Josef Breuer: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Avusturya]]lı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, [[Sigmund Freud]]'un çalışma arkadaşı ve [[psikanaliz]]'in kurucularındandır. Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır. Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır. Mathilde Altmann ile evli ve 5 çocuk babasıdır. Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim insanıdır. Zamanının en iyi doktorlarındandır. Çok başarılı bir bilim insanı olup psikanalizin babası sayılır. [[F. Nietzche]]'nin psikolojisiyle de oldukça uğraşmışlığı vardır. [[Nietzche Ağladığında]] adlı eserde romanın baş kahramanlarındandır.
[[Avusturya]]lı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, [[Sigmund Freud]]'un çalışma arkadaşı ve [[psikanaliz]]'in kurucularındandır. Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır. Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır. Mathilde Altmann ile evli ve 5 çocuk babasıdır. Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim insanıdır. Zamanının en iyi doktorlarındandır. Çok başarılı bir bilim insanı olup psikanalizin babası sayılır. [[Nietzche Ağladığında]] adlı eserde romanın baş kahramanlarındandır.


{{biliminsanı-taslak}}
{{biliminsanı-taslak}}

Sayfanın 18.12, 8 Haziran 2010 tarihindeki hâli

Avusturyalı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, Sigmund Freud'un çalışma arkadaşı ve psikanaliz'in kurucularındandır. Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır. Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır. Mathilde Altmann ile evli ve 5 çocuk babasıdır. Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim insanıdır. Zamanının en iyi doktorlarındandır. Çok başarılı bir bilim insanı olup psikanalizin babası sayılır. Nietzche Ağladığında adlı eserde romanın baş kahramanlarındandır.