Pencapça: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
WikitanvirBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot değişikliği Değiştiriliyor: da:Punjabi
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Punjab map.svg|right|thumb|200px]]
[[Dosya:Punjab map.svg|right|thumb|200px]]
'''Pencapça''' [[Pakistan]] ve [[Hindistan]]'da konuşulan bir Hint dili; aynı zamanda [[Sih]]'lerinde dilidir. [[Pencap]] ve [[Araplar (halk)|Arap]] alfabesiyle yazılır. [[Birleşik Krallık]] doğumlu DJ [[Panjabi MC]] bu dilde şarkıları söylemektedir. Biraz [[Urduca]]'ya;biraz da [[Hintçe]]'ye benzemektedir.
'''Pencapça''' [[Pakistan]] ve [[Hindistan]]'da konuşulan bir Hint dili; aynı zamanda [[Sih]]'lerinde dilidir. [[Pencap]] ve [[Araplar (halk)|Arap]] alfabesiyle yazılır. [[Birleşik Krallık]] doğumlu DJ [[Panjabi MC]] bu dilde şarkıları söylemektedir. Biraz [[Urduca]]'ya; biraz da [[Hintçe]]'ye benzemektedir.

=== Batı Pencapça ===
=== Batı Pencapça ===
* Daha çok [[Pakistan]] ' da konuşulur . Batı Pencapça daha çok, [[Urduca]] , [[Hintçe]] ve [[Farsça]]'ya benzemektedir . [[Shahmukhi]] alfabesiyle yazılır .[[Hintçe]] - [[Arapça]] karışımı dildir. [[Urduca]] ' dan sonra diğer karışım bir dildir.
* Daha çok [[Pakistan]]'da konuşulur. Batı Pencapça daha çok, [[Urduca]], [[Hintçe]] ve [[Farsça]]'ya benzemektedir. [[Shahmukhi]] alfabesiyle yazılır. [[Hintçe]] - [[Arapça]] karışımı dildir. [[Urduca]]'dan sonra diğer karışım bir dildir.

=== Doğu Pencapça ===
=== Doğu Pencapça ===
* Daha çok [[Hindistan]] ' da konuşulur .Gerçek dildir . [[Gurmukhe]] alfabesiyle yazılır .[[Sihizm]] için konuşma dilidir .
* Daha çok [[Hindistan]]'da konuşulur. Gerçek dildir. [[Gurmukhe]] alfabesiyle yazılır. [[Sihizm]] için konuşma dilidir.


=== Pencapça Vikipedi ===
=== Pencapça Vikipedi ===
12. satır: 14. satır:
{{Hint-Avrupa-dil-taslak}}
{{Hint-Avrupa-dil-taslak}}


[[Kategori:Punjab]]
[[Kategori:Pakistan'daki diller]]
[[Kategori:Pakistan'daki diller]]
[[Kategori:Hindistan'daki diller]]
[[Kategori:Hindistan'daki diller]]

Sayfanın 20.11, 2 Mayıs 2011 tarihindeki hâli

Pencapça Pakistan ve Hindistan'da konuşulan bir Hint dili; aynı zamanda Sih'lerinde dilidir. Pencap ve Arap alfabesiyle yazılır. Birleşik Krallık doğumlu DJ Panjabi MC bu dilde şarkıları söylemektedir. Biraz Urduca'ya; biraz da Hintçe'ye benzemektedir.

Batı Pencapça

Doğu Pencapça

Pencapça Vikipedi