Şüpheli: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Pinar (mesaj | katkılar)
k Çıkarılan kategori: Hukuk terimleri; Eklenen kategori: Ceza hukuku (HotCat)
Pinar (mesaj | katkılar)
k interwiki
1. satır: 1. satır:
Şüpheli bir ceza muhakemesi terimidir ve Ceza muhakemesi kanununda tanımlanmıştır. [[Kanun]]un 2. maddesine göre " Şüpheli " Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder. Soruşturma evresi ise yine aynı maddede yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evre olarak tanımlanmıştır. Günlük dilde şüpheli ve Sanık ( sanık kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, [[suç]] şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder ) aynı anlama gelecek şekilde kullanılsa da hukuken bu terimler birbirinde farklıdır.
'''Şüpheli''', bir ceza muhakemesi terimidir ve Ceza muhakemesi kanununda tanımlanmıştır. [[Kanun]]un 2. maddesine göre " Şüpheli " Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder. Soruşturma evresi ise yine aynı maddede yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evre olarak tanımlanmıştır. Günlük dilde şüpheli ve Sanık ( sanık kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, [[suç]] şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder ) aynı anlama gelecek şekilde kullanılsa da hukuken bu terimler birbirinde farklıdır.


{{hukuk-taslak}}
{{hukuk-taslak}}
5. satır: 5. satır:


[[Kategori:Ceza hukuku]]
[[Kategori:Ceza hukuku]]

[[de:Verdächtiger]]
[[en:Suspect]]
[[et:Kahtlustatav]]
[[ko:피의자]]
[[id:Tersangka]]
[[nl:Verdachte]]
[[ja:被疑者]]
[[pl:Podejrzany]]
[[ru:Подозреваемый]]
[[sk:Podozrivý]]
[[fi:Epäilty]]
[[zh:犯罪嫌疑人]]

Sayfanın 11.45, 30 Haziran 2010 tarihindeki hâli

Şüpheli, bir ceza muhakemesi terimidir ve Ceza muhakemesi kanununda tanımlanmıştır. Kanunun 2. maddesine göre " Şüpheli " Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder. Soruşturma evresi ise yine aynı maddede yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evre olarak tanımlanmıştır. Günlük dilde şüpheli ve Sanık ( sanık kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, suç şüphesi altında bulunan kişiyi ifade eder ) aynı anlama gelecek şekilde kullanılsa da hukuken bu terimler birbirinde farklıdır.