Ä: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
RibotBOT (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: fr:Ä
Kaan 123 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:A-umlaut.svg|150px|right]]
[[Dosya:A-umlaut.svg|150px|right]]
'''Ä''' ya da '''ä''', çoğunlukla [[Kuzeybatı Avrupa]] [[dil]]lerinde yaygınlık gösteren bir [[harf]]tir. Olağan "a" sesinin biraz daha açığı, "â" sesinin de biraz kalını olarak söylenir. [[Bilgisayar]]larda [[Türkçe]] [[Q Klavye]]de yazmak için ''Shift+ğ+a'' veya ''alt+132'' yoluna gidilir. Olmazsa [[Microsoft Word]]'deki [[harf dizini]]nden bulunarak üstüne çift tıklanıp yazılabilir. Bu harf Almanca da a-umlaut diye okunur ve a ile e arasında bir telafuzu vardır.
'''Ä''' ya da '''ä''', çoğunlukla [[Kuzeybatı Avrupa]] [[dil]]lerinde yaygınlık gösteren bir [[harf]]tir. /æ/ sesini gösterir. [[Bilgisayar]]larda [[Türkçe]] [[Q Klavye]]de yazmak için ''Shift+ğ+a'' veya ''alt+132'' yoluna gidilir. Olmazsa [[Microsoft Word]]'deki [[harf dizini]]nden bulunarak üstüne çift tıklanıp yazılabilir. Bu harf Almanca da a-umlaut diye okunur ve a ile e arasında bir telafuzu vardır.





Sayfanın 16.19, 10 Mayıs 2010 tarihindeki hâli

Ä ya da ä, çoğunlukla Kuzeybatı Avrupa dillerinde yaygınlık gösteren bir harftir. /æ/ sesini gösterir. Bilgisayarlarda Türkçe Q Klavyede yazmak için Shift+ğ+a veya alt+132 yoluna gidilir. Olmazsa Microsoft Word'deki harf dizininden bulunarak üstüne çift tıklanıp yazılabilir. Bu harf Almanca da a-umlaut diye okunur ve a ile e arasında bir telafuzu vardır.


ISO temel Latin alfabesi
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz
Özel işaret almış A harfi
İki nokta işaretini kullanan harfler

tarih paleografi türetimler diyakritik noktalama rakamlar harf listesi