Monica Geller: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Takabeg (mesaj | katkılar)
k Eklenen kategori: Hayalî Yahudiler (HotCat)
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kozmetik değişiklikler
1. satır: 1. satır:
'''Monica E. Geller''' (d. [[22 Nisan]], [[1969]]), ABD dizisi [[Friends]]'te, [[Courteney Cox]] tarafından canlandırılan hayali bir karakterdir.
'''Monica E. Geller''' (d. [[22 Nisan]], [[1969]]), ABD dizisi [[Friends]]'te, [[Courteney Cox]] tarafından canlandırılan hayali bir karakterdir.


[[Friends (dizi)|Dizi]]nin en baskın ve titiz karakteridir. Geçmişte kilosu ile sorunları olmuş bu nedenle ailesi dahil çevresindeki herkesten ima görmüştür. Bu nedenle kişiliği yenilgiyi kabul etmeyen, iddialıdır. [[Chandler]] ile evlendikten sonraki adı '''Monica E. Geller-Bing''' olmuştur. İddialar konusunda takıntılıdır. Yenilmemek için saatlerse top atıp tutabilir. En takıntılı oldugu konu ise temizliktir. Sadece kafasına takıldığı için bir garaj dolusu araba yıkayabilir. Sinirlendiğinde o kadar tiz bir sesle bağırır ki, arkadaşları onun ultrasonik frekansa eriştiğine inanmaktadır. Bir bölümde Monica şükran günü için bir hindi hazırlamaktadır. Hindi için Joey çok ısrar etmiştir. Ancak herkes yaptığı yemekler için bahane bulunca Monica sinirden bağırarak ağlamaya başlar. Chandler der ki: 'OK Monica, only dogs can hear you now!' (Yeter Monica, şu an seni sadece köpekler duyabiliyor) Monica'nın ailesi kendisine pek önem vermez. Onlar abisi Ross'un muhteşem bir çocuk olduğuna ianırlar ve daima Ross'u üstün tutarlar. Annesi Monica'yı acımasızca eleştirmekten hiç çekinmez. Bu durum Monica'yı çok üzmektedir. Haksızlığa gelemez, arkadaşları Monica için çok değerlidir. Çok iyi bir dosttur.
[[Friends (dizi)|Dizinin]] en baskın ve titiz karakteridir. Geçmişte kilosu ile sorunları olmuş bu nedenle ailesi dahil çevresindeki herkesten ima görmüştür. Bu nedenle kişiliği yenilgiyi kabul etmeyen, iddialıdır. [[Chandler]] ile evlendikten sonraki adı '''Monica E. Geller-Bing''' olmuştur. İddialar konusunda takıntılıdır. Yenilmemek için saatlerse top atıp tutabilir. En takıntılı oldugu konu ise temizliktir. Sadece kafasına takıldığı için bir garaj dolusu araba yıkayabilir. Sinirlendiğinde o kadar tiz bir sesle bağırır ki, arkadaşları onun ultrasonik frekansa eriştiğine inanmaktadır. Bir bölümde Monica şükran günü için bir hindi hazırlamaktadır. Hindi için Joey çok ısrar etmiştir. Ancak herkes yaptığı yemekler için bahane bulunca Monica sinirden bağırarak ağlamaya başlar. Chandler der ki: 'OK Monica, only dogs can hear you now!' (Yeter Monica, şu an seni sadece köpekler duyabiliyor) Monica'nın ailesi kendisine pek önem vermez. Onlar abisi Ross'un muhteşem bir çocuk olduğuna ianırlar ve daima Ross'u üstün tutarlar. Annesi Monica'yı acımasızca eleştirmekten hiç çekinmez. Bu durum Monica'yı çok üzmektedir. Haksızlığa gelemez, arkadaşları Monica için çok değerlidir. Çok iyi bir dosttur.




7. satır: 7. satır:


{{Friends}}
{{Friends}}

[[Kategori:Hayalî Yahudiler]]


[[ar:مونيكا غيلر]]
[[ar:مونيكا غيلر]]
29. satır: 31. satır:
[[sv:Monica Geller]]
[[sv:Monica Geller]]
[[zh:莫妮卡·蓋勒]]
[[zh:莫妮卡·蓋勒]]

[[Kategori:Hayalî Yahudiler]]

Sayfanın 23.41, 15 Ağustos 2010 tarihindeki hâli

Monica E. Geller (d. 22 Nisan, 1969), ABD dizisi Friends'te, Courteney Cox tarafından canlandırılan hayali bir karakterdir.

Dizinin en baskın ve titiz karakteridir. Geçmişte kilosu ile sorunları olmuş bu nedenle ailesi dahil çevresindeki herkesten ima görmüştür. Bu nedenle kişiliği yenilgiyi kabul etmeyen, iddialıdır. Chandler ile evlendikten sonraki adı Monica E. Geller-Bing olmuştur. İddialar konusunda takıntılıdır. Yenilmemek için saatlerse top atıp tutabilir. En takıntılı oldugu konu ise temizliktir. Sadece kafasına takıldığı için bir garaj dolusu araba yıkayabilir. Sinirlendiğinde o kadar tiz bir sesle bağırır ki, arkadaşları onun ultrasonik frekansa eriştiğine inanmaktadır. Bir bölümde Monica şükran günü için bir hindi hazırlamaktadır. Hindi için Joey çok ısrar etmiştir. Ancak herkes yaptığı yemekler için bahane bulunca Monica sinirden bağırarak ağlamaya başlar. Chandler der ki: 'OK Monica, only dogs can hear you now!' (Yeter Monica, şu an seni sadece köpekler duyabiliyor) Monica'nın ailesi kendisine pek önem vermez. Onlar abisi Ross'un muhteşem bir çocuk olduğuna ianırlar ve daima Ross'u üstün tutarlar. Annesi Monica'yı acımasızca eleştirmekten hiç çekinmez. Bu durum Monica'yı çok üzmektedir. Haksızlığa gelemez, arkadaşları Monica için çok değerlidir. Çok iyi bir dosttur.


Şablon:Hayali-taslak