Pire (anlam ayrımı): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
Pireler çok küçük canlılar olup kanatsız böceklerdir. Pire 1 – 10 mm boyundadır. Pire vücudu katmanlar şeklindedir ve çok sert bir yapıya sahiptir. Pirenin 6 bacağı olup bu bacaklar uzun ve tüylü olup bu bacaklar oldukça güçlüdür. Pire 30 cm uzaklığa sıçrayabilmektedir. Pire, insanların, memeli hayvanların ve kemirgen hayvanların kanını emerek ve türüne göre bitkilerin taze aksanlarını yiyerek beslenen canlılardır. Pire üzerine yapışacağı ve kanını emeceği konakçısının üstüne zıplayarak yapışır.
Pire yumurta yapabilmek için canlıların kanına ihtiyaç duyup konakçısını bulup anında hücum eder. Dişi pire haftada iki bin kadar yumurta bırakabilir. Pireler yumurtalarını toz, kum, toprak ve her türlü zemine rast gele dağınık bir şekilde bırakır.
Pireler ev içerisinde yumurtalarını koltuk üzerine, halı ve kilim diplerine, yatakların içlerine ve bu gibi tüm yüzeylere bırakır. Pire yumurtasını bırakmak için özel bir yer aramaz. Aklımıza gelebilecek her yere de pire yumurtalarını bulmak mümkündür.
Hava ısısı yumurtaların gelişimi için uygun derecede ise 9 – 10 günde gelişip yumurtadan çıkarlar. Buda pirenin ne kadar kısa zamanda ne kadar fazla üreyebileceğini göstermektedir. Yumurtaların bırakıldığı yerler gelişimi için yeterli ısıda değilse eğer yavruların yumurtadan çıkması 3 aya kadar uzayabilir. Bu demek oluyor ki pirenin oluşumu 9 gün ile 3 ay arası değişebiliyor.

Kaynak : http://www.sibelilaclama.com/pire.html

'''Pire''' şu anlamlara gelebilir;
'''Pire''' şu anlamlara gelebilir;
* [[Pire (il)|Pire]] - [[Yunanistan]]'da il.
* [[Pire (il)|Pire]] - [[Yunanistan]]'da il.

Sayfanın 10.50, 22 Mart 2011 tarihindeki hâli

Pireler çok küçük canlılar olup kanatsız böceklerdir. Pire 1 – 10 mm boyundadır. Pire vücudu katmanlar şeklindedir ve çok sert bir yapıya sahiptir. Pirenin 6 bacağı olup bu bacaklar uzun ve tüylü olup bu bacaklar oldukça güçlüdür. Pire 30 cm uzaklığa sıçrayabilmektedir. Pire, insanların, memeli hayvanların ve kemirgen hayvanların kanını emerek ve türüne göre bitkilerin taze aksanlarını yiyerek beslenen canlılardır. Pire üzerine yapışacağı ve kanını emeceği konakçısının üstüne zıplayarak yapışır. Pire yumurta yapabilmek için canlıların kanına ihtiyaç duyup konakçısını bulup anında hücum eder. Dişi pire haftada iki bin kadar yumurta bırakabilir. Pireler yumurtalarını toz, kum, toprak ve her türlü zemine rast gele dağınık bir şekilde bırakır. Pireler ev içerisinde yumurtalarını koltuk üzerine, halı ve kilim diplerine, yatakların içlerine ve bu gibi tüm yüzeylere bırakır. Pire yumurtasını bırakmak için özel bir yer aramaz. Aklımıza gelebilecek her yere de pire yumurtalarını bulmak mümkündür. Hava ısısı yumurtaların gelişimi için uygun derecede ise 9 – 10 günde gelişip yumurtadan çıkarlar. Buda pirenin ne kadar kısa zamanda ne kadar fazla üreyebileceğini göstermektedir. Yumurtaların bırakıldığı yerler gelişimi için yeterli ısıda değilse eğer yavruların yumurtadan çıkması 3 aya kadar uzayabilir. Bu demek oluyor ki pirenin oluşumu 9 gün ile 3 ay arası değişebiliyor.

Kaynak : http://www.sibelilaclama.com/pire.html

Pire şu anlamlara gelebilir;

pireliler toptur