Patrick Ewing: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k r2.6.4) (robot Ekleniyor: sh:Patrick Ewing
EmausBot (mesaj | katkılar)
k r2.6.4) (robot Ekleniyor: sr:Патрик Јуинг
129. satır: 129. satır:
[[sh:Patrick Ewing]]
[[sh:Patrick Ewing]]
[[simple:Patrick Ewing]]
[[simple:Patrick Ewing]]
[[sr:Патрик Јуинг]]
[[sv:Patrick Ewing]]
[[sv:Patrick Ewing]]
[[zh:帕特里克·尤因]]
[[zh:帕特里克·尤因]]

Sayfanın 20.54, 27 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Patrick Ewing
Kişisel bilgileri
Doğum yeri Kingston, Jamaica
Boyu 2,13 m (7 ft 0 in)
Numarası 33,6
Kariyer bilgileri
Lise Rindge & Latin in Cambridge, Massachusetts
Kolej Georgetown
Oyunculuk kariyeri 1985-günümüz
Numarası 33,6
NBA.com'daki istatistikleri Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Basketball-Reference.com'daki istatistikleri
Madalyalar
 ABD adına
Olimpiyat Oyunları
Altın 1984 Los Angeles Takım müsabakaları
Altın 1992 Barcelona Takım müsabakaları

Patrick Aloysius Ewing (d. 5 Ağustos 1962} New York Knicks'in Jamaika doğumlu eski basketbolcusu. Uzun yıllar boyunca New York Knicks'te ilk 5'te pivot olarak oynadıktan sonra sırasıyla Seattle Supersonics ve Orlando Magic'te de oynamıştır. 1997 yılında NBA'in 50. yılı şerefine yapılan seçimde, NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusu arasına girmiştir.


Hayatı

Ailesiyle beraber Cambridge'e taşınana kadar, doğduğu yer olan Jamaika Kingston'da kriket ve futbol ile ilgilendi. Lisede basketbol oynamaya başladı. Washington D.C.'deki Georgetown Üniversitesinde 1981-82 sezonunda basketbol takımında görev yaptı. Houston Üniversitesine karşı oynanan finalin kazanılması sonrası NCAA şampiyonluğuna kavuşmuştur. NCAA'de oynadığı 4 sezonun üçünde Georgetown'u finale çıkarma başarısı gösterdiği için bütün NBA takımlarını ilgisini üstüne çekti. Ancak; her ne kadar üstün başarılarla geçen bir kariyere sahip olsa da, NCAA'de kazanmış olduğu '84 sezonu dışında şampiyonluk sevinci yaşayamamıştır.

1985 draftında ilk sırada draft edilmiştir. Aynı draftta Karl Malone ve Detlef Schrempf gibi yıldız oyuncular da seçilmiştir. Bir önceki yıl çaylak olarak gelen Michael Jordan sonrasında. Pat Ewing de o yıl yılın çaylağı seçilmiştir. Ewing 11 defa All-Star takımına seçilip döneminin en önemli pivotlarından biri olduğunu göstermiştir. 1992 yılında Barcelona Olimpiyatlarında Rüya Takımının bir üyesi olmuştur.

New York Knicks sezon içinde çok iyi performans göstrermesine karşın adını NBA finaline yazdıramıyordu. Bunun sebebi Michael Jordan'lı Chicago Bulls ile aynı konferansta olmasıydı. Michael Jordan'ın olmadığı 1994 sezonunda bu amacına ulaştı fakat Hakeem Olajuwon önderliğindeki Houston Rockets karşısında şampiyonluğa ulaşmayı kıl payı kaçırdı ve 7. maçta rakibine boyun eğdi.

2000 yılında yapılan takas sonucunda Patrick Ewing Seattle Super Sonics'e geçti. Diğer yıl Orlando Magic forması giydi ve 2002 yılında efsanevi basketbolcu emekliye ayrıldı. 28 Şubat 2003'te New York Knicks tarafından 33 numaralı forması da emekliye ayrılmıştır.

Ewing 2007-08 sezonundan itibaren Orlando Magic antrenörü Stan Van Gundy'nin asistanlığını yapmaktadır.

Referans

http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Ewing

Dış Bağlantılar