Maçın adamı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kozmetik değişiklikler
ArthurBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: simple:Man of the match
27. satır: 27. satır:
[[lv:Spēles labākais spēlētājs]]
[[lv:Spēles labākais spēlētājs]]
[[nl:Man van de wedstrijd]]
[[nl:Man van de wedstrijd]]
[[simple:Man of the match]]

Sayfanın 21.16, 9 Eylül 2010 tarihindeki hâli

Maçın adamı, spor dallarında sahada en çok göze çarpan ve izleyicilerde bir veya birden fazla maçta beğeni uyandıran sporcuya verilen ödüldür.

Bu oyuncu her iki takımdan da seçilebilse de genellikle kazanan takımdan seçilir. Bu tip ödüller genelde TV veya radyo kanalları tarafından düzenlenir. Profesyonel spor karşılaşmalarında bu ödül; kupa ya da madalya şeklinde takdim edilip şampanya patlatılarak kutlanır. Ancak; amatör sporlarda, özellikle Birleşik Devletler'deki kolej sporlarında bu tip ödüller yerine plaket ve yazılı tebrik gibi onursal hatıra eşyaları verilir.

Bazı sporlar benzersiz ve geleneksel ödüller takdim etmektedir. Bunlar, genellikle all-star maçları gibi önemli derecede rağbet gören şampiyonalardır.

Avustralya Futbolu

Futbol

Futbol'da futbolculara ve kazanan takımlara verilen tipik tarzda ödüller vardır. Hat trick yapmak, en az gol yiyen kaleci olmak gibi konularda ödüller verilir. Buna rağmen turnuva ya da liglerde "Maçın Adamı" ödülü resmi olarak verilmez. Hatta, bazen internet siteleri veya gazeteler tarafından bu ödül verilebilir.

Hokey

Kriket

Ragbi