Vikipedi:Şikâyet: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Alsace38 (mesaj | katkılar)
Dacxiri (mesaj | katkılar)
294. satır: 294. satır:
*Ama sen bana "Tipik Trol davranışları bunlar" dedin, ve her seferinde "kürt millietcisi", "propaganda" yapiyorsun dedin, ama kimin propagandasi? Böyle iftira yapmak olumlu degir, çünkü wikipedia herkes açik olmali, nedense, türk portalinda hiç bir "kürt katkicisi" bulunmuyor, herkes hücüm ediyor, herkes ras kere katkilarimi siliyor, oysa ben hep kaynak gösterdim, onlar ise kaynaksiz "yargi disi" silme hakim olur?! Türk wikipediade bir tek kürt katkicisi birakmak istemiyorsunuz demi? Ben trol degilim, propaganda yapmiyorum, ben bu yum... --[[Kullanıcı:Alsace38|Alsace38]] 15:27, 13 Şubat 2011 (UTC)
*Ama sen bana "Tipik Trol davranışları bunlar" dedin, ve her seferinde "kürt millietcisi", "propaganda" yapiyorsun dedin, ama kimin propagandasi? Böyle iftira yapmak olumlu degir, çünkü wikipedia herkes açik olmali, nedense, türk portalinda hiç bir "kürt katkicisi" bulunmuyor, herkes hücüm ediyor, herkes ras kere katkilarimi siliyor, oysa ben hep kaynak gösterdim, onlar ise kaynaksiz "yargi disi" silme hakim olur?! Türk wikipediade bir tek kürt katkicisi birakmak istemiyorsunuz demi? Ben trol degilim, propaganda yapmiyorum, ben bu yum... --[[Kullanıcı:Alsace38|Alsace38]] 15:27, 13 Şubat 2011 (UTC)


===Diğer kullanıcıların yorumları===
===Diğer kullanıcıların yorumları===
* Şikayet edilen kullanıcı benim mesaj sayfamda bazı linkler yayınladı, aynı linkleri diğer sayfalarda da yayınlayarak spam yaptı. Bununla birlikte [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Lazca&diff=8949772&oldid=8949401 şu] sayfada da Türkiye Cumhuriyeti'ni asimilasyoncu olarak suçladı, bir çok yerde halihazırda apaçık Kürtçü progapanda yapmaktadır. [[Kullanıcı:Dacxiri|Argun]] 18:31, 13 Şubat 2011 (UTC)


===Karar===
===Karar===

Sayfanın 18.31, 13 Şubat 2011 tarihindeki hâli


Şikayet sebebi: Yoga sayfası

Yoga sayfasına yukarıdaki kullanıcı tarafından girilen bilgiler Hinduism e bağlı olan Vivekananda tarikatının bilgilerini içermektedir. Bu tarikatın merkezi Hindistan ın Bangalore kentinde bulunmaktadır. Yoga adı altında yapılan faaliyetlerin YOga ile hiç bir ilgisi yoktur. Ayrıca sayfada Yoganın hiç bir dinle ilgisi olmamasına rağmen Hinduism tanrısı ŞİVA nın resmi kullanılmıştır. BU resim yine Hindistan ın Bangolore kentinde bulunan devasa boyutlardaki Tanrı Şiva nın heykelinin resmidir. Bu da bu kullanıcının bu tarikatın reklamını yapmak için YOGA sayfasına bilgiler girdiğini göstermektedir.

Yoga sayfasına gerçek orijinal yoga bilgilerinin girilmesini, ayrıca bu sayfanın Wikipedia prensiplerine aykırı olduğunu bildiğim için iptal edilmesini rica ediyorum. Böylece Yoga ismini kullanarak Hinduism i yaymaya çalışan kişilere Wikipedia alet olmayacaktır. Saygılar

Elspace

Emeği boşa çıkarmak

--Elspace adlı kullanıcı,temsilcisi olduğumuz Amr Diab'ın Türkiye Temsilciliği ile ilgili bilgileri silip,reklam linkleri eklemektedir.http://tr.wikipedia.org/wiki/Amr_Diab


Nihan'ın önceki engelenmeleri

Şikâyet sebebi

Vikipedi tartışma:Kukla şüphelileri/Levent davası ve ilgili sayfalardaki saldırgan tavırları göstermeme gerekmiyordur herhalde. Burada (başka yerden buraya taşındı) hakkımda troll suçlamasında bulundu. Bu asılsız suçlaması Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır#Kişisel Saldırıya Örnekler'de gördüğümüz gibi kural ihlalidir. Gerekirse tek tek gösterebilirim.

  • Kmoksy'nin Köy çeşmesinde başlattığı açtığı yersiz suçlamasında A ve B ve C gibi Vikipedi kuralına dayalı ikazlara rağmen ortalığı kızıştırmaya çalıştı. Her zamanki gibi VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal ederek yersiz suçlamalarda bulundu. Türkler ve Kürtler ile ilgili maddelerde yoğunlaşma yaşayıp... gibi yersiz yorum yaptı da benim ilgilendiğim konular sadece bu iki millet ile sınırlı değildir. Ayrıca Vikipedi kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun ilgilendiği konudur. Nihan, topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar noktasına ulaşır dedi. Taraflı ve ideolojik bilgileriyle doldurmak isteyen kullanıcıların sabırını zorluyor olabilirim ama taraflı ve Vikipedi kurallarına sadık kullanıcıların sabırlarını zorlamamışımdır ve zorlamıyorum. Yorumun içeriği ne olursa olsun yine VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal ederek ortalığı kızıştırmaya çalışarak Vikipedi:Görüşlerinizi açıklamak için Vikipedi'yi aksatmayın yönergesini ihlal etti.
  • Aslında Nihan benim ilk kayıt olduğumda çok yardım eden kullanıcıdır. O yüzden de sevdiğim kullanıcılardan biriydi. Usta diye hitap ederdim. Ancak son aylarda gördüğüm taraflı ve saldırgan faaliyetleri ihmal edemiyorum. Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı ve tartışmalarda da ulusalcılık argümana çekmeye çalıştığı kanısına vardım. Vikipedide gerçek hayatta, diğer ortamlarda kullanıcının (kullanıcıların) siyasi görüşleri, dini inançları önemli değildir. Fakat Vikiye yanstılmamalıdır. Kendi VP:MİLLİ, VP:TBA ihlallerini meşrulaştırmak için ve diğer kullanıcıları susturmak için (daha doğrusu bıktırmak için) konularla değil kişilerle odakladığı ve sürekli sağdan soldan saldırdığı anlaşıldı, ne yazık ki. İşin ilginç tarafı Nihan'ın kuralları ihlal etmeye devam ettiğinde hiçkimsenin ikaz bile etmemiş olmasıydı. O yüzden mi yeni kullanıcıların VP:TBA, VP:MİLLİ ihlal eden faaliyetleri sıkça görüldü ve Vikipedi eskisine nazaran taraflı hale geldi. Rahatlıkla VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal eden ve ihlal ettiği halde kendini meşrulaştıran kullanıcılar çoğaldı, ne yazık ki. Vikinin eski kullanıcılardan biri olan Nihan'ın kendini kötü örnek göstermiş olması ve bazen de onları kızıştırarak kural ihlallerini teşvik etmemiş olması kendi başına büyük suç teşkil ediyor. Sürekli VP:N, VP:KSY, VP:İNOV, VP:TBA, VP:MİLLİ kurallarını da ihlal ederek kendi ideolojik yaklaşımıyla projenin projenin gidişatını aksatan bu kullanıcıya gereken engellemenin uygulanması lazımdır, kanımca. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:30, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Ek olarak: yeterli kanıt olmadan yersiz dava açmakla Vikipedi:Engelleme politikası#Engelleme kuralları'nın 2. maddesinde belirtilen Karşıtlık ve rahatsızlık vermek - Vikipedi’nin genel yönetmeliklerine karşı davranan, ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunan kullanıcı olduğunu bir daha kanıtlamış oldu, ne yazık ki. Takabeg ileti 07:09, 10 Ekim 2010 (UTC)

Yorum

21 Eylül 2010'dan bu yana burada değildim. Bu tarihten önce belli bir döneme kadar hemen hemen her gün giriyordum. Gördüm ki kendisine karşı olan Kmoksy, Bermanya ve beni ardı ardına şikayet sayfasına taşımış. Heralde canına tak demiş 20 gündür burada olmamam... Hemen konuya gireyim:

  • Önce benim dediğim lafa bakalım sonra suçlamaya bakalım: Nihan'ın Bir çok kişi dediği Kullanıcı:Qwl adı kullanıcı ve kendisiBurada oylama neden kaldırıldı diye bir başlık var ve şikayette bulunan kullanıcının ani ve her zamanki "kural öğretici" tavrı var. Ayrıca Hedda Gabler ve Gökhan ve bazı kullanıcılar da baskın olsun olmasın gibi tartışmalara girmişler. Dolayısıyla "israrlı madde adı değiştirme gibi" kendisinde sık rastladığımız olayı ben bir kere yapmışım ve sanırım 50 farklı yerde dile getirmiştir. Zaten topluluktan bir ses yükselmediği için madde adına da itirazımı sürdürmedim. 50 farklı yerde yazarken ve buraya taşırken yaptığı bariz VP:İNOV ihlalidir.. Önce sen al diğerlerinin fikirlerini, bu değişim yapılmışsa bu değişim üzerinden tartışırsın.. Önce değiştirip sonra direktif veremezsin. Burada bu tartışılacak. Senin direktiflerinle ya da yönlendirmelerinle değil. Eğer topluluk (yani senin dışındakiler) bu ismi kabul etmezse başka isim bulunur, anlam kayması var. Ayrıca ben diğer üzerine gittiğin insanlara benzemem. bu cümlem durumların iç yüzünü bilmeyen insanlara sert gelse bile ben bu cümlemin ve bir sonraki şikayete konu 1. maddenin 3. babında cümlemin altına imzamı tekrar atıyorum. Gazze filosu kabak tadı verdiği için geçiyorum.
  • Burada Alsace38'in ifadelerini okumaya davet ediyorum öncelikle. Daha sonra benim Abdullah Öcalan'ı tanımlamak için çok sık kullanılan Terörist başı kelimemden dolayı, şikayet eden kullanıcının şikayet sayfasında belirttiği gibi Yazısındaki gerekçenin şoven olduğunu gibi bir ifade yerine ŞOVEN GEREKÇESİ lafını kullandığını önemle belirtirim. Kendisinin Türkçe'yi bilmemesi benim sorunum değildir beni ırgalamaz. Ancak faydalı olması açısından: Gerekçenin Şoven olması tamlamasıyla, Şoven Gerekçesi tamlamalarının aynı anlama gelmediğini belirtmekten haz duyarım. Burası da Gazze Filosu ile ilgiliymiş ama olsun: Burada maddeye aktivistlerin komandolara saldırılarının da bulunması gerekir gibi topluluğu kışkırtıcı bir ekleme yapılmasını istediği tartışma sayfasına bakmakta yine yarar var. Kendisinin dalga geçer bir tavırla : Aydaaa. Rahmetliye çok ayıp oldu. ifadesinden sonra yazdığım mesajın da altına imzamı tekrar atıyorum.
  • Zilan meselesi ile ilgili Burada yazdığım bir mesajdan sonra "ciddi olun" gibi bir uyarı da bulunmuş. Yine kişilerin Türkçe'ye hakim olamamasının sorumluluğunu üzerime almayarak Zilan meselesi defalarca kere aynı şeyleri söylememe/mize rağmen, israrla anlamamazlıktan geldiği için VP:Troll'ü işaret ediyorum.
  • Şimdi bu yazacaklarım diğer yazdıklarına toplu bir cevap sayılsın: Burada ilk katkılarını yapmaya başladığı sırada yeni gelenlerin kulakları hassastır diye Sağlamcı'yı uyaran bendim. Kendisine yardım etmeye çalıştım. Usta kelimesini ondan sonra kullanmaya başladı. Son aylarda gördüğüm taraflı vs. laflarıyla yalan söylemiş kendisi. Benimle olan husumeti eski hizmetli, kuklacılıktan engellenen Levent'in davasından sonra başlar. Aslında meselesi Levent'in davasında göstermiş olduğum tavır değil kendisinin başka bir kullanıcıyla olan husumetine dayanmaktadır. Hatta o husumeti olan kullanıcı ile başka bir platformda konuşmaları ve sorunu halletmeleri konusunda aracı olmuşumdur ve bunda bile art niyet aramıştır. Kendisiyle başka platformda konuşmam ise Levent olayından sonra mailimi istemesi ile başladı, benim bir talebim olmadı. Bu davanın hemen sonrasında mesajlaşmalarımıza dikkat çekmek istiyorum. Ben yaptıklarını buraya taşımayacağım, Ota Benga'ya oy verdin kuklasın gibi imaları diyip geçeceğim. Ancak kendisiyle iletişimimi tamamen kesmemin nedenini kendisi bilir, söylemekte sakınca görmüyorum bana küfür etmesidir (imalı filan değil direkt). Bu çok basit bir biçimde ispat edebileceğim bir durumdur, söylememin nedeni de aşağıdadır.. Ayrıca burada bariz bir göndermeyle IRC dedikoducuların mekanıdır, Nihan nereye gitsem sürekli peşimde gibi şimdi araştırıp linklerini bulmaya üşendiğim başkalarına "milliyetçiliğin gözünü kör etmiş" (bknz:Yabancı'nın mesaj sayfası) gibisinden daha nicesi de vardır. Bunun dışında Türkiye ile ilgili maddelerde birçok insanı taciz ettiği kullanıcının katkılarına bakılırsa net olarak ortadadır. Bunları neden yazma gereği hissettim: Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı Bu nedir çamur at izi kalsın mı? Başka bir argüman daha sunulabilirdi değil mi ? Çünkü kocaman bir yalan bu, çok da kötü sırıtmış. Çünkü herkes biliyor ki kendisi sürekli burada, buraya gelmeden önce varolanların katkılarını çoktan inceledi :) Ayrıca benim hakkımda başka bir yerde (burada olsa görürdük hepimiz :) dedikodumu yapması da beni hayrete düşürdü, çünkü kendisi dedikoduyu sevmezdi. Dolayısıyla bende özel bilgiler var filan gibi tehditvari açıklamasından sonra kendisi ile iletişimimi kesme nedenimi ve bunun neticesinde bana usta demeyi kestiğini ve cephe aldığını açıklamayı reva gördüm.. (sadece bu cümle savunma) Kendisi vikiye gelmeden önce yaptığım katkılar, kural ihlalleri ve engellemeler ortadadır. Bunun dışında Vikipedi IRC dışında özel olarak Gtalk'da konuştuğum kendisi hariç, bugüne kadar 3 kişi vardır. Eski vikipedistlerle konuştum hakkında bilgi aldım demesi merak uyandırma çabası mıdır yoksa karalama kampanyasının bir parçasıdır kendisi cevap verir herhalde. Şikayeti yapan kullanıcının "bildiği bir Nihan" yoktur kendisine sadece "bilmesi tarafımdan istenilen verilmiştir" Ancak, sanırım bilmediği bir Nihan vardır: IRC'de, Vikipedi'de, Gtalk'da orada ya da burada kime ne söylediyse altına aynen imzasını atar. İdeolojik görüşüm hakkında atılmış bir çamur daha var o da Ulusalcı olduğum (Acaba gündemde sevilen bir laf olduğu için mi kullanıyor anlamadım? Kaka Yafta) Ben Ulusalcı değilim ancak Kürt milliyetçisi de değilim. Burada sevmediğim insanlar da dahil olmak üzere kim tacize uğradıysa müdahale ettim ve bir konu hakkında bilgim-düşüncem ne ise, onu savundum. Başka yerde, şımarık çocuğa haddini bildireceğim diyip burada başka türlü konuşmadım. KANIMCA olayların ve bu toplu şikayetlerin VP:MİLLİ vs. ile hiç ilgisi bulunmamakta, projenin aksamaması için bir feveran; olmanın dışında başka anlamlar içermektedir. Tüm tartışmalara yazdım Kürtçe uyduruk dergileri makalaleri kaynak kabul edip, Türkçe her kaynağa bir laf yetiştirmek ansiklopediyi tarafsızlaştırmak değildir. Konuyla doğrudan ilgisi olmayan, polemiklerin (bknz:Türköne) israrla maddelerde yer verilmesi de ansiklopedinin selameti için mantıklı değildir. Bu şikayeti yapan kullanıcıya "Vikinin eski kullanıcılardan biri olan Nihan'ın kendini kötü örnek göstermiş olması" cümlesini kullanma hakkını vermedim. İş bu nedenle bu alt başlığın savunma yerine yorum ya da topluluğa duyuru olarak kalmasını rica ediyorum. Burada yapılanlar herkes tarafından incelendiğine, görüldüğüne göre benim hakkımdaki konuşmanın sadece Vikipedi ile sınırlı kalmayıp başka noktalara kaydığını bilerek, şikayeti yapan kullanıcı ile daha önce yapmış olduğum konuşmalara ve öngörülerime dayanarak, "Nihan hakkında bilgi aldım" gibi kişi haysiyet, şeref, mahremiyetine ulaşma noktasında, değil Vikipedi Allah'ı gelse tanımam, bu da böyle biline. --Boyalikus 03:49, 10 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları

  • Anlaşılan o ki bütün bu şikayetlerin ard arda gelmesi kullanıcılar arasındaki kişisel sorunların son duyum noktasına ulaşması neticesidir. Herkes bir şekilde sorunlu olduğu şahısları zapt edebilmek ya da saf dışı bırakmak için şikayet sayfasına yöneliyor. Engelleme politikasının #2. maddesine göre karşıtlık ve rahatsızlık vermek suçundan Toplu halde belli süreliğine engelleme yoluna gidilebilir. --Fagusmsj 09:55, 10 Ekim 2010 (UTC)
Fagus, size soruyorum. Nihan'ın kuralı ihlallerini farkettiniz mi hiç ? Kendisine hiçbir ikaz mesajının gönderilmemiş olması cidden tuhafıma geldi de size de sormak istedim. Takabeg ileti 10:00, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • 3 İkaz var, görebilen göz için. 1. dolaylı yoldan Yabancı'nın bana mesajı ve kendisine mesajı. Diğer ikisi ise yine Yabancı tarafından üzerinde çok tartışma yaşanan maddelerin tartışma sayfasında. Ama görmediği ve görmek istemediği, ikazları önemsemediği ve asıl amacın başka olması nedeniyle bunun üzerinde duruluyor. VP:Troll olduğu ise apaçık ortada çünkü buraya benimle ilgili yazdığı şikayetleri daha önce hizmetlilerde dahil olmak üzere birçok kişiye yazdı, dolaylı yoldan imalarda bulundu, başkalarının mesaj sayfalarından VP:KSY ihlal eden birçok olaya girdi. Bunun üzerine ardı ardına buraya şikayette bulunmuş, bu tavrın bariz ne davranışı olduğunu soruyorum. Eğer bahsettiği gibi kural ihlallerinde bulunmuşsam başkalarına yakınmak yerine girip direkt şikayet edebilirdi. Bundan sonraki sırımlar şimdilik yazmıyorum ama Nihan'ın sürekli hakkımdaki karalama kampanyasının başını çektiği söyleyebilirim tanık olan kullanıcıların sayısı az değildir Örneğin bu ağır bir ithamdır. Öncelikle hakkında karalama kampanyası başlattığımı ispatlaması gerekir, yoksa kendisi iftiracıdır. Ardından burada toplu bir hareketten bahsetmektedir ve bu toplu hareketin başını benim çektiğimi söylemeketedir ki bu da bir anlamda canlı kuklacılıkla suçlamaktır. Tanık olan az sayıda kullanıcı diye yarattığı kutuplaşmada tanık olanları belirtmesi ya da tanık olanların kendisini belirtmesi de gerekir. Kendisi sürekli burada bulunan bir kullanıcıdır ben ise belli aralıklarla burada olan bazen burda bulunmayı sıklaştıran biriyim. Dolayısıyla değer vermediğim ve hakkında karalama kampanyası başlatmaya zamanım olmayan biridir. Kullanıcı:Fagus'un düşüncesinden hareketle, bu toplu şikayeti yapan kullanıcının, herhangibir şekilde bunalım haline getirdiği tartışmalarına maruz kalan kullanıcılar,
  • Kullanıcı:Kmoksy (dışkı yedirme davasından ders al vs. gibi ifadelerinden sonra her zaman bir şekilde yaptığı şablonlama saldırıları ve Kmoksy'i bezdirip burdan ayrılmaya zorlama)
  • Kullanıcı:Kamuran otukenli (bu kullanıcıya yaptığı şey daha kimse ne olduğunu anlamadan inceleme fırsatı bile bulmadan sistemli saldırıları ve madde mülkiyeti ihlali)
  • Kullanıcı:Bermanya (sistemli olarak defalarca kere saldırdı, imalı yolla hakaretleri mevcut)
  • Kullanıcı:Gökçe Yörük (Milliyetçiliğin gözünü kör etmiş gibi VP:MİLLİ'yi öne sürerek yaptığı VP:KSY)
  • Kullanıcı:Balabanpasa (Madde mülkiyeti ihlali )
  • Eldarion (bunun dışında mesaj sayfalarında defalarca kere uyardı)
  • Kullanıcı:Ahzaryamed (hizmetli adaylığı sayfasına bakılabilir )
  • Yabancı (Derhal yap et gibi laflar)
  • Kibele'nin kendisine yaptığı uyarı buradadır.
  • Noumenon'un uyarısı buradadır.
  • Bu Manco Capac'ın uyarısıdır.
  • Burada da homonihilis'in rahatsızlığına dikkat çekmek isterim.
  • Rapsar'a burada yaptığı nezaketsizlik ortadadır (Benim emir cümlelerimi bold halde yazmak :) Emir kipi kullandığımız zaman hep emir verici şekilde algılandığı yeni öğrendim lafı da kendi lafıdır. )
  • Kullanıcı:Türk Süvarisi ile yaşadığı gerginlikler vardır.
  • 82 ~145'in şikayeti yukarıdadır.
  • İhlallerden bir demet...Tüm bunların dışında anonimlerle girdiği tartışmalar da mevcut. Ayrıca Kullanıcı:İazak, Kullanıcı:Coriolis gibi tartışma sayfasında, maddeleri tartışırken hem fikir olduğum kullanıcılar var. Kendisinin aktif olup en azından ufak da olsa gerginleşme yaşamadığı kullanıcı sayısı 4-5 kişidir. Hemen hemen yukardaki tüm kişiler kendisi ile ilgili benzer sıkıntılara ve şikayetlere sahiptir. Diyelim ki ben yanılıyorum ve kişisel olarak husumetim var. Yukarıdaki Herkes mi böyle ? Herkes mi Ulusalcı yoksa Herkes mi aptal ? Ben başı çekiyorsam ve ansiklopediyi millileştirmeye çalışıyorsam nasıl oluyor da Türkiye ile ilgili belli konuların tartışma sayfaları ve birkaç madde dışında katılımım yok. Ve ben yine başı çekiyorsam nasıl oluyor da sürekli benimle mesajlaşırken ve fikir alırken yukardaki bazı kullanıcılara saldırı halindeydi ? Tekrar yine ben başı çekiyorsam nasıl oluyor da benim tartışmasına bile katılmadığım maddelerde kişilerle tartışmalar yaşıyor ? Acaba bunlar farkedilmiş midir ? Yoksa kendisi zaman mı çalmak istemektedir sürekli ? Benimle ilgili şikayetinin nedeni yukardaki açıklamamın son paragrafındadır. 20 gündür burada olmayan biri olarak, kendisinin başka bir sorunundan dolayı herkesi şikayet edip hazır etmişken Nihan'ı da aradan çıkartayım, çıkartırken de gizemli 3-5 laf edeyim tavrı ve metnindeki ifadeler VP:İNOV, VP:KSY, VP:N,VP:Troll, VP:GÖRÜŞ davranışlarına bariz örnektir. Herkese kolay gelsin. --Boyalikus 12:41, 10 Ekim 2010 (UTC)
Bağlantı verilmiş sorulara yanıtım
  • Erdalion'un uyarı daha doğrusu fikri belirtme konusu Köy Çeşmesinde tartışıldı.
  • Yabancı konusu dava ile ilgileneceğini düşündüm ve ilgilenmesini istemek sorun teşkil etmiyor. Yap filan demedim yapıp yapmaması kendisine bağlı zaten.
  • Kibele de neticede siyasi davrananmalarının yanlış olduğunu dile ketirdi ve sonuçta hemen açmamaya karar verdim.]
  • Noumenon'un uyarı Levent davasıyla ilgili.
  • Manco'nun uyar ve ricası aslında aynı şey yani Vİkide oylama yasak olduğu için oy işaretlerini kaldırma işi hizmetli yapsaydı sorun çıkmayabilirdi. Yine de Manco'nun dediği gibi yapılırsa daha güzel olacağını anlıyoruz.
  • Homonihilis ile dialogumuz kendisinin şaka yaptığını düşündüm. Kendisi dedikodu kelimesi kullansada sorun çıkmamış olması tuhafıma geldi. Ama Homonihilis'in espri seven kullanıcı olarak algıladım. Bundan sonra engellendim.
  • Rapsar ile hep samimi konuşurdum ve konuşuyorum. Ancak aşırı bir şekilde şablonlara sil etiketi eklediği dönem vardı. Orada Rapsar'ın neden aniden kızdığını anlayamadım. Konuştuk ve anlaştık. Rapsar da artık şablonlara o kadar sil etiketi eklemiyor ve gerektiğinde SAS'a başvuruyor.

Sorulan soruların büyük çoğunluğu konuşarak hallettiğimiz konular, önceki engellememin gerekçesi olarak gösterilen konudan ibarettir. Takabeg ileti 13:34, 10 Ekim 2010 (UTC)

Bu iş artık sınırı geçti. Sağolsun Nihan, önemli noktalara değinmiş. Bu şikayet, kesinlikle yukarıdaki benim ve Takabegin şikayetiyle bağlantılıdır. Takabegin, 24 saat içinde Barbarossa Harekatı gibi bir faaliyete başladığına tanık oldum, ama hatırlatırım o harekatı başlatan tarafın sonu acı olmuştu. Bu tarihi olayı niçin örnek verdim, çünkü harekatı başlatan tarafa yönelik eleştiriler vardı ve onlar da eleştirenleri safdışı bırakmak için harekata girişmişti. Demek istediğim; kişiler kendilerine gelen eleştirileri mutlaka dinlemelidir, Trollükten vazgeçmelidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:57, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • İlk olarak gözüme şu çarptı "Tartışma:Zilan Katliamı sayfasında Zilan Katliamı'nın yaşanmış olmasından habersiz midir bilmem" ne demek oluyor? Yani aslında yaşandı da kullanıcının haberi mi yok diyorsunuz? Kaynaklarınız neredeydi o vakitler? Yine Takabeg'e bir sorum da VP:MİLLİ kurallarını siz çiğnemiyor musunuz? Nihan'ın yukarıda örnek verdiği gibi ben dahil sayısız kullanıcıyı Milliyetçilik ile suçladınız. Size karşı buna benzer bir ifade kullanıldığında soluğu burada alıyorsunuz. Bizlere söylediğiniz sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?--Gökçє Yörük mesaj 13:06, 10 Ekim 2010 (UTC)
Zilan Katliamı'nın kaynakları vardır. en:Zilan massacre maddesinde bulabilirsiniz. Birde VP:MİLLİ çiğnemiyorum. Zilan Katliamı gibi konular millî konum değildir. Takabeg ileti 13:29, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Birnebun gibi KD olmayan dergilerden Orta Anadolu Kürtleri diye bir madde hazırlayıp, İç Anadolu bölgesinde ne kadar köy varsa Kürt köyü yansıtılması ve bunun tek bir kaynağa dayandırılması VP:MİLLİ değil mi ? Nuri Dersimi maddesinde ve benzer biyografik maddelerde sadece Kürt kaynaklarının kullanılması VP:TBA ihlali değil midir ? Ayrıca benzer birçok madde bulunabilir. Bir kimsenin milliyetinin Kürt olması/olmaması Kürt milliyetçiliği yapacağı/yapmayacağı anlamına gelmez. Zaten VP:MİLLİ'de ; Vikipedi beş temel taşından biri olan tarafsızlık politikası sebebiyle hiçbir millet veya devletin ansiklopedisi olarak tanımlanamaz denilmiştir. Milli konunuz mu diye sorulmamıştır. Aslolan VP:TBA'dır. Ayrıca kullanıcı:Kmoksy için cımbızla seçilmiş bir cümle:Kürtçüdür önyargı konusunda Yeşilyurt Dışkı Yerdirme Davası'nda yaşanmış olanlardan ders almalısınız. Öğretmen midir ders aldırıyordur ? İdeolojik taciz VP:KSY değil midir ? Genelde maddelerin tartışma sayfasında Kürtlerle ilgili bir olayın karşısına Türklerle ilgili bir olayın getirilmesi gibi ( malum maddede rastladığımız Muratağa katliamını dile getirmek ) ortalığı kızıştırmaya çalışmak, konuyu başka yönlere çekmek ve VP:Troll davranışı değil midir ? --Boyalikus 13:41, 10 Ekim 2010 (UTC)
Hayır. Ders almasını çok istedim ve hepimiz almalıyız. İdeoloji ile alakasız bir olay. O olayda Ordu ve hükûmeti mağdurları PKK'lı, Kütrçü göstererek olayı halletmeye çalıştı. Ancak onlar ne PKK'lı ne Kütrçü çıktı. Kmoksy'nin yaşındakilerin bildiği olaydır. Kendisinin de bildiğini düşündüm ve düşünüyorum. Daha gençler de biliyor. Herşeyi PKK'lı ve Kürtçü düşünürek önyargılı davranmalarının ne kadar zararlı olduğunu gösteren güzel bir örnektir. Diğer katliamlar ile kıyasalamak sorun değildir. Asla VP:Troll davranışı değildir. Aynı şekilde Azerbaycan'daki katliamlar dile getiren kullanıcı vardı. Bunlarla da kıyaslama yapılabilir ve VP:Troll davranışı değildir. Takabeg ileti 13:48, 10 Ekim 2010 (UTC)
Orta Anadolu Kürtleri maddesini mevcut olan kaynaklardan istifade ederek VP:MİLLİ değildir. Ayrıca içindeki bilbiler hatalı değildir. Kürt kaynaklar ne demek ? Türkçe kaynaklarıdır. Kürtlerin yazdıkları taraflıdır gibi önyargım yok. 14:16, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • *Kişilerin isteklerine göre vikipedi işleyişi sağlanmamaktadır. Dolayısıyla ders almak isteyen var ise alır yoksa almaz. Kişilerin tercihlerine müdahale edilemez. Bir ülkenin bir döneminde yaşanılan krizden yola çıkarak, ordunun ve hükümetin yaptığı yanlışlığı öne sürerek Vikipedideki bir kişiye açılımı şimdi böyle düşünüyorsun ama ordu ve hükümet senin zihniyetindeydi insanlara dışkı yedirdi sonra haksız olduğu ortaya çıktı bundan ders al biraz gibi haddini aşan laflar edilemez. Edilirse bu ideolojik tacizdir. Daha önce Bermanya'ya yapılan yaş vurgulamasını başka bir kullanıcıya tekrarlamak yine had meselesi ile alakalıdır. Herşey PKK lı diye düşünülmemekle beraber izlenilen tutumlar, kaynak kullanımı seçilen dil ve üslupdan neyin ne olduğunu anlamak zor değildir, Kürtçü olmak suç değildir ancak VikipedideVP:MİLLİ yapılamaz. Dolayısıyla Kürt bakış açısı ile madde hazırlanamaz. Başka konuları başka yerlere taşımak sürekli tartışma ortamı yaratmaya çalışmak, maddelerin bizzat kendi maddeleri dışında sırf kullanılacak bir koz olması gerekçesiyle başka maddelerin tartışma sayfalarına yansıtılması VP:Troll davranışıdır.--Boyalikus 13:59, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Burada Takabeg hakında görüş bildirenler, yukarıdaki şikayete de bir baksa iyi olacak. Dediğim gibi, Takabeg'in tarafsızlığı konusunda uzunsüredir ciddi şüphelerim vardı zaten; fakat artık tarafsız olmadığı konusunda emin oldum, bunu söyleyeyim. Bunun dışında, Nihan'ı KSY ihlalleriyle suçlayan Takabeg'in, o karalama kampanyası cümlesiyle nezaken ve KSY ihlali yaptığını da söyleyeyim. --82 ~145 ileti 13:55, 10 Ekim 2010 (UTC)


82 haklı, Takabeg hakkındaki eleştirileri yukarıdaki şikayette paylaşsak daha iyi olacak. Bu şikayette Nihan hakkındaki eleştirilere ve savunmalara yer verelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:02, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Hakkımda yapılan yersiz suçlamalar, Nihan'ın yaptığı bariz kural ihlallerini meşrulaştıramaz. Takabeg ileti 14:04, 10 Ekim 2010 (UTC)
"Yine yersiz suçlamalar" lafı, eleştirileri anlamak bu kadar zor olmamalı. Lütfen Takabeg hakkındaki eleştirilerimizi yukarıdaki şikayete aktaralım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:14, 10 Ekim 2010 (UTC)
Birer birer incelerseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Burası Nihan'ın bariz kural ihlallerinin tartışılması gereken yerdir. Fakat ne yazık ki Bewrmanya ve Seksen iki yüz kırk beş gibi kullanıcılar Nihan'ın bariz kural ihlallerinden bahsetmeden sürekli tarafıma yorum yapmış oldu. Burada da tarafgir davranışları söz konusu ve Vikipedi:Engelleme politikası'nda belirtilen ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunmış oldular, ne yazık ki. Takabeg ileti 14:58, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Neden gocunuluyor anlamış değilim :) Buraya bir şikayet başlığı açılmış. İsmim çok sevilmiş sürekli tekrarlanmış. Ayrıca bir alt başlık açılıp diğer kullanıcıların yorumları istenilmiş. Bu yeni bir prosedür değil. Diğer kullanıcılardan ikisi Nihan'ın değil şikayeti yapan kullanıcının tavırlarından ve ihlallerinden rahatsız olduklarını belirtmişler. Yani Takabeg'in bariz kural ihlali var demişler. Hatta eğer farkında değilse bazı şeyler, şikayet sayfası ve arşivinde 30 tane TAKABEG'İN KURAL İHLALLERİ başlıklı şikayetler de tek tek buraya taşınabilir. Demek ki Takabeg'in tarafında BARİZ KURAL İHLALİ sorunu bulmuşlar, Nihan'ın tarafında değil :) Hakkındakilere yersiz suçlamalar diyip, bold harflerle neonlayıp ardından meşrulaştırmaz gibi god's perspective tavrın ile çaktırmadan her zaman yaptığın VP:KSY bangır bangır ben buradayım diyor. Ayrıca 3-4 kişi hakkında ardı ardına şikayet sayfasında başlık açman da, çünkü zamanında başka yerlerde hizmetlilerde dahil olmak üzere söylemiştin, benim hakkımda sağda solda dedikodu yapman da (ben sadece benimle ilgili olmadığını da biliyorum :), kişiye odaklı olduğunu VP:KSY, VP:N ihlaline çok meyilli olduğunu gözler önüne seriyor. Sen benim olmadığım yerlerde benimle ilgili konuşmaya, dedikodu yapmaya devam edebilirsin, ancak benim sana daha fazla ayıracak vaktim yok. --Boyalikus 15:39, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Burada, Takabeg'in kural ihlleri konuşulacak değildir, Takabeg'in muhtemel ihlalerini tartışma yeri yukarısıdır. Konuya gelirsek, insan karşısında ne kadar sert tutumlu biri olursa olsun soğukkanlılığını korumalı, zaten politikalarımızda nefs-i müdafaa gibi bir kural yok, şuna bakın. Nihan'ın yukarıdaki ifadeleri nazik midir? Hiç değildir. Kullanıcının daha kibar olması gereklidir. Çünkü, kullandığı ifadeler inciticidir, ne olursa olsun, bir tartışma bu boyuta gelmemelidir. --82 ~145 ileti 14:07, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • Bir de, Bundan sonraki sırımlar şimdilik yazmıyorum ama Nihan'ın sürekli hakkımdaki karalama kampanyasının başını çektiği söyleyebilirim tanık olan kullanıcıların sayısı az değildir. cümlesinde Bundan sonraki sırımlar ifadesiyle ne demek istediğinizi anlayamadım. --82 ~145 ileti 18:16, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Yazılanlar ve kullanıcıların geçmişlerinden belirtilen bu ibareler, açıklamalar; inanılır gibi değil. Gerçekten bir kutuplaşma ve lehi için bir başkalarının aleyhine yapılan husus ve çok dikkat gerektiren noktalar. Üslup denilen birşeyin kalmadığıda üstteki tartışmalardan çok açık. Şikayet eden ya da edilen her ne olursa olsun, ister aleyhine ister lehine engellenmeyi, ya da sınırsız engeli bile göz almalı; ki yukarıdaki ve benzeri üslup engellenmeseler bile üslubu apaçık kirleten bu benzer kullanıcı ya da kullanıcıların Vikipedi içerisindeki itibarını zaten zedeleyecektir. Ki sanal saygınlığına kocaman bir leke sürecektir. Umarım üslup hususunda bir an önce saygınlık sınırı çizilir. Ki ben de aynı ağır üsluplarla karşılaşmıştım birçok kullanıcıyla ancak saygınlığımı yitirmemek adına gereken yerde sınırımı koyma ya da susma hakkımı kullandım. Şikayet sebebine ek olarak verilen ihlaller çok açık, ancak edilenin savunmalarıda gözle bir köşeye atılacak cinsten değil. Engel çözüm mü? Elbette hayır. Bu ortamda şayet herşeyi engellerle çözecek olsaydık burası özgür paylaşım, birikim ve katkı ortamı olmazdı. Korkum şu ki; inanılmaz bir şekilde Vikipedi içerisinde taraflar kutuplaşmakta, bu ve benzer şikayetler vs. alt etme düşüncesi izlenimi vermekte, bence. Bir an önce dostane bir yaklaşım olması gerek. - Nebe?viye mesaj 18:30, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Öncelikle Bundan sonraki sırımlar ifadesi ile "Bundan sonraki kısımlar" demek istemiş. Kendisinin dilini iyi bilenlerden biri olduğuma inanıyorum. Teröristbaşı ifadesinden sonra "şoven gerekçesi" lafının ne anlama geldiğini bildiğini de düşünüyorum mesela.. Gerekçeye değil kişiye şoven dediğinin farkında. Aslında ne dediğini (hakaretini) bir kenara bırakırsak, bir kimsenin bir sorusu üzerine yazdığım cevaptaki hitabı beğenmeyip tartışma ortamı yaratan ve yukardaki ifadelerle saldıran kendisidir. Bu halde ben VP:İNOV düşünemem. Eğer şöyle söylemiş olsaydı "teröristbaşı lafını kullanman bana göre yanlış" kabul edilebilir bir tarafı olabilirdi. Nefsi müdafayı bilmem ama meşru müdafa olduğunu iddia edebilirim. Burada ansiklopedi yazacağım diye sırf yazdığım metinden ya da eklediğim kaynaktan dolayı milliyetçi, şoven ve hatta saçma bir biçimde ulusalcı damgası yemek zorunda değilim. Özellikle rica ediyorum, kendisiyle eski mesajlaşmalarıma bakın bana yazdıklarına bakın... Neden o sıralarda bu ifadeleri kullanmıyordu da belli bir dönemden sonra bu ifadeleri kullanmaya başladı :) Yukarıya şikayetin en üstüne ben bir şeyleri yazdıktan sonra Nihan'ın geçmiş engellemeleri diye bold harflerle link bıraktı. Hiç gerek yok bence, ben en son engelimi PhilippoBruno mesajı (.... olan kısım) nedeniyle aldım sanırım :) Buradaki mesajıma bakalım: Referans verdiğin özgürgündem gazetesi tarafsız kaynak değil.--Boyalikus 01:47, 23 Ekim 2007 (UTC). 2007'de de özgürgündemin tarafsız ve VP:GÜVEN'e uymayan bir kaynak olduğunu söyledim, şimdide benzer yayınların uymadığını söylüyorum. Sadece engellenme nedenlerime baksaydı bile (ki baktığını biliyorum :) şu ifadeleri kullanmazdı: Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı ve tartışmalarda da ulusalcılık argümana çekmeye çalıştığı kanısına vardım Ben böyle şikayet nedenini saptırmaya çalışan bir ifadeye karşı nazik olmak zorunda değilim. Bu ifadeleri, ancak bir kişi kendisine yöneldiği zaman tam ve derin manasıyla anlayabilir. Hele yöneltenle geçmişte bir dialogu varsa birden fazla anlam dahi yükleyebilir. Bu nedenle, "geçen gün" hangi gündür ? birden fazla eski kullanıcılar hangi eski kullanıcılardır ? benim bilmediğim Nihan bildiği Nihan hangi Nihan'dır ? O kullanıcıların görüşülerine göre o kullanıcıların görüşleri nelerdir ?..Meselenin Ulusalcılık argümanı olmadığını katkılarıma bakarsanız anlarsınız, Türkiye ile ilgili kaç madde yazmışım bakılsın.. Ulusalcılık argümanına çektiğimi iddia ettiği ancak tartışmalar olabilir ki bu tartışmalarda açılıp bakılsın varolan kaynaklara göre, daha önce benden hep çok tartışılan konularda yorum isterdi, yaptığım yorumlar vardır. Şimdi yukardaki sorularım ve attığı iftiralara, sürekli gereksiz ikazlarına, God's Perspective tutumuna karşılık her yaptığı eylemi bir kılıfına uydurup, politika bazlı hareket ediyorum demesi, mesaj bombardımanı yapması halinde bile böyle tavırlar takınmasına nazik olmak zorunda değilim. Saygı duyduğu ölçüde saygı duyuyorum, nezaket gösterdiği ölçüde nezaket gösteriyorum. "Nihan sürekli benim peşimde" ifadesinden sonra hangi nezaket ? Bu bağlamda yukarda Nebeviye'nin üslup kaygısına katılıyorum bu üslubuma maruz kalan tüm masumlardan özür diliyorum ama yine söylediği sanal saygınlık konusunda yukardaki sorularıma cevap vermediği sürece iftiracı, dedikoducu (çünkü masum bir şekilde IRC'ye gelin teklifine IRC'de dedikodu yapılıyor diye orada bulunan herkesi töhmet altında bırakan ifadelerinden sonra yukarda tekrarladığım cümleyi kurmuyor olması gerekirdi. ) olduğunu tekrar ediyorum. Eski kullanıcılarla konuştum diyerek eski kullanıcıların hepsini töhmet altında bıraktığını da hatırlatmama gerek yok heralde. 82 ~145 ve Bermanya, eğer yukarda Nihan geri dönüş kuralı ihlal etti, Nihan küfür etti, Nihan VP:KSY yaptı, Nihan VP:N ihlal etti, Nihan habire taraflı kaynak ekliyor maddeden bilgi siliyor diye devam eden bir Şikayet silsilesi yazılmış olsaydı hiçbir şey yazmazdım bile. Ancak yukardaki mesaj şikayetin dışına çıkıp şahsi suçlamaya, karalamaya, başkalarını da dahil ettiği (açıklamadığı için iftira) spekülasyona dönüşmüş. Dolayısıyla 20 günden sonra ne var ne yok bakayım diye girdiğim bir anda (5 ay sonra da girebilirdim ve dava kapanmış olabilirdi ve söz hakkım kalmayacaktı) daha önce hizmetlilerin sayfalarına yazdıklarını sistemik bir biçimde , sağ baştan say mantığı ile buraya taşımışsa ben VP:İNOV filan düşünmem, art niyet ararım. Bu yüzden şikayeti aşıp, yoruma, kişinin itibarına yönelmiş tavırlara, açıklayamacağı için iftiraya şikayet adını vermeyiniz ve sanki kendisi hakkında şikayet ediyormuşum ya da ihlallerini sayıyormuşum gibi düşünmeyin. Bir yerde hakkında şikayet sayfasını kullanmak istemediğimi söylemiştim. Ama ben de oyunu kuralına göre oynayabilirim sanırım. Kolay gelsin herkese. --Boyalikus 19:57, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Takabeg'in gerekçesinin tamamına katılmadığımı belirteyim. Özellikle kukla ve kendisi politika ihlali olan karalama kampanyası iddiasına. Zira, her kukla davası engellemeyle sonuçlanmaz, bu da yeterli kanıt yoktur demektir, davayı açan da engellenmez. Bunlar dışında, politikalar KSY, N, İNOV, Troll, burayı artık kısaltma doldurayım, ne olursa olsun, politika ihlal ederek yapılan nezaketsiz savunmayı meşru kılmamaktadır. Ben diğer üzerine gittiğin kullanıcılara benzemem ifadesi nazik midir? KSY ve N politikalarının bir madde üzerindeki görüşlerle, TBA'yla falan ilgisi yoktur, önemli olan tartışmada kullanılan tavırdır. --82 ~145 ileti 18:30, 13 Ekim 2010 (UTC)

Bence gayet nazik bir ifade : "Ben diğer üzerine gittiğin kullanıcılara benzemem".. Mesela Kmoksy bezdi ve katkıda bulunmuyor, sıkıldı artık. Bilmediği Nihan'ı anlatıyorum. Anlamamakta israr etmesi, tartışmaları gereksiz yere uzatması VP:Troll davranışıdır ve buna burada kimse sürekli katlanmak zorunda da değildir. Yani sürekli birileri taciz etsin (ideolojik ya da sistemi kötü kullanmak olarak düşünülebilecek, sürekli politika hatırlatması yapmak, şurayı oku burayı oku diye talimat vermek ki bu da bir çeşit tacizdir), sürekli Türkçe kaynakları küçümseyecek tabirler kullansın, vikipedi ile alakasız kurumlara laf söylesin, yazarı belirgin ölçüde taraflı ve konuyla alakasız olan kaynakları ekleyip ben VP:TBA'ya uyuyorum desin, ardından şoven desin vs. desin, sakin olalım filan öyle mi ? Ben bundan 6 ay önce de 1 sene önce de defalarca gereksiz tartışmadan kaçın dedim zaten. Hadi banane Ergenekon'undan Kürt'ünden diyeceğim ancak şahsi suçlamaya, çamur atmaya yönlendiriyor. Nihan sürekli benim peşimde ifadesi için bile engel alması gerekirken, başkalarının mesaj sayfalarında habire Nihan'ı suçlarken buna katlanmak zorunda mıyım ? Hiç sanmıyorum. Ben biraz daha açayım meseleyi:

  • Nihan Yoldaşım! Kullanıcı:Takabeg 31 Ekim 2007'de kendisinin yoldaşıymışım.
  • Nihan yol kazasında 27 Kasım 2007'de hakkımda fikir edinmiş olması lazım :)
  • Takabeg'i hizmetli adayı göstermişim 15 Temmuz 2008, :))
  • Şimdi dikkat: Selam ustacım ile başlayan bu mesajın tarihi 5 Mart 2010 yani 6 ay öncesine denk geliyor. Beni yukarda ulusalcı olarak suçluyor, VP:MİLLİ ihlal ettiğimi söylüyor. Ben, Berlin Kürt Enstitüsü silindiği zaman dsmurat'a mesaj atıp geri getirmesini istedim, sağolsun Infocan buraya ekledi ve 2 Ağustos'a kadar orada durdu. (Ulusalcı argümanını çürüten vikipedi etkinliğime bir örnek.) Haaa unutmadan Bu ustacığı olduğum zaman da Ermeni soykırımı veya Cezayir hakkında benzer şeyler söylemişim :))
  • Şimdi daha da dikkat: Sadece son değişikliklerde değil hep peşime düşüyor maalesef. (buna benzer birkaç mesaj daha var başkalarının msj sayfasında ) :))
  • Kimsenin stres topu değilim, kendime hakaret ettirmem, başkaca anlamlara gelecek sözcükleri kendime sarfettirmem. Buranın kurallarının uygulanması, benim meşru müdafa yapmamı dolayısıyla VP:N ihlal etmemi önemli ölçüde engeller. Neticede ben önce insanım. Neyse işim var. Kolay gelsin. --Boyalikus 21:37, 13 Ekim 2010 (UTC)

Karar

Şikâyet sebebi

Kullanıcı:OsmanRus [1] uyarılara rağmen 1-Bosna Savaşı 2-Bosna Soykırımı 3-Srebrenitza katliamı 4-Deliberate Force Operasyonu 5-Markale Katliamı maddelerindeki bilgileri, gerçeğe dayanmayan içeriklerle değiştiriyor. Sırpların yaptığı ne kadar insanlık suçu ise bu alanda onları masum göstermek o derece insanlık suçudur. Adı geçen maddelerin İngilizce ve Almanca sayfalarının aksine Türkçe wikipedia'da bütün medeni dünyanın kabul ettiği gerçeklerin aksine Sırp faşist askeri liderlerinin masum oldukları, ülkelerini savundukları ve bu mealde wikipedia'ya kendi dünya görüşünüzü alakasız yere empoze etmeye çalışıyor. Güvenilir kaynak diye ne idüğü belirsiz Türkiye'de siyasi taraf olarak görülen internet sitelerinden alıntılar yapıyor. Srebrenitza katliamı'nı bile Srebrenitza çatişmaları olarak yönlendiriyor. Wikipedia'yı ilköğretim öğrencileri bile ödevlerinde yardımcı kaynak olarak kullanmaktalar. Televizyonda çocuklar Srebrenitza'da katliam görüntülerini izliyecek Rusyada Türkçe bilen birinin keyfi istiyor diye ansiklopedide çatışma yazacak. Bu wiki'ye olan güveni azaltır. Kesbay 23:10, 22 Ekim 2010 (UTC)

Savunma

Diğer kullanıcıların yorumları

Bu şikayeti değerlendirecek olan hizmetli belki "bu konunun yeri burası değil, tartışma sayfasına bu meseleyi halledin" diyebilir. Ama konunun bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Sırpların Markale pazarında yaptığı katliamların bile Bosna Hersek ordusu ve CIA'in organize ettiği açıkça yazılmıştı ve bu bilgi aylardır bu maddede yer alıyordu. Ben maddenin İngilizce versiyonunda uluslararası savaş suçları mahkemesinde Sırpların mahkum olduğunu görüp bu bilgiyi maddeye aktardım. Bu sefer de maddede "bu olay hakkında iki farklı görüş vardır" tezini işlemeye başladı. {{Yugoslavya'nın dağılması}} şablonunda Srebrenitza katliamı ve Bosna Soykırımı maddelerini "psikolojik savaş" başlığına yerleştirmiş. "Katliam/Soykırım yok Sırplara psikolojik savaş uygulanıyor" demek istiyor her halde. Ben Viki'de bu güne kadar onlarca taraflı madde gördüm. Bir maddede belli bir siyasi görüşün hakim olduğunu farkettiğimde de taraflı veya yanlış etiketi koyar geçerim. Ama burada insanlığa karşı işlenen suçlar söz konusu. Günümüzde "Yahudi soykırımı yoktur" demek nefret suçu sayılıyorsa bu mesele de aynı bağlamda değerlendirilmelidir. Taraflı etiketi koymayı da çözüm olarak görmüyorum. Derhal madde içinde temizlik yapılmalı. Yugoslav savaşları konusuna hakim olamadığım için fazla birşey yapamıyorum. İngilizce intervikilere bakıldığında Sırp yanlısı olduğu açık olduğu görülen bu maddelere konuya hakim kullanıcıların bir an önce eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.--Oğuzhan 13:24, 23 Ekim 2010 (UTC)

Ek iddia

NATO'nun Yugoslavya'yı bombalamasının kronolojisi maddesinin çoğunu BYEGM ayın tarihi ve Hürriyet gazetesinin bir haberinden kopyalamış. Telif ihlali nedeniyle de engellenebilir.--Oğuzhan 14:16, 23 Ekim 2010 (UTC)

Karar

VandalizmPınar (mesaj) 11:46, 29 Ekim 2010 (UTC)

  • inci vandalizmi.. 1 hafta engellendi. teşekkürler pınar.. --ki bl 11:49, 29 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi

  • Selam Vikidostlar. Şikayetimdeki kanıtlardan önce açıklama yapmak istiyorum; Kullanıcı:Nebeviye Vikide çalışkan kullanıcılardandır. İyi bir şekilde katkı yapıyor. Fakat bir süredir Vikipedi Topluluğunu rahatsız ettiğini düşünüyorum. Zaten önceden bir kez VP:KSY ihlalinden engellenmişti, bu çok önemli değil. Fakat engel süresinde pek düşünme süresi kazanmamış büyük olasılıkla. Çünkü aşağıda göstereceğim kanıtlarda görülebileceği gibi VP:N - VP:İNOV - VP:KSY ihlalleri yaptığı barizdir. Yakın zamandan geriye doğru gideceğim. Şimdi kanıtlara geçelim;
  • Kullanıcı:Osmanlı98'e attığı şu mesaj oldukça rahatsız ediciydi. Zaten Kullanıcı:Osmanlı98 de bu olaydan oldukça rahatsız oldu, Nebeviyeye attığı mesajda görülmektedir.
  • Diğer örneklerde görülebileceği gibi portal adaylığında olumsuz oy verenlere saldırı yapıyor. Bunun örneği hem mesaj sayfasında hem de portal sayfasında vardır. Şu yorumu ile resmen bana yönelik kişisel saldırı yaptı. Aradan biraz süre geçmiş, fakat bu önemli değildir, çünkü biraz zaman geçmesini istedim.
  • Arşivde VP:KSY başlığı altındaki mesajlaşmada açıkça VP:N ve VP:KSY ihlali yapmıştır. Özellikle "Siz gerçekten haddinizi aşıyorsunuz, çirkin iftiralarınız bitmiyor, öyleki iftiralarınızı söylem şaşırtmaları ile VP:İNOV'a bağlamanız gerçekten söze gerek bırakmıyor. (...) bir nevi aynı çatıda olduğumuz böylesi bir ortamda sizinle karşılaşmayacağım ve sizden uzak duracağım." sözleri bunu kanıtlar niteliktedir.
  • Arşivde Neb. başlığı altındaki mesajda VP:KSY ihlali yaptığı açıktır. "Sanırım siz geçmişe ve bugüne dayalı asılsız ve mantıksız ön yargı ve suçlamalarınızdan kurtulamadığınız sürece siz ve Vikipedi'de ki tüm işlevleriniz sizin adınıza kutsal ve asla yorum kabul edilemez olacak. (...) Sizin gibi eleştiri yahut soru ya da yorum kabul etmeyen kişiler için pek de fazla birşey demeyeceğim." sözlerinde bu görülmektedir.
  • Arşivde Üslup başlığı altındaki (Önceki Üslup, Kullanıcı:Yabancı ile gerçekleşen) mesajlarında görüldüğü gibi anlayışsız bir tavır sergiliyor. Kullanıcı:Yabancı, Nebeviye'yi nazikçe uyarmış ve tavsiye vermiş. Biraz da örnekle zenginleştirmiş bu mesajını. Fakat Nebeviye sözleri anlamazlıktan geliyor, bu işi de bir sorun haline getiriyor. "(...) ancak şahısla tüm irtibatımıda koparıyorum." sözü de tamamen anlayışsızlıktan ibarettir.
  • Arşivde Üslup başlığı altındaki (Sonraki Üslup, Kullanıcı:Koc61 ile gerçekleşen) yazılarında açıkça VP:N ihlal etti. Sonra bu yazılar VP:KSY ihlaline dönüştü. Mesajlaştığı kullanıcının tek suçu portal adaylığında olumsuz oy vermekti. Görüldüğü gibi Nebeviye, herhangi bir adaylığında olumsuz oy verenlere taşla sopayla saldırıyor. Çok önemli olmayan şeyleri büyütüyor, ciddi bir sorun haline getiriyor.

Ek açıklama: Aslında çok daha fazla bağlantı verecektim. Fakat iyice uzamasını istemedim. Görüldüğü gibi Nebeviye, herhangi bir adaylığında olumsuz oy kullananlara mesaj sayfası veya tartışma üzerinden saldırıyor. Hiçbir gerek yokken kullanıcıları bir şey sebebiyle rahatsız ediyor. Sözleri VP:N - VP:İNOV ihlalleriyle dolu. Mesajları biraz ilerleyince VP:KSY ihlalleriyle doluyor. Kullanıcının topluluğu rahatsız ettiği açıktır. Birkaç defa da imzası ve kullanıcı sayfası sebebiyle uyarıldı. VP:KSY ihlalinden ve topluluğa rahatsızlık vermesinden dolayı gerekenin yapılmasını rica ediyorum. Düşünmek için süre tanıyabiliriz, o zaman sorun hallolacaktır. Not:Çoğu şikayette olduğu gibi sakın burada olmasın, sen de şunu bunu yaptın gibisinden sözler kaldırılacaktır. Söz konusu kullanıcıyı savunan - eleştiren yazılar bulunmalıdır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:09, 31 Ekim 2010 (UTC)

Savunma

Önceliklele belirtiyorum; Üslubumun bu olduğu ve değiştiremeyeceğim bir husus olduğunu belirtiyorum. Her şahsın kendi üslub vardır bu da benim üslubum. Kalbimin sesi. Vikipedi politikalarınca bu hakaret, aşağılama, ırkçı ifade ve söylemler olmadğı sürece toplulukça çokca normal karşılanan bir durum. Sevgili Yabancı tarafından şahsıma bu hususta uyarı müeyyidesi uygulanmıştır. Ancak ben her defasında söylüyorum; bu benim ve bu benim dilim. Belkide lehçemin farklı olmasından kaynaklanıyordur. Ancak kesinlikle bu denli iftira niteliği talıyan saldırgan, kuraltanımaz gibi ithamları kabul etmiyorum. Ve üslup üzerine ilk deneyimlerim 27 Mayıs-19 Haziran 2009 hariç kesinlikle yanlışımın ve ağır ithamlarımın olduğunu kabul etmiyorum.

Çok açık ve kısaca belirtip söyleyeceğim; hiç kimse kalbinden geçen ve öz benliğinden çıkan bir konuşma şekli ile saldırgan olarak nitelendirilemez ve bu denli ağır VP:İF'larla kanıtsız, bulgusuz konu içeriğinden alıntı yapılarak belirtilen saptırmalarla suçlanamaz. Ne yani şimdi "Arabayları seviyorum" yerine Düt dütleri seviyorum', "Bana iftralarda bulunuyorsunuz" yerine "Bana kirli çamur atıyorsunuz" diyeneleri (bu şive ya da lehçesinden kayanaklanıyor olabilirde) bu durumda dili yüzünden insanlar ve burada; kullanıcılar saldırgan olarak nitelendirilebilir mi? Açıkca diyorum Bu tür bir ithamla (saldırgan, anlayışsız) asılsız yargılama hakkını kim veriyor bu kullanıcıya? bu da çok açık bir engel sebebi o halde. Unutmayın; İnsanların içetenliğini kimse değiştiremez.

Doğru ve sebgi dolu insanlar saygınlığı ve güzel ithamları hak eder. Bu zaten sanal bir ortamda dahi olsa belli eder sevgi dolu olanları. Her zaman sevgiyle başladığım sözlerim için bu denli bir ithamla suçlanmam inanın çok kırıcı.

Engele 23 Mayıs-14 Haziran 2009 tarihilerinde 2 defa tabi tutulduğum çok doğru; ancak ilk deneyimlerinde olan her vikipedistin hataları vardır ve olacaktır. Doğal olanda budur zaten. Burada sayın Bermanya tarafından belirtilmesinin nedenini henüz anlamış değilim.

Sevgili Boyalikus ile madde ismi üzerine tartışma sayfasında tartışılan bir konunun burada üslup üzerine örneklendirilmesi de çok garip. Tartışmadan bahsediyoruz; hakaret, ırkçılık ve devlet-ülke, konu milliyetçiliği hitapta da ya konuşmada olmadığı sürece bu konuşmaların garip olan yanı ne olabilir? Koc61'i oylama hususunda zorladığım iddia edilmiş; sayın kullanıcı bütününü lütfen okuyun. Hiçbir husus ya da problem yok.

Haddini bilmek: (v gv g | b e co en gct sw) (Snırınızı bilin, sınırınızı aşmayanız) söz öbeği ise kullanıcıyıaşağılama değil özel üzerine olan ve ithamlara karşılık bir ithamdır.

Herneyse suçlandığım bu hususlarda üstteki ismi geçen kullanıcıların doğruyu açkca belirteceğinden kuşkum yok. Şahsıma yönelik engel benim için mühim değil; bence mühim olan bu tartışma ve ileride olacak tartışmalarda suçlananların kanıtsız, bulgusuz bir şekilde suçlanmaması. Çünkü bu insanlara değer kaybettirir. Değerli kullanıcıların fikirlerine sığınarak; naçizane bir suçlamaya, suçlamasız bir savunmamdır. Sağlıcakla kalın. - Nebe?viye mesaj 10:36, 6 Kasım 2010 (UTC)

Şikayet edilen kullanıcı, savunmasında sadece görüş yazmış. Bir savunmada, şikayetçinin gösterdiği kanıtları ve görüşleri çürütecek nitelikte ibareler bulunmalıdır. Fakat şikayet edilen kullanıcı, bunu yapmak yerine "Bu iddia asılsızdır ... Bunlar iftiradır ... Bunu yapanın değeri küçülmektedir" gibi niteliksiz yazılar yazmış. Savunma yazısının neredeyse %95'i görüşten ibarettir. Bağlantı verilmemiş, savunma yapılmamış. İlla savunma yapacak ta değil, kabullenebilir de. Fakat bunun yerine sadece suçsuz olduğunu söyleyen görüş yazıları yazmış. Nerede savunma bağlantıları? Maalesef bu yazıyı yeterli bir savunma olarak bulmuyorum. İddialarımı çürütecek nitelikte bağlantılar içeren yeni bir savunma rica ediyorum, eğer ki bu nitelikte bir savunma bulamıyorsa kabullenmek zorundadır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:05, 6 Kasım 2010 (UTC)
Sayın kullanıcı; yeterli bir savunma olarak görüp görmemek sizi değil kanaatini gösterecek olan topluluğu ilgilendirmektedir. Sizi tatmin etmek gibi niyetim esasında yok. Toplum zaten kimin ne olduğu ve neler yaptığının iyi bilmekte. Savunma yapmadığım hususunda kesin görüşlerimi tekrarlıyorum. Tıpkı şimdi yaptığınız gibi şahsımın üstte şikayete olan gerekçeleriniz esasen hiçbir mantığı olmadğı üzerine söylemlerimi saptırma yolunu tercih etmektesiniz. Size göre görüş olabilir yazdıklarım, ancak sizin şikayete konu olan üslup üzerine yazdğınız asılsız suçlamalar bana göre de hakaret ve asılsız ibarelerdir. Bu şikayet üzerinde savunma yapmamın tek manası da asılsız suçlamanızın üzerine, yorumda bulunan kullanıcıların nasıl bir konu ve hedef şaşırtmasını anlamalarıdır. Kullanıcılara, dolayısıyla insanlara özgü içten bir konuşma dilinin, saldırgan olarak nitelendirilebileceğini ya da nitelendirilemeyeceğini topluluk kararı belirleyecektir. Eğer sizin bu suçlamınızda yaptığınız hedef ve konu şaşırtma gibi ince ince hitaplarınıza değinecek olursam; şurada hitap şekli, bir de şurada geçen olaylar, Neresi sö-etnik? gibi sert bir ifadeyi Takebeg'e yöneltmeniz ve ifade şekliniz, pekde göz ardı edilecek cinsten değil ha nedersiniz? Bu şeikilde hakkınızda bir üslup saldırganı diyerek şikayet açmak mantıklı olacak mıdır sizce? Evet; olmayacaktır. Kş Vikipedi'nin katkıya ihtiyacı var. Uzun tartışmalar katkıları azaltacaktır.

Değinmem gerekirse açık konuşuyorum; şahsımla bu konudan ziyade herhangi bir sorununuz varsa çekinmeden şahsıma belirtiniz. Ki bu alanda da içerik üzerine olan tartışamada saldırıyor diye ağır bir şekilde itham ettiğiniz, üzerinde yoğun tartışmaların sürdüğü Teklif/Alacakaranlık Portalı'nı bu alandaki tartışma sırasında ani bir şekilde sevgili SİYKB'e attığınız bir mesajla, Seksen İki Yüz Kırk.'in; "Hmm. Fikir birliği kesinlikle oluşmamış. Açıkçası numunesi hazırlanan bir portal adaylığını olumsuz yönde kapatmak emeğe saygısızlık olacaktır; fakat daha önce sanırım hiçbir portal adaylığında böylesi bir durum olmamış. Böyle durumlarda genellikle süre uzatılır ve katılım beklenir; fakat daha ne kadar katılım olabilir bilmiyorum. Bence köy çeşmesinde duyurulabilir. Yine de süre dolduğu için ve destek oranı düşük olduğundan olumsuz olarak da kapatabilirsin. Ben de kararsızım, seçim senin :)" demesine karşın[2] aniden kapatma cesaretini göstermeniz[3] art niyet aranmayacak bir konu katiyyen değildir. Bu belirttiğim yaptıklarınız sizce mantıklı mı? Hali hazırda bu alan bir dava varken bu eylem risk taşımıyor muydu? Herneyse; özetlemekde fayda var, savunmadan ziyade iftiranız karşısında kendimi haklıyorum bu alanda. Gerisi topluluğun takdiri. Ancak birini şayet Vikipedi'de en sorunlu ve detay isteyen bu alanda suçlarken ilk önce katkı aynanıza göz gezdirmelisiniz. Açıkca şunu söylüyorum; varsa bir sorununuz şahsımla ilgili çekinmeyin, hatta E-Mail ile benimle açıkca konuşun. Benim herhangi biriyle alıp veremedğim yok. Sizde dahil. Ancak üstte yaptığınız bir hususa işaret eedyor. Birde suçlamalarınıza esasen gerekçenize rağmen üslup salırganlığı olarak iddia ettiklerinize benzer hitaplarda yok değil bu durumda. Esasen bir de Sevgili Boyalikus ile üstte belirttiğim Filo saldırısı üzerine olan tartışmalarımızda tartışma sayfasında başlamış, tartışma sayfasında son bulmuştur ve burada yaşanılanlar belki biraz yoğundu ama tartışmalara hastı. VP:TS

Üslubumun savunulacak yahut savunulmayacak bir yanının olmadığı belirtiyorum. Şayet kırılanlar olmuş ise ki sevgili Hedda Gabler kırılmış, darılmış ise ki aşağda belirtmiş özürü suçlu ya da suçsuz olsamda her zaman borç biliyorum. Benim üslubum bu işte diyorum ancak seviyemi koruyorum, herkesin koumasını rica ediyorum. Sizin için demeliyim; Üstte savunmama karşılık suçunuzu kabullenin demeniz tek bir amaca yöneldiğiniz kesin bir ifadesi. Ancak unutmayın ben engellere, vandallara da uğrasam bile; ortak amacım insanlık, insan kazanmak; dost kazanmak, sevgi kazanmak ve kalp kazanmak. O kalplerden birisinin de sizin olduğunuzu unutmayın. Sevgiyle. - Nebe?viye mesaj 13:47, 6 Kasım 2010 (UTC)

Sevgili Nebeviye, ben ne demiştim yukarıdaki yazımda; "(...) Çoğu şikayette olduğu gibi sakın burada olmasın, sen de şunu bunu yaptın gibisinden sözler kaldırılacaktır. Söz konusu kullanıcıyı savunan - eleştiren yazılar bulunmalıdır (...)". Fakat görüyorum ki benim iddialarımı kesin olarak çürütecek bağlantılar sunmak yerine beni suçlayan bağlantılar veriyorsun. Bunu heyecanına bağlıyorum. Ayrıca Alacakaranlık Portalını olumsuz olarak arşivlemem şahsına yönelik bir hareket değildir. 2 aydan uzun süredir sürmekte olan bir adaylıktı, olumsuz oyların fazlalığı ve nitelikli eleştiriler vardı. Emeğe saygısızlık yapsaydım, portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım, şikayet edilen kullanıcının alt sayfası olarak devam etmesini en doğrusu olarak buldum. Dolayısıyla o olayda hiçbir sorun yoktur, geçelim. Şikayet edilen kullanıcı, başka konulara değinmekte ısrar ediyor. O zaman tek tek sorayım: Osmanlı98'e attığın mesaj o kullanıcıyı rahatsız etti, bunun hakkında ne diyeceksin? Sana yapılan nazik uyarılara anlayışsız davrandığın ortadadır (Örneğin Yabancı'nın uyarısı), bunun hakkında ne diyeceksin? Şikayet edilen kullanıcı, ona karşı bir kırgınlığım veya kızgınlığımın olduğunu düşünüyor. Kalbimi kazanmak istediğini belirtiyor. Kimseye kırgın veya kızgın değilim, niye kızgın olayım ki? Lütfen asıl konulara dönelim. Ayrıca şikayet edilen kullanıcının "Ben böyleyim, beni böyle kabul edin" demesi kesinlikle doğru değildir. Ortada ciddi bir üslup sorunu var, yukarıdaki gösterdiğim bağlantılardaki gibi burada da anlayışsız davranıyor. II. Savunma yazısında (Tam olarak savunma değil bence) "(...) ziyade iftiranız karşısında (...)" sözündeki aşırı VP:N ve VP:İNOV ihlali görülmektedir. Tekrar belirteyim; şikayet edilen kullanıcı, savunma yazısında beni suçlamak istiyorsa hiç uygun olmaz. Çünkü savunma yazısında kendini savunmalıdır. Beni suçlamak için şikayet etmelisin. "Savunma" yazısında olacak iş değildir maalesef. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:11, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bermanya,

Yukarıda yazdığın yazıda " portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım " şeklinde talihsiz bir yazı ile karşılaştım, kaldıracak mısın yoksa daha sonraki değerlendirmelerde sürekli aklımızda mı kalsın? --e.c. 14:51, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bknz. --Berm@nyaİleti 15:02, 6 Kasım 2010 (UTC)

Tamam, cümleyi tam olarak ele alalım,

"Emeğe saygısızlık yapsaydım, portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım, şikayet edilen kullanıcının alt sayfası olarak devam etmesini en doğrusu olarak buldum." derken,

1- Eğer söylediğiniz gibi saygısızlık yapsaydınız, kökten kapattıracak gücü nereden bulacaktınız? Kökten kapattırmak ne demektir? Vikipedide hiç bir madde kökten kapanmaz.

2- Fakat dokunmadım derken buradaki asıl anlatmak istediğiniz nedir?

3- Sayfanın devam etmesini topluluk kararı karşısında mı doğru buldunuz yoksa bu sizin insiyatifiniz miydi? Vikipedi topluluk tarafından ayakta tutulan bir proje ise bu kelime doğru mudur?

Tekrar söylüyorum Bermanya, sözleriniz inciticidir. Bu tutumunuzdan vazgeçin, Nebeviye'nin durumu burada tartışılıyor ve adını verdiğiniz kullanıcılar da bu durumu dile getirdikleri sürece gerekli sonuç elde edilecektir. Sevgiler... --e.c. 16:24, 6 Kasım 2010 (UTC)

Niçin demek istediğim bir şey 180 derece yanlış anlaşılıyor? Elma, düşünüyorum ki o cümlede demek istediğimi çok iyi biliyorsun. Emeğe saygısızlık olsaydı, kullanıcının bütün emekleri kaldırılırdı (Zira böyle bir güç yok). Sadece adaylık olumsuz kapatıldı, o kadar. Kullanıcı istiyorsa devam etsin, geliştirsin ve tekrar aday göstersin. Gören de zannedecek ki adaylığı olumsuz kapatıp "Bir daha bu portalın adaylığı konmayacak" dedim. Böylece sevgili Elma'nın bütün sorularına cevap verdiğimi düşünüyorum. Kullanıcı sayfamdaki babil kulesinde de belirtildiği gibi, hatalarımı bildirmekten çekinmeyin, hataların telafisini yapmaya çalışacağım. Fakat benle ilgili eleştirilerinizi lütfen Nebeviye'nin şikayetinde değil, mesaj sayfamda veya şikayet ederek paylaşın. Burada Nebeviye hakkında eleştiriler ve savunma yazıları bulunmalı. Sağolsun Nebeviye, son yazısında üslubunda düzeltme yapacağını belirterek anlayışlı bir tavır sergiledi. Bunu bekliyordum zaten. Kırgınlıklar olmasın, kalpler kırılmasın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:43, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bence kullanıdığın tabirlere bir cevap vermedin, bir kullanıcıyı uslubundan dolayı şikayet ederken, kendin aynı hataları nasıl gerçekleştirebilirsin anlamaya çalıştığım nokta budur. Ben vikipedinin düzeninden sorumluyum o yüzden seni eleştirmiyor yaptığın hatayı göstererek seni uyarmaya çalışıyorum, tekrar söylüyorum, sözlerin incitici ve tekrarlamamalısın. Burası topluluk tarafından yönetiliyor ve arkasında ne demek istersen iste bir sayfanın devamını sen doğru bulabilirsin ama uygulayamazsın, topluluk kararı uygular, kullandığın kelimelerin arkasında ne yattığını herkes bilmeyebilir, yeni bir kullanıcı yazdığın cümleyi okursa ne düşünür bir hayal et bakalım. Kendini yeni bir kullanıcı, işleyişten hiç bir haberi olmayan birisinin yerine koy ve yukarıdaki cümleyi o gözle oku, o zaman belki endişemi anlarsın. Beni şikayet ederek paylaşın demişsin, şikayet sayfası her kafana estiğinde birilerini şikayet edebileceğin bir yer değildir, burayı kullanmak son zamanlarda rekor düzeye ulaştı, bu hiç iyi bir şey değil, hatanı kabul etmek yerine hala kendini savunacak isen söyleyecek sözüm yok. --e.c. 14:09, 7 Kasım 2010 (UTC)

Yukarıdaki şikayet yazımda Nebeviye'nin VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV politikalarını ihlal ettiğini belirttim. Bir iki savunma yazısından sonra Nebeviye, anlayışlı tavrını sergiledi. Anlayamadığım nokta, şikayet yazımda Nebeviye'nin hatalarına düştüğümün söylenmesi. Kişisel saldırı yapmadığım açık, onu geçiyorum (Zira söz konusu bu değil). VP:N ve VP:İNOV ihlalleri yaptığım düşünülmüş. Ben açık sözlüyümdür, söyleyeceğim. Söylediğim iki cümle, kesilerek yazıldı ve farklı bir manzara oluştu. Ardından bir mesajla dikkat edilmesini rica ettim, iki cümleye dikkat çektim, sivri dilli olduğum ve heves kırdığım belirtildi. Uyarı atan kullanıcıya uyarı için teşekkür ettim, sorunun hallolduğunu umuyordum. Ama ilginçtir, buraya da eklenmiş. Eleştirilere ve uyarılara açığım, fakat olmayan bir şeyle suçlanıyorsam (Ne zaman heves kırıcı olduğumu lütfen gösterin) çok hassas olacağımı belirtmek isterim. " (...) kendini savunacak isen söyleyecek sözüm yok. " sözü ise "Heves kırıcısın, kabul et!" manasını açıkça taşımaktadır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:34, 7 Kasım 2010 (UTC)

Bermanya, sorduğum sorulara elle tutulur bir cevap vermek yerine başka şeyler yazıyorsun, yukarıda şikayet ettiğin kullanıcı için söylediğin kelimelere kendin düştüğünün farkında değilsin, sana tekrar açıkça soruyorum umarım bu sefer cevap verirsin, bir sayfanın alt sayfa olarak devam etmesini hangi yetkine dayanarak doğru buldun? Bu bir topluluk kararı mıydı? Benim istediğim cevap bu, bu arada söylediğim kelimenin ne mana taşıdığını kendine göre yorumlayıp sanki öyleymiş gibi lanse edemezsin, seni uyarıyorum, açıkça taşımaktadır diyerek lanse etmekle VP:KSY sınırlarında dolaşıyorsun. --e.c. 14:48, 7 Kasım 2010 (UTC)

Bir kullanıcının alt sayfasına müdahele edilebilir mi? Alacakaranlık Portalı sayfası, o anda da şu anda da Nebeviye'nin kullanıcı alt sayfasıdır. Bir ara emeğe saygısızlık yaptığım söylendi. Ben de emeğe saygısızlık olmadığını, emeğe saygısızlık yapsaydım emeğe yönelik hareket (Emeği ortadan kaldırmak, böyle bir güç yok) yapmış olmamın gerektiğini belirttim. Bir şey diyeceğim: Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama iki cümle için kilobaytlar dolusu yazı yazıyoruz. Garibime giden ise bu kadar basit bir yazının ısrarla anlaşılamaması. Elmacenderesi, bu yazıların "Diğer kullanıcıların yorumları" başlığı altına taşınmasını istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:58, 7 Kasım 2010 (UTC)

Ben hala sorduğum sorulara cevap alamadım, bunu geçelim yazdığın cümleye basit demişsin, bu beni daha da şaşırttı, kullanıcıyı şikayet etme sebebini okuduğumda bu cümleyi kullanmakla kendinle çeliştiğini görüyorum, VP:KSY sınırlarında dolaşan bir cümleyi basit olarak nitelendiriyorsan o zaman herkes böyle cümleler kurmalı sana göre, çünkü senin kurma hakkın var! O zaman kullanıcıyı şikayet ederken kendinle çelişiyorsun. Kullanıcı için düşünme süresi talep etmişsin, İnfoCan'ı şikayet ederken kurduğun cümleler ve buradaki genel tavrına bakılırsa senin de düşünme süresine ihtiyacın var. Bunun için engellenmene gerek yok. Çünkü engelleme her zaman çözüm değildir. --e.c. 18:48, 8 Kasım 2010 (UTC)

Elmacenderesi, yazdığın cümleleri okudukça hayretler içinde kalıyorum maalesef. İki defa okudum inanamadığım için. Birincisi; burada bana yönelik yazılar ile konuyu dağıtıyorsun. Çünkü konuyla doğrudan alakalı olmayan içerik var. Önceki yazımda "Diğer kullanıcıların yorumları" bölümüne taşınmasını istemiştim. İkincisi; burada Nebeviye'yi savunan veya eleştiren yazılar bulunmalıdır. Bermanya'yı değil. Beni eleştirmek te istiyorsan aşağıdaki böümü veya mesaj sayfamı veya şikayet sayfasını kullanmalısın. Üçüncüsü; yazdığın yazılar artık konuyu geçtiği için cevap vermek gibi bir yükümlülüğüm kalmamıştır. Cümlelerin artık baskıcı bir nitelik kazanmaya başladı bana göre, ünlemli cümlene inanamadım. Artık cümlelerin eleştiri veya görüş değil, azarlama cümleleridir. Şunu da unutma ki kimsenin kimseyi azarlamaya hakkı yok. Azarlanacak bir şey de yapmadım. Yetki diyorsun, Vikipedi'de yetki yok. Sorumluluk var. Hayret içinde kaldığımı bir kez daha belirtmek istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:23, 8 Kasım 2010 (UTC)

Sayın Bermanya, üstte belirttiğim hususa karşılık hususları gözden geçiriniz. Heyecan? Burada heyecan ortamı yok, heyecana neden bir olayda yok. Heyecanlanan hiç yok. VP:İNOV'la tekrar suçlamışsınız, burada İNOV'luk bir durum yok yüzünüze söylemek yerine hatalarınızı söylüyorum. ve bunlar; tekrarlıyorum VP:İF'ya giriyor. Sizi suçladığımıda düşünmüyor ve birilerini suçlarken katkı aynanızı süzmüş olmanız gerektiğini belirtiyorum. Kızgın olmadğınızı açık bir şekilde ifade ettiğiniz için de teşekkürler ancak eylemleriniz sanırım tutarsız kökünden kapatacaktım da ne demek, bu açık bir saldırı değil mi? Yapmayın lütfen!

Burada hala savunmamı yargılıyorsunuz. Benimle, şikayete konu olan ismi geçen sevgili Yabancı Koc61, Hedda Gabler vs. kullanıcıların yaşadıklarını tüm topluluk önünde işte böyle bir üslubu var, dolayısıyla böyle izlenimi verip, konularıda saptırarak yazmanız bile kişisel bir saldırının apaçık göstergersi. Tekrarlıyorum aşağıda görüşlerini belirten sevgili; SİYKB, Rapsar, Hedda'nın yalnış anladığını düşünüyor ve üstte belirttiğim gibi üslubum, yani kişiliğim bu ama kullanıcılar rahatsız oluyorlarsa özür diliyor ve hitap, içerik konuşmalarını daha etik bir konuma çekme yoluna gidiyorum. Bu suçluluk hissiyatı katiyyen değil VP:İNOV'un açık bir hususudur. - Nebe?viye mesaj 15:02, 6 Kasım 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları

  • Kullanıcının üslubundan ben de çok rahatsızım, buraya sadece örnek amaçlı yazıyorum herhangi bir şikâyet için değil ki bundan dolayı Yabancı kendisine uygun bir mesaj çekmişti. Bana "sıcak başınıza vurdu"; Rapsar'a "Bana dil dersi vermek zaten sizin haddinize zaten olmayan birşey" demişti. Dediğim gibi burada şikâyet etmek için değil de kullanıcının üslubunun herkese karşı böyle olduğunu eğer okuyorsa yazdıklarına biraz dikkat etmesi gerektiğini önerebilirim. (tabi rapsar'a verdiği cevabı bana da verir mi bilemem) -- hedda+gabler 10:59, 31 Ekim 2010 (UTC)
Bu arada benim ona dil dersi vermek gibi bir amacım da yoktu. Kendisi bariz yanlış isme sahip bir kategori oluşturmuştu. İsimn yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledim. Türkçesi kötü olduğu halde (benim lafım değildir, kendisi sık sık dile getirmektedir) oluşturduğu kategorinin doğru adlandırıldığında aşırı ısrarcı oldu. Uzun uğraşlar sonucunda kendisini ikna ettim, konu kapandı. İlgili tartışmayı şuradan görebilirsiniz. Kullanıcının tavrına rağmen şikayet edilecek bir durum görmüyorum, üslubunun bu olduğunu düşünüyorum, iyi niyetli olduğunu varsayıyorum. Belki uygun bir dille ikaz edilebilir...--Rapsar 11:08, 31 Ekim 2010 (UTC)
  • Maalesef kullanıcının üslubu bu ise KSY ve N politikaları gereğince kabul edilebilir değildir. Kendisi daha hoşgörülü ve nazik olmalı. Bermanya'nın gösterdiği cümlelerdeki ihlaller barizdir, örnekler de çoğaltılabilir. Kendisinin poltikalara daha fazla dikkat etmesi gerek; fakat zaten daha önce engellenmiş. --82 ~145 ileti 21:18, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Yukarda benimle ilgili tartışmalarından 2 örnek verilmiş. Biri Gazze Filosu sldırısı diğerinde ise Türkiye'de eşcinsellikle ilgili bir konuda tartışmanın AKP boyutuna gelmiş olmasıydı. Bağlantılar takip edilerek bulunabilir. Ben o konularda beni rahatsız eden noktalarda gerekli cevapları vermiştim. Ama sonradan kendisinden bana karşı düşmanca bir tavır görmedim. (karşıtlık rahatsızlık vermek vs.) Görseydim de farketmezdi.. Başka konularda da takip etmişliğim oldu. Gözlemlediğim şu ki, bazı meselelerde din konusunda mesela ön yargılı davrandığını görüyorum. Daha başka, birçok şeyi kendi üzerine alıp alınganlık gösterdiği oluyor. Kendisine göre hassas olduğu meselelerden dolayı bu tavrı gösteriyor olabilir. Ancak ben Nebeviye'nin herhangi bir uyarı ya da engel almasını istemiyorum. Bu konuda biraz daha dikkatli olması istenilebilir, ancak bir engel alması gerekmiyor. Yukarda benimle ilgili örnekler verildiği için bu yorumu yapıyorum... Kolay gelsin. --Boyalikus 18:46, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Konuyu dağıtmayalım. Burada Bermanyaile ilgili yersiz yorumların yaplmaya başladığını gördüm. Tek söyleyeceğim, Elmacenderesi'nin de dediği gibi gerekenin her zaman engelleme olmadığı. Kaldı ki, Nebeviye son yorumunda daha dikkatli olacağını söylemiş, yani bu durumda zaten gerekli uyarı verilmiş gibi görünüyor. --82 ~145 ileti 20:23, 8 Kasım 2010 (UTC)
Sevgili SİYKB, konunun dağıltılmadığını belirtmeliyim. Burada beni üslubumdan dolayı şikayette bulunan ancak şikayet gerekçesinde sarf ettiği sözlerinde açık şiddet unsuru bulunan Bermanya'nın bariz bir açığı görüldü. Daha dikkatli olacağımı; alınan, yalnış anlayan ve sanırım benim gibi bir üslubu olan pek fazla insan yahut kullanıcı görmeyen kullanıcılar olduğundan ötürü daha titiz davranarak üslubumu değiştireceğimi söyledim. Bunu gerçekleştireceğim. Ancak yine tekrarlıyorum. Buradaki şikayet de geçen (saldırgan, tavır almaz, kötü üslup, söz dinelemez vs.) suçlamalarını kabul etmiyor lakin rahatsız olduğunu söyleyen siz değerli dostların belirtmelerinden ötürü hitap ve üslup şeklim üzerine daha farklı davranacağımı ve eski üslup hitaplarımı, içeriğini değiştireceğimi beyaan ediyorum. Kolay gelsin.. - Nebe?viye mesaj 14:53, 11 Kasım 2010 (UTC)
Burası Bermanya'nın şikayeti değildir. İlgili konu başka yerde, mesela kullanıcının mesaj sayfasında tartışılmalıdır. Burada belirtilebilir; fakat tartışma burada olmamalıdır. Açıkçası Nebeviye ile ilgi yorumları okumak için gelen bir kimse, yorumların yarısının Bermanya üzerine yapıldığını görünce bunu pek de hoş karşılamayacaktır. --82 ~145 ileti 21:48, 12 Kasım 2010 (UTC)
  • İlk kanıtta Osmanlı98'in kullanıcı sayfasından dolayı attığı mesaj bulunmakta. Fakat kendi kullanıcı sayfasında Şeadet kelimesi üzerine çarpı işareti koyarak açıkca karşı olduğunuzu belirtmiştiniz. Osmanlı98 kendi inancından dolayı o resim tartışma başlatıyor da sizin koyduğunuz resim hiç mi tartışma başlatmıyacak? ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 21:32, 7 Ocak 2011 (UTC)
Sayın Emperyan şeadet adlı kelimesi üzerine çarpı işareti koymak ve karşı olmaktan şunu kasttetiniz sanırım. Bknz: Sağ Üstte Görsel 1. Resim alt açıklamasında gayet açık bir belirtme var, şahsımca. Şiddet ya da karşı olma durumu yok. Tartışılacak bir husus yok, şahsımca karşı olma gibi bir ırkçı eylem yok.. Saygıyla. - Nebe?viye mesaj 07:03, 13 Ocak 2011 (UTC)

Şikâyet sebebi

Mesaj sayfasında görüleceği gibi kullanıcı uyarıları dikkate almamaktadır. Katkıları burada görülmektedir.

Savunma

Diğer kullanıcıların yorumları

Karar

Şikâyet sebebi

Hikmet Kıvılcımlı sayfasında kaynağını gösteremediği bilgi girişi yapıyor. 1929 yılında İsmail Bilen'in (Laz İsmail) İzmir Davası'nda polise ismini vermesi nedeniyle 4,5 yıl yeni bir mahkumiyet aldı. şeklinde bir bilgi girmiş. Bu bilginin doğruluğu yada yanlışlığını kanıtlayacak hiç bir belge yok. Tamamen söylentiden ibaret. Kurallara uygun olmayan bu bilgiyi kaldırıyorum. Oda inatla geri giriyor. Konu hakkında kendisine uyarı mesajıda yazdım. Fakat bir geri dönüşü olmadı.

Aynı şekilde H.Kıvılcımlının siyasi devamı iddiasında olan 3 grup var. Ben üçününde adını giriyorum o kendi siyasal tercihleri doğrultusunda sadece birini giriyor. Wikipedia kişisel beğeni alanımız değil, bilimsel bilgilerin yayınlandığı bir ansiklopedi. --Kalaner 00:36, 28 Kasım 2010 (UTC)

Savunma

Özgür ansiklopediyi bir dönemki gibi sıklıkta takip edemiyorum. O yüzden savunma konusunda gecikmiş olabilirim. Hakkımdaki şikayeti ve şikayet sebebini gördükten sonra maddeyi ve şikayette bulunan arkadaşın maddede yaptığı değişiklikleri inceledim. Maddede kaynak belirtilmeyen bir ifadeden söz ediliyor. Olabilir; fakat bu ifadenin tamamının çıkartılması yerine uygun bir şablon veya etiket koymak ve bununla ilgili tartışma yürütmek doğru olan yöntemdi. Bunlar yapılmayıp da ifade tamamen maddeden çıkarılınca ben de yapılan düzenlemeyi geri almak zorunda kaldım. Diğer konuda da "siyasi tercihlerim doğrultusunda hareket ettiğim" ifade edilmiş. Özgür ansiklopedi kurallarını biliyorum. Madde düzenlemelerine siyasi tercihimi yansıtmıyorum ve düzenlemelerde tarafsızlığımı koruyorum. İlk konuda olduğu gibi bu konuda da şikayetçi tarafından maddeye hatalı müdahalede bulunulmuş. Mevcut içerik dipnotlarıyla birlikte olduğu gibi kaldırılmış, yerine yeni bir içerik girilmiş. Bu şekilde bir düzenlemeyi gördüğümde de yine düzenlemeyi geri almak zorunda kaldım. Oysa şikayetçi maddenin sözü edilen kısmını dipnotlarıyla birlikte olduğu gibi kaldırmak yerine eksik bulduğu kısımları ekleyebilirdi. Herkese iyi çalışmalar dilerim.-dYn$m 11:33, 14 Aralık 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları

Karar

Alsace38

Şikâyet sebebi

  • Benim doğrudan bir etkileşimim olmadı ancak şurada;
Oğuzhan adlı kullanıcıya hakaret ve aşağılayıcı ifadeler kullanma. (Tamam mı koçum, Saçmalama yaw)
Ek olarak tarafsız katkı yaptığını zanneden kullanıcı tamamen belirli bir topluluğun görüşlerini savunmakta ve bunları zorla maddeye empoze etmektedir.

--Reality 14:10, 21 Ocak 2011 (UTC)

Savunma

Diğer kullanıcıların yorumları

Tam da şikâyet etmeyi planlıyordum. Reality benden önce davranmış:) Reality'ye katılıyorum. Kullanıcının üslubunda bir bozukluk var. Yorumlarının çoğu saldırgan nitelikte.--Oğuzhan 14:15, 21 Ocak 2011 (UTC)
  • Evet. Kullanıcı daha önce de KSY nedeniyle engellenmiş, halen de saldırgan davranışlarına devam ediyor. --82 ~145 ileti 11:58, 23 Ocak 2011 (UTC)

Karar


Alsace38

Şikâyet sebebi

Ben "lafımı bilecekmişim" --Kmoksy 20:22, 12 Şubat 2011 (UTC)

Savunma

  • Ama sen bana "Tipik Trol davranışları bunlar" dedin, ve her seferinde "kürt millietcisi", "propaganda" yapiyorsun dedin, ama kimin propagandasi? Böyle iftira yapmak olumlu degir, çünkü wikipedia herkes açik olmali, nedense, türk portalinda hiç bir "kürt katkicisi" bulunmuyor, herkes hücüm ediyor, herkes ras kere katkilarimi siliyor, oysa ben hep kaynak gösterdim, onlar ise kaynaksiz "yargi disi" silme hakim olur?! Türk wikipediade bir tek kürt katkicisi birakmak istemiyorsunuz demi? Ben trol degilim, propaganda yapmiyorum, ben bu yum... --Alsace38 15:27, 13 Şubat 2011 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları

  • Şikayet edilen kullanıcı benim mesaj sayfamda bazı linkler yayınladı, aynı linkleri diğer sayfalarda da yayınlayarak spam yaptı. Bununla birlikte şu sayfada da Türkiye Cumhuriyeti'ni asimilasyoncu olarak suçladı, bir çok yerde halihazırda apaçık Kürtçü progapanda yapmaktadır. Argun 18:31, 13 Şubat 2011 (UTC)

Karar