The Sims 2: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
CnkALTDS (mesaj | katkılar)
CnkALTDS tarafından değiştirilmiş 2010-02-19 17:16:20 tarihli sürüm geri getirildi.
Soğuk (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
22. satır: 22. satır:
'''Sims 2''' [[Maxis]] tarafından yapılmış olup Electronic Arts (EA Games) tarafından yayınlanmış bir yaşam [[simulasyon]]u oyunu.
'''Sims 2''' [[Maxis]] tarafından yapılmış olup Electronic Arts (EA Games) tarafından yayınlanmış bir yaşam [[simulasyon]]u oyunu.


[[Bilgisayar oyunları]] tarihinde en çok satılan oyun olan [[Sims]]'in devamı niteliğindedir. Oyun [[16 Eylül]] [[2004]] tarihinde satışa sunulmuştur ve ilk on gün içerisinde bir milyon satış rakamına ulaşmıştır. The Sims 2 aynı zamanda [[PC]], Mac OS X, ve aralarında cep telefonlarının, el konsollarının da bulunduğu birçok platform için de yayınlanmıştır. Gün geçtikçe çeşitli ek paketlerle oyun genişlemekte ve geliştirilmektedir.
[[Bilgisayar oyunları]] tarihinde en çok satılan oyun olan [[Sims]]'in devamı niteliğindedir. Oyun [[16 Eylül]] [[2004]] tarihinde satışa sunulmuştur ve ilk on gün içerisinde bir milyon satış rakamına ulaşmıştır. The Sims 2 aynı zamanda [[PC]], Mac OS X, ve aralarında cep telefonlarının, el konsollarının da bulunduğu birçok platform için de yayınlanmıştır. Oyun artık geliştirilmemektedir.
'''Sims 2''' oyununda oyuncular yaratmış oldukları karakterlerin görünüşlerini diledikleri gibi oluşturup, dilerse oyun içinde evlendirip çocuklarının olmasını sağlayabilir. Oyunun herhangi bir sonu yoktur. Sürekli oynanmaya devam edilip yaratılan sim veya simlerin yaşam ağaçları sürekli genişleyebilir. Oyun içerisinde yaratılan simler kontrol edilip komutlar verilebilir, aynı zamanda kontrol simlere bırakılıp kendi kendine kararlar vermesi de izlenebilir.

'''Sims 2''' oyununda oyuncular yaratmış oldukları karakterlerin görünüşlerini diledikleri gibi oluşturup, dilerse oyun içinde evlendirip çocuklarının olmasını sağlayabilir. Oyunun herhangi bir sonu yoktur. Sürekli oynanmaya devam edilip yaratılan sim veya simlerin yaşam ağaçları sürekli genişleyebilir. Oyun içerisinde yaratılan simler kontrol edilip komutlar verilebilir, aynı zamanda kontrol simlere bırakılıp kendi kendine kararlar vermesi de izlenebilir.Yaklaşık 2.5 milyar oynayıcısı vardır.


== Oyunun Tarihi ==
== Oyunun Tarihi ==


'''Sims''' ilk olarak 2000 yılında yayımlanmış bir yaşam simülasyon oyunudur. Bu oyunun 24 eklenti paketi çıkmıştır.
'''Sims''' ilk olarak 2000 yılında yayımlanmış bir yaşam simülasyon oyunudur. Bu oyunun 8 eklenti paketi çıkmıştır.


'''Sims 2''', grafik konusunda oldukça gelişti 27 Eylül 2004 tarihinde piyasaya sürüldü. Şu an için 8 eklenti paketi ve 9 eşya paketi bulunmakta.
'''Sims 2''', grafik konusunda oldukça gelişti 27 Eylül 2004 tarihinde piyasaya sürüldü. Şu an için 8 eklenti paketi ve 9 eşya paketi bulunmakta.


'''Sims 3''', 2 Haziran 2009'da yayınlandı.
'''Sims 3''', 2 Haziran 2009'da yayınlandı ve 5 Haziran 2009'da Avrupa'ya ulaştı.


''Not: 16 Nisan 2004'de Sims 2 tam 100 milyon adet satışa ulaştı.''
''Not: 16 Nisan 2004'de Sims 2 tam 100 milyon adet satışa ulaştı.''
85. satır: 84. satır:
* '''H&M® Fashion Stuff:''' Adı üstünde moda temalı paket olan H&M® Fashion Simlerimizi şık ve moda elbiselerle giydirmemizi sağlayacak. İçinde bikaç eşya barındıracak.
* '''H&M® Fashion Stuff:''' Adı üstünde moda temalı paket olan H&M® Fashion Simlerimizi şık ve moda elbiselerle giydirmemizi sağlayacak. İçinde bikaç eşya barındıracak.


* '''Teen Style Stuff:''' Gençler için eşyalar.
* '''Teen Style Stuff:''' Gençlerin favori paketi Teen Style Stuff, Gothic (Siyah-Metalci), Trasher(Mavi-Sörf) ve Socialite(Pembe-Şirin) adlı 3 ana temadan oluşacak.

* '''Kitchen & Bath Interior Design Stuff:''' Mutfak ve banyolar için olan paket yeni fırınlar, buzdolapları, simler için bornozlar ve yeni küvet-kabinler bulunduracak.
* '''Kitchen & Bath Interior Design Stuff:''' Mutfak ve banyolar için olan paket yeni fırınlar, buzdolapları, simler için bornozlar ve yeni küvet-kabinler bulunduracak.



Sayfanın 05.49, 5 Mayıs 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Infobox CVG

Sims 2 Maxis tarafından yapılmış olup Electronic Arts (EA Games) tarafından yayınlanmış bir yaşam simulasyonu oyunu.

Bilgisayar oyunları tarihinde en çok satılan oyun olan Sims'in devamı niteliğindedir. Oyun 16 Eylül 2004 tarihinde satışa sunulmuştur ve ilk on gün içerisinde bir milyon satış rakamına ulaşmıştır. The Sims 2 aynı zamanda PC, Mac OS X, ve aralarında cep telefonlarının, el konsollarının da bulunduğu birçok platform için de yayınlanmıştır. Oyun artık geliştirilmemektedir. Sims 2 oyununda oyuncular yaratmış oldukları karakterlerin görünüşlerini diledikleri gibi oluşturup, dilerse oyun içinde evlendirip çocuklarının olmasını sağlayabilir. Oyunun herhangi bir sonu yoktur. Sürekli oynanmaya devam edilip yaratılan sim veya simlerin yaşam ağaçları sürekli genişleyebilir. Oyun içerisinde yaratılan simler kontrol edilip komutlar verilebilir, aynı zamanda kontrol simlere bırakılıp kendi kendine kararlar vermesi de izlenebilir.

Oyunun Tarihi

Sims ilk olarak 2000 yılında yayımlanmış bir yaşam simülasyon oyunudur. Bu oyunun 8 eklenti paketi çıkmıştır.

Sims 2, grafik konusunda oldukça gelişti 27 Eylül 2004 tarihinde piyasaya sürüldü. Şu an için 8 eklenti paketi ve 9 eşya paketi bulunmakta.

Sims 3, 2 Haziran 2009'da yayınlandı ve 5 Haziran 2009'da Avrupa'ya ulaştı.

Not: 16 Nisan 2004'de Sims 2 tam 100 milyon adet satışa ulaştı.

Genetik

Çocuklar büyüdükçe ana-babalarının fiziksel özelliklerini almaya başlarlar(saç rengi, göz rengi vb.). Öpüşerek veya yatak kullanılarak Simler çocuk sahibi olabiliyor. Simler; doğarlar, büyürler ve ölürler.

Ek Paketleri

Eklenti Paketleri

Sims 2 eklenti paketleri oyuna yeni özellikler getirir. En son paket 2008 yılında çıkmıştır.

İsim Yayın Tarihi Açıklamalar Bölgeler Yeni NPC'ler Yeni Yaratıklar Yeni Kariyerler
University Windows:
Mac OS X:
12 Aralık 2005
Genç simleriniz bu eklenti ile birlikte üniversiteye gidebiliyor ve üniversite bitirmiş simler daha kolay terfi alıyor. Kampüs:
La Fiesta Teknik,
Sim Devlet Üniversitesi,
Académie Le Tour
Barista, Barmen,
Kafeterya Çalışanı,
Amigo,
Fayton, Dormies,
Kötülük Maskotu, Maskot,
Profesör, Streaker
Zombi Doğal Bilim,
Para,
Eğlence Sektörü,
Sanatçı (yalnızca üniversite bitirmiş)
Nightlife Windows:
Mac OS X:
27 Mart 2006
Simlerimiz Gece hayatına Karışıyor ve Vampirler oyuna ekleniyor. Hot Date'nin Sims 2 uyarlaması gibi bir eklenti. Şehir Merkezi:
Downtown
Çingen Çöpçatan,
Garson, Aşçıbaşı,
Barmen, DJ,
Bayan Crumplebottom
Vampir Yok
Open for Business Windows:
Mac OS X:
4 Eylül 2006
Simlerimiz Kendi işlerinin Kuruyorlar. Kuaförlük, Eşya Yapıp satmak, Kütüphanecilik ve daha fazla iş imkânı ekleniyor ve bu imkânlar sizin yaratıcılığınıza kalmış. Alışveriş Bölgesi:
Bluewater Village
Gazeteci,
Berber
Servos Shop Employees
Pets Windows:
Mac OS X:
6 Kasım 2006
Simlerimiz Yeni dostlar Ediniyor. Evet Kediler ve Köpekler bu paketle bize yaşantımızda arkadaşlık ediyorlar. Yok Hayvan Kontrol Memurları,
İtaat Eğitim,
Kurt, Kokarca
Werewolves Hayvan Kariyeri:
Güvenlik,
Eğlence,
Servis
Seasons Windows:
Mac OS X:
11 Haziran 2007
Simlermiz Mevsimler, Hava Olayları ve Bahçecilik ile uğraşıyor. Ektiğiniz meyve ya da sebzelerin suyunu sıkabiliyorsunuz. Şehir:
Riverblossom Hills
Bahçe Klüp Üyeleri,
Penguen
Bitki Simler Maceraperest,
Eğitimci,
Oyunsever,
Gazetecilik,
Hukukcu, Müzikci
Bon Voyage Windows:
Mac OS X:
17 Aralık 2007
Simleriniz Tatile çıkabiliyor. Uzakdoğu, Tropikal ve Dağ Temalı 3 tane tatil kasabası ekleniyor. Vacation'un Sims 2 uyarlaması gibi bir eklenti. Tatil:
Twikkii Adası,
Üç Göller,
Takemizu Köyü
AteşliDansçılar,
Otel Hizmetlisi,
Bellboys, Masseurs,
Wise Old Man,
Korsan, Tur Rehberi,
Unsavory charlatan,
Kabile Büyücüsü, Ninja
Kocaayak Yok
FreeTime Windows:
Simleriniz Hobilerini Gerçekleştiriyor. Bale, Araba, Resim, Oyuncak ayı yapmak ve daha fazlası bu eklentide. Şehir:
Desiderata Valley

Gizli:
Hobi
Hobby Members,
Rod Humble,
Hobby Leaders,
Food Judge,
Genie
Yok Oşinografi,
İstihbarat,
Eğlence,
Dans,
Mimarlık
Apartment Life Windows:
Simleriniz apartman yaşamıyla tanışıyor ve artık yine büyü yapabiliyorlar... Sehir:
Belladonna Cove

Gizli:
The Magical World
Butler, Landlord,
Roomies,
Breakdancers,
Street Performers,
Social Group Sims,
High Witch of Light/Darkness,
Spectral assistant, Human statues
Cadılar ve Büyücüler Yok

Eşya Paketleri

  • Family Fun Stuff: Simlerimiz için çocuk eşyaları temalı eşya paketi. Balo elbiseleri, prenses kostümleri, ejder maskeleri.
  • Glamour Life Stuff: Simlerimiz için klasik bir yaşam tarzı. Bu paket şık ve klasik elbiseleri, sanat eserleri ve modern dizaynları konu alacak.
  • Festive Holiday Stuff: Simler için yılbaşı temalı eşya paketi. Noel Baba kostümleri, yılbaşı ağaçları ve daha fazlası.
  • Celebration! Stuff: Bu paket partileri ve düğünleri konu alan pakedimiz. Düğünler ve evlerdeki partiler için en ideal paket.
  • H&M® Fashion Stuff: Adı üstünde moda temalı paket olan H&M® Fashion Simlerimizi şık ve moda elbiselerle giydirmemizi sağlayacak. İçinde bikaç eşya barındıracak.
  • Teen Style Stuff: Gençler için eşyalar.
  • Kitchen & Bath Interior Design Stuff: Mutfak ve banyolar için olan paket yeni fırınlar, buzdolapları, simler için bornozlar ve yeni küvet-kabinler bulunduracak.
  • IKEA Home Stuff: IKEA mağazasının ürünlerini bulunduracak. Çoğunlukla yatak odaları ve salon eşyaları ön planda olan bir paket.
  • Mansion & Garden Stuff: Bahçe ve malikane tasarımı üzerine eşyalar içeriyor.

Özel Paketler

  • Sims 2: Deluxe: Deluxe paketi, tek oyun fiyatına ana oyun ile en popüler ve en çok satan oyun olan Nightlife'ı bir arada sunan bir paket.
  • Sims 2: Doube Deluxe: Double Deluxe paketi, tek oyun fiyatına ana oyun ile Nightlife'ı ve Sims 2: Celebration! Stuff'u bir arada içerir.
  • Sims 2: Festive Editon: Sadece yılbaşı arifesinde satışta olan ana oyun ile farklı faklı adlara sahip olan Festive Holiday Stuff'u içeren pakettir. Her zaman satışta olmaz ve kısıtlı sayıda üretilir.

Genel Bilgiler

Tepeden tırnağa yepyeni bir oyun olan Sims 2'nin göze çarpan ilk özelliği tabi ki kullanılan muhtşem 3D grafikler. Böylece Sims daha önce hiç olmadığı kadar güzel ve detaylı.


Tabi tek yenilik bu değil! Sims 2 ile çok daha karmaşık duygusal yapılar, tepkiler içeriyor, yapabilecekleriniz iyice artıyor, artık bodrum ve tavan arası dahil çok katlı evler kurabiliyor, saçından makyajına Sim'ler ile ilgilenebiliyorsunuz. Artik Sim'iniz doğuyor, bebeklik, çocukluk, gençlik, yetişkinlik evrelerinden geçiyor ve sonunda yaşlanıp ölüyor, ama siz onun torunlarının torunları ile oyuna devam edebiliyorsunuz. Ayrıca oyunla birlikte kolayca eşya ve giysi hazırlamak için özel programlar da geliyor!!

Her Sim'in bir hafızası, kendine özgü amaçları ve korkuları, bunlara göre olaylara verdiği farklı tepkiler var. Ayrıca Sim'ler o anki ruh hallerine göre yürüyor, konuşuyor ve tepki veriyorlar...

Sim-LifeCycle İle Gerçek Hayat Döngüsü ve DNA'lar

Artık Sim'iniz yaşlanıp ölüyor, ama siz onun torunlarının torunları ile oyuna devam edebiliyorsunuz. Bu özelliğin adı Sim-LifeCycle. Bir diger yenilikte oyunda kalıtsal özelliklerin olması, yani çocuklarınız artık her yönden size benziyor.

DNA özellikleri çocuğa fiziksel görünüş, kariyer puanları ve personality/kişilik puanlarını aktarıyor.

Akraba olan Sim'ler benzer tepkiler veriyor, birbirine benziyor.

İkiz Sim'lerin DNA'ları aynı olurken, deneyimleri farklı olduğu için farklı tepkiler verebiliyor.

Bazı çiftlerde DNA uyumsuzluğu olduğu için DNA'ları karışmıyor, sonuçta çocuk anne yada babasına daha çok benziyor. Ayrıca baskın ve çekinik özellikler mevcut.

Yaş Grupları

Sim'iniz hamile kalıp, bebek sahibi oluyor. Siz bu bebeğin, çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde onu yönetiyorsunuz. Oyunda 6 farklı yaş grubu var.

1. Bebeklik (Baby)

Bebeklik evresi Sims 1'den alıştığımız gibi bebeğin en sıkıntılı dönemi. Toplam 3 gün süren bu süreçte bebeğimizin ihtiyaçalarını karşılamazsanız bebeği kaybediyorsunuz.

Bebeği beslemek, kucağınıza almak, gazını çıkarmak ve altını değiştirmek (değiştirmezseniz olacakları biliyorsunuz) gibi görevleriniz var.

Bebeğe bakması için bir bakıcı tutabilirsiniz.

2 . Ufaklık (Toddler)

Çocukluk ile bebeklik arasındaki bu evreyi bebeklerin ayaklanmaya başladığı 1-3 yaş arası dönem olarak kabul edebilirsiniz. Bu dönem 4 gün sürüyor.

Bu ufaklıklara yürümeyi, konuşmayı, tuvalet kullanmayı öğretmeniz gerekiyor. Eğer öğretmezseniz ebeveynler ile olan ilişkileri bozuluyor, bir şekilde kendileri öğreniyorlar; ama sosyal görevli bu yaştaki çocukları da alıp götürebiliyor.

Bu yaş grubu Ailelerinden yoğun olarak ilgi bekliyor. Yine bakıcı tutabiliyorsunuz.

2 . Çocukluk (Child)

The Sims 1'deki çocukların karşılığı The Sims 2'deki Çocukluk evresi. Bu dönem 8 gün sürüyor.

Çocuk aktivilerinin hepsinden yararlanan bu yaş grubunun bu dönemde edindikleri deneyimler, gelecekte hayatlarını etkiliyor. Örneğin, çocukken yangın çıkaran bir Sim, büyüdüğünde de ateşten korkup, yemek yapmaya yanaşmıyor.

Yetişkinler çocukların yanlış hareketlerinde onlara nasihatlar verebiliyor; ama herhangi bir ceza söz konusu değil.

Çocuklar yeterli ilgi görmediklerinde hırçınlaşıyorlar ve yaramazlık yapıyorlar. Okul hayatı kötü giden yada yeterli ilgi görmeyen çocuklar sosyal görevli tarafından götürülüyor.

3. Gençlik (Teen)

Yetişkinlik ile çocukluk evresi arasında yer alan gençlik evresinin, 15 sim günü sürüyor.

Gençlerin ihtiyaçları yetişkin ve çocuklarınkine göre farklılık gösteriyor. Örneğin gençler sosyal ilişkilere ve eğlenceye daha çok ihtiyaç duyuyor. Ayrıca daha çabuk acıkıyor, yetişkinlerin çoğu aktivitesini gerçekleştirebiliyor.

Parti verebiliyor, evden gizlice kaçıp gezmeye gidebiliyor, polis tarafından tutuklanabiliyorlar.

Gençler arasında flört gibi romantik ilişkiler yaşanabiliyor; ama evlenmeleri mümkün değil.

Dönmemek üzere evi terkedip, sokakta (community lot'larda) yaşayabilirler, onları eve geri getirmek mümkün. Ayrıca evden de taşınabilirler.

Yine bu yaş grubunun bu dönemde edindikleri deneyimler, gelecekte hayatlarını etkiliyor. Ayrıca gençler için özel kariyer seçenekleri mevcut. Toplam 7 kariyerden (her biri 3 seviye) birine sahip olabiliyorlar

4. Yetişkin (Adult)

Yetişkinlik evresi 29 sim günü sürüyor.

Toplam 18 kariyerden (her biri 10 seviye) birine sahip olabiliyorlar.

Hemen hemen tüm aktiviteleri gerçekleştirebiliyorlar.

5. Yaşlılık (Elderly)

Bu evre 11 ila 20 gün sürüyor. Süre sim'in hayatında başardığı amaçları ile kazandığı Aspiration puanına bağlı.

Yaşlılar gençler komfora daha çok ihtiyaç duyuyor.

Erkekler çocuk sahibi olabilirken, kadınlar olamıyor.

Yaşlılar için özel kariyer seçenekleri mevcut. Toplam 7 kariyerden (her biri 3 seviye) birine sahip olabiliyorlar

Emekli olup, emekli maaşı alabilirler.

Aile Ağacı

Oyunun bir diğer özelliği Her Sim ailesinin bir aile ağacı olması, bu ağaç ile 3. dereceden akrabalarınıza kadar herkes oyuna dahil oluyor.

Aspirations/Amaçlar & Tutkular

Aspirations duygusu Sim'lerin ölmeden önce yapmak istedikleri aktiviteler ve sahip olmak istediklerini belirler. Her Sim'in karakter özelliklerine göre farklı tutkuları bulunur. Bunun dışında genel istekler hemen hemen tüm Sim'lerde aynıdır. Aspiration puanı yükseldikçe, Sim'lerin kendilerine olan güveni, mutlulukları ve en önemlisi ömürleri artar.

Bir müzik seti sahibi olmak da size puan kazandırır, ilk kez biri ile öpüşmek de. Elbette müzik seti sahibi olmak 500 puan verirken, ilk öpücük ile 8000 puan kazanırsınız. Bu da zaten Sim'in bundan sonraki hayat felsefesinin değişeceği anlamına gelir. Yeni insanlar ile tanışmak, arkadaş sahibi olmak, para kazanmak, pahalı bir giysi almak, torun sahibi olmak size Aspiration puanları kazandırır.

Fears/Korkular

The Sims 2'de Sim'lerin hayat beklentileri ve istekleri olduğu gibi korkuları da vardır. Bu korkuların başına gelmesi Sim'in Aspiration puanını azaltır. Örneğin bir sim'in hoşlandığı kişi tarafından reddedilme gibi bir korkusu varsa, ve bu gerçekleşirse başka bir sim'e oranla çok daha ciddi etkilenir. Sim'lerin bazı korkuları ve gerçekleşirse kaybedecekleri Aspiration puanları.

Flört ederken terslenme korkusu - eksi 750 puan İlk Öpücükte reddedilme korkusu - eksi 3,500 puan Umumi Tuvalet kullanma korkusu - eksi 500 puan Haciz Memuru korkusu - eksi 2,000 puan Birşeyini çaldırma korkusu - eksi 3,500 puan Ateş korkusu - eksi 2,000 puan

Bu genel korkular dışında bir de diğer Sim'lerle alakalı korkular vardır, mesela belli bir Sim ile kötü bir konuşma yapma korkusu, yada belli bir Sim'in ölmesinden korkma (gerçekleşirse eksi 5,000 puan)... Tamamen Farklı Sim'ler

Evet artık Sim'lerin büyütülüş tarzı ve onlara yaptırdıklarınız tamamen farklı kişiliklere sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca Create-a-sim ile saçından sakalına, farklı giysi kombinasyonlarından makyajına herşeyi burada düzenlenebiliyor. The Sims Body Shop adı verilen Sim-yaratma aracı Internet'te yayınlandı ve şimdiden 20,000'nin üzerinde giysi, karakter ve dövme yaratıldı bile.

Hatıralar

Sim'lerin karakterleri çok daha detaylı ve artık hatıralar da Sim'lerin davranışını etkiliyor. Çocukken yangın çıkaran bir Sim, büyüdüğünde de ateşten korkup, yemek yapmaya yanaşmıyor.

Kasaba & Evler

Bbodrum ve tavan arası dahil 5 katlı evler kurabiliyorsunuz. Oyun standart olarak 3 farklı kasaba ile geliyor Pleasantview (klasik Sims 1 mahallesinin 25 yıl sonraki hali), Strangetown (çölde kurulmuş garip olayların olduğu bir kasaba) ve Veronaville (sadece aralarında kan davası olan iki ailenin yaşadığı bir kasaba). Ayrıca daha sonradan Internet ile yeni mahalleler yükleyebiliyor hatta SimCity4 ile kendi mahallenizi yaratabiliyorsunuz.Burada cafe, park, havuz, butik, kuyumcu gibi dükkanlara gidebiliyorsunuz.

Ayrıca birbiri ile alakası olmayan Sim'ler de bir evde farklı soyadı ile yaşayabiliyor.

Eşyalar

Eşya konusuna gelince, çeşitlilik bakımından Deluxe Edition'a (Sims + Livin' Large) benziyor, genelde hayati eşyalar yer alıyor. Ayrıca eşyaların rengini değiştirebiliyorsunuz.

İlk Sims'te eşyalar sadece ROOM değerini yükseltiyordu, şimdi davranışları üzerinde de etkili. Sim'ler bir odada dolaşırken belli eşyalara odaklanıp onunla ilgilenebiliyor. Örneğin ayna gibi eşyalarda yansımaları görebiliyorsunuz. Bunun dışında Sim'ler gördükleri şeylerin resmini yapabiliyor, hatta beğenmez ise bunları fırına atıp yakabiliyor.

Evlilik ve Boşanma

Artık sade bir nikahla evlenmek zorunda değilsiniz. Oyunda Düğünler düzenlemekte mümkün, limuzin kiralayıp, diğer sim'leri davet edebiliyorsunuz. Hatta bu izdivacı(!) kıskanan Sim'ler "Durun Evlenemezsiniz" gibisinden olay çıkartabiliyor. Kuzenler hariç akrabalarınız ile evlenemiyorsunuz. Ayrıca artık Sim'ler eşlerinden boşanabiliyor.....fakat boşmak için bir sebepde gerekiyor,örneğin şiddetli geçimsizlik

NPC'lerle Daha Detaylı İlişkiler

Artık örneğin polis memuru, sosyal görevli, hırsız yada hizmetçi Sim'ler ile daha detaylı ilişkiler kurabiliyor, hatta onlarla evlenip onları da kontrol edebiliyorsunuz. Bu simler artık birbirinin kopyası değil.

Hamilelik

Bir Sim'in hamile olup olmadığı mide bulantıları ile anlaşılıyor. hamilelik periyodu (3 Sim günü sürüyor) boyunca Hamile Sim'ler çabuk acıkıyor, çok yiyor. Ayrıca uzaylılar tarafından kaçırılan erkekler de uzaylı sim'lere hamile kalabiliyor.

Tepkiler

Sim'ler odada meydana gelen olaylara da tepki gösteriyorlar, örneğin iki kişi arasında bir kavga çıktığında, endişelenip gözünü kapayanlar, ya da tezehürat yapan sim'ler olabiliyor. Ayrıca bir sim odaya girdiğinde bunu farkediyor, o sim'e bakıyorlar, el sallıyorlar. Kendilerini baskı altında hissettiklerinde garip hareketler yapabiliyor, depresif davranabiliyorlar. Sim'ler kilo alabiliyor.

Kamera

Oyunda olan olayları video olarak kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca TV'de kendi seçtiğiniz AVI dosyalarını izleyebiliyorsunuz. Bir Sim oyunu ilk kez yukarıdan bakış açısını geçerek, olayların tamamen içinde olmamızı sağlıyor. İstersiniz olayları Sim'lerin yanından izleyebiliyorsunuz.

İş Yaşamı Eve Taşınıyor

The Sims 2'de, Sims Online'da olduğu gibi işinizi evden yürütemiyorsunuz; fakat mesleğinize uygun eşyalar ile pratik yapabiliyorsunuz. Böylece Sim'lerin sahip olduğu meslekler, hayatlarında daha etkili oluyor. Mesleklerinde başarılı olmak için belli görevleri yerine getiriyor ve karşılığında bazı yeni eşyalara kavuşuyorlar. Çalışan anne babalar, çocukları için bakıcı tutabiliyor. Unutmadan, artık işe giderken, sizi almaya gelen araçlar arasında helikopter de var.

Dış bağlantılar

Navigation: Startseite > Systeme > PC > D > Die Sims 2 > Cheats > Cheats Die Sims 2 (PC)

   * Übersicht
   * Tipps+Cheats
   * Artikel
   * News
   * Fragen
   * Bilder
   * Videos
   * Preise

Cheats Alle Cheats

Zur Eingabe der Cheats zunächst STRG + SHIFT + C drücken, um in das Cheatfenster zu kommen. Nun einen der folgenden Cheats eingeben und mit ENTER bestätigen: Cheat Wirkung motherlode 50000 Simoleons kaching 1000 Simoleons dazu aging -off Sims werden nicht älter aging -on Sims werden wieder älter intProp chanceOfTwins 100 Zwillinge bekommen intProp chanceOfPregnancy 100 garantiert Schwanger werden boolProp testingCheatsEnabled true Bedürfnisse und Fähigkeiten anpassen boolProp testingCheatsEnabled false Bedürfnisse und Fähigkeiten anpassen wieder aus move_objects on Objekte entfernen oder bewegen move_objects off Objekte entfernen oder bewegen wieder aus stretchskeleton x Größe der Sims ändern (1.0 ist normal) slowmotion x Geschwindigkeit ändern (0 ist normal) autopatch -on Auf Patches hinweisen autopatch -off Auf Patches nicht hinweisen deleteallcharacters alle benachbarten Sims entfernen terraintype desert Geländetyp Wüste festlegen terraintype temperate Geländetyp Wiese festlegen vsync off Vsync aus vsync on Vsync an help Liste aller Cheats anzeigen help x Hilfe zu Cheat x anzeigen expand Größe des Cheatfensters ändern exit Cheatfenster verlassen Şablon:Link SM