Claude (Grand Theft Auto)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Claude
İlk görünümGTA III (2001)
Son görünümGTA San Andreas (2004)
Bilgileri
CinsiyetErkek

Claude, Grand Theft Auto III oyunundaki baş karakterdir.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

1992 yılında Catalina ile tanışan Claude, "Farewell, My Lovely..." görevinde Catalina'nın eski sevgilisi Carl Johnson ile yaptığı araba yarışını kaybedince Doherty, San Fierro'daki garajını Carl'a devrederek sevgilisi Catalina ile birlikte Liberty City'nin yolunu tutar. 2001 yılında Liberty City'de Catalina, Miguel ve Kolombiyalı bir adamla birlikte banka soyarken Kolombiyalı adam ve Claude, Catalina tarafından tabancayla vurulur. Kolombiyalı adam olay yerinde ölürken Claude ağır yaralanarak polislere yakalanır ve tüm suç ona kalır.

10 yıl hapis cezasına çarptırılan Claude, polis aracında 8-Ball ve Oriental Gentleman ile hapse götürülürken Kolombiyalılar fidye için Oriental Gentleman'ı polis aracından kaçırır. Claude ve 8-Ball fırsattan yararlanarak polis aracından kaçar. Tüm polisleri öldürdükten sonra köprünün üzerine Kolombiyalılar tarafından atılan bomba patlar ve köprü yıkılır. Claude ve 8-Ball bir araca binerek uzaklaştıktan sonra 8-Ball ile birlikte bir evde üstlerini değiştirirler.

Claude birçok kişiden görev almış ve bayağı ilerlemiştir. Görev aldığı kişilerden biri de Asuka'dır. Claude; Asuka ve Miguel'i ölü bulur ve notta Maria'nın kaçırıldığını ve 500.000$ ile villaya gelmesini söyler. Catalina, Miguel'e de ihanet etmiştir. Claude villaya gelir. Catalina'ya parayı verince Catalina: "Anlaşılan bana güvenilemeyeceğini hala anlayamamışsın." diyerek Kolombiyalı bir adama onu öldürmesini söyler. Maria'yı da alıp Catalina helikopterle uzaklaşır. Kolombiyalı adam tam ateş edecekken Claude, Kolombiyalıya bir yumruk atıp adamı etkisiz hale getirir ve diğer Kolombiyalılardan da kurtulup caddeye kaçar. Claude silahsız olduğu için öldürdüğü Kolombiyalıların silahını alır. Barajın kulübelerindeki tüm Kolombiyalıları öldürür. Claude yavaş yavaş helikoptere yaklaşınca Catalina korkup Maria'yı serbest bıraksa da Kolombiyalılar, Maria'yı rehin alır ama Claude, Kolombiyalılardan da Maria'yı kurtarır. Claude helikoptere roket atar ve helikopterin patlamasıyla Catalina ölür. Claude sayesinde kurtulan Maria, Claude ile birlikte giderken ona aşkını itiraf eder. Maria daha sonra saçlarının bozulduğunu, tırnağının kırıldığını ve bunların maliyetinin büyük olduğunu söyleyince Claude bu şımarıklığa dayanamayıp ateş açar. Bazı yerlerde Maria'yı öldürdüğü iddia edilse de Maria'yı öldürüp öldürmediği belli değildir. Sadece bir silah sesi duyulmuştur. Claude, Maria'yı susturmak için havaya ya da rastgele bir yere de ateş açmış olabilir. O kısım tam olarak belli değildir. Patlayan helikopter olayı ertesi gün haberlere bile çıkar. Claude eski sevgilisi Catalina'dan intikam aldığı için herkes tarafından konuşuluyordur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]