Remzi Kitabevi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Otomatik yazım düzeltme
Pinar (mesaj | katkılar)
k Şablon yardımcısı kullanılarak {{Düzenle}} etiketi ekleniyor
1. satır: 1. satır:
{{Düzenle|Ekim 2010}}

'''Remzi Kitabevi''' [[1927]] yılında [[Remzi Bengi]] (1907-1978) tarafından kuruldu. Kitabevi önce [[İstanbul]] [[Beyazıt]]’ta açtığı bir dükkânla faaliyete geçti. Yayınevi olarak ilk kitabı [[Ömer Seyfettin]]’in “Yüksek Ökçeler” adlı eseridir. [[1929]] sonlarında [[Ankara Caddesi]] 93 numarada Babıali Şubesine geçildi.
'''Remzi Kitabevi''' [[1927]] yılında [[Remzi Bengi]] (1907-1978) tarafından kuruldu. Kitabevi önce [[İstanbul]] [[Beyazıt]]’ta açtığı bir dükkânla faaliyete geçti. Yayınevi olarak ilk kitabı [[Ömer Seyfettin]]’in “Yüksek Ökçeler” adlı eseridir. [[1929]] sonlarında [[Ankara Caddesi]] 93 numarada Babıali Şubesine geçildi.



Sayfanın 06.58, 9 Ekim 2010 tarihindeki hâli

Remzi Kitabevi 1927 yılında Remzi Bengi (1907-1978) tarafından kuruldu. Kitabevi önce İstanbul Beyazıt’ta açtığı bir dükkânla faaliyete geçti. Yayınevi olarak ilk kitabı Ömer Seyfettin’in “Yüksek Ökçeler” adlı eseridir. 1929 sonlarında Ankara Caddesi 93 numarada Babıali Şubesine geçildi.


Ardından edebiyat dünyasının önemli isimleri Remzi Kitabevi çevresinde toplandı ve çoğunun ilk kitabı Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı: Hasan Ali Yücel, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Halide Edip Adıvar, Sabahattin Ali, Mustafa Nihat Özön, Hasan Ali Ediz, Falih Rıfkı Atay, Suut Kemal Yetkin, Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Tarık Buğra, Yaşar Kemal, Kemal Tahir, Şevket Süreyya Aydemir, Halikarnas Balıkçısı, Orhan Hançerlioğlu, Muzaffer İzgü, İlhan Selçuk, Tarık Dursun K., Peride Celal, Emre Kongar, Murathan Mungan, Erhan Bener, Enis Batur, Buket Uzuner, Şakir Eczacıbaşı, Jak Deleon, Atilla Dorsay, Mario Levi, Feyza Hepçilingirler, Ayşe Kulin, Zülfü Livaneli, Hıfzı Topuz, Onur Öymen, Refik Erduran ile Acar Baltaş, Zuhal Baltaş, Haluk Yavuzer, Doğan Cüceloğlu ve Leyla Navaro bu yazarlar arasında sayılabilir. Remzi Kitabevi yayınladığı telif eserler dışında, latin alfabesine geçtikten sonra dünya yazarlarından çeviri dizisi oluşturan ilk yayınevidir. 1937 yılında ‘Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Klasiklerinden 3 yıl önce’ “Dünya Muharrirlerinden Tercümeler Serisi” ne başlamış ve bu dizide 250’ye yakın kitap yayınlanmıştır. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 4000 kitap yayınlamış olan Remzi Kitabevi bugün, Remzi Bengi’nin, 1965 yılında yayıncılığa başlayan damadı Erol Erduran ve torunları Ömer ve Ahmet Erduran tarafından yönetilmektedir.


Yayınevinin günümüzde, Türk Yazarlarının edebiyat yapıtlarından başlayıp Sanat kitapları, Felsefe ve Düşünce yapıtları, Çeviri Bestseller, İş ve Yönetim Kitapları, Yemek kitapları, Kişisel Gelişim ve Psikoloji kitapları, çeşitli çocuk kitapları ve çizgi kitaplara kadar uzanan geniş bir yayın yelpazesi bulunmaktadır.


Remzi Kitabevi 1993 yılında perakende kitap satışı konusunda, yeni girişimlere başlamış ve 1994 yılının başında Akmerkez şubesi (Etiler, İstanbul), 1995 Eylül ayında Rumeli şubesi (Rumeli Caddesi 44, Nişantaşı), 1998 yılı Şubat ayında Carrefour (İçerenköy) şubesi, yine 1998 yılı Eylül ayında Mayadrom (Akatlar) şubesi, 2000 yılı Aralık ayında Profilo (Mecidiyeköy) şubesi, 2001 yılı Nisan ayında Suadiye şubesi (Bağdat Caddesi 452, Suadiye), 2002 yılı Eylül ayında Armada (Ankara), 2002 yılı Ekim ayında Konak Pier (İzmir) şubesi, 2004 yılı Aralık ayında Laura (Antalya) şubesi, 2006 yılı Mayıs ayında Kanyon (İstanbul) şubesi, 2007 yılı Mayıs ayında Kemerburgaz (İstanbul) şubesi açılmıştır. Suadiye şubesinde her türlü müzik ürünleri (cd,mc,vcd,dvd) satılmaktadır. Ayrıca Akmerkez, Suadiye, Rumeli ve Armada şubelerinde kafe mevcuttur. Bu satış noktalarında çeşitli Türkçe yayınlar dışında, özellikle İngilizce ağırlıklı pek çok çeşit yabancı yayın satılmaktadır.


Remzi Kitabevi, bugün 80 yılı aşkın bir süredir yayın dünyasında kültür ve yayıncılığının öncülüğünü yapmış bir yayınevi ve aynı zamanda Türkiye’de genel okura yönelik en geniş yayın çeşidi ithalatçısı ve satıcısı konumundadır.

Dış bağlantılar