Altınkum, Didim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Altınkum
Harita
Ülke Türkiye
İlAydın
İlçeDidim
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
Posta kodu09270

Altınkum, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yunan tatil adası Kos bir saatlik tekne yolculuğu mesafesindedir ve Sisam , Rodos ve Kuşadası da menzil içindedir. Bölge, bir dizi küçük kırsal balıkçı köyünden bir turizm alanına dönüşmüştür. Altınkum ve Didim eskiden iki ayrı kasabaydı, ancak çoğu İngiliz ve bazı Almanlar olmak üzere yaklaşık 5000 yabancı da dahil olmak üzere yaklaşık 35.000 daimi ikamet eden bir birleşik nüfusla birlikte büyüdüler.

Ziyaretçiler ağırlıklı olarak Türk veya İngiliz'dir, ancak son yıllarda Macaristan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden gelen turistler, çoğunlukla aileler ve eski nesil olmak üzere artan sayıda ziyaret etmektedir. Kumlu bir koyda yer alan tesis, rahat ve resmiyetten uzaktır. Kolayca ulaşılabilen üç plaj vardır ve hepsi Mavi Bayrak Ödülü'ne layık görülmüştür.Yakın bölgede 55 km'lik (34 mil) sahil şeridi ile, Mavi Bayrak sınıflandırmasıyla ödüllendirilmiş on bir tanesi de dahil olmak üzere keşfedilecek birçok plaj vardır.

Tesisin önündeki Ana (veya Birinci) plaj, güneşlenme ve su sporları ile uzun ve geniş bir kum şerididir. Kiralık şezlong ve şemsiyeler mevcuttur. Yakındaki sahil şeridini gezen tekne turları, ana limandan hareket eder ve gemide öğle yemeği ve ikindi çayı servisi yapar. Sahil boyunca kafeler, barlar ve restoranlar bulunmaktadır.