Tiroit hormonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Doruksal (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Dreamer (mesaj | katkılar)
ayrıca bkz.
1. satır: 1. satır:
'''Tiroid hormonları''', [[tiroid]] bezi tarafından üretilen ve salgılanan '''[[tiroksin]]''' ('''T<sub>4</sub>'''), '''[[triiyodotironin]]''' ('''T<sub>3</sub>''') ve '''[[kalsitonin]]''' hormonlarına verilen isimdir.
'''Tiroid hormonları''', [[tiroid]] bezi tarafından üretilen ve salgılanan '''[[tiroksin]]''' ('''T<sub>4</sub>'''), '''[[triiyodotironin]]''' ('''T<sub>3</sub>''') ve '''[[kalsitonin]]''' [[hormon]]larına verilen isim.


'''[[Kalsitonin]]''', tiroid bezi tarafından üretilip, salgılansa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da tiroksin ve triiyodotironin kadar sık bakılmadığı için, çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi yalnızca tiroksin ve triiyodotironin için kullanılmaktadır.
'''[[Kalsitonin]]''', [[tiroid bezi]] tarafından üretilip, salgılansa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da tiroksin ve triiyodotironin kadar sık bakılmadığı için, çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi yalnızca tiroksin ve triiyodotironin için kullanılmaktadır.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==
7. satır: 7. satır:
*[[Triiyodotironin]]
*[[Triiyodotironin]]
*[[Kalsitonin]]
*[[Kalsitonin]]
*[[Tiroid bezi]]


[[Kategori:Tiroid hormonları|*]]
[[Kategori:Tiroid hormonları|*]]

Sayfanın 17.27, 17 Ekim 2006 tarihindeki hâli

Tiroid hormonları, tiroid bezi tarafından üretilen ve salgılanan tiroksin (T4), triiyodotironin (T3) ve kalsitonin hormonlarına verilen isim.

Kalsitonin, tiroid bezi tarafından üretilip, salgılansa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da tiroksin ve triiyodotironin kadar sık bakılmadığı için, çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi yalnızca tiroksin ve triiyodotironin için kullanılmaktadır.

Ayrıca bakınız