Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Pekin Havaalanı''', dünyanın en büyük ve en gelişmiş havaalanı. [[2003]]- [[2008]] yılları arasında inşa edildi. Ünlü İngiliz mimar [[Norman Foster]] tarafından tasarlandı. Terminal binasının iki yanındaki '''ejderha''' benzeri şekil ve aerodinamik çatı, havaalanının simgesidir. Havaalanı, ''[[2008 Yaz Olimpiyatları|29. Olimpiyat Oyunları]]'''nın nedeniyle ortaya çıkacak talebi karşılamak üzere yapılmış ve olimpiyatların hemen öncesinde tamamlanmıştır. 1.3 milyon metrakarelik alanda yer alan terminal, dünyada 1milyon metrakre barajını aşan ilk yapı olarak kaydedilmiştir. Terminalin üstü tek bir çatı ile kaplıdır.
'''Pekin Havaalanı''', dünyanın en büyük ve en gelişmiş havaalanı. [[2003]]- [[2008]] yılları arasında inşa edildi. Ünlü İngiliz mimar [[Norman Foster]] tarafından tasarlandı. Terminal binasının iki yanındaki ''ejderha'' benzeri şekil ve aerodinamik çatı, havaalanının simgesidir. Havaalanı, [[2008 Yaz Olimpiyatları|29. Olimpiyat Oyunları]]'nın nedeniyle ortaya çıkacak talebi karşılamak üzere yapılmış ve olimpiyatların hemen öncesinde tamamlanmıştır. 1.3 milyon metrakarelik alanda yer alan terminal, dünyada 1milyon metrakre barajını aşan ilk yapı olarak kaydedilmiştir. Terminalin üstü tek bir çatı ile kaplıdır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 21.01, 21 Mart 2011 tarihindeki hâli

Pekin Havaalanı, dünyanın en büyük ve en gelişmiş havaalanı. 2003- 2008 yılları arasında inşa edildi. Ünlü İngiliz mimar Norman Foster tarafından tasarlandı. Terminal binasının iki yanındaki ejderha benzeri şekil ve aerodinamik çatı, havaalanının simgesidir. Havaalanı, 29. Olimpiyat Oyunları'nın nedeniyle ortaya çıkacak talebi karşılamak üzere yapılmış ve olimpiyatların hemen öncesinde tamamlanmıştır. 1.3 milyon metrakarelik alanda yer alan terminal, dünyada 1milyon metrakre barajını aşan ilk yapı olarak kaydedilmiştir. Terminalin üstü tek bir çatı ile kaplıdır.

Dış bağlantılar