Reaktif: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cagatay21 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiket: Süzgeç: kaynak çıkarıldı
Yalhi (mesaj | katkılar)
k Düzenleme.
1. satır: 1. satır:
Reaktant : Bir kimyasal reaksiyonda reaksiyonun başlaması için gerekli olan maddedir.Bir çeşit aktivasyon enerjisi olarak düşünülebilir.
'''Reaktant''', bir kimyasal reaksiyonda reaksiyonun başlaması için gerekli olan maddedir.Bir çeşit aktivasyon enerjisi olarak düşünülebilir.

Örnek verecek olursak , glikoz molekülü hücre içerisinde birbiri ardına gelen ekzergonik tepkimelerle yıkılır ve hücre için gereken ATP enerjisini sağlar.Bu durumda gerçekleşen her tepkimenin ürünü bir sonraki tepkimenin reaktantı haline gelir.
Örnek verecek olursak , glikoz molekülü hücre içerisinde birbiri ardına gelen ekzergonik tepkimelerle yıkılır ve hücre için gereken ATP enerjisini sağlar.Bu durumda gerçekleşen her tepkimenin ürünü bir sonraki tepkimenin reaktantı haline gelir<ref>Campbell - Reece Biyoloji 6. Baskı</ref>.
Kaynak : Campbell - Reece Biyoloji 6.Baskı

== Kaynakça ==
{{Kaynakça}}

Sayfanın 23.55, 4 Şubat 2011 tarihindeki hâli

Reaktant, bir kimyasal reaksiyonda reaksiyonun başlaması için gerekli olan maddedir.Bir çeşit aktivasyon enerjisi olarak düşünülebilir.

Örnek verecek olursak , glikoz molekülü hücre içerisinde birbiri ardına gelen ekzergonik tepkimelerle yıkılır ve hücre için gereken ATP enerjisini sağlar.Bu durumda gerçekleşen her tepkimenin ürünü bir sonraki tepkimenin reaktantı haline gelir[1].

Kaynakça

  1. ^ Campbell - Reece Biyoloji 6. Baskı