Ground Control (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ground Control
YönetmenRichard Howard
YapımcıPeter Block
Daryl De Quetteville
Vince Ravine
YazarTalaat Captan
Robert Moreland
OyuncularKiefer Sutherland
Bruce McGill
Kristy Swanson
Robert Sean Leonard
Kelly McGillis
MüzikRandy Miller
Çıkış tarih(ler)i27 Mart 1999 (1999-03-27)  ABD
Süre93 Dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce

Ground Control Richard Howard'ın yönettiği ve başrollerini Kiefer Sutherland , Bruce McGill , Kristy Swanson ve Robert Sean Leonard'ın paylaştığı1998 Amerikan fekalet, afet ve gerilim. Film ayrıca eski beyzbol oyuncusu Steve Sax'ın bir havayolu yardımcı pilotu rolünde cameo görünümü de içeriyor.[1][2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Chicago hava trafik kontrolörü Jack Harris, yetkisi altındaki hatalı bir uçuşundan aklandı ve bu da Transair uçuş 290'ın, 1 yolcusu, Lockheed L-1011'in 174 yolcunun tamamen kaybolmasına neden olmuştu. Daha sonra işi bıraktı ve hava kontrol yazılımı tasarlamaya devam etti, ta ki beş yıl sonra Phoenix'e transfer olan eski meslektaşı TC Bryant ile kritik bir görev nedeniyle Yılbaşı Gecesi'nde yardım isteyinceye kadar.

Jack'in kontrol odasına dönüşü, özellikle de kazanın geri dönüşlerini deneyimlediğinde, hem samimi hem de küçümsemeyle karşılanır. Fırtına yaklaştıkça atmosfer hızla ciddi hale gelir ve kontrol kulesinde elektrik kesintileri yaşanır. Ekip yoğun hava trafiğini şiddetli türbülans yoluyla manuel olarak yönlendirmek zorunda kalır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kiefer Sutherland , Kelly McGillis'in ve Robert Sean Leonard oyuncu kadrosunda yer aldıkları açıklandı. 1997 sonlarında çekimler Los Angeles Uluslararası Havalimanında planlandı ama izin iptal edilererk , yapımcı Talaat Captan, Kaliforniya'da ki Ontario Uluslararası Havaalanını kullandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Craddock 2005. s. 354. 
  2. ^ Pratt 2000. s. 170.