Oltu Muharebesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Takabeg (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
23. satır: 23. satır:
{{Türk-Ermeni Cephesi}}
{{Türk-Ermeni Cephesi}}


'''Oltu Muharebesi''', [[1920]] yılında [[Ermeniler|Ermeni]]ler [[Türk ordusu]]nu yenmek için Oltu'da yeni bir saldırıya giriştiler. Başarılı olamadılar, bunun nedeni Ermeniler düzenli ordu vazifesinde görünsede düzensiz birliklerden oluşmalarıydı.[[ Kazım Karabekir]], Ermenilere karşı bir harekat yapılmasının gerekli olduğunu [[TBMM]]'ye bildirdi. Bu TBMM'de görüşülerek kabul edildi.[[25 Temmuz]] 1920 yılında harekat başladı ve Kazım Karabekir komutasındakı Türk Ordusu Ermenileri yenilgiye uğrattı. Böylece Ermeni Cephesinde TBMM ikinci zaferini elde etmiş oldu.
'''Oltu Muharebesi''', [[1920]] tarihinde [[Ermeniler|Ermeni]]ler [[Türk ordusu]]nu yenmek için Oltu'da yeni bir saldırıya giriştiler. Başarılı olamadılar, bunun nedeni Ermeniler düzenli ordu vazifesinde görünsede düzensiz birliklerden oluşmalarıydı.[[ Kazım Karabekir]], Ermenilere karşı bir harekat yapılmasının gerekli olduğunu [[TBMM]]'ye bildirdi. Bu TBMM'de görüşülerek kabul edildi.[[25 Temmuz]] 1920 yılında harekat başladı ve Kazım Karabekir komutasındakı Türk Ordusu Ermenileri yenilgiye uğrattı. Böylece Ermeni Cephesinde TBMM ikinci zaferini elde etmiş oldu.


{{Muharebe-taslak}}
{{Muharebe-taslak}}

Sayfanın 07.20, 1 Temmuz 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi Kutusu Savaş Şablon:Türk-Ermeni Cephesi

Oltu Muharebesi, 1920 tarihinde Ermeniler Türk ordusunu yenmek için Oltu'da yeni bir saldırıya giriştiler. Başarılı olamadılar, bunun nedeni Ermeniler düzenli ordu vazifesinde görünsede düzensiz birliklerden oluşmalarıydı.Kazım Karabekir, Ermenilere karşı bir harekat yapılmasının gerekli olduğunu TBMM'ye bildirdi. Bu TBMM'de görüşülerek kabul edildi.25 Temmuz 1920 yılında harekat başladı ve Kazım Karabekir komutasındakı Türk Ordusu Ermenileri yenilgiye uğrattı. Böylece Ermeni Cephesinde TBMM ikinci zaferini elde etmiş oldu.