Kullanıcı mesaj:Superyetkin: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Bkell (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: How do I tag an image as a copyright violation?
711. satır: 711. satır:


:<b>Gereksiz yönlendirmeler silindi, teşekkürler. --[[Kullanıcı:Superyetkin|Superyetkin]]'''<sup>[[User Talk:Superyetkin|ileti]]</sup>''' 19:57, 4 Ağustos 2011 (UTC)</b>
:<b>Gereksiz yönlendirmeler silindi, teşekkürler. --[[Kullanıcı:Superyetkin|Superyetkin]]'''<sup>[[User Talk:Superyetkin|ileti]]</sup>''' 19:57, 4 Ağustos 2011 (UTC)</b>

== How do I tag an image as a copyright violation? ==

Hello, Superyetkin. I am sorry I can neither read nor write in Turkish, so I hope you will forgive my use of English. While I was investigating some images that were uploaded to the English Wikipedia by [[:en:User:Eaksari]], I found one that was a clear copyright violation from [http://www.istockphoto.com/stock-photo-3213029-herbed-olive-oil.php]. I also found that this user had also uploaded this image to the Turkish Wikipedia as [[:Dosya:Zeytin ve Zeytinyağı.jpg]]. What is the proper way to mark this image as a copyright violation? Thank you for your help. —[[Kullanıcı:Bkell|Bkell]] ([[Kullanıcı mesaj:Bkell|mesaj]]) 03:53, 5 Ağustos 2011 (UTC)

Sayfanın 03.53, 5 Ağustos 2011 tarihindeki hâli

Antiemetik(ler)?

Merhaba. Şu ulamın adı tekil mi olmalı, çoğul mu? Ulamdan ulama yönlendirmeleri ayıklarken karşıma çıkınca bir sorayım dedim. Teşekkürler. --Superyetkinileti 00:37, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Çok güzel yakalamışsınız, şu kategoriden kategoriye yönlendirmeler ciddi sıkıntı gerçekten. Çoğul olması uygun olur, antiemetikler demek lazım kategori adı olarak. Kategori temizlemeleri için ellerinize sağlık, kolaylıklar--Merube 89msj 00:40, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler, geç kalmış bir bahar temizliğine giriştim bu ara --Superyetkinileti 00:43, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Pavia Muharebesi

Selam Yetkin, Pavia Muharebesi maddesinin %96'sı bitti. Çok fazla vaktim olmadığı için hemen bitiremedim, iki üç gün sürdü çalışma. Kral Francis, esir düştükten sonra annesine bir mektup yazmış. Mektupta "To inform you of how the rest of my ill-fortune is proceeding, all is lost to me save honour and life, which is safe..." diyor. Bu cümlede bir anlatım bozukluğu mu vardır anlamadım gitti, kelimelerin anlamı açık ama cümle anlamsız oluyor. Lütfen yardımcı olur musun? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:56, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Bu çok özel bir kalıp. Tümcenin özgün biçimi sanırım şöyle:
"To inform you of how the rest of my ill-fortune is proceeding, all is lost to me, save that honour and life, which is safe..."
tümcecik_1, save (that) tümcecik_2 yapısı birinci ve ikinci tümceciğin anlamca karşıt olduğu durumlarda kullanılıyor. Bu durumda çeviri şöyle olmalı:
"Kötü şansımın nasıl sürdüğünü soracak olursan şunu bilmeni isterim: Her şey karanlık, onurum ve şu an için tehlikede olmayan yaşamımdan başka."
--Superyetkinileti 20:51, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim Yetkin, cümleyi anlamamakta suçum yokmuş aslında . Bu arada Pavia Muharebesi maddesi hazır, düşünceni duymak isterim. İyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 00:00, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Güzel bir çalışma, elinize sağlık. --Superyetkinileti 00:57, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba...

Ben wikipedia ya yeni katıldım ve bir çeviri yaparak katkıda bulunmak istedim...
saatlerce uğraştım fakat gönderim silindi...
Tecrübem yok, resim ekleme konusunda sorun yaşıyorum.
wiki standartlarına uygun maddeleri nasıl hazırlayabilirim.

Teşekkürler. Kolay gelsin... Bu imzasız yazı Wellknowner (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 2 Temmuz 2011

Merhaba. Sorunuzun yanıtı şu sayfada bulunmaktadır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:23, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Paramilitary

İyi akşamlar Superyetkin. Paramilitary sözcüğünü yarı-askeri dışında başka bir şekilde çevirebilir miyiz? Var mı öyle bir kullanımı?--Reality 20:14, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Bildiğim kadarıyla başka bir karşılığı yok. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:17, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Tekrardan bir sorum daha olacak Superyetkin. Kullanıcı:Reality006/Çalışma maddesinde flag yazan kısmın İngilizcesindeki gibi küçük olmasını istiyorum. Onu nasıl yapacağız. Aynen kopyaladım buraya üzerinde değişiklik yapmadım ama sanırım class diye bir olay var. Vikihaber'de bir ara sorun yaşamıştık medyavikiye ekleniyor sanırım. Bir bakabilir misin?--Reality 20:43, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Sayfayı tümüyle Türkçeleştirdiğinizde flag sütunu altında yalnızca bayraklar kalacak ve görünüm düzelecektir. --Superyetkinileti 20:48, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Teşekkürler Superyetkin.)--Reality 20:49, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Superyetkin Wikied nasıl kullanılıyor biliyor musun? Kullanıcı:Reality006/Çalışma sayfasındaki tüm yazıları otomatik olarak değiştirebiliyormuş. Mesela country >>> ülke gibi.--Reality 22:55, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Hayır, kullanmadığım için bilmiyorum. Çok güç olmasa gerek --Superyetkinileti 22:59, 2 Temmuz 2011 (UTC)

yeni kullanıcı

Selam.

Antandre adlı kullanıcının yeni açtığı maddelere bir bakar mısın ? Emyilmesaj 01:40, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Maddelerin elden geçmesi gerekiyor. Onun dışında pek bir sorun göremedim. İyi vikiler. --Superyetkinileti 01:46, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Wikied

Merhaba Yetkin, bizde küçük araçlardaki WikiEd sürümü en son sürüm değil. MediaWiki:Gadget-wikEd.js sayfasındaki kodu şu şekilde değiştirebilmek mümkün mü?

// install [[Wikipedia:User:Cacycle/wikEd]] in-browser text editor
document.write('<script type="text/javascript" src="'
+ 'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Cacycle/wikEd.js'
+ '&action=raw&ctype=text/javascript"></' + 'script>');

Böylece son sürüm gelecek, düzgün şekilde de çalışıyor. Sevgiler --Duke ϡ»» ileti ^^ 01:59, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Belgeleme

Merhaba Yetkin, Şablon:Belgeleme'de yaptığın şu değişikliği gördüm. Alt sayfaların /doc değil de /belge olarak açılması bu değişiklik yetiyor mu yoksa başka bir yerlerde başka şeyleri de değiştirmek gerekli mi? Sevgiler --Duke ϡ»» ileti ^^ 02:03, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Wikied tamamdır. Belgeleme alt sayfalarının /belge olarak açılması yeterli. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 02:07, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Wikied için teşekkürler. Belgeleme olayını tam anlatamadım. Mesela Vikihaber'de oluştur deyince direkt doc olarak madde açıyor. Ama Vikipedi'deki artık değişmiş oluştur deyince /belge olarak maddeyi açıyor.--Duke ϡ»» ileti ^^ 02:10, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Sanırım şimdi oldu. --Superyetkinileti 14:25, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Senin nicki değiştirelim, Superman yapalım dostum=) Eline sağlık.--Duke ϡ»» ileti ^^ 15:07, 3 Temmuz 2011 (UTC)

"Tartışma henüz sonuçlanmamış."? Tartışma sayfasında herhangi bir yorum yok ki. 17 gün yeterli bir süre değil mi? — Jimbo 20:54, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Hayır, 17 gün yeterli değil. Vikipedi'de kararlar toplulukça alınır. Tartışmaya ilgi çekmek için köy çeşmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:57, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Önce "17 gün yeterli değil" deyip ardından başka bahaneler üretmeniz şaşırtıcı. "Vikipedi'de kararlar toplulukça alınır." ama IP'ler dahi madde açabilir. Aktif topluluk bir gün binlerce kişiye ulaşırsa hepsini dinleriz... — Jimbo 21:04, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Bahane? Bir maddenin adının değiştirilebilmesi için en azından konuyla ilgili kişilerin görüş belirtmeleri beklenmeli. Tartışma sayfalarının görevi de budur. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:08, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Konuyla ilgili kişiler kim? Bu konuda yorum yapmak için gey olmak gerekmiyor; eğer kastettiğiniz buysa. Aksi halde, yorum gelmemişse bu konu (ad değişimi) yeterince ilgi çekmemiştir zaten. Bu dil ile ilgili bir mevzu, 17 gün boyunca karşı yorum gelmiyorsa bunun tartışma sayfasına yorum yapmayanın sorunu olması gerekmez mi? Tartışma sayfalarının önemini söyleyen sizdiniz. Tekrar söylüyorum eğer sıkıntı günse, (örneğin) 1 ay bekleyelim diyorsanız tamam; ancak bana topluluğun karar almasından bahsetmeyin, o konuda ciddi sıkıntı var. Ayrıca bizde şöyle bir şey kullanılıyor mu? — Jimbo 21:36, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Burada önemli olan süre değil aslında. Bu tür değişiklikler için konuya dikkat çekmek ve olabildiğince geniş katılımlı kararlar almamız gerekir. Bunu yapmazsak kısır taşıma savaşlarının önüne geçemeyiz. Ayrıca, konuyla ilgili kişilerle kast ettiğim gay kişiler değildi. Bir tartışmada her kullanıcı görüş belirtebilir, ancak topluluğun belirli bir bölümü türlü nedenlerle bu tür tartışmalara girmek istemiyorsa en azından ilgili kişilerin görüşleri alınır ve uzlaşma aranır. Demek istediğim buydu.
Tartışma sayfalarında genellikle o tür arşivleme şablonları kullanmıyoruz. Bunun nedeni, bir tartışmayı sonuçlandırmak için bu tür araçlara gerek olmaması. Uzlaşının sağlanıp sağlanmadığına ilişkin ortak sağduyu işi kotarıyor
İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:53, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Ben de diyorum ki bahsettiğiniz "ilgili kişiler" yok anlaşılan. Neyse... — Jimbo 09:37, 4 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği vakti!

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 27. haftasının projesi olarak Second Ostend Raid maddesinin çevrilmesi ve SM yapılması seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 00:57, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Ufak bir çeviri

Selam Superyetkin. Sence şu cümle daha iyi nasıl çevrilebilir? İngilizcem ve Almancam pas tuttu. Çevirdiğimden emin olamıyorum.--Reality 20:38, 4 Temmuz 2011 (UTC)

"Türkiye'nin yedek personelinin 50.000'i jandarma birliklerinden oluşmaktadır." da denebilir. --Superyetkinileti 20:41, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Tekrardan merhabalar Superyetkin.) şurda Kullanıcı:Kubra'nın Kullanıcı:Noumenon'un eski hesabı olduğu görülüyor. Ancak Kubra Kullanıcı:Erdemsenol kuklasıymış. Bu nasıl olmuş:)?--Reality 23:09, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Noumenon yeni kullanıcı adını 30 Ocak 2006 tarihinde almış. Kubra adlı kukla ise bu adla daha sonraki bir tarihte hesap açmış ve o adı kullanmaya başlamış. Umarım sorunuzu yanıtlayabilmişimdir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 23:23, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Ad değişiklikleri

yetkin selam, bazı isim değişiklikleri yapmışsın ki, geçmişte tartışmalara neden oldukları için bu şekilde değiştirmek doğru olmuş mu? Zübeyde Hanım unvan içerdiği için, PKK de kısaltma olduğu için.. bu durumda birçok başka kısaltma da gündeme gelebilir. kolay gelsin. --ki bl 06:39, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. PKK için herhangi bir değişiklik yapmadım. Yalnızca Tartışma:Partiya Karkerên Kurdîstan sayfasında unutulmuş yorumları taşıyıp geçmişleri birleştirdim. Zübeyde Hanım maddesi için ise önceki ad değişikliği Takabeg tarafından tartışmadan yapılmış. Evet, madde adlarında unvan kullanmamamız daha iyi olur, ancak başka çaremiz yoksa ne yapacağız? Rapsar'ın önerisini haklı buluyorum. "Zübeyde" adı bu madde için hiç uygun değil. Meryem (İsa'nın annesi) gibi adlandırmalar daha doğru sanırım. Yine de, konuyu tartışmaya açabilir ve topluluğun görüşlerini alabiliriz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:27, 6 Temmuz 2011 (UTC)
selam, ben nedense madde o isimde değildi diye hatırlıyorum, daha önce değiştirilmiş galiba. diğerinde ise başka çaremiz yok mu emin değilim.. neyse dursun bakalım.. :) kolay gelsin. --ki bl 19:55, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Bir istek

Selam Yetkin. Vikipedi:Seçkin resim adayları/Battle of Stalingrad.png SRA'sını açtım ama sonra vazgeçtim, sayfayı silmen mümkün mü? Hiçbir oy - görüş yok, SRA sayfasına da eklenmedi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 15:50, 6 Temmuz 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:30, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Merhaba, lütfen kullanıcı sayfamı siler misiniz? İyi vikilemeler, hürmetler... --Berm@nyaİleti 23:17, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Kaleminiz kırılmasın. --Superyetkinileti 23:36, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Ahiler

Ahiler maddesi ahilik maddesi ile birleşmiştir. İlk paragrafa bakabilirsin. Ahiler sayfasındaki tablonun konuyla zaten ilgisi yok. Bu yüzden tablo aktarılmamalı. Yani birleştirme için gerekli koşullar oluşmuş durumda.--ŞehinŞah 07:57, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. İkinci paragrafın da aktarılması gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:57, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Birleştirme

Merhaba. Tartışma:Gay ile Tartışma:Gey'in birleşmesi gerekmez mi? — Jimbo 17:09, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Anımsatma için teşekkürler. Geçmişler birleştirildi. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:23, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Israrlı Değişiklik

Merhaba. bu sayfadaki son değişikliklere bakıp, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini açıklayabilir misiniz? n a z i f i l b e k 10:50, 11 Temmuz 2011 (UTC)

İlgili kullanıcı uyarıldı Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 15:09, 11 Temmuz 2011 (UTC)

F1 Barnstarı

Teşekkürler
F1 Yıldızı

27. Hafta İş Birliği Projesi İkinci Ostend Baskını'na yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler. Başta bu proje olmak üzere, tüm iş birliği projelerine katılımızla projenin yürümesine yardım ettiğiniz, projenin hızlanmasını sağlayarak projenin F1 pilotu olduğunu için bu F1 barnstarını size hediye ediyorum. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:53, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Yıldız için teşekkürler. İş birliği projesini hep birlikte ayakta tutmayı başaracağız gibi geliyor bana --Superyetkinileti 15:43, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Sorular

Süperyetkin Tiyatro Sevdalıları Kenti "Samsun"'u niye sildin? Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12 Temmuz 2011

Merhaba. İçerik şu ölçütlere uymadığı için silinmiştir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:25, 12 Temmuz 2011 (UTC)
Merhaba Süperyetkin. Benim bir sorunum var. Mesela Osmanlı Padişahlarınında, hepsinde saltanatı, doğumu, ölümü vb. gibi bilgiler var. Onu
{{
}}
yapıyorlar ama ben yaptığımda olmuyor. Bunun porfülü neyse söyleyebilir misiniz?
Bir sorunum daha var. Resim eklerken internettekiler telif hakkı olduğu için pek olmuyor. Acaba nerden telif hakkı bol olan resimleri Wikipedi'ye ekleyebilirim? Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12 Temmuz 2011
{{ ve }} etiketleri arasında kullanılanları "şablon" olarak adlandırıyoruz. Maddelerde genel bilgi sunan şablonların listesi için şu sayfayı inceleyebilirsiniz. Özgür lisanslı resimlere ilişkin sorularınız için de şuraya bakınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:02, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Tekrardan merhaba. Diğer gösterdikleriniz için çok teşekkür ederim, işime yaradı. Affedersiniz ama video nasıl yükleniyordu Viikpediye? Horoz sayfasında Horoz Ötüşü videosu gibi. --Ataberkevin 07:32, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Video yüklemek resim yüklemek gibidir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:50, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Kalıcı Linkler

Merhaba Superyetkin, çeviri yoluyla açılmış veya üzerinde katkıda bulunulmuş bir çok maddenin kaynakça başlığında kalıcı link konulmadan referans verilmiş. Moğol istilaları maddesi buna sadece bir örnek. Bazılarında ingilizce Vikiden çevrilmiştir yazıyor ama yine de kalıcı link yok. Çevrilen maddenin çeviri işlemi yapıldığı zamanki haline referans verilmemesi kaynakça işlemini bence amacından saptırıyor. Bu tip maddelere yönelik bir uyarı şablonu oluşturulabilir mi maddeye ya da tartışma sayfasına koymak için ? veya böyle bir şablon var mı ? Saygılarımla.. Meden agan mesaj 14:17, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Bu tür bir şablonumuz yok, ancak isterseniz oluşturabiliriz. Benim görüşümü soracak olursanız, bu maddelere {{çevrilmiş sayfa}} ya da {{kaynak wiki}} şablonunu kendimiz ekleyelim derim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:57, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Evet söylediklerinize katılıyorum ve {{çevrilmiş sayfa}} şablonunu hiçbir maddede görmemekle birlikte kullanmaya da başlayacağım. Ancak benim asıl sorum şu: örneğin Fransızca Vikipedi'deki x maddesi bir taslak olsun. Kullanıcı da bunu Mart 2008 de Vikimize {{kaynak wiki}} şablonu olmaksızın y maddesi adıyla çevirmiş olsun. Fransızca Vikipedi'den 2008 de çevrilen x maddesinin bugüne kadar taslak olmaktan çıktığını hatta eski kaynakçaların tamamımın değiştiğini varsayalım. Bu durumda 2011 yılındaki y maddesi sizce de güvenilirliğini kaybetmiş sayılmaz mı? ve daha da önemlisi sadece "x maddesinden çevrilmiştir" yazılıp bırakılmış bu maddelerin ne zaman ve hangi x maddesi sürümünden çevrildiğini nasıl anlayacağız ? Biraz uzun ve karmaşık oldu, kusra bakmayın. İyi çalışmalar.. Meden agan mesaj 20:13, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Evet, çeviri için hangi sürümün temel alındığını anlamak güç. Bunun için sıkı bir geçmiş çözümleyicisi olmak gerekiyor Bu arada, çevrilmiş sayfa şablonunu tartışma sayfalarında kullanıyoruz. --Superyetkinileti 20:24, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Anladım Süperyetkin. Tartışma sayfalarında daha çok kullanmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar, saygılarımla.. Meden agan mesaj 20:45, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Hizmetlilik oylaması

Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:50, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Man Enters

Selamlar Yetkin. Man Enters the Cosmos'a İng vikideki gibi double image ekledim, bu sefer yine şu eski sorun gündeme geldi. Bu sefer resim boyutu parametresinde yapılan değişiklikler de kar etmiyor. Rica etsem bir de siz bakabilir misiniz?--Merube 89msj 21:25, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Sorun {{sanat eseri bilgi kutusu}} şablonunun resim dosyası parametresini olduğu gibi kullanmamasından kaynaklanıyor. Öte yandan, bu şablonun kodunu değiştirirsek ilgili tüm maddelerdeki dosya adlarının başına Dosya: eklememiz gerekecek. Ayrı bir şablon mu oluştursak acaba? --Superyetkinileti 21:35, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Kodu değiştirelim en iyisi. Zaten çok fazla maddede kullanılmıyor şablon. Bu haliyle devamlı sorun çıkarıyor diğer türlü. --Merube 89msj 21:37, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Tamamdır, şablonu güncelledim. --Superyetkinileti 22:31, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Ellerinize sağlık. Çok teşekkürler. Bir de size zahmet ama ek iş yükü yapmayacaksa, rica etsem, Man Enters the Cosmos'da çit kaynak için Ybot'u çalıştırabilir misiniz? Bot yazılımı hali hazırda kurulu olduğundan vakit almayacağını tahmin ediyorum -ki öyle olmayabilir de bot işlerini bilmiyorum pek açıkçası :)-. Eğer hızlıca halledilebilecek bir iş ise bot ile gezebilir misiniz? Vakit alacaksa bilahare manuel halledilir. Artık hangisi zaman yönünden daha tasarrufluysa? --Merube 89msj 23:36, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Ek olarak "alt" ve "resim boyutu" parametreleri kullanımdan çıkmış galiba. Tekrar başka bir şekilde nasıl ekleyebiliriz onları? Ayrıca 250 px standart boyutu belirtmek gerekir mi ki? Size de devamlı zahmet çıkarıyorum farkındayım. Sevgilerimle :) --Merube 89msj 23:42, 13 Temmuz 2011 (UTC)
YBot çift kaynak hatalarını düzenli aralıklarla düzeltiyor. Bu maddeye de 1-2 gün içinde uğrayacaktır.
alt ve resim boyutu parametrelerini yeniden ekleyebiliriz, ancak o zaman yine {{çift resim}}le sorun yaşayacağız. Kararsız kaldım... --Superyetkinileti 23:53, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Bu sorunu yaşamadan ekleme şansımız hiç yok mu? Mesela İng. vikide gördüğüm kadarıyla alt kodu var ancak çift resim de çalışır durumda. Acaba çift resim şablonun kodlarında mı sorun? --Merube 89msj 23:57, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Zihin açıcı anımsatmanız için teşekkürler, sorun çözüldü Sanat eseri şablonuna resim parametresiyle ham kod ekleme şansımız var. resim dosyası parametresini de alt ve resim boyutuyla birlikte kullanabileceğiz. --Superyetkinileti 00:08, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Çok teşekkürler ve ellerinize sağlık. İyi ki varsınız, hızır gibi yetişiyorsunuz. Bu arada maddede ayrıntılar bölümünü bölsek mi? Bir bölüm heykelin özelliklerini anlatırken geri kalan daha çok tarihini anlatıyor. Ne dersiniz?--Merube 89msj 00:14, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. Sizin varlığınız da çok değerli. Evet, ayrıntılar bölümünü ayırsak iyi olur. Bu arada, Mimar77'nin bir önerisi de "Şikago'daki diğer yapıtlar" bölümünün geliştirilmesiydi sanırım. Orası için kaynak durumumuz nedir? --Superyetkinileti 00:21, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Aslında bu linkleri dış bağlantılar gibi eklesek mi şimdilik? Rahatlık sağlar ilerisi için. Kaynaklarımız şunlar, maddede olup da burada olmayanlar da var. Onları da ayrıca incelemek lazım. Linkler şöyle:
  • [1] - Direkt bu heykel ile ilgili bir link
  • [2] - Tüm güneş saatlerinin ortak özelliklerini anlatan bir link
  • [3] - Başka bir ekvatoryal güneş saati örneği
  • [4] - Adler Planetoryumu'nun bölümleri, Man Enters heykelinin bulunduğu bölgenin Sundial Plaza olarak adlandırıldığının da kaynağı. Ayrıca uzay keşfi ile ilgili de bir kaynak.
  • [5] - Heykelin konumunu gösteriyor.
  • [6] - Batı ABD'de bulunan tüm güneş saatlerinin listesi ki bu Mimar'ın önerilerinden biriydi. Dünyadaki güneş saatleri şeklinde.
  • [7] - Moore'un New York'taki tüm heykelleri, bunun şikago versiyonunu bulmayı ümit ediyorum :)
  • [8] - Moore'un çalışmaları üzerine ayrıntılı bir makale
  • [9] -- Henry Moore Vakfı'nın ayrıntılı bir raporu, işe yarama ihtimali düşük ama yine de kaynak :)
  • [10] - Britanya Müzesi'nden moore'un çalışmaları üzerine bir yazı
  • [11] - bu site de pdf formatlı ilgili konular aramak için çok iyi bir arama motoru.
Şimdi Şikago'daki heykel listeleri ile ilgili bir kaynak arıyorum. Ancak zaten daha çok eklenmesi gereken yer var bence. Mesela giriş bölümünde heykelin planetoryuma göre yeri tanımlanıyor, ancak metin içerisinde başka yerde yok. Bu tarz eklemeler yapmak gerekiyor halen. Bir de uzay keşfi ile ilgili girişteki İng. vikiden aktardığım ama kaynağımsı bir kaynak var, kaynak olarak bir dosya veren, oraya uygun bir kaynak eklemeli. Uzay keşfi ile ilgili konulara daha fazla eğilmeli, dünya'da güneş saatleri, şikago'da heykeller, moore'un diğer eserleri -hem şikago hem dışarısı-, heykelin yapım süresi, heykeltraşın Moore ancak mimarın bir mimarlık firması olduğu vs. o kadar çok şey var ki aklımda :).

Bu arada blog sitesi olsa da fikir vermesi adına şöyle bir site buldum şikagoda heykeli olan heykeltraşlar hakkında. --Merube 89msj 01:06, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Bu sitede de, en altta adler'in yanında bazı heykeller görünmekte. Onları da araştırabiliriz. --Merube 89msj 01:10, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Güneş saati 1987'de National Historic Landmark olarak ilan edilmiş. Bu linkteki bu bilgi başka yerden alınmış gibi, zira cümle sonunda kaynak numarası var ama kaynaklar yok :) Orijinal kaynağı bulabilirsek çok güzel olur --Merube 89msj 01:12, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Tamam. Kaynakları inceleyip eklemeler yapmaya çalışırım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 01:13, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Bu arada Şikago'daki heykeller için kaynak olamasa da yardımcı olması adına en:Category:Outdoor sculptures in Chicago, Illinois sayfasına da bakabiliriz, 33 sayfa varmış Man Enters the Cosmos dahil. Devamlı yeni link yolluyorum, durduramadım kendimi :)). Ben çok teşekkür ederim. Sevgiler--Merube 89msj 01:24, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Resimler

Süperyetkin kendi bilgisayarımdan bulunan (yani internetten olmayan) resimleri Vikipediye yükleyebilirmiyim? (Ben şöyle bir şeyler yazdım (teldeki resmim) P1045435 gibi (örnek verdim) onlar yüklenmiyor, resim gelmiyor, nasıl olacak?) Ve bilgisayardaki resimlerin JPG'si ne yaparsak görünür? (adını değiştiren insanlar için, bende dahil) Yoksa telefondan veya kameradan çektimleridemi telif hakkı saklı? --Ataberkevin 07:49, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Fotoğraf makinenizle çektiğiniz fotoğrafları uygun bir lisansla yüklemeniz durumunda herhangi bir sorun olmayacaktır. Konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgiye şu sayfadan ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:50, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. Bende projelerde görev almak istiyorum. Nasıl alabilirim? --Ataberkevin 15:54, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Vikipedi'ye istediğiniz her alanda katkıda bulunabilirsiniz. İş birliği projesi iyi bir başlangıç olabilir. --Superyetkinileti 15:57, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Süperyetkin demiş ki: bu konuda tecrübesizseniz, proje sorumlusunun aynı işi sizin için yapmasını bekleyebilirsiniz. Benim için yapabilir misiniz? --Ataberkevin 16:00, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Şu sayfadaki katılımcılar bölümüne imzanızı atmanız gerekiyor. Bunun ardından proje sorumlusu sizin için bir sayfa oluşturacak ve katkılarınızı bu sayfaya ekleyebileceksiniz. --Superyetkinileti 16:04, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Ben değiştire tıklayıp kendimi ekledim. Doğru mu yaptım? Bir de benim için açılan yerde Vikipedideki konular gibi bilgilendirme yazılarımı yazacağım? Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14 Temmuz 2011
Adınızı buraya eklemeniz gerekiyor. --Superyetkinileti 16:17, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Ekledim. Proje, bilgilendirme yazıları yazmasınıda içine alır mı? Almazsa ne yapacağım? --Ataberkevin 16:24, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Bu haftanın projesi {{sansür}} şablonundaki kırmızı bağlantıların giderilmesiyle ilgilidir. Elbette bu konu dışındaki maddeleri de açabilirsiniz. --Superyetkinileti 16:37, 14 Temmuz 2011 (UTC)
Süperyetkin bende İş Birliği Projesinde bir şey yazmak istiyorum. Nasıl yazabilirim? Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14 Temmuz 2011
Şuradaki kırmızı bağlantılardan birine tıkladığınızda açılan sayfada yazmaya başlayabilirsiniz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:40, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Superyetkin Müzik bölümü mavileşti. Şimdide "Radyo yayınını bozma" sayfasıyla uğraşıyorum. Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14 Temmuz 2011

Hayır, bağlantıları mavileştirmekle bunu kastetmiyoruz "Müzikte sansür" adlı bir madde oluşturmanız gerekiyor. Çeviri yapacaksanız şunu temel alabilirsiniz. --Superyetkinileti 17:55, 14 Temmuz 2011 (UTC)
O kadarınıda siz düzeltirsiniz :) --Ataberkevin 18:11, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Silinen sayfa

Admin kolay gele bana bak hele TC-CEO ic savasi kurgusal birsey degildir kayda degerlik yasasina uymaktadir.Ac biraz oku butun gece okudum ben Bir sirketin oyununda geciyor ansiklopedik kriterinin kayda degerlilik madeesinde uymaktadir.Lutfen hizli sil islemini geri aliniz.. Bu imzasız yazı 85.101.174.63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14 Temmuz 2011

Günün Maddesi

Günün Maddesi ile bugünlerde siz ilgileniyorsunuz galiba. Tartışma:Ana Sayfa#GM'deki öneriye ne dersiniz? --İnfoCan 16:09, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Helenistik

Merhaba Suparyetkin. Vikipedi:Kategori tartışmaları/Hellenistik uygarlığı sayfasını pek iyi düzenleyememişim. Herşeyden önce Kategori Tartışmaları sayfasına koyamadım. Dahası öneriyi girmemişim. Aslında benim önerim de (metinden anlaşılacağı gibi) Helenistik Dönem. O sıralar, psikolojik sorunlarım vardı, kedim kaybolmuştu... Şimdi ne yapmak gerek. Helenistik Dönem olarak yeniden tartışmaya açmak gerek ama, Kategori Tartışma sayfasını çözemedim ben. Yardımcı olursan çok sevinirim. Makedon 19:49, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Tamam. Siz şu sayfaya gerekçenizi yazın, ben daha sonra gerekli düzenlemeyi yaparım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 19:55, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Dini sansür

Selamlar. Dini sansür maddesindeki bir resim sizce sorun çıkarmaz mı?--Gökçє Yörük mesaj 19:58, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Sorun çıkarsa tartışırız --Superyetkinileti 20:09, 14 Temmuz 2011 (UTC)

sadece : yazdım diye mi benim katkım silindi öğrenebilirmiyim ?

sadece : yazdım diye mi benim katkım silindi öğrenebilirmiyim ? katkımda başka ne değişiklikler yapmalıyım Bu imzasız yazı Serkee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Temmuz 2011

: yazdım diye hepsini silmişsiniz silme işlemini geri alabilmeniz mümkün mü : yı kaldıriyim nereye koyduysam Bu imzasız yazı Serkee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Temmuz 2011
Admin koley gelsin : yazdım diye hepsini silmişsiniz silme işlemini geri alabilmeniz mümkün mü : yı kaldıriyim nereye koyduysam Bu imzasız yazı Serkee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Temmuz 2011
Merhaba. Maddenin şu standartlara uygun olması gerekiyor. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:36, 16 Temmuz 2011 (UTC)

Silme

Superyetkin biri Dr.Salih Aydoğanı ve Suluca Karahöyük sayfalarını silmiş. Ben kaynakçalarınıda verdim ama silmişler. Emeğe saygı diye bir şey vardır. Bu 2 sayfayı geri alabilirmisiniz? Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Temmuz 2011

Merhaba. Şu sayfayı inceleyerek Vikipedi'nin ne olmadığını öğrenebilirsiniz. Şu ana dek girdiğiniz maddeler Vikipedi standartlarını karşılamadıklarından silinmiştir. Ayrıca, bu tür silme işlemleri hizmetlinin kişisel görüşlerinden bağımsız biçimde gerçekleştirilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:38, 16 Temmuz 2011 (UTC)

Engelli hakları

sayın editör Türkiye'de engelli hakları konu maddesi konu içeriği olarak Engelli hakları maddesinin bir alt kategorisidir. bu açıdan bu konuda 4 saatlik bir çalışma sonucu yeniden yazılarak Engelli hakları maddesi olarak şekillenmiştir. sizden istediğim Türkiye'de engelli hakları konu başlığını Engelli hakları maddesine yönlendirmenizi önemle rica ederim. (85.97.39.4 12:18, 17 Temmuz 2011 (UTC))

Bu tür bir yönlendirme yapamayız, çünkü engelli hakları yalnızca Türkiye'deki engelli haklarından oluşmamakta. Bu madde konuyu genel hatlarıyla ele almalı. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:03, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Selam Yetkin, bu mesajı farkedince baktım da Engelli hakları diye bir madde oluşturulmuş yukarıdaki IP tarafından. Anonimin eklediği madde Türkiye'de engelli haklarını anlatmakta. Acaba bu bizde hali hazırda var olan maddelerin birleştirilmesi ile mi oluşturulmuş yoksa direkt bir tanesinden kopyala yapıştır ile mi? Konuyla daha önce yukarıdaki mesaj dolayısıyla haberdar olduğunuz için, size danışmak istedim. Eğer birebir başka bir maddeden kopyala yapıştır ise g8den silebilir misiniz? Değilse tüm ilgili maddeleri Türkiye'de engelli hakları başlığında bu içerik ile birleştiririz. İlgilenebilirseniz çok sevinirim. Saygılar --Merube 89msj 20:59, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Merhaba. O madde Türkiye'de engelli hakları sayfasındaki bilgiler de kullanılarak oluşturulmuş sanırım. Ne var ki, o sayfanın da ivedilikle düzenlenmesi gerekiyor. Bu iş için birkaç saatini ayırabilecek birini bulabilirsek içeriği birleştirelim derim. --Superyetkinileti 21:11, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Anladım... Ancak bulabilir miyiz şüpheliyim açıkçası :). Şimdilik geçici çözüm olarak engelli hakları sayfasını engelli hakları (Türkiye) gibi bir ada taşıyalım o halde, ne dersiniz? Ardından birleştir şablonlarını da ekleriz maddelere. Artık zaman içerisinde düzenlenecektir.. --Merube 89msj 21:25, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Olur, dediğiniz gibi yapalım. --Superyetkinileti 21:27, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Taşımaları gerçekleştirdim. İlginiz için çok teşekkürler. Sevgiler --Merube 89msj 21:32, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Rica ederim, görüşmek üzere. --Superyetkinileti 21:34, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Şablon kapama hatası??

Selamlar tekrardan :). Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (film) maddesinde oyuncular başlığından sonraki metin nedense gözükmemekte. Kod hatası var bir yerlerde ama bulamadım. Size zahmet bir göz atabilir misiniz?--Merube 89msj 23:46, 17 Temmuz 2011 (UTC)

</ref> kodu eksikmiş, düzeltildi. --Superyetkinileti 00:41, 18 Temmuz 2011 (UTC)
Çok teşekkürler. Elinize sağlık. --Merube 89msj 00:48, 18 Temmuz 2011 (UTC)

KM?

KM olan Back to December maddesinde çift kaynak hatası bulunmakta. Botla üzerinden geçebilir misiniz size zahmet? Sevgiler--Merube 89msj 02:34, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. YBot maddeyi taradı, ancak çift kaynağa rastlayamadı. Aynı durum Man Enters the Cosmos için de geçerli. Sizin belirledikleriniz varsa onları elle düzeltelim. --Superyetkinileti 14:11, 18 Temmuz 2011 (UTC)
Tarama için çok teşekkürler. Çok ilginç acaba ben mi yanlış görüyorum? Back to December'da 66=67, 68=69 nolu kaynaklar birebir aynı değil mi? Farkını göremedim açıkçası, bunları neden bot çift kaynak olarak algılamıyor acaba? Man Enters the Cosmos'da da 11=13 ancak url aynı olsa da erişimtarihi parametresi farklı olduğundan algılamadı galiba? 17 ve 18. kaynakları elle düzeltmek lazım, url farklı olsa da ilk bakışta aynıymış gibi görünüyor. Man Enters'ta, şimdi kontrol ettim de, sadece bunlar olduğundan elle düzeltilir de Back to December maddesinde kaynak sayısı fazla olduğundan gözden kaçırma riskine karşı bot gezmesi çok yararlı olurdu hani :). Olmadı ama elle yaparız artık. Çok teşekkürler tekrar. Sevgiler --Merube 89msj 22:01, 19 Temmuz 2011 (UTC)
Evet, çok benziyorlar ancak aynı değiller. url parametrelerinde ilgili ülkenin ISO kodu farklı. --Superyetkinileti 22:12, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Şimdi siz deyince fark ettim. Çok teşekkürler. Kusura bakmayın lütfen. Sevgiler --Merube 89msj 22:16, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Rica ederim. Bu yolla botu da sınamış olduk, fena mı? --Superyetkinileti 22:19, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Ugurol Barlas maddesinin silinmesi hakkinda

Sayin Superyetkin,sosyoloji alaninda ISBN kayitli,kitapcilarda satilan 37 kitabi bulununa yazar Ugurol Barlas 'in "yeterli sayida kitap basimi bulunma" ozelligi + ingilizce wikipedia sayfasinin Turkce karsiligi olarak vikipedia'da bulunmasi gerektigi;ama sizin tarafinizdan silinmesinin yapildigini gordum.Ingilizce kontrolunde bu nedenlerle kontrol onayindan gecen maddei bulunmaktadir ve Ingilizce maddedi kaubl edilen kendi yazarimizin,Turkce sayfasinin silinmesini tekrar degerlendirmenizi isterdim. Turkiye ile ilgili spesifik 37 yayimlanmis kitabi bulunnan ve bu kitaplar yoluyla yazarin diger kitaplarina ulasabilmek acisindan vikipediayi kullanmak isteyenler ve Ingilizce Wikipedia sayfasinin cevirisi olmasi acisindan bu sayfanin tekrar konabilmesi icin ne yapilmasi gerektigini iletirseniz sevinirim;ya da silen kisi olarak Sizin tekrar yerine koyabilme hakkinizin olup olmadigini,tekrar degerlendirmeye almanizi saygilarimla iletirim.Ilgi ve cabaniz icin tesekkurler. Bu imzasız yazı 140.163.254.157 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Temmuz 2011

Merhaba. Bir maddenin İngilizce Vikipedi'de bulunuyor olması aynı içeriğin burada yer almasına gerekçe olarak gösterilemez. Kişinin kayda değerliğine ilişkin güvenilir kaynaklar sunmanız gerekmektedir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:49, 18 Temmuz 2011 (UTC)
Sayin Superyetkin, ISBN kayitli 37 kitabi bulunan yazarin kitapcilarda satilan kitaplarinin ISBN numaralarinin ve kitapcilarin web sitelerindeki kitaplarin fotografli kayitlarinin guvenilir kaynaktir.Sosyoloji ve Turk Halk bilimi acisindan yazarin diger kitaplarina ulasabilmek acisindan yazarin kitaplarinin listelenmesi acisindan baktiginizda; sosyoloji alaninda calisan biri icin yazar kayda deger ozellik tasimaktadir; kayda degerlik olcutunun subjektif ve kisilere bagli olmamasi gerektigini dusunuyorum. Sosyoloji alaninda sadece Turkiyede degil, Amerika ve Avrupada da kutuphanelerde yayinlari aranan bir yazarin kayda degerliginin kanitlandigini dusunuyorum.Vikipedi'de muzik,show dunyasi alaninda medyada gecen bircok ismin sayfalari dururken, 37 kitabi bulunan yazarin diger kitaplarina ualsilmasi acisindan vikipedi'nin yardimci olacagi bir sayfanin silinmesini hala destekliyor olmaniz ve kayda deger olmadigini dusunmeniz beni uzmustur. Yanitiniz icin tesekkur ederim ama size verdigim bilgiler dahilinde bu sayfanin tekrar yer alabilmesi icin teknik acidan neler yapmam gerektigini soylerseniz (yazarin kitaplarina uyan referean link,vs ?) ,bu kosullari saglayarak yazarimizin vikipedi sayfasinda yer almasi acisindan kosullari saglamis oluruz.Eger sayfayi tekrar isleme koyarsaniz,kitaplarina iliskin referanslari kisa surede akleyebilirim de.Ilginiz icin tesekkurler.Saygilarimla. Bu imzasız yazı 69.126.211.103 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22 Temmuz 2011
Merhaba. Vikipedi'nin kayda değerlik ölçütleri kişilere bağlı değildir. Lütfen şu sayfayı inceleyiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:31, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Sayin Superyetkin, cevabiniz icin tesekkur ederim, anladigim kadariyla 37 kitabi bulunan, yurt disi ve yurt ici kitaplari tek kaynak olarak gosterilen,kitaplari Amerikada Turkoloji enstitulerinde okutulan, kutuphanelerinde sergilenen,kendi alaninda oldukca taninmis olan,hakkinda gazetede roportajlar yapilan bir Turk yazarimiz anladigim kadariyla Turk vikipedi'sine uygun degil. 14 yila yakin Amerikada yasiyorum,wikipedia da etkilesimde olan biri olarak;her zaman bilgi ozgurlugu ve kurallarin kullanimi kisileri koruyucu ve bilgi paylasimini artirici olmustur.Kisinin kayda degerliligi subjektif iken, 37 yayini kitap,gzete roprtajlari,kendi alaninda kaynak gosterilme objektif kriterlerdir ve kayda degerliligi kriterinin kabul edilmemesi seklinde yorumlanmasini ictenlikle soyluyorum ki anlamiyorum;bunu kisisel,subjektif fikrim olarak degil,objektif ,vikipedi kurallarini okuduktan sonra soyluyorum;kurallarin konulma sebebini anliyorum fakat kurallarin yorumlanma kriterleri acisindan anladim ki Vikipedi'nin silinme olcutleri,uzulerek soyluyorum kisilere bagli..keske silmeyi,ve yasaklama acisindan degil, bilgi paylasimi ve kaynaklardan yararlanma acisindan gorebilseydiniz.Ilginiz icin tesekkur ederim,Saygilarimla. Bu imzasız yazı 69.126.211.103 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23 Temmuz 2011

Kurallara uygun olarak girilen hiçbir maddeyi silmediğimizi anımsatmak isterim. Vikipedi'ye katkı yapmaya çalışan herkese kapımız açık. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:35, 23 Temmuz 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Superyetkin,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Sansür şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi ve maddelerin geliştirilmesi konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Emperyan-ileti 19:28, 18 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 29. hafta projesi Kemal Sunal maddesi üzerine seçkin madde çalışması olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----Emperyan-ileti 19:28, 18 Temmuz 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Adi Əhvalatlar

Selam Superyetkin.

Vikipedi'de Türkçe karakterlerle yazılmayan Adi Əhvalatlar adaında bir madde var. Azerbaycan-Rus yapımı bir komedi filmiymiş. Filmin adının Adi Ahvalatlar mı Adi Ehvelatlar mı olduğunu Cekli'ye sordum şöyle bir cevap yazdı :

Filmin orijinalı Rusça. Aynı zamanda Rusya-Azerbaycan ortak yapımı bir komedidir. Bu yüzden TrVikide filmin isminin Azerbaycanca olması doğru değildir. Rusça'dan Türkçe'ye çevirilmesi daha doğru olur bence. Sanırım Gerçek Olaylar daha doğru isim ola bilir. ----Cek Li Taranmesaj 04:33, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Kısacası ne olmalı bu başlığın ismi ?

Bu arada Mayıs ayında şurdan görüleceği üzere Halk Savunma Güçleri sayfasının HPG'ye taşınmasını talep etmiştim talebim güvenilir kaynakların ne dediğine bakılmalı denilerek reddedilmişti. Dün şöyle bir haber gördüm aklımdayken bunuda yazayım.

İyi çalışmlar. Emyilmesaj 04:22, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Filmin adı Kiril alfabesinden Türkçeye aktarılabilir. Gerçek Olaylar adı için ise geçerli bir kaynak bulamadım. Halk Savunma Güçleri maddesine ilişkin ad değişikliği önerinizi de maddenin tartışma sayfasında dile getirirseniz sevinirim. Böylece topluluğun da ne düşündüğünü öğrenmiş oluruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:45, 19 Temmuz 2011 (UTC)
Filmin adını Adi Ehvalatlar olarak değiştirdim. HPG konusunda ise tartışma sayfaları işlevini yitirmiş durumda. Bugün yazsam 2 sene sonra baktığımda yazdığım şeye hiç cevap olmamasına şaşırmam.
İyi çalışmalar. Emyilmesaj 04:37, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarını yine de kullanmalıyız Bunun yanında, konuya dikkat çekmek için ilgili kullanıcıları da bilgilendirebiliriz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 14:43, 20 Temmuz 2011 (UTC)

YBot

Sadece meraktan bir soru soruyorum, Ybot'u kullanmak için Türkçe Vikipedi'nin MediaWiki API'sine nasıl eriştiniz? İyi çalışmalar.--Westnest ileti 09:36, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Mediawiki API belgelemesine şuradan ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:48, 19 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 14:56, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Klavye Sorunu

Superyetkin son zamanlarda klavyem ingilizceye mi kayiyor ne inglizce kelimesini yazdigimda simdi 'ng'l'zce oluyor I ya basarak i elde edeb'l'yorum/ Nokta get'rmek 'stem';t'm buda b'r ,renk/ L]ten yardi =m et Superyetk'n Bu imzasız yazı Ataberkevin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19 Temmuz 2011

Merhaba. Windows kullanıyorsanız klavye ve fare ayarlarına Denetim Masası'ndan ulaşabilirsiniz. Lütfen iletilerinizin sonuna imza eklemeyi de unutmayınız. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:53, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Kontrol edilmiş sayfalardaki bekleyen değişiklikler

Merhaba Yetkin. Ben bazı kontrol edilmiş sayfalarda (maddeler de dahil) bekleyen değişiklikleri görüyorum. Bu sanırım o sayfada kullanılan diğer sayfaların (şablon vs.) kontrol edilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Örneğin Şablon:AYSAYISI/belgedeki son değişiklik adına Şablon:AYSAYISI sayfasını kontrol ettiğimde, senin değişikliğini kontrol etmiş oldum (ya da ben öyle görüyorum). Bu konuda bir bilgin var mı diye merak ettim; umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. — Jimbo 18:06, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Evet, durum tam da sizin belirttiğiniz gibi. Bekleyen değişiklik içeren çok sayıda şablon barındırdığı için böyle görünen birçok maddemiz var. --Superyetkinileti 20:16, 19 Temmuz 2011 (UTC)

KSY

Merhaba,şu yazıyı VP:KSY olarak nitelendirmiş ve .... koymuşsunuz.O zaman bu da VP:KSY ihlali sayılmaz mı?---- Akhilleus ileti 14:13, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Haklısnız, ifadeyi çıkardım. Bu tür hararetli tartışmalar zaman zaman yaşanabiliyor. Anımsatma için teşekkürler. --Superyetkinileti 15:09, 21 Temmuz 2011 (UTC)

SRA

Slmlar Yetkin. VP:SRA arşivleme için botta bir aksilik mi var acaba? İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 17:58, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Şablon yardımcısı tüm oylama türleri (SM, SL, SR, SP) için aynı şablonu ({{SMA son}}) kullanıyordu. Gerekli değişikliği şurada gerçekleştirdim. Umarım işe yarar. Görüşmek üzere, iyi vikiler. --Superyetkinileti 21:49, 21 Temmuz 2011 (UTC)
Eline sağlık. Görüşürüz, iyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 16:20, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Onay

Türkiye'de engelli hakları maddesinin son halini onaylarmsınız ! ? Bu imzasız yazı 78.184.173.230 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23 Temmuz 2011

Bir sayfa geçmişini yeni bir sayfaya aktarma isteği

Merhaba Sayın Superyetkin,
Mesaj özeti: Bir sayfa geçmişini yeni bir sayfaya aktarma isteği (İki madde için "geçmiş birleştirme" isteği.) Tenten'le ilgili iki madde olan Tenten ve Altın Post (film) maddesinin içeriğini yeni oluşturduğum Tenten ve Altın Post maddesinin içine taşıdım, daha önce adı "Tenten ve Altın Post" olan maddenin adını Tenten ve Altın Post (kitap) olarak değiştirdim. Çünkü burada genelin aksine "asıl eser film", "tali eser ise kitap"tır. Önce film çekilmiş, filmden alınmış fotoğraflar kullanılarak ve metin eklenerek kitap oluşturulmuştur. Tenten ve Altın Post (film) maddesini "Hızlı Sil" şablonu (gerekçesiyle) koydum. Ancak maddenin geçmişini de yeni maddeye taşımak için bir hizmetlinin yardımı gerekiyor. Lütfen silinmeye aday Tenten ve Altın Post (film) maddesinin geçmişini yeni adıyla Tenten ve Altın Post maddesine taşır mısınız? Saygılar. İyi çalışmalar.--Docbaba mesaj 09:08, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Geçmişler birleştirildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:55, 23 Temmuz 2011 (UTC)
Elinize sağlık. Teşekkürler.--Docbaba mesaj 19:17, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Ahura mazda

Merhabalar, Ahura mazda sayfasını diğer tüm vikilerde olduğu gibi ikinci kelimenin de baş harfi büyük olan Ahura Mazda sayfasına taşımaya çalışırken sayfa zaten var olduğu için bir hizmetliden yardım almam gerektiği uyarısıyla karşılaştım. Şu anda büyük yazılmış olan küçük harfle yazılana yönlendirilmiş ama bence tam tersi olmalı. Yardımcı olmanız mümkün müdür? Kolaylıklar -- Hcagri 09:09, 24 Temmuz 2011 (UTC)

İşlem gerçekleştirildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:30, 24 Temmuz 2011 (UTC)

Kullanıcı: Hero 108

Sanırsam bu kullanıcı adı uygunsuz: Kullanıcı:Hero: 108 çünkü böyle bir çizgi dizi var (Hero: 108). -- Supermæn mesaj katkılar 14:04, 24 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Bu kullanıcı adı halihazırdaki kurallara göre uygunsuz değil. Öte yandan, bu tür adların (belirli bir ürün ya da yapıtın tam adı ya da çok benzeri) telif haklarını ihlal edip etmediği konusu da tartışmaya açık. İsterseniz konuyu şurada topluluğun görüşüne açabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:34, 24 Temmuz 2011 (UTC)

Artur Balder

This is all a mistake and a vandalic one. You cannot delete an article that is a translation of an accepted article at the English wp, and that has been well translated into your language, references included. It is not cross wiki spam. It should be replaced there is no reason to delete it.--Lolox76 19:28, 25 Temmuz 2011 (UTC)

Yes, we have a reason to delete it. We do not allow machine translations on Turkish Wikipedia. Regards. --Superyetkinileti 20:06, 25 Temmuz 2011 (UTC)

Regards and kind letter of request of translation in Turkish for en:University of the Andes (Venezuela) thanks as always of true heart

Dear Friend,

I write you to know how you are and to wish you a Good Beginning week, that radiant and bright. over this I would want to ask you if kindly you could translate in Turkish, when obviously you have time, the Article regarding the Know University of the Andes of Mérida, there where one day I will go to visit my friends met on the known socialnetwork, and that they wait with anxiety my arrival, and perhaps it also escapes us some permanence of mine as student when I will live in Venezuela. says this if you have of need with some translation in the languages that I know estoy a la orden... you ask and I will make of my better..un I embrace bright and solar--Lodewijk Vadacchino 10:40, 26 Temmuz 2011 (UTC)

what I wanted me was only a letter of request of translation. forgive me if I don't write you in fluent English.... but I know me to express in Spanish. said this hoping not to also be misunderstood =( this time..i wish a good evening. ;)--Lodewijk Vadacchino 18:12, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Uğur

Uğur maddesi için teşekkürler.--Abuk SABUK 15:36, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Görevimiz... --Superyetkinileti 15:41, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Hizmetli

Merhaba. Hizmetli olmayı düşünmez miydiniz? Çalışmalarınızı severek izliyorum. Kolaylıklar. --Superyetkinileti 01:01, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Yok sağol Superyetkin.) Bu arada Kategori:User en kategorisinin zamanla kendiliğinden boşalması gerekmez miydi?--Reality 01:02, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Evet, sanırım iş kuyruğundaki birikme nedeniyle bu denli gecikti. Yine de, bu sorunun bir çözümü var: O sayfaları birer birer açıp hiçbir değişiklik yapmadan kaydedince ulamların güncellendiğini göreceksiniz İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 01:09, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Şu anda tam da öyle yapıyorum zaten.)--Reality 01:09, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Beklemeli sil

Merhaba Superyetkin, şuraya müdahale etmek istemedim. Vaktin olunca ilgilenebilirsen...Kolay gelsin...Vikiçizer 08:40, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Maddenin kayda değerliğine ilişkin kaynak eklenmediğinden {{KD}} etiketi yerleştirdim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:03, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. Kayda değerliğin de açıklanması için bir süreye tabi olması lazım galiba:) Bu tip maddelerin KD'liğinin zayıflığı bir yana reklama kaçan bir yanı da var...Kolay gelsin...Vikiçizer 12:58, 28 Temmuz 2011 (UTC)

ARGE Danışmanlık

Merhaba Superyetkin, Sirketimiz hakkında bilgi verdigimiz sayfa hakkında su sekilde bir mesajla karşılaştık.

01:14, 27 Temmuz 2011 Superyetkin (Mesaj | Katkılar) "Arge Danışmanlık" silindi ‎ (Yönlendirme 1 - Boşa yönlendirme)

Bir problem mi oldu acaba? Biz sakıncalı bir içerik girmemiştik, özellikle reklam algısı oluşturacak içerikten de kaçınmıştık. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar. Bu imzasız yazı Gultaslky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 27 Temmuz 2011

Merhaba. ARGE Danışmanlık adlı sayfa Sabri76 tarafından telif ihlali gerekçesiyle silinmiştir. Girdiğiniz içeriğin tümüyle size ait olduğundan emin olunuz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:09, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Superyetkin tekrar merhaba,
Sabri76 kullanıcısının kim oldugunu bilmemiz mumkun gozukmuyor. Ancak ben ARGE Danışmanlık'ta Yonetim Danışmanı olarak çalışıyorum. Sirketin Yonetim Kurulu Baskanı Dr.Yılmaz ARGUDEN'dir..Kendisi Turk-Amerikan İs Konseyi Koordinasyon Baskanı, Turk-Kanada İs Konseyi Baskanı ve Rotschild Turkiye Yonetim Kurulu Baskanıdır. Aynı zamanda Coca-Cola, Efes Pilsen gibi bircok sirketin de Yonetim Kurulundadır. ARGE Danışmanlık 1991 yılında kurulmuş 20 yıllık bir şirkettir, web sayfası da www.arge.com dur. Bizim herhangi bir şekilde telif ihlali yapmamız gibi bir durum soz konusu dahi olamaz. Sayfamızın silinmesinin geri alınabilmesi sozkonusu ise lutfen sizden bu konuda yardım istiyoruz. Bize yol gosterirseniz bu konuda gerekli yerlere basvurumuzu ve sikayetimizi de iletmek isteriz. ::Yardımlarınızı bekliyoruz.
Tesekkurler..
Gultaslky 19:55, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Sitenin en altında tüm haklarının saklı olduğunu belirten © 2006 ARGE Danışmanlık A.Ş. ibaresi bulunmaktadır. Vikipedi'de barınabilecek içeriğe ilişkin ayrıntılı bilgi için şu sayfayı inceleyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:32, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Tesekkurler Superyetkin..Anlasilan kendi web sitemizden yapmis oldugumuz alıntılar problem olmus. Peki bunu duzeltebilmek adına bir yardım rica edebilir miyiz? Bizim elimizde sizin sildiginiz metin yok maalesef. Buna ulasabilir miyiz? Bize bunu saglarasanız bir alintilar ile ilgili daha titiz bir calisma yaparak maddeyi tekrar acabiliriz. Yardımcı olursanız cok memnun olurum. Tekrar tesekkurler.. 95.6.23.184 10:05, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Metin telifli olduğundan Vikipedi'de yayımlanması olanaksız. Gördüğüm kadarıyla e-posta adresiniz de sisteme kayıtlı değil. Bu durumda erişim bilgilerinizi bana iletmeniz gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:47, 28 Temmuz 2011 (UTC)
Superyetkin tekrar merhaba,
Sisteme ARGE Danışmanlık mail adresimi kayıt ettim. igultas@arge.com
Bu adrese mumkunse eski metnimizi gonderebilir misiniz? (yanlis anlamadiysam bu yuzden istediniz mail adresimi degil mi?)
Cok tesekkurler.
Gultaslky 06:53, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Hizmetli

Superyetkin. Dün hizmetlilikle ilgili mesaj yazmıştın ya. Aklıma iki kişi geldi. Kullanıcı:Rapsar, Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş, Kullanıcı:Koc61. Sen de uygun görürsen ortak bir teklif götürebiliriz. Bu arada ingilizceyi sonunda boşalttım.) Bir haftaya kadar tamamınının User >>> Kullanıcı dönüşümünden geçmiş olacağını tahmin ediyorum.--Reality 19:57, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Rapsar, 82 ve Koc'un yeniden aday olmasını desteklerim. Üçü de bu görevin altından kalkabilecek kullanıcılar. --Superyetkinileti 20:37, 27 Temmuz 2011 (UTC)
Rica etsem üçüne de güzel bir mesaj atabilir misin? Ben de altına destek mesajımı göndereyim. Belki başka kullanıcılar da destek mesajı gönderirler.--Reality 20:38, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Petra Kvitova

Selan Superyetkin. Petra Kvitová maddesine sil şablonu koymuştum ancak kaldırmışsın. Maddenin sadece ilk 2 cümlesi Türkçe geri kalanı İngilizce. Maddeyi açan kullanıcı 14 Temmuz'da konuyu açmış, son katkısını ise 15 Temmuz'da yapmış. Maddede çalışma var şablonu vardı ancak kimse ilgilenmiyordu. Evet Kvitova Wimbledon kazanmış önemli bir isim ancak madde bu haliyle taslak bile olamaz bence. Emyilmesaj 00:24, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Madde doyurucu bir bilgi kutusuna sahip olduğundan taslak ölçütlerini karşılıyor. Bunun nedeni, bilgi kutusundaki bilgilerin düzyazı biçiminde ifade edilebiliyor oluşu. Birkaç gün daha bekleyelim, gelişme olmazsa İngilizce içeriği kaldırırız. İyi vikiler. --Superyetkinileti 00:43, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Kullanıcı:Adnanozturk1905

Kullanıcı:Adnanozturk1905'in adı uygun olmayan kullanıcı adlarının halen yaşayan tanınmış ya da yeni ölmüş tanınmış kişilerin adları bölümüne uyuyor. Çünkü Galatasaray SK başkan yardımcısının adı Adnan Öztürk. -- Supermæn mesaj · katkılar 14:36, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Kullanıcıyı bilgilendirdim İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:58, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Silme

Selamlar. Silme etiketi koyduğum birkaç yönlendirme sayfası var. Hepsi Teksas Katliamı ile ilgili. Rica etsem silebilir misiniz? Ortalıkta aktif hizmetli yok. Bir de Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation'deki etiketi geri almışsınız. Onu da silebilirseniz sevinirim. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 20:43, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation bağlantısını siz oluşturmamışsınız. Onu bıraktım, diğerlerini G6'dan sildim. Öte yandan, bu sayfalara verilen bağlantılar mevcut. Sanırım yönlendirmeleri güncelleyeceksiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:01, 28 Temmuz 2011 (UTC)
Yönlendirmeleri güncelleyeceğim. Next Generation bağlantısını da silseniz iyi olur. Berfu oluşturmuş. G6 yerine G7 veya G12'den silinebilir. Maddeyi Vikipedi'ye ilk kayıt olduğum dönemlerde oluşturduğum için özgün adının Türkçe çevirisiyle açmışım. Mutlaka düzeltmem lâzım. Teşekkürler. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 21:07, 28 Temmuz 2011 (UTC)
Ya da Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil sayfasını Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation'a yönlendirin. Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil sayfasını silin. Böyle daha mantıklı galiba.--Gökçє Yörük mesaj 21:14, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Next Generation'a bağlanan sayfalar var. Yönlendirmenin hedefini güncelleyecekseniz bunu silmemize gerek yok. Yoksa bunun üzerine taşımak istediğiniz başka bir sayfa mı var? İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:15, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Son mesajımı galiba gözden kaçırdınız .--Gökçє Yörük mesaj 21:17, 28 Temmuz 2011 (UTC)
Vikipedi'de saniyeler bile önemli --Superyetkinileti 21:18, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Dosya:Bülentecevit.jpg

Kullanıcı:Mert1638'i 2 defa uyarmama rağmen [[Dosya:Bülentecevit.jpg]]'deki sil etiketlerini çıkarttı. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum. --GökTR 16:21, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı dosyaya geçerli bir adil kullanım gerekçesi eklemesi konusunda uyarıldı. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:31, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Türkiye'de engelli hakları

sayın yetkili Türkiye'de engelli hakları sayfasında yaptığım güncel madde içeren şeklini onaylamanızı bekliyorum şu an korumakta olduğunu eski içeriğin bir çok resmi hükmü artık yürürlükte değildir. iş birliğiniz için teşekür ederim. Bu imzasız yazı 78.184.172.53 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 29 Temmuz 2011

Bir sıkıntı

Sevgili Yetkin rica etsem benim ilgilenemediğim şu mevzuyla ilgilenebilir misiniz acaba? Şimdiden çok teşekkürler. --Stultiwikiabana yaz 19:22, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Sayfadaki gereksiz dış bağlantılar kaldırılmıştır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:34, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Teşekkürler

Dosya:Fleishersuperman.jpg
Darda kalanlara derman olduğu için sevgili Superyetkin'e armağan edilmiştir.--Abuk SABUK 23:39, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Armağan için teşekkürler. Yararım dokunuyorsa ne mutlu bana... --Superyetkinileti 23:42, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Helenistik 2

İyi akşamlar Superyetkin. Helenistik Dönem kategori tartışma sayfasına (Vikipedi:Kategori tartışmaları/Hellenistik uygarlığı 2) gerekçemi yazdım. Gözlerden kaçtı herhalde, ööle duruyor :) --Makedon 18:37, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Tartışmayı KT ana sayfasına eklemiş ve köy çeşmesinde görüş isteğinde bulunmuştum. Bazı tartışmalar ne yazık ki beklenenin altında ilgi görüyor. Konuyla ilgili vikipedistlere anımsatmada bulunmak iyi olacaktır. --Superyetkinileti 18:45, 30 Temmuz 2011 (UTC)
İlgin için çok teşekkürler. Bunlar benim dikkatimden kaçmış. --Makedon 18:52, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Kullanıcı:Uydunetkablonet

Kullanıcı:Uydunetkablonet'in adı uygun olmayan kullanıcı adlarının ticari marka isimleri bölümüne uyuyor. Çünkü Türksat'ın Uydunet ve Kablonet isminde markaları var. -- Supermæn mesaj · katkılar 07:33, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Bu arada Kullanıcı:Örnekadmin'in ismi de uygun olmayan kullanıcı adlarının Şaşırtıcı, yanlış yönlendirici, problem yaratıcı kullanıcı adları bölümünün "Administrator", "Admin", "System operator", "Sysop", "Moderator" veya Vikipedi'deki standart bir kullanıcının daha üstündeki bir pozisyonu veya resmi bir pozisyonu ima eden isimler (veya bunların Türkçe karşılıkları) maddesine uyuyor. -- Supermæn mesaj · katkılar 08:42, 31 Temmuz 2011 (UTC)
Gereği yapıldı. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 14:11, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Sayfa taşıma talebi

Merhaba,

Sayfa taşıma talepleri sayfasına "Deccan yaylası" maddesinin isminin "Dekkan platosu" olarak değişmesini talep etmiştim. Verdiğim öneriyi beni haberdar etmeksizin, yazdığım sayfadan neden sildiniz? İyi günler. ----Kizilgerillamesaj 15:21, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Yapılan işlem talebin silinmesi değil, yerinin değiştirilmesidir. Sayfanın düzenini korumak adına taleplerin kronolojik sırayla listelenmesini önemsiyoruz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:24, 31 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum. Verdiğim öneri kabul edilmedi. Ne kadar doğru bir yöntem olmasa da, herhangi bir arama motorunda yapığınız aramamalarda "Dekkan platosu"nun "Deccan yaylası"ndan daha fazla sonuç sunması bu kullanımın daha yaygın olduğunu göstermez mi? ----Kizilgerillamesaj 15:31, 31 Temmuz 2011 (UTC)
Yaygınlık farkının çok açık olduğu durumlar için arama motoru sonucu dikkate alınabilir. Sonuç sayısı birbirine yakınsa güvenilir kaynaklar önceliklidir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:36, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Kullanıcı:Hürrem Haseki Sultan

Kullanıcı:Hürrem Haseki Sultan'ın adı uygunsuz mu? -- Supermæn mesaj · katkılar 16:49, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 16:55, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Agnostik Forum Çeviri Grubu

Merhaba sayın yetkili, bizler agnostik.net adlı platform içerisinde wikipedi'ye daha fazla ve kaliteli bilimsel makaleler kazandırmak ve ingilizce kaynakları türkçeye çevirmek için bir araya gelmiş bir çeviri grubuyuz. Çevirilerimiz bir tek kişinin değil, gönüllü katılımcıların çabaları olduğu için tek bir kişiye özel değil grubumuzu kapsayacak bir kullanıcı adı(agnostik forum) altından bu çevirileri wikipedia'ya girmeye başladık, fakat bu girişimimizin başlamasından kısa bir süre sonra kullanıcı adımız önce silinecekler listesine girdi ve kısa bir süre sonra da bu kullanıcı adı ile giriş yapmamız engellendi. Kullanıcı adımızı listeye sokan kişiye attığımız mesajda kendisi üyeliğimizin kullanıcı adında geçen "forum" ibaresi sebebiyle engellendiğini ifade etti. Bu gibi bir gerekçe ile kullanıcı adımızın engellenmesini mantıklı bulmadığımızı belirtir, çalışmalarımızın sadece türkçe wikipedi'nin iyileştirilmesi adına olduğunu, ve bu gibi anlamsız gerekçeler ile baltalanmaması gerektiğini düşündüğümüzü söylemek isterim. Sizden kullanıcı adımıza konan bu yasağı kaldırmanızı ve çalışmalarımıza devam etmemizi sağlamanızı rica ediyoruz. Agnostik Forum çeviri grubu

Yukarıdaki mesaj çeviri gurubumuzun ortak açıklamasıdır. Merhaba Superyetkin, üyesi olduğum Agnostik Forum çeviri grubu bir wikipedi sayfası açmıştı. Daha sonra bunun adından dolayı engellendiğini öğrendim. Kurallara göre sanırım bir belirgin sorun yok; ancak "Forum" adı sorun yaratıyor. Ayrıca kullanıcı hesabının benim olmadığımı ve kurallara uyarak asla onunla giriş yapmayacağımı da belirtmek isterim. Acaba bu çeviri grubuna izin verilebilir mi? Yoksa "Agnostik Forum Çeviri Grubu" kabul edilebilir bir ad olabilir miydi daha mı farklı bir kullanıcı adı alınabilirdi? Kullanıcı Sayfası İlgilenirseniz teşekkür ederim Yâ bolum 20:11, 1 Ağustos 2011 (UTC)

Şu ölçütlere uyan kullanıcı adlarından birini seçmeniz durumunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:19, 1 Ağustos 2011 (UTC)
Yanıtınız için teşekkürler. "Agnostik Çeviri Grubu" kullanıcı adı kurallara uygun mudur? İlgili politikada grup adlarının yasak olduğundan bahsedilmemiş. Ayrıca zaten açık ve engellenmiş kullanıcının başka bir ad ile değiştirilerek açılması mümkün mü? Yoksa yeniden mi kayıt olmaları gerekiyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin Yâ bolum 13:27, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Bu kullanıcı adı uygun görünüyor, ancak burada önemli olan kullanıcının ne yönde katkı verdiğidir. Adı geçen topluluğun reklamını yapmaya yönelik katkılar bu kullanıcı adının da engellenmesine yol açabilir.
Uygunsuz kullanıcı adları kişilere değil, hesaba verilir. Bu nedenle, sözkonusu kullanıcı yeni bir kullanıcı adıyla kayıt olabilir ve katkılarını sürdürebilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:07, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Kesinlikle grubun reklamını yapmak gibi bir amaç yok. Ben kullanıcı adını kullanmayacağım; ancak kullanacak arkadaşlar; dinsizlik, felsefe, bilim ve özellikle evrim konusunda İngilizce (belki diğer dillerde) bilimsel kaynakları Türkçe'ye çevirerek madde geliştirecek. Ben de kendi çevirdiğim kaynakları bu hesabımla Türkçe vikipediye koyacağım. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim Yâ bolum 20:09, 2 Ağustos 2011 (UTC)

İsim değişiklikleri

Selamlar. Yapılan isim değişikliklerinin, son değişiklikler gibi listelenen bir sayfası var mıdır acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:58, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Taşıma günlüğümüz var. --Superyetkinileti 02:08, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Teşekkürler, tam da aradığım şey. Bunu son değişiklikler sayfasındaki üst kısma ekleyelim istersen. Kolay ulaşım açısından. Ne dersin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:18, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Ekledim. --Superyetkinileti 15:14, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Madde birleştirme

Selam Superyetkin. Më merr në ëndërr ile Carry Me in Your Dreams aynı şarkının iki farklı adı. Më merr në ëndërr maddesini boşaltıp geçmişiyle birlikte Carry Me in Your Dreams maddesine taşıyabilir misin ?

Birde daha önce silinmeye aday olmuş ancak kalması yönünde karar verilen bir madde tekrar aday gösterilebiliyor mu ? Emyilmesaj 02:23, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Geçmişler birleştirildi. Daha önce SAS'a çıkmış olan maddeler yeniden silinmeye aday gösterilebilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:21, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanıcı:השואה

Kullanıcı:השואה'un adı uygun olmayan kullanıcı adlarının tahrik edici kullanıcı adları bölümüne uyuyor. Çünkü השואה kelimesini Google Çeviri'den çevirdiğimde soykırım sonucu çıkıyor. Alternatif çevirisi ise toplu ölüm. Kullanıcının kullanıcı sayfasında bu kelimenin okunuşunun הַשְׁוָאָה olduğu yazıyor. Aynı şekilde bunda da aynı sonuç çıkıyor. İsterseniz kendiniz çevirin. -- Supermæn mesaj · katkılar 17:16, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Gereği yapılmıştır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:12, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Zoraki Kral

Merhaba Yetkin, Zoraki Kral maddesinin altındaki dolaşım şablonundaki bozukluğa bakabilir misin? Bir yerde bir hata var ama nerede? bulamadım. --— heddagabler 21:33, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Düzeltildi. --Superyetkinileti 21:42, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Charles N'Zogbia

Merhaba, bir IP kullanıcısı Charles N'Zogbia maddesini çok kısa bir cümle ile açtı. Maddeye sil şablonu konuldu. Acaba silebilirmisiniz? Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 21:35, 2 Ağustos 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 21:44, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Şablon

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Goktr001/Deneme Şarkıcının bilgi kutusuna girmiş olduğum aktif olduğu yıllar bölümü görünmüyor. Neden acaba, teşekkürler. --Gktr 00:12, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Parametrenin adı "etkin yılları" olmalıymış. Belgeleme sayfası güncel değil sanırım. --Superyetkinileti 00:17, 3 Ağustos 2011 (UTC)
Delirmek üzereydim neredeyse. (: Teşekkürler. --Gktr 00:18, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Seçkin liste kayıtları

Selam Superyetkin.

Vikipedi:Seçkin listeler sayfasındaki Seçkin liste kayıtları bağlantısını Vikipedi:Seçkin liste kayıtları sayfasına yönlendirebilir misin ? Emyilmesaj 20:20, 3 Ağustos 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 20:55, 3 Ağustos 2011 (UTC)

YBot

Selam. Bot şurada anlam veremediğim bir değişiklik yapmış zamanında. Haber vereyim dedim. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:21, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Evet, onun farkındayım. Merube'nin isteği üzerine ulamlara interviki eklerken birkaç hata yapmıştı bot. Ben tümünü geri aldım sanıyordum, ancak gözden kaçanlar varmış demek ki --Superyetkinileti 21:39, 3 Ağustos 2011 (UTC)
Tamamdır, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:41, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Nene

Merhaba, Nenê adında olan maddeyi silebilrmisiniz? Çünkü şu an lakapları "Nene" olan iki futbolcu var. Anlam ayrımı yapmayı düşünüyorum. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 23:11, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Sanırım anlam ayrımı sayfası olarak Nene'yi oluşturmanız gerek. Nenê için akla gelen ilk anlam şu basketbolcu. --Superyetkinileti 23:17, 3 Ağustos 2011 (UTC)
Tekrar merhaba, eğer ilk akla gelecek kişi basketbolcu neneyse o zaman ben de "Nenê (1982 doğumlu basketbolcu)" adını koyarım. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 23:20, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Yapmacık savaş

Selam Superyetkin.

Yapmacık Savaş için SAS süreci gerkli demişsin ama ben bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum nedenine gelirsek maddede belirtildiği gibi bu terimin orjinali fr:Drôle de guerre, Fransızca vikipedi'deki bu maddede ise interwiki'de Türkçe seçeneği Phoney Savaşı'na yönlendirilmekte. Emyilmesaj 18:37, 4 Ağustos 2011 (UTC)

Tamam, sorun halloldu. Maddenin çift kopya olduğunu fark etmemişim. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:13, 4 Ağustos 2011 (UTC)

Yönlendirme

Selam Superyetkin.

TAHİRÜL MEVLEVİ, Tahirül Mevlevi, TAHİR OLGUN, TÂHİR'ÜL MEVLEVÎ bu 4 madde de Tâhir'ül Mevlevî'ye yönlendirilmiş. İlgilenebilir misin ? Emyilmesaj 19:52, 4 Ağustos 2011 (UTC)

Gereksiz yönlendirmeler silindi, teşekkürler. --Superyetkinileti 19:57, 4 Ağustos 2011 (UTC)

How do I tag an image as a copyright violation?

Hello, Superyetkin. I am sorry I can neither read nor write in Turkish, so I hope you will forgive my use of English. While I was investigating some images that were uploaded to the English Wikipedia by en:User:Eaksari, I found one that was a clear copyright violation from [12]. I also found that this user had also uploaded this image to the Turkish Wikipedia as Dosya:Zeytin ve Zeytinyağı.jpg. What is the proper way to mark this image as a copyright violation? Thank you for your help. —Bkell (mesaj) 03:53, 5 Ağustos 2011 (UTC)