Psikolojik savaş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Onursuz bir Savaş biçimidir
Etiket: Süzgeç: kategoriler kaldırıldı
78.169.226.197 (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.
1. satır: 1. satır:
{{dablink|Psikolojik Savaş aynı zamanda Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın bir kitabıdır diğer madde için Bakınız [[Psikolojik Savaş (kitap)|Psikolojik Savaş ]]}}
karşı tarafı çökertmek için, psikolojik olarak büyük baskı uygulamaktır.
{{Savaş}}
'''Psikolojik savaş''', açıklanan bir olağanüstü durum veya [[savaş|harp]]te, [[iletişim araçları]] ve diğer psikolojik vasıtaların düşman üzerinde [[psikoloji]] baskı yaratmak ve düşman kontrolu altındaki bölgelerdeki düşman gruplarının ve diğer hedef alınan toplulukların tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkilemek amacıyla kullanılması. Bunun temel amaçları, düşmanın herke veya muhasatama devam isteğini zayıflatmak ve savaşı sürdürmekteki kapasitesini azaltmak amacı güden bütün çabaları desteklemektir.


==Ayrıca bakınız==
ancak, bu psikolojik harekat iğrenç boyutlara ulaştığında, psikolojik harekatın kimlere karşı yapıldığı saf değiştirebilir.
*[[İt dalaşı]]


{{savaş-taslak}}
türkiye cumhuriyeti sınırları içerisindeki şehirlerden birinin, köyünün mezarlığında asker 7/24 nöbet tutmaktadır. neden mi? defnedilen bir cenazenin mezarı açılmasın diye...


[[Kategori:Psikolojik savaş| ]]
bir aileye önce doktor gelir, sağlık taraması yaptıklarını söylerler, tansiyon ölçer sonra sakinleştirici iğne vurur. sonra ise, aileye oğullarının şehit olduğu bilgisi verilir. aileye verilen bilgiye göre oğulları intihar etmiştir. cenazenin havalimanından alınmasına dahi izin verilmez, askeri bir ambulans cenazeyi köye getirir, bir manga askerle tören düzenlenir ve defnedilir. yalnız, tabut şehit olduğu söylenen çocuğun cüssesine göre oldukça hafiftir, bu şüphe yaratır. tabut açtırılmaz. ailenin içine kurt düşer, çünkü, çocuğun intihar edebilecek şekilde bir sorunu yoktur ve henüz 4 aylık askerdir. mezarı açmak isterler asker izin vermez, biraz araştırma yapılır, aynı gün 7 şehit cenazesinin olduğu bilgisine ulaşılır. işin tuhaf bir yönü vardır 7 şehit kalkıyor aynı gün ve bu ne yazılı ne de görsel basında var!


[[ar:حرب نفسية]]
bu yukarıda olan olaylar geçtiğimiz 1 hafta içerisinde olan olaylardır. müthiş hava operasyonumuzun başarısını gölgelememek için, boş kampları çok daha iyi vurduğumuzu göstermek için herhalde gizlendi bu şehit haberleri...
[[cs:Psychologická operace]]

[[de:Operative Information]]
psikolojik harekat buysa, lanet olsun böyle harekata! psikolojik harekat dediğiniz şeyi, 21 ekim sabahı uçaklarımız taş üstünde taş, baş üstünde baş koymadan operasyon yaparak göstereceklerdi... işte asıl psikolojik harekat buydu!
[[en:Psychological warfare]]

[[es:Guerra psicológica]]
şimdi ise, kime karşı bu harekat?
[[fa:جنگ روانی]]
[[fi:Psykologinen operaatio]]
[[fr:Opérations psychologiques]]
[[he:לוחמה פסיכולוגית]]
[[hr:Psihološki rat]]
[[id:Operasi psikologis]]
[[it:Guerra psicologica]]
[[ja:心理戦]]
[[ko:심리전]]
[[no:Psykologisk krigføring]]
[[pl:Wojna psychologiczna]]
[[pt:Guerra psicológica]]
[[sh:Psihološko ratovanje]]
[[sv:Psykologisk krigföring]]
[[ta:உளவழிப்போர்]]
[[zh:心理战]]

Sayfanın 22.54, 10 Haziran 2010 tarihindeki hâli

Psikolojik savaş, açıklanan bir olağanüstü durum veya harpte, iletişim araçları ve diğer psikolojik vasıtaların düşman üzerinde psikoloji baskı yaratmak ve düşman kontrolu altındaki bölgelerdeki düşman gruplarının ve diğer hedef alınan toplulukların tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkilemek amacıyla kullanılması. Bunun temel amaçları, düşmanın herke veya muhasatama devam isteğini zayıflatmak ve savaşı sürdürmekteki kapasitesini azaltmak amacı güden bütün çabaları desteklemektir.

Ayrıca bakınız