Bon Scott: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Esc2003 (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot değişikliği Ekleniyor: lv:Bons Skots
46. satır: 46. satır:
[[lb:Bon Scott]]
[[lb:Bon Scott]]
[[lt:Bon Scott]]
[[lt:Bon Scott]]
[[lv:Bons Skots]]
[[nl:Bon Scott]]
[[nl:Bon Scott]]
[[nn:Bon Scott]]
[[nn:Bon Scott]]

Sayfanın 12.19, 29 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Ronald Belford "Bon" Scott (9 Temmuz 194619 Şubat 1980) Avustralyalı rock müzisyeni. 1974'ten 1980'de ölümüne kadar hard rock grubu AC/DC'nin solistliğini ve şarkı sözü yazarlığını yapmıştı. İskoçya'nın Kirriemuir kasabasında doğmuş, 1952 yılında altı yaşındayken ailesiyle Avustralya'nın Melbourne şehrine göç etmişti.

Scott 1964 yılında kurduğu ilk grubu The Spektors'da baterist ve zaman zaman da solist olarak yer aldı. 1974 yılında Dave Evans'ın yerine AC/DC'ye solist olarak katılana kadar The Valentines ve Fraternity gibi gruplarda çalıştı.

AC/DC'nin popülaritesi 1970'lerde önce Avustralya'da, ardından da uluslararası alanda arttı. 1979 yılında çıkardıkları Highway to Hell ABD'de ilk yirmiye girmiş ve grup daha büyük ticari başarıların eşiğine gelmişti. Ancak 19 Şubat 1980'de Scott Londra'da bir gece aleminin ardından bilinci kapalıyken öldü. Resmî kayıtlarda ölümü alkol zehirlenmesi olarak geçer. Ölümünün ardından AC/DC bir ara dağılmayı düşündüyse de çok geçmeden Scott'ın yerine Britanyalı glam rock grubu Geordie'den Brian Johnson'ı kadrosuna kattı. Grubun aynı yıl yayımladığı albüm Back in Black Bon Scott'a ithaf edilmiştir. Albüm müzik tarihinin en çok satan ikinci albümü olmuştur.[1]

Dipnotlar

  1. ^ [1]