Ürün, Uşak: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
76. satır: 76. satır:


=== Altyapı bilgileri ===
=== Altyapı bilgileri ===
Köyde, [[ilköğretim]] okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi]] ve [[kanalizasyon]] şebekesi vardır. [[PTT]] şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. [[Sağlık ocağı]] ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] ve internet vardır.
Köyde, [[ilköğretim]] okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitim ile öğrenciler Uşak merkezindeki okulda eğitim-öğretim görmektedir. Köyün [[içme suyu şebekesi]] ve [[kanalizasyon]] şebekesi vardır. [[PTT]] şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde 2006 yılında faaliyet göstermeye başlayan çok amaçlı salon ve 2011 yılında üst katınında faaliyete geçmesiyle muhtarlık, toplantı salonu, kütüphane, sağlık odası, tarım merkezi bürosu, Ürünköy Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Bürosu ve cafenin yer aldığı yeni köy konağı mevcuttur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol bölünmüş ve [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] ve internet vardır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 10.03, 14 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Ürün, Uşak
Harita
Uşak
Uşak
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlUşak
İlçeMerkez
Coğrafi bölgeEge
Nüfus
 • Toplam181
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0276
Posta kodu64000

Ürün, Uşak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Coğrafya

Ürünköy, Uşak merkezine 11 km uzaklıkta olup yol bölünmüş yoldur.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

İl merkezine yakın olması sebebiyle son yıllarda nüfus artmaya başlamıştır.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Mustafa ATAK
1999 - Halil YILMAZ
1994 - Halil YILMAZ
1989 - Ahmet ÖLMEZ
1984 - Osman ŞAHİN

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitim ile öğrenciler Uşak merkezindeki okulda eğitim-öğretim görmektedir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde 2006 yılında faaliyet göstermeye başlayan çok amaçlı salon ve 2011 yılında üst katınında faaliyete geçmesiyle muhtarlık, toplantı salonu, kütüphane, sağlık odası, tarım merkezi bürosu, Ürünköy Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Bürosu ve cafenin yer aldığı yeni köy konağı mevcuttur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol bölünmüş ve asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet vardır.

Dış bağlantılar

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008 196
2000 116