Ron Atkinson: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
Pinar (mesaj | katkılar)
k - {{çalışma}}
1. satır: 1. satır:
{{çalışma}}
{{Futbolcu bilgi kutusu
{{Futbolcu bilgi kutusu
| ad = Ron Atkinson
| ad = Ron Atkinson

Sayfanın 02.57, 5 Ocak 2011 tarihindeki hâli

Ron Atkinson
Kişisel bilgileri
Tam adı Ronald Ernest Atkinson
Doğum tarihi 18 Mart 1939 (85 yaşında)
Mevkisi Sağ bek
Altyapı kariyeri
Yıllar Takım
1956-1959 Aston Villa
Teknik direktörlük kariyeri
Yıllar Takım
Kettering Town
Cambridge United
West Bromwich Albion
Manchester United
West Bromwich Albion
Atlético Madrid
Sheffield Wednesday
Aston Villa
Coventry City
Sheffield Wednesday
Nottingham Forest
Peterborough United (geçici)

Ronald Ernest "Ron" Atkinson[1] (d. 18 Mart 1939; Liverpool, İngiltere), "Big Ron" ve "Bojangles" lakaplarıyla bilinen[2] İngiliz eski futbolcu ve teknik direktör. Son yıllarda futbol yorumculuğu da yapmaktadır.

Futbolculuk kariyeri

İlk yılları

Liverpool'da dünyaya gelen Ron Atkinson, doğumundan birkaç hafta sonra ailesiyle birlikte Birmingham'a yerleşti. 17 yaşında Aston Villa'nın altyapısında futbola başladı. Kulüpte profesyonel olarak oynama şansını bulamayan Atkinson, 1959-60 sezonu başlarında Oxford United'a transfer oldu.

Oxford United

Burada kardeşi Graham Atkinson ile birlikte forma giyme şansını elde etti. Oxford formasıyla toplamda 500'ün üzerinde maça çıkan ve 14 gol kaydeden Atkinson'a taraftarlar tarafından "The Tank" lakabı takıldı. United'ın Southern League'den Second Division'a yükseldiği zamanlarda takımın kaptanlığını yaptı. 1971'de futbolculuk hayatına son verdi.

Teknik direktörlük kariyeri

Kettering Town ve Cambridge United

Aktif futbol hayatını noktaladıktan sonra Atkinson; 1971'de, henüz 32 yaşındayken amatör kulüplerden Kettering Town'ın başına geçti. Buradaki performansının ardından 1977'de, Fourth Division ekiplerinden Cambridge United ile anlaştı. Kulübün Second Division'a kadar yükselmesinin ardından görevinden ayrıldı.

West Bromwich Albion

1978 yılının başlarında, First Division ekiplerinden West Bromwich Albion ile anlaştı. Kısa zaman sonra eski oyuncusu Brendon Batson'ı kulübe kattı.

1978-79 sezonunda West Bromwich Albion'ın ligi üçüncü sırada tamamlamasında ve UEFA Kupası'nda yarı finale kadar yükselmesinde büyük rol oynadı. 30 Aralık 1978'de Old Trafford'da Manchester United'a karşı oynadıkları maçta 5-3'lük bir galibiyet elde etti. Bu sıralarda kulüp ligde ikinci sırada bulunmaktaydı. Takımın 1980-81 sezonunda ligi dördüncü sırada tamamlamasının ardından görevinden ayrılarak, Dave Sexton'ın yerine Manchester United'ın başına geçti.

Kaynakça

  1. ^ Tony Matthews (2005). The Who's Who of West Bromwich Albion yayımcı=Breedon Books. ss. sf. 260. ISBN 1-85983-474-4. 
  2. ^ McGavin Harvey (22 Nisan 2004). "Ron Atkinson quits ITV after his racist remarks are heard on air". The Independent. Erişim tarihi: 4 Kasım 2010.