Verbund: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xqbot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: de:Verbund AG
Benevolent (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Verbund''' [[Avusturya]]'daki en büyük elektrik üretici ve elektrik iletimini yapan firmadır. Firma ayrıca bu alanda [[Avrupa]]'daki büyük şirketlerden biridir.
'''Verbund''' [[Avusturya]]'daki en büyük [[Elektrik üretimi|elektrik üretici]] ve [[Elektrik iletim hattı|elektrik iletimini]] yapan firmadır. Firma ayrıca bu alanda [[Avrupa]]'daki büyük şirketlerden biridir.


Şirket 2006 yılında 28.1 Milyar kWh elektrik enerjisi üretmiştir. Bu enerjinin %85'i hidroelektrik tesislerden, %10'u termik santrallerden, %5'i ekolojik elektrik üretim tesislerinden sağlanmıştır.
Şirket [[2006]] yılında 28.1 Milyar [[Kilowatt saat|kWh]] [[elektrik enerjisi]] üretmiştir. Bu enerjinin %85'i [[Hidroelektrik santral]]lerde, %10'u [[termik santral]]lerden, %5'i ekolojik elektrik üretim tesislerinden sağlanmıştır.
Şirketin 90 hidroelektrik santrali, 9 termik santrali bulunmaktadır. Şirketin toplam değerinin 3 milyar ABD doları olarak öngörülmektedir. Şirketin 6.250 km enerji iletim hattı bulunmaktadır. Şirkette 2400 kişi çalışmaktadır.
Şirketin 90 hidroelektrik santrali, 9 termik santrali bulunmaktadır. Şirketin toplam değerinin 3 milyar [[ABD doları]] olarak öngörülmektedir. Şirketin 6.250 km enerji iletim hattı bulunmaktadır. Şirkette 2400 kişi çalışmaktadır.


{{Avusturya-şirket-taslak}}
{{Avusturya-şirket-taslak}}

Sayfanın 10.13, 18 Temmuz 2010 tarihindeki hâli

Verbund Avusturya'daki en büyük elektrik üretici ve elektrik iletimini yapan firmadır. Firma ayrıca bu alanda Avrupa'daki büyük şirketlerden biridir.

Şirket 2006 yılında 28.1 Milyar kWh elektrik enerjisi üretmiştir. Bu enerjinin %85'i Hidroelektrik santrallerde, %10'u termik santrallerden, %5'i ekolojik elektrik üretim tesislerinden sağlanmıştır. Şirketin 90 hidroelektrik santrali, 9 termik santrali bulunmaktadır. Şirketin toplam değerinin 3 milyar ABD doları olarak öngörülmektedir. Şirketin 6.250 km enerji iletim hattı bulunmaktadır. Şirkette 2400 kişi çalışmaktadır.