Buckwild

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Buckwild
Doğum adıAnthony Best
Başladığı yerThe Bronx, New York, ABD
TarzlarHip hop
MesleklerProdüktör
Etkin yıllar1993-günümüz
İlişkili hareketlerDITC, Sadat X

Anthony Best, sahne adı ile Buckwild, Amerikalı prodüktördür. İrlandalı bir anne ve Jamaikalı bir babanın oğlu olarak The Bronx, New York'ta dünyaya geldi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mesleğe DJ olarak başlayan Buckwild, Lord Finesse ile tanıştıktan sonra beat yapmaya başladı. Sonraları Finesse'in Showbiz & A.G., Diamond D, Fat Joe ve merhum Big L'den oluşan D.I.T.C. grubuna O.C.'yi de yanına alarak katıldı. Buckwild'In yayınlanan ilk beat'i Diamond D, Lord Finesse ve Sadat X'in söylediği "Shit Is Real (You Can't Front)" idi.

Büyük çıkışını O.C.'nin 1994'te yayımlanan Word...Life adlı albümü ve "Time's Up" adlı single ile gerçekleştirdi. Aynı yıl Organized Konfusion'ın ikinci albümü Stress: The Extinction Agenda ve The Artifacts'in Between A Rock & A Hard Place albümlerinde üçer parça ile ve Brand Nubian'ın Everything Is Everything albümünde bir parça ile yer aldı. 1995'te Big L'in Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous, AZ'nin Doe Or Die, Kool G Rap'in 4,5,6 ve Mic Geronimo'nun The Natural albümleriyle çalışmalarını sürdürdü.

1990'ların sonlarında Akinyele, Tha Alkaholiks, Beastie Boys, Big Pun, Showbiz & AG, Lord Finesse, Brand Nubian, Capone-N-Noreaga, Diamond D, Fat Joe, Jay-Z, Mase, Memphis Bleek, Nas, O.C., Organized Konfusion, Sadat X, Grand Puba, Mad Skillz ve The Notorious B.I.G. gibi isimlerin prodüktörlüğünü üstlenerek adından söz ettirdi. 2001'de O.C.'nin üçüncü albümü Bon Appetit'teki on beş parçadan on ikisinin yapımcısıydı.

1996'da Red Hot Organization'ın derleme CD'si America is Dying Slowly'de Wu-Tang Clan, Coolio ve Fat Joe ile birlikte yer aldı. Yaygın AIDS salgını konusunda Afrikalı Amerikalı erkekleri bilinçlendirmek amaçlı kaydedilen bu albüm, The Source dergisi tarafından bir başyapıt olarak gösterildi.

Buckwild, akıl hocalığı yaptığı birkaç müzisyen ile birlikte Kurrup Money adındaki yayıncılık şirketini kurdu. Murder Cap, Mello, Mal, Shakes, D-Lux ve H-Mob'dan oluşan ekip, ilk mixtape'leri Hard 4 The Streets'i 2003'te çıkardılar. Albümdeki 20 şarkıdan sekizi Buckwild'a aitti.

Ground Floor Recordings şirketi Buckwild'ın 1993 ve 97 yılları arasında yaptığı ve nadir bulunur remixleri ile beatlerinden oluşan Buckwild: Diggin' in the Crates adlı iki disklik albümü 2007'de piyasaya çıkardı. Tampalı MC Celph Titled, Buckwild'a ulaştı ve kendi vokalleriyle prodüktörün 1994-95 yıllarında yapmış olduğu hiç duyulmamış beatlerden oluşacak bir konsept albüm yapmayı önerdi. Nineteen Ninety Now adını taşıyan albüm, Kasım 2010'da No Sleep Recordings'ten çıktı ve büyük beğeni topladı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Still Diggin' Composition EP (1998)
  • Diggin' In The Crates (Rare Studio Masters 1993-1997) (2007)
  • Nineteen Ninety Now, Celph Titled ile (2010)
  • Buckwild Presents... EP (2010)
  • Nineteen Ninety More, Celph Titled ile (2011)
  • Silk Pyramids, Meyhem Lauren ile (2014)

Prodüksiyonlarından bazıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]