Tomografi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Rixeli (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Rixeli (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
==Tomografi en çok sorulan sorular==
Evet siz degerli arkadaşlarımızın bize sordugunuz sorulara cevap vermek
istedim.

-Tomografi kaç dk sürer ? -Bilgisayarlı tomografi çekimlerine göre degişir. Türkiyede bir çok bilgisayarlı tomografi makinesi yenilendi. en eski makine olsa bile en fazla 10 dk sürer

-Bilgisayarlı tomografi makinesinde ses çıkıyormu ? -Tomografi makinesinde her hangi bir ses yoktur.

-Tomografi makinesini içi tünel gibimi kapalı mı dır ?
-Bilgisayarlı tomografi makinelerinin çogu açıktır ve korkulacak bir şey yoktur sadece sizden istenilen hareketsiz kalmanizdir.-Bilgisayarlı tomografi ücretleri çekilecek filme ve çekilecek hastanenin prosedürüne göre degişiklik gösterir rakam istersen 20 ytl 500 ytl arasi degişiyor ülkemizde
-Tomografi ücretleri ne kadar oluyor ?
-Tomografi zararlımıdır ? -Tomografiden radyosyon aldıgımız doğrudur ama aldiğimiz dozu bir seferligine almiş bulunuyoruz.Yani aldiğimiz radyasyon bizi hasta kanser etmez size önerim tomografi çekildikten sonra düş almanizi tavsiye ederim eğer emziriyorsanız 1 saat emzirmeyin.

www.Tomografi.org


'''Tomografi''' , radyolojik teşhis yöntemidir.1915 yılında fransız hekim Boccage tarafından icat edilmiştir.Fakat kullanıma geçilmesi 1930'ları bulur.
'''Tomografi''' , radyolojik teşhis yöntemidir.1915 yılında fransız hekim Boccage tarafından icat edilmiştir.Fakat kullanıma geçilmesi 1930'ları bulur.



Sayfanın 14.26, 12 Mayıs 2011 tarihindeki hâli

Tomografi en çok sorulan sorular

Evet siz degerli arkadaşlarımızın bize sordugunuz sorulara cevap vermek istedim.

-Tomografi kaç dk sürer ? -Bilgisayarlı tomografi çekimlerine göre degişir. Türkiyede bir çok bilgisayarlı tomografi makinesi yenilendi. en eski makine olsa bile en fazla 10 dk sürer

-Bilgisayarlı tomografi makinesinde ses çıkıyormu ? -Tomografi makinesinde her hangi bir ses yoktur.


-Tomografi makinesini içi tünel gibimi kapalı mı dır ? -Bilgisayarlı tomografi makinelerinin çogu açıktır ve korkulacak bir şey yoktur sadece sizden istenilen hareketsiz kalmanizdir.-Bilgisayarlı tomografi ücretleri çekilecek filme ve çekilecek hastanenin prosedürüne göre degişiklik gösterir rakam istersen 20 ytl 500 ytl arasi degişiyor ülkemizde -Tomografi ücretleri ne kadar oluyor ? -Tomografi zararlımıdır ? -Tomografiden radyosyon aldıgımız doğrudur ama aldiğimiz dozu bir seferligine almiş bulunuyoruz.Yani aldiğimiz radyasyon bizi hasta kanser etmez size önerim tomografi çekildikten sonra düş almanizi tavsiye ederim eğer emziriyorsanız 1 saat emzirmeyin.

www.Tomografi.org


Tomografi , radyolojik teşhis yöntemidir.1915 yılında fransız hekim Boccage tarafından icat edilmiştir.Fakat kullanıma geçilmesi 1930'ları bulur.

Tomografi, X ışını üreten tüp ile röntgen filmi,radyografisi elde edilmek istenen organın karşısında hareketi ile elde edilir.Yürütme hareketi,sadece bu hareketin eksenindeki düzlemlerin görüntülerini okuyacak şekilde uygulanır.Tomografi, bir organın 1 ile 2 cm kalınlığında ince dilimlerinin görüntülerini verir.Bu yolla önden arkadaya ,yukarıdan aşağıya ya da yatay düzlemde organın incelenebilmesi sağlanır. X ışınları kullanıldığı için tomografi'de de radyasyon alımı söz konusudur.Hatta normal radyolojik görüntülemeye nispeten hasta daha yoğun radyasyona maruz kalır.Tomografinin normal radyolojik görüntülemeye tercih edilmesindeki en önemli nedenlerden biri, daha yüksek kontrast elde edilmesi, bir diğeri ise kesitler şeklinde görüntü alındığı için daha detaylı inceleme yapılabilmesidir.

Kullanılan teknik yöntemlere göre , tomografinin genel ilkesinin değişik uygulamaları vardır.

Planigrafi

Verici Tüp ile , film kasedinin hareketleri kesit düzlemine paralel olarak terstir.

sahici tomografi

Hareketler (tüp ile kaset),kesit düzlemine dik olarak gerçekleşir.tüpün hareketi düşeydir.

Statigrafi

Tüp sabit,hasta ve film ışınlara dik iki paralel eksen etrafında belirli açılarla (20°~30°) döner.

Simültane tomografi

Tüp , tek bir harekette ,kasedin içine belirli aralıklarla yerleştirilmiş filmleri bir arada etkiler.

bknz:Bilgisayarlı tomografi


Tomografi ,bilgisayarlı tomografi , beyin tomografisi, tomografinin zarararı, tomografi nedir , tomografi çeşitleri, pet ct, tomografi ücreti tomografi fiyatı gibi bir çok sorunuza cevap vereceğim.

Öncelikle tomografi nedir ?

Tomografi bir çok hastalıkları kemik ve eklem kırıklarını tespit etmek amaçıya tıbbı görüntüleme cihazıdır. Tomografi röntgenin icadından sonra gelişmiştir.


tomografi Bilgisayarlı tomografi : Bilgisayarlı tomografi dediğimiz şey zaten tomografidir. Halk dilinde kısaltmaya gidip sadece tomografi deniliyor. Bilgisayar işletim sistemleriyle çekildiği için bilgisayarlı tomografi bt adını almiştir.

Beyin tomografisi : Beyin tomografisi kafa yaralanmalarında migren baş dönmesinde baş ağrilarinda çekilir. Hastaya verilen kesit başına kv 130 mas 110 dur.


tomografinin zararları Tomografinin zararları : Tomografinin zararları dediğimiz gibi bir çok zararı vardir. Radyasyona çok maruz kaldiğiniz zaman kişide mide bulantısı yorugunluk, halsizlik, eklem ağrılıları, baş dönmesi, kuvvetli ayak ağrıları, çok uyuma görülür.

Tomografi hakkında aramak istedikleriniz hepsi burada Atom Beyin tomografisi Beyin Tomografisi nasıl çekilir Bilgisayarlı Beyin Tomografisi Bilgisayarlı Tomografi Bilgisayarlı Tomografi cihazı bilgisayarlı tomografinin zararı var mıdır bilgisayarlı tomografinin zararları Bir Bu Cevap clavicula clavicula kırıkları Computed Tomography e-mar Emar Gibi Mamografi röntgen bilgileri röntgen ile tomografi arasındaki farklar radius Radyasyon Radyasyonun zararları Radyoterapi Tomografi Tomografi ücreti tomografi cihazı tomografi fiyatı tomografi ile röntgen arasındaki farklar Tomografi nasıl çekilir Tomografi nedir tomografinin zararı Tomografinin Zararları tomografi zararlı mıdır tomografi zararları tomography tomography fee trachea ultrasonografi ultrasyon Veya Wilhelm Conrad RöNtgen

kaktüs radyasyonu emiyor mu Tomografi çektirmeden önce yapılması gerekenler Tomografi radyasyon nedir Tomografi Mamografi radyolojik anatomi kafa kemikleri kafa grafileri ilaçlı filimler kontrast madde kontrast madde dozları kontrast madde nedir ilaçlı filimler röntgen kasetleri X ışını Fluoroskopi anjiografi tomografi mamografi cihazları FİLİM BANYO tomografi emar ultrasyon terimleri Boyundaki organlar ve boyun kemikleri

Genel sağlık bilgileri Görüntüleme cihazları Emar Radyoterapi Röntgen Tomografi hakkında Tomography Latince kelimeler Online soru sor Tomografi nasil çekilir video Tomografi kategorileri Emar (10) Genel Sağlık bilgileri (31) latince kelimeler anlamları (16) Radyoterapi (4) röntgen bilgileri (13) Tomografi (109) tomography (8) Ultrasonografi (2)