası ile Nissan Silvia S15 marka bir araba yaratmış ve bu araba Tokyo'da drift dünyasının Mona Lisa'sı olarak adlandırılmıştı. Bu araca dış modifiye, iç modifiye güçlendirilmiş pistonlar, Nitro oksit sistem ile büyük bütçede para harcamıştır. Bir diğer aracı ise Mazda RX-7 markalı arabasıdır. Bu araç Han'ın asıl aracıdır ve Veilside firmasının ürettiği Fortune arabadır.

Japonya'ya yeni gelen Sean Boswell, araba sürmeyi çok seven Amerika'da da sokak yarışlarına katılan bir gençtir. Amerika'da işlediği suçlardan ve trafik kuralları ihlalinden annesi tarafından Tokyo'ya babasının yanına gitmek zorunda kalmıştır. Okula devam eden Sean burada Twinkie ile tanışır ve drift yarışlarına katılırlar. Sean, Amerika'da drift yapılmamasından dolayı drift yapmayı bilmez. Burada okulda da tanıştığı Neela ile karşılaşır ve Yakuza'nın yeğeni Takashi'nin hoşuna gitmez ve sözlü dalaşmaya girerler, İş drift yarışına döner ama Sean'ın aracı yoktur. Han, Sean'ın nasıl yarıştığını görmek için Nissan Silvia S15'in anahtarlarını Sean'a verir. Sean. drift'i bilmediği için araçla kaza yapar ve yarışı D.K. kazanır. Han, Sean'a şehri terk etmemesini söyler. Ertesi gün okul çıkışı Sean'ıda alarak gezintiye çıkarlar ve dost olurlar. Han, Sean'a akıl hocalığı yapar ve drift yapmayı öğretir. Sean Boswell, Tokyo'da ki ilk aracını Han tarafından kazanır. Han, Sean'a Mitsubishi Lancer Evo hediye eder. Han gün geçtikçe Yakuza Kamata'nın ve yeğeni Takashi'nin parasını gizliden çalmaya başlar. Bunu öğrenen Kamata yeğenin barına gider ve durumu anlatır. Takashi, Han'ın garajını basar ve Han'a silah doğrultur. Twinkie bir hamle ile Han'ı durumdan kurtarır ve Tokyo sokaklarında arabalı kovalamaca başlar. Bu sırada Dominic Toretto'nun öldürdüğü düşmanlarından Owen Shaw'ın kardeşi Deckard Shaw, Dom'dan intikam için ekibinin üyelerini öldürmekten başlar. Tokyo sokaklarında son model 4 modifiyeli araç kovalamaca oynarken polisler telsiz ile ekiplere yarış olduğunu bildirir, Deckard'da arabasındaki telsiz aracılığı ile bu anonsu duyar ve Han'ın aracının nereden gittiğine dikkat ederek yolun sağından gelip Mazda RX-7'nin hızlı ve düz geldiği yoldan çarpar ve aracı birkaç metre sürükler ve Han'ın kontrolündeki araç ters döner ve yakıt sızdırmaya başlar, Araçta sıkışan Han araçtan çıkamaz ve yakıtın alev almasıyla öldü sanılmıştır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Los Bandoleros". 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2015. 
  2. ^ "Fast Five". 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2015. 
  3. ^ "Tokyo Drift". 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2015.