İbahilik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
LostMyMind (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''İbahilik'''; Sünni anlayışın yasakladığı ve günah olarak değerlendirdiği şeyleri yasak görmemektir. Hatta bir bölümünün tersini yapmak anlayışıdır. Bu anlayış yolun temel kurallarından biri durumuna [[Balım Sultan]]'la gelir. İslamlığa bir yorumdur. [[Sünni İslam]]ın ortaya sürdüğü şeyleri, [[Alevi-Bektaşi]] anlayışından süzerek/geçirerek kabul etme veya kabul etmeme anlayışı ve tavrıdır. Alevi-Bektaşiliğin özgün yanını ve -Sünniliğe karşın- kimliğini bu anlayış ortaya koyar. Alevi- Bektaşiliğe yorum(tevil) yolunu açar. Bir başka deyişle Alevi-Bektaşiliğin felsefik altyapısını oluşturur.
'''İbahilik'''; Sünni anlayışın yasakladığı ve günah olarak değerlendirdiği şeyleri yasak görmemektir. Hatta bir bölümünün tersini yapmak anlayışıdır. Bu anlayış yolun temel kurallarından biri durumuna [[Balım Sultan]]'la gelir. İslamlığa bir yorumdur. [[Sünni İslam]]ın ortaya sürdüğü şeyleri, [[Alevi-Bektaşi]] anlayışından süzerek/geçirerek kabul etme veya kabul etmeme anlayışı ve tavrıdır. Alevi-Bektaşiliğin özgün yanını ve - Sünniliğe karşın - kimliğini bu anlayış ortaya koyar. Alevi-Bektaşiliğe yorum (tevil) yolunu açar. Bir başka deyişle Alevi-Bektaşiliğin felsefik altyapısını oluşturur.


[[Kategori:Tasavvuf]]
[[Kategori:Tasavvuf]]

Sayfanın 15.39, 12 Mayıs 2011 tarihindeki hâli

İbahilik; Sünni anlayışın yasakladığı ve günah olarak değerlendirdiği şeyleri yasak görmemektir. Hatta bir bölümünün tersini yapmak anlayışıdır. Bu anlayış yolun temel kurallarından biri durumuna Balım Sultan'la gelir. İslamlığa bir yorumdur. Sünni İslamın ortaya sürdüğü şeyleri, Alevi-Bektaşi anlayışından süzerek/geçirerek kabul etme veya kabul etmeme anlayışı ve tavrıdır. Alevi-Bektaşiliğin özgün yanını ve - Sünniliğe karşın - kimliğini bu anlayış ortaya koyar. Alevi-Bektaşiliğe yorum (tevil) yolunu açar. Bir başka deyişle Alevi-Bektaşiliğin felsefik altyapısını oluşturur.