Portal tartışma:Müzik: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Doma (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Müzik albümü şablonu
Doma (mesaj | katkılar)
188. satır: 188. satır:
* [[BBC]] (favourable)<br>
* [[BBC]] (favourable)<br>
* ''[[Rolling Stone]]'' (favourable)
* ''[[Rolling Stone]]'' (favourable)
* ''[[Uncut (magazine)|Uncut]]'' {{Rating|4|5}}|</nowiki>
* ''[[Uncut (magazine)|Uncut]]'' {{Rating|4|5}}|</nowiki><br>
Yapılacak değişikliğin bazı sayfaların mevcut biçimini bozmadan tüm sayfalara yansıtılması için ne yapılabilir?
Yapılacak değişikliğin bazı sayfaların mevcut biçimini bozmadan tüm sayfalara yansıtılması için ne yapılabilir?
<br>--<b><font color="#CC0000">[[Kullanıcı:Doma|Doma]]</font></b><sup><b><font color="#222222">[[Kullanıcı_mesaj:Doma|mesaj]]</font></b></sup> 12:58, 29 Ağustos 2010 (UTC)
<br>--<b><font color="#CC0000">[[Kullanıcı:Doma|Doma]]</font></b><sup><b><font color="#222222">[[Kullanıcı_mesaj:Doma|mesaj]]</font></b></sup> 12:58, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Sayfanın 12.59, 29 Ağustos 2010 tarihindeki hâli

Gündemdeki madde, gündemdeki resim, haftanın albümü ve sanatçısı adaylarınızı Portal:Müzik/Adaylar sayfasına ekleyebilirsiniz.

Vikiproje kapsamında kurulmuş olan Vikiproje Müzik'e destek olabilir, işbirliği projelerinde yer alabilirsiniz.

Portal hakkında düşünceler

Daha da geliştirilebilir. Güzel deneme olmuş. Devamın bekliyoruz. --Statistics 00:14, 9 Şubat 2008 (UTC)

  • Rhn, açtığımız maddeleri ekleyebileceğimiz bir bölüm eklemeyi teklif etmişsiniz. Böyle bir bölüm yapabiliriz. Adı "Yeni eklenen maddeler" veya "Yeni maddeler" olabilir. Düşünceleriniz nelerdir bu konuda?
  • Çok afedersiniz ben yazınızı şimdi gördüm, zaten benden başka eklenen maddelere ekleyen kimse yok ama :) Bu konuda deneme amaçlı açıldığı iyi oldu sanırım çünkü katılımcı sayısı az. Eğer daha fazla kişi olsaydı pek çok şey yapılabilirdi. İki kişi de olsak ben arada sırada açabildiklerimi ekliyorum, elinize sağlık bu arada Josephtheboheme. Aklıma başka şeyler gelirse buraya yazarım yine. Birkaç kişi daha bulursak çalışmalar yapabiliriz. Sevgiler.. --Rhnmesaj 17:59, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Merhaba. Elinize sağlık, bir portal açmak o portala bağlı maddeleri geliştirmek için önemli bir adım. Katılımcı sayısı şu anda az gibi görünse de artırılabilir. Zira müzik çok geniş bir alan, bir türünü hiç sevmeyen diğer türüyle ilgili pek çok madde ekleyebilir. Bunun için en azından bir kaç müzik maddesi açmış kullanıcıları portaldan haberdar etmek iyi bir fikir olabilir. "Bu kullanıcı x türü müzik dinler." şablonlarını kullanan kullanıcılar da davet edilebilir. İlgilenen sayısı arttıkça portal da zenginleşir. Şu anda biraz yerel ölçülerde kalmış gibi görünüyor. Ayrıca tiyatro ve sinema portallarındaki gibi alt başlıklar da eklenebilir. Portal ana sayfasına da klasik müzik, rock, pop, Türk sanat müziği, elektronik müzik, new age gibi farklı alanlardan maddeler çıkarılarak ilgi artırılabilir. Bence asıl ilgi alanları müzik olmayan pek çok kullanıcı, haberdar edilirse portala ilgi gösterecektir. Uzun ömürlü bir portal ve kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 09:16, 6 Mart 2008 (UTC)
  • Bu arada bir de haftanın maddesi gibi bir bölüm olsa nasıl olur? Müzikle ilgili enstürmanlar, festivaller, müzik türleri gibi çeşitli başlıklar bu bölümde yer alabilir. --Yabancımsj 09:31, 6 Mart 2008 (UTC)
  • Böyle bir bölüm güzel olabilir. İçerik konusunda öneriniz varsa hemen oluşturalım. --joseph msj 13:24, 6 Mart 2008 (UTC)
  • "Kategoriler" kısmının alt başlıkları artırılabilir. Böylece sayfaya girenler daha çok müzik maddesine ulaşabilir. --Yabancımsj 15:52, 6 Mart 2008 (UTC)
  • Kategorileri artırmak için <categorytree>Müzik</categorytree> gibi kategori ağacı kullanmayı denemiştim, ama çok uzun olmuştu liste. Önemli gördüğümüz kategorileri ekleyebiliriz. Gerçekten çok az kategori mevcut şu anda.--joseph msj 18:38, 7 Mart 2008 (UTC)
  • Bunca emekle açılmış bu portalı hareketlendirsek mi biraz? Sinema ve tiyatro portallarında ana sayfadaki maddeler (biyografi, madde, vb.) her hafta yenileniyor. Burada da öyle yapılabilir. Aday gösterilen maddeler oylamaya da gerek olmadan, arzu edilen sırayla her hafta bir kullanıcı tarafından (ki burada joseph olacak gibi görünüyor) ana sayfaya taşınabilir. Aslında örneğin tiyatro portalına göre bu portal madde zenginliği açısından çok daha şanslı sayılır. Nitelik açısından gayet iyi durumda pek çok müzik maddesi var. Dolayısıyla her hafta portal ana sayfasına çıkaracak madde bulunmasında da sorun yaşanmaz. Bir de ilgilenebilecek kullanıcıların portala davet edilmesinin önemli olacağını düşünüyorum. Ne kadar çok kullanıcı haberdar olur ve ilgilenirse portalın ayakta kalma ve gelişme şansı o kadar artar. Başta joseph olmak üzere emek verenlere teşekkürler. --Yabancımsj 08:01, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Bende her hafta değiştirilmesi taraftarıyım. Her hafta adaylardan biri oylama olmaksızın seçilebilir.--joseph msj 12:41, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Kategoriler arasına "Müzik grupları" kategorisi de eklenebilir.--2ulus 14:57, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Müzik grupları'nı ekledim. 2ulus, başka öneriniz varsa ekleyebilirsiniz. --joseph msj 18:26, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Yabancı'ya katılıyorum biraz hareket gelmesi gerekiyor portala bunun için benim de birkaç önerim var. Öncelikle artık portalın açılmasından yanayım :), yani test aşamasını atlattı artık diye düşünüyorum, evet şuan birkaç kişiyiz ancak ilgi olacağına yüzdeyüz inanıyorum. "VikiPortallar" şablonuna Portal:Müzik'i de eklersek, böylece diğer portallara girenler, başka hangi portallar var diye baktığında burayı da görecek ve ziyaret edecektir. Diğer türlü herhangi birinin burayı bulması zor, aksi halde portalın varlığını bizden başka bilen de yok. Tanıtımla ilgili birşeyler yapmak kolay, ben şimdi isimleri aklıma gelmese de arada sırada müzikle ilgili katkılar yapan kullanıcılar görüyorum bu kullanıcıları gördüğümüz yerde haberdar edebiliriz. Hatta kendi sayfalarımıza açıldığına dair bağlantı da verebiliriz.
İkinci olarak sayfa düzeniyle ilgili Haftanın albümü ve Haftanın sanatçısı'nın yan yana olmasını öneriyorum. Görsel açıdan daha iyi olur bir de portalda hiç resim yok. Resimler, maddeler ve portallarda çok önemli diye düşünüyorum, bu yüzden Seçilen madde'nin yan tarafına Seçilen resim koyabiliriz. Resim konusunda araştırmadım ama sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum. Eğer resim konusunda fikir birliği yaparasak, onun için de burada önerilenler başlığı açar Portal:Tiyatro'daki gibi herhafta birini seçeriz. Aşağıdaki adaylarda da seçtiklerimizin üzerini çizerek portalda hangi maddelerin sayfaya konacağı sıkıntısı yaşamayız diye düşünüyorum. Aslında bu konularda biraz şanslıyız çünkü önümüzde örnek olarak iyi işleyen ve çalışkan portallar var ve onları örnek alabiliriz. Şimdilik bu kadar yeterli herhalde, çok konuştum okumaktan sıkılacaksızınız :) Sevgiler.. --Rhnileti 10:19, 27 Mart 2008 (UTC)
  • Bu Portal daha önceden açılmış fakat ilgisizlikten ötürü silinmiş. O yüzden bir süre daha test aşamasında kalması taraftarıyım. En azından portalin devamlılığının sağlanabileceğini gördükten sonra açmak daha doğru olur. Resim konusunda; daha önceden sanatçı ve albüm resimlerini eklemiştik ama VP:AKP'yi ihlal etmişti. AKP'yi ihlal etmeyen resimler olursa böyle bir bölüm açabiliriz. Daha önceden eklenen maddelerin üstünü çizmek önerine katılıyorum. Böylece ileride sıkıntı yaşanmaz. --joseph msj 11:52, 27 Mart 2008 (UTC)
  • VP:AKP'yi ihlal etmeyecek resimler için Commons arşivi kullanılabilir. Ana sayfada devamlı kalacak ve sembol olarak kullanılacak resimler de sayfayı güzelleştirir. Ayrıca Rhn, uzun yazmanızın sakıncası olduğunu sanmıyorum :), buraya yazdığımız her bir yorum portalın biraz daha gelişmesine yarayacak. Keşke fikir belirten daha çok kullanıcı olsa. Sevgiler. --Yabancımsj 12:15, 27 Mart 2008 (UTC)
  • Merhaba,
    Tam ben şuradaki resimleri kullanmak VP:AKP'yi ihlal etmez diyecektim, Yabancı benden önce davranmış. Öyleyse ben de iki küçük öneride bulunayım:
Portalda kullanılacak sabit birkaç simge resim bulunabilir. Örn. şu:
Portalda haftalık olarak değiştirlen maddelerin arşivinin tutlacağı bir yapı kurgulanabilir. Böylece daha önce portala çıkan maddeler derli toplu bir arada görülebilir. Portaldaki kutuların üst kısmına bir arşiv linki eklemeye çalıştım ama sonuçlar pek iç açıcı olmadı. Bunu tasarımı yapan kişinin yapması daha doğru olur.
homonihilis ileti 12:25, 27 Mart 2008 (UTC)
  • Arşiv ve sabit resim fikri güzel. Ben de aşağıya kendi maddelerimizden bir kaç resim adayı koydum. İki tane de SR'miz var bu konuda. Sayfaya renk katacaktır. Adil kullanım politikasını düşünmeye ve kaygılanmaya gerek yok sanırım, yukarıda da bağlantı verilmiş commons bu konuda zengin.
Test konusunda malesef aynı düşünüyorum, bunun sebebi bu haliyle burayı korumaktansa açık bırakıp kullanıcıların ziyaretine sunmak ve katkı yapmalarını sağlamaya çalışmak daha doğru olacaktır. Portalın silinmesine gelince politika gereği "en azından son 2 ay içerisinde güncellenmemiş olması." halinde portallar siliniyor. (Daha fazlası için bkn: Portallar Hızlı Silme Politikası) İki ay uzun bir süre bu süre içinde portal sayfasında en azından sirkülasyonu sağladığımız sürece sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. --Rhnileti 16:34, 27 Mart 2008 (UTC)
  • İstek doğrultusunda test ibaresini kaldırdım. Zaten Portalimiz {{Portallar}} şablonunda da listelenmeye başlamış. --joseph msj 11:03, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • Portalmüzik.gif resmi portalın solunda kalıyor. Yanına bir iki resim daha eklenerek sayfanın tümünü kapsayacak hale getirilebilir mi? Daha uygun olur gibi.---- c3mâL 09:49, 27 Mayıs 2008 (UTC)
Katılıyorum, sağ taraf boş kalıyor. Yanına başka resimler ekleyebiliriz. Sertab Erener-eurovision.jpg, Mehterhane.jpg gibi mesela. --joseph msj 10:06, 27 Mayıs 2008 (UTC)
  • Müzik portalı şablonu oluşturdum. Müzik ile ilgili maddelerin en altına eklenebilir. Boyutu ile ilgili değişiklik yapılırsa sayfalar üzerinde estetik olarak bozulma olacağı için kullanmadan buraya fikirleriniz belirtebilirsiniz. Boyutu küçük mü olmalı? Böyle mi kalmalı? Genelde diğer vikilerde bu boyutta kullanılıyor. ---- c3mâL 11:18, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Boyut bence iyi. --joseph msj 12:13, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba... Maddelere şablonu eklemeden önce buraya ve şuraya bakmanızı öneririm. Maddelerde portal şablonlarını ansiklopedik bulmayan, hatta gördükçe çıkaran kullanıcılar var. Daha önce Tiyatro portalı için hazırlanan şablonda bu tartışma yaşanmıştı. İyivikiler... homonihilis ileti 21:27, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Peki öyleyse tartışma sayfalarına uygun olarak şablonu oluşturabiliriz. Üzerinde çalışayım. Sayfaların tartışma bölümlerine ekleriz biz de.---- c3mâL 08:46, 24 Mayıs 2008 (UTC)
Yeni şablonun boyutunu oluşturdum, Tartışma:Müzik sayfasına ekledim. Bakınız nasıl olmuş?---- c3mâL 08:51, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Topluluk tarafından bu konuda fikir birliği olmadığı için, bu tür şablonların tartışma sayfasına eklenmesi daha iyi olacaktır. Ayrıca şablon için de elinize sağlık ama portala ve en önemlisi müzik maddelerine biraz daha ilgi sağlanabilirse daha anlamlı olacaktır bu tür çalışmalar da. --Rhn ileti 18:01, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Öneri

Değerli müzik portalı katılımcıları, portalda epeydir eklenen maddeler bölümü dışında bir hareket olmuyor. Böyle bir portalın varlığından bile haberdar olmayan kullanıcılar olabileceği düşüncesiyle köy çeşmesine bir başlık açsak mı, ilgilenenler tartışma sayfasında görüş bildirsin falan diye? Boşa çaba mı bilmiyorum ama, bu kadar genel başlıklı ve içeriği çok zengin olabilecek bir portalın bir aydır güncellenmiyor ve ilgi gösteren kullanıcı sayısının bir elin parmaklarını geçmiyor olmasını üzücü buluyorum. Oysa portallar ilgili alt başlık ve maddelere ulaşmak açısından çok işlevsel olduğu gibi, yeni maddeler oluşturmayı da teşvik eder. Ne dersiniz? --Yabancımsj 17:03, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Öneriye destek veriyorum, çok iyi olur diyorum. Özellikle portalın periyodik güncellemelerinin (haftanın sanatçısı, albümü vb.), diğer portallarda deneyim kazanmış, ve elbette müzik portalına katkı yapmak isteyen kullanıcılara da destek çağrısı yaparak işler hale getirilmesi portalı gerçek anlamda hayata geçirebilir. Tekrar, böyle bir itici desteğe ihtiyaç var gibi görünüyor. Örneğin önce arşiv sayfaları için bir düzen oluşturmak gerekiyor. Öneriler gerekiyor, el birliği gerekiyor. Yapılacak çağrıyı hazırlayabilirim. Portala ivme kazandırmak için, belki geçici belki kalıcı olarak yapılması gereken işlerin not edildiği bir sayfa öneriyorum; gelen öneriler doğrultusunda oluşturulabilir, gereklilikler hemen not edilebilir. Arşiv sayfaları hemen açılabilir. Anasayfa düzeni, görünümü için getirilecek öneriler katkı sağlayabilecek kullanıcıların ilgilerini çekmek için yararlı olabilir. Herkese kolay gelsin. --temaileti 17:39, 10 Temmuz 2008 (UTC)
2008 gündemdeki resim arşivini belli bir hafta formatı ve yıl formatı kullanarak oluşturdum. Seçilen resim sayfasının da seçkin resim ile karıştırılmaması açısından ve Tiyatro ve Sinema portallarında olduğu gibi "Gündemdeki resim" adıyla kullanılması doğru olur diye düşünüyorum. Diğer haftalık bölümlerin arşivleri de gelecek öneriler doğrultusunda aynı şekilde veya başka şekillerde oluşturulabilir. Kolay gelsin.--temaileti 21:42, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Haftanın dosyası

Portal ana sayfasına konulabilecek .ogg veya .mid dosyaları için önerilerle isimlendirilecek bir başlığın daha açılmasının, müzik portalı söz konusu olduğu için büyük bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. Bu başlığın ismi, -bildiğim kadarıyla en az- bu iki format söz konusu olduğu için "Haftanın dosyası" olabilir. Daha açıklayıcı bir tanım gelmiyor aklıma, öneriler sevindirici olurdu. Kullanılabilecek ogg ve midi dosyaları Wikimedia Commons'ta şu kategori altında yer almakta. Kolay gelsin. --temaileti 09:30, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Gündemdeki madde, resim ve diğer adaylar için ayrı sayfa

Şu an tartışma sayfasında olan adayların faklı sayfalarda listelenmesi daha iyi olabilir. Böylece hem tartışma sayfası amaca yönelik olarak kalabilir, hem de adaylar daha düzenli şekilde listelenebilir. Aday önerenlerin kısa bir neden göstermesi iyi olur, bunun eninde sonunda yapılacağını ve tartışma sayfasının bu yapıyı kaldırmayacağını düşünüyorum. --temaileti 11:03, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Adayların taşınması konusunda, henüz farklı bir fikir gelmedi ancak, Portal:Müzik/Ana sayfa adayları adında bir sayfanın oluşturulabileceğini düşünüyorum. Belki de tüm güncel içerik (haberler dahil) hazırlıklarının bu sayfada yapılması düşünülebilir. "Ana sayfa adayları" aklıma gelen isim. --temaileti 21:39, 15 Temmuz 2008 (UTC)

  • Çağrıya yanıt:
  • Elimden geldiğince, burada olmaya çalışırım. Üstüme düşen bir iş olursa yazın. Levent Abi ileti 21:44, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Açıklamada geç kalsam da buraya not düşmek istedim; yukarıda da bahsettiğim nedenlerle adayları Portal:Müzik/Adaylar sayfasına taşıdım. Hem tartışma sayfasının hem de aday listelerinin daha düzenli, derli toplu göründüğünü düşünüyorum. "Ana sayfa" kelimelerini Vikipedi ana sayfa ile de karıştırılmaması açısından kullanmadım. Kolay gelsin !.--temaileti 12:58, 18 Ekim 2008 (UTC)

Portal sabit resmi

Portalda sürekli olarak kalacak bir resmin pek anlamlı olmadığını düşünüyorum. Önerim, portal yazısının yanlarında (veya uygun bir şekilde) bir sembol kullanmak. Sembolü üretilebilir, veya seçebiliriz. Gündemdeki resim iyi seçildiğinde (olabildiğince seçkin resim) görsel olarak sabit bir resme ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. --temaileti 18:53, 14 Temmuz 2008 (UTC)

  • Daha kapsayıcı bir sabit resim seçilirse hoş olabilir aslında. Ama böyle bir resim bulunamazsa hiç konulmayabilir de. Biraz araştırsak iyi olacak. --Yabancımsj 20:41, 14 Temmuz 2008 (UTC)
Mevcut resimde önemli kadraj sorunları var. Yeni resimler bulunabilir, ama hiç bir düzenlemenin, seçimin müziğin evrenselliğini yansıtamayacağını düşünüyorum. Gelen önerilerle şekillenen tasarım belki de tatmin edici olur, ama gündemdeki resimin bir amacı da görsel zenginlik olduğu için ihtiyaç da olmayabilir. Kolay gelsin.--temaileti 20:50, 14 Temmuz 2008 (UTC)
Görsel unsurları "Müzik haberleri", "Yeni eklenen maddeler" gibi bölümlere içerikle ilişkili resimler yerleştirerek artırmaya çalıştım. --temaileti 20:06, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Gayet iyi olmuş. Özgür lisanslı resim buldukça kullanalım bence :) --Yabancımsj 21:11, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Fikir vermesi açısından, şu sayfada ana sayfa başlık kısmında yaptığım değişikliklerle sayfanın güncel haline göz gezdirebilirsiniz. Sabit resim yerine portal başlığı koyulması yönündeki önerim üstüne deneme sayfasıdır. Kolay gelsin.--temaileti 17:32, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Yazı kullanılması daha uygun olmuş.--c3mâL 15:28, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Portaldaki başlık kısmını, daha iyi, görsel açıdan güzel bir fikir gelinceye kadar, "Müzik Portalı" yazısı ile değiştiriyorum. Alt yazıyı ise, geçici olarak (kalıcı bir fikir ve tasarım sunulana ve portal ivme kazanana kadar) portal tartışma sayfasına dikkati çeken bir yazı ile değiştiriyorum. Kolay gelsin. --temaileti 21:16, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sevgili Tema, elinize sağlık. Ben yeni gördüm, bu haliyle de gayet güzel olmuş ana sayfa. Resim konulmasa da olur gibi geldi bana. Teşekkürler. --Yabancımsj 12:47, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Başlık

Yanlış hatırlamıyorsam iki seçkin madde var müzikle ilgili. Ana sayfaya "Seçkin içerik" ve "Üyeler" başlığı eklebilir. Seçkin içerik başlığı altında seçkin maddeler ve seçkin hale getirilebilecek maddeler yer alabilir. Sorun hallolduktan sonra "Yapabilecekleriniz" başlığının tekrar eklenmesinde de fayda var, katılımda bulunmak isteyenleri yönlendirebilir ve madde sayısını arttırabilir diye düşünüyorum. Herkese kolaylıklar. --neskafefincanındatürkkahvesi 22:06, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Çok geç de olsa Seçkin İçerik bölümü portal anasayfasına eklenmiştir. Üyeler ve yapabilecekleriniz vb. bölümlerin tartışma sayfasına açmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Esas olarak bu tür liste ve bölümlerin Proje kapsamında yer alması gerekir ancak projeyi oluşturabilmek, hazırlıklarını başlatabilmek için de katılımcılar gerekiyor. Bu nedenle bir üyeler listesi vb. açmamız gerektiğine katılıyorum. --temaileti 12:10, 11 Aralık 2008 (UTC)

Yeni portal arayüzü

Portalın yeni arayüzü pek bir dağınık olmuş gibi geldi bana. Eskisi gayet iyidi gerçi harika bir gri rengi eklenmiş yine de sağ ve sol kolonlar pek göze hitap etmiyor.--Hedda Gabler 11:11, 11 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba, kolon düzeni açısından fark ilk kolonların aynı yerden başlamaması, bu dağınıklık hissi veriyor olabilir. İki kolon daha eklenmesinin etkisi de olabilir; Seçkin İçerik ve Haftanın İşitseli bölümleri yeni. Düşüncelere göre kolonları tekrar aynı seviyeye çekip başlığı ortalayabiliriz, şimdi bana da dağınık göründü. Amacım yüzü biraz daha geliştirmek, örneğin çok köşeli göründüğü için başlığı kutudan çıkardım vb.. Teşekkürler yorumunuz için. --temaileti 11:18, 11 Aralık 2008 (UTC)
Seçkin İçerik kolonunu biraz daha küçültsek, ve aynı kolon içinde SM, KM ve SL maddelerini eklesek daha yi olmaz mı? Kategoriler kısmını aşağıya almamız, gündemdeki resmi yukarı taşımamız daha uygun galiba, çünkü resim değişken bir içerik iken kategoriler sabit bir içeriğe sahipler. Bu yüzden okurlara/kullanıcılara daha hitap eder diyte düşünüyorum.--Hedda Gabler 11:22, 11 Aralık 2008 (UTC)
Tekrar merhaba, Test sayfamda yaptığım deneme sonucu size katılmam gerektiğini farkettim :). Seçin içerik henüz tam değil, kolonu küçültmek konusunu açabilir misiniz, yazılar mı büyük kalıyor ? vb. Resmi alta çekmemin nedeni portal açısından magazinsi bir görünüme ve işlevselliğe daha fazla kaymamak içindi. Portalların amaçları belli, bu nedenle işlevsel yönünü biraz daha öne çekmek istedim. --temaileti 11:29, 11 Aralık 2008 (UTC)
Ahaha, bana katılmıyorsunuz demek ama sizin test sayfanız daha derli toplu efendim. Ayrıca Seçkin içerik kolonundaki içeriği şöyle yapabiliriz:
Seçkin içerikler Kaliteli maddeler Kaliteli maddeler Seçkin Liste Seçkin listeler
Hilary Duff
Janet Jackson
Nightwish
Thriller
Evanescence
Natalia Oreiro Janet Jackson
diskografisi

Natalia Oreiro
diskografisi

--Hedda Gabler 12:01, 11 Aralık 2008 (UTC)

"Katılmam gerektiğinde" son olarak karar vermiş bulunmaktayım :). Harika bir tablo hazırlamışsınız ! Yeni seçkin içerikle beraber aşağıya doğru düzenli şekilde genişleyecek. Görünümü de gayet güzel. Çalışmalarınızın devamını dilerim :).--temaileti 12:17, 11 Aralık 2008 (UTC)
  • Elinize sağlık, çok güzel görünüyor portal sayfası. --Yabancımsj 12:24, 11 Aralık 2008 (UTC)

Portal Davetiyesi

Portal:Müzik davetiyesi
Merhaba.
Müzik alanına ilişkin maddeler için bir ana sayfa niteliğinde olan Müzik Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Portalla ilgilenecek her kullanıcı Vikipedide müzik maddelerinin belli bir düzene kavuşmasına katkıda bulunmuş olacaktır.

Teşekkürler.

<noinclude>[[Kategori:Müzik]]</noinclude> <noinclude>[[Kategori:Şablonlar]]</noinclude>

Yabancı'nın hazırladığı davetiye. Önerileri aldıktan sonra, görünür bir yere koyabilir, şimdiye kadar portalla ilgilenmiş kullanıcıları varlığından haberdar edebilir ve müzikle ilgililenen kullanıcıların mesaj sayfalarına bırakılmasını sağlayabiliriz. Kolay gelsin.--temaileti 14:02, 11 Aralık 2008 (UTC)

  • Bana da bir davetiye gönderin lütfen :9 Yabancı'nın ellerine sağlık. --Hedda Gabler 14:09, 11 Aralık 2008 (UTC)

  • Ben de isterim Ben aslında portalımızın temasında biraz daha renkli değişiklikler yapmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle renklerinde şu Fransız vikipedideki albüm şablonlarında olduğu gibi notalar olursa tam uyar gibi. Aslında böyle şablonlu, renkli ayrıntılar elimden gelse baştan yaparım ama birinden yardım almalıyım bu konuda. İyi çalışmalar. Ayrıca sıkı durun; yeni bir müzik seçkin maddesi üzerinde çalışıyorum; Madonna(!) --♪♫Berkay0652|ileti 09:27, 13 Aralık 2008 (UTC)
fr.wikipedia şablon başlığının görümü güzel, -yardım alabilirseniz ve hazırlayabilirseniz- bu özelliği kullanmamız bence iyi olurdu.Madonna maddesine biraz göz atabildim, elinize sağlık; müzik alanında portal aracılığıyla işbirliği oluşturmak için henüz biraz erken görünüyor, ama isterseniz destek çağrısı da yapabilirsiniz. Kolay gelsin ! :)--temaileti 12:16, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Ha bir de bu arada; haberler bölümüne yeni çıkan albümler eklenebilir mi (en azından kayda değer olanlar)? Eklenmiyorsa son çıkan albümler diye bir liste oluşturmak doğru mu? --♪♫Berkay0652|ileti 09:32, 13 Aralık 2008 (UTC)
Yeni albümlerin müzik haberlerinde yer almaması için bir neden yok aslında, deneyelim, ancak haberleri ister istemez son çıkan albümler listesine dönüştürebilir bu durum veya yeni maddeler tekrarı haline de gelebilir. İyi yönden, yeni albümleri açmak isteyecek kullanıcıları bilgilendirmiş oluruz. Bence ekleyelim, duruma göre değişiklik yapmamız her zaman mümkün. --temaileti 12:16, 13 Aralık 2008 (UTC)

Yeni albümler bölümü

  • Yeni albümler bölümünde sadece stüdyo albümlerini yayınlayalım. Ama eğer çok büyük etki bırakacak olan veya çok fazla satması beklenen EP'ler konulursa onları da ekleriz. Bir de oraya koymadan önce maddeyi yazmadan, kırmızı şekilde eklemeyelim. İstekler doğrultusunda bu kuralı değiştirebiliriz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:02, 14 Aralık 2008 (UTC)
  • Ayrıca en yeni albümler derken, yalnızca içinde bulunduğumuz ay ve bir önceki ay çıkmış olan albümleri ekleyelim. İyi çalışmalar. --Kemal K.ileti 14:06, 14 Aralık 2008 (UTC)

Portal Uygulama

Portal güncellemeleri ve portalın yapısıyla ilgili herkesin kolayca bilgi edinebilmesi veya sayfaların geliştirebilmesi için ağaç yapısını gösteren bir portal uygulama sayfası açtım. İlgilenenlerin işine yarayabilir. Kolay gelsin. --temaileti 15:48, 4 Ocak 2009 (UTC)

Elinize sağlık, kullanışlı bir sayfa olmuş. --Yabancımsj 10:23, 5 Ocak 2009 (UTC)

Dikkat dikkat!

Merhaba. Bu aralar özellikle film ve albüm maddelerindeki tarihlerle oynamayı seven şunun gibi sinsi vandallar fazla mesai yapmaktadır. Bu nedenle özellikle siz müzik maddeleriyle yakından ilgilenen kullanıcıların izleme listelerini mümkün olduğunca sık kontrol ederek, hatta izleme listelerine mağdur olması muhtemel maddelerden bir kaçını daha ekleyerek vandalizmlerin hızla geri alınmasına katkıda bulunması, bu vandalları mandallamak açısından (espri Homonihilis'e aittir ) nefis bir davranış olacaktır. Konuya hassasiyet gösterecek kullanıcılara şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 10:58, 19 Ocak 2009 (UTC)

Uyarınız için çok teşekkürler. "Daha fazla mandal, daha fazla temiz, kuru çamaşır" anlayışıyla müzikle ilgili maddelerdeki değişikliklere olan hassasiyetimizi artırıyoruz :). Bir de Proje'yi kurabilsek ! Kolay gelsin ! --temaileti 22:34, 20 Ocak 2009 (UTC)

Vikiproje Müzik Açıldı !

VikiProje Müzik kapsamında yapılmakta olan çalışmalara katılmak için ilgili kişilerle irtibata geçebilir ve hemen kolları sıvayabilirsiniz. Kolay gelsin. --temaileti 11:21, 20 Şubat 2009 (UTC)

Haydi hayırlısı.--Hedda Gabler 12:09, 20 Şubat 2009 (UTC)

Seçkin Liste oluşturma

  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir seçkin liste oluşturabiliriz diye burada öneride bulundum ve eğer kabul ederseniz Eurovision Şarkı Yarışması birincileri maddesini seçkin liste haline getirebiliriz. Gerçi büyük bir çoğunu hallettim. Sadece tablolar kaldı. Şehir isimlerinin Türkçeleştirimesi falan. Yapılmasını uygun gördüğünüz eklentirler/çıkarmalar vs. değişiklikleri maddenin tartışma sayfasında belirtebilirsiniz.--Hedda Gabler 14:11, 15 Mart 2009 (UTC)

SM projesi

Müzik portalına bir yararı dokunmayan, sadece arada bir bu sayfaya uğrayan kullanıcı olarak yine karşınızdayım :) Portal katılımcıları, bizim geçen sene tiyatro portalında yaptığımız gibi el birliğiyle bir SM hazırlamaya ne der acaba? Bireysel çalışmalar da çok iyi sonuçlar veriyor tabii, ama herkesin bir ucundan tuttuğu çalışmaların tadı bir başka. (Vikipedi ruhuna da daha uygun sanki.) Bugüne dek SM olan sanatçı, grup ve albüm maddeleri oldu. Bu kez başka kategoride bir maddeyi SM haline getirmek ister misiniz? Aklımdan İngilizcesi SM olan Heavy metal (müzik) maddesi geçiyor. Projeye karar verilirse yeni öneriler de gelir zaten. En azından bir kaç kırmızıyı da ben maviye çeviririm deyip kaçıyorum :) Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 16:49, 6 Nisan 2009 (UTC)

Bence de bir grup çalışması yapılabilir. Grup çalışmaları için İngilizce seçkin bir maddeden çevirinin daha uygun olduğunu düşünüyorum (Herkesin elinde kaynak olması açısından). Şimdiki seçkin maddelerimize baktığımda sanatçılar ve bir albüm var. Çeşitlilik açısından Yabancı'nın önerdiği Heavy metal (müzik) maddesi uygun olabilir. Ya da gene farklılık olması açısından bir şarkı seçkin madde adayı olarak yazılabilir. Bunların ötesinde şahsi fikrimi sorarsanız Elliott Smith, Joy Division ya da Nick Drake'i de desteklerim. Özetle eğer böyle bir karar verilirse ben de çalışmada yer alırım. Kolay gelsin, iyi günler. --Guzelonlu 12:05, 7 Nisan 2009 (UTC)

Bir soru(n)

  • Çoğunuzun bildiği üzere bir süredir sinsi bir vandal Türk pop müziği şarkıcıları, albümleri ve şablonları üzerinde değişiklik yapıyor. Bu değişiklikler fark edilip geri alınırken bile hata yapılabiliyor (Örneğin eğer sizden önce düzeltme yapan kayıtlı kullanıcı başka bir vandalizmi atladıysa).

Müzikle ilgili arkadaşlara sorum şu: Türk albümlerinin çıkış tarihleri, kliplerin yayınlanma tarihleri ile ilgili bir kaynak varsa bunu paylaşabilir misiniz? En azından vandalizmi geri alırken başka bir vandalizm yaratmış olmayalım. Ayrıca, bu kontroller ve düzeltmelerle ilgili nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz? Benim önerim eğer bir kaynak varsa Pop müziği şarkıcılarının maddelerini işbirliği ile kontrolden geçirebilir ve takibe alabiliriz. İyi günler. --Guzelonlu 11:02, 8 Nisan 2009 (UTC)

  • Öncelikle herkese merhabalar. Vikipedi'de uzun bir süredir varlığını hissettiren birkaç vandal arkadaşın en azından "var olduğunu" bilmek ve bu sorunun farkında olmak bile bence büyük bir başarı keza öylesine sinsi bir şekilde değişiklik gerçekleşiyor ki, doğru olmadığına inanmanız için ancak ve ancak konuya çok iyi hakim olmanız gerekiyor. Ama sevinçliyim, dediğim gibi olayın artık farkına varıldı.

Kendi adıma açıkçası albüm çıkış tarihleri olarak Seyhan Müzik veya Esen Shop'un internet sayfalarını kaynak olarak gösteriyorum. Video kliplerin çıkış tarihleri olarak ise MTV Türkiye'ninki hem oldukça güncel, hem de güvenilir bir kaynak olduğunu söyleyebilmek mümkün. Ama muhakkak kaynak belirtilmeli. Erişim tarihine de ben büyük bir önem veriyorum çünkü bazı bilgiler ne yazık ki arşive alınmıyor (ya da çok ileriki bir tarihte alınıyorlar, web.archive.org gibi) dolayısıyla erişim tarihinin de doğru ve güncel bir şekilde muhakkak belirtilmesi gerekiyor en sağlıklı bilgi için. Ayrıca müzik haberleri olarak ise sık kullandığım bir site olarak sizlere Sozmuzik.com'u rahatlıkla önerebilirim.

Vandal'ın sık yapıldığı maddeler arasına ise rahatlıkla Emre Aydın, Yalın, Serdar Ortaç'ı sayabilirim. Bir de acilen düzeltilmesi gereken birkaç madde var, ben "Demedi Deme"yi elimden geldiğince geliştirdim ancak Kenan Doğulu'nun şablonundaki birçok şarkı yoğun vandala uğramıştı. Yalın'ın da keza bazı şarkıları vandala uğramıştı ancak son hali konusunda bir bilgi veremeyeceğim.

Herkese iyi çalışmalar, iyi günler. --Triancula ileti 14:08, 8 Nisan 2009 (UTC)

SM

Şurada yarım kalmış bir SM çevirisi var. Kırmızılarına yardım etmek isteyen olursa, şurada da bizim devam eden bir SM çalışmamız var. --yabancım 15:03, 23 Temmuz 2010 (UTC)

Müzik albümü şablonu

Müzik albümü şablonundaki Rolling Stones puanı ve Allmusic puanı bölümlerinde, vikipedi katılımcılarına kolaylık olması açısından puanlama dosyalarına link yerine Oyla şablonu kullanılmasını öneriyorum. (Zaten bazı sayfalarda Rating şablonu kullanılmış.) Ama bilgikutusunun puanlama bölümü, resim dosyası girdisi olacak şekilde hazırlandığı için [[Resim:{{{allmusic-yıldız}}}.png]] değişkeni içeriyor.

Bu yüzden Rating şablonu kullanılan sayfalarda da müzik albümü şablonunun dışına çıkılmış: * [[Allmusic]] {{rating|5|5}}<br> * [[BBC]] (favourable)<br> * ''[[Rolling Stone]]'' (favourable) * ''[[Uncut (magazine)|Uncut]]'' {{Rating|4|5}}|
Yapılacak değişikliğin bazı sayfaların mevcut biçimini bozmadan tüm sayfalara yansıtılması için ne yapılabilir?
--Domamesaj 12:58, 29 Ağustos 2010 (UTC)