Çizim: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
VolkovBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: uk:Малюнок
Zükerim99 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Çizim''' ya da '''desen''', pek çok farklı araçla çeşitli yüzeylerin üstüne yapılan iki boyutlu biçimlemeleri içeren [[Görsel sanatlar|görsel sanatt]]ır. Bu tabir, görsel bir etki yaratmak amacıyla yapılmış çizgi resimlerin tümünü kapsar.
'''Çizim''' ya da '''desen''', pek çok farklı araçla çeşitli yüzeylerin üstüne yapılan iki boyutlu biçimlemeleri içeren [[Görsel sanatlar|görsel sanatt]]ır. Bu tabir, görsel bir etki yaratmak amacıyla yapılmış çizgi resimlerin tümünü kapsar.:)♣


Çizimle uğraşan sanatçılar çizer, çizimci ya da teknik ressam olarak adlandırılır. Çizimcilerin kullandıkları araçlar arasında [[kurşun kalem]], [[dolma kalem]], [[tükenmez kalem]], [[mürekkep]], [[pastel boya]] vb. çizim araçları bulunabilir.
Çizimle uğraşan sanatçıLarrr çizer, çizimci ya da teknik ressam olarak adlandırılır. Çizimcilerin kullandıkları araçlar arasında [[kurşun kalem]], [[dolma kalem]], [[tükenmez kalem]], [[mürekkep]], [[pastel boya]] vb. çizim araçları bulunabilir.


== Ayrıca bakınız ==
=== Ayrıca Bakınız ===
* [[Karakalem çizim]]
* [[Karakalem çizim]]
* [[Teknik resim]]
* [[Teknik resim]]

Sayfanın 16.49, 11 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Çizim ya da desen, pek çok farklı araçla çeşitli yüzeylerin üstüne yapılan iki boyutlu biçimlemeleri içeren görsel sanattır. Bu tabir, görsel bir etki yaratmak amacıyla yapılmış çizgi resimlerin tümünü kapsar.:)♣

Çizimle uğraşan sanatçıLarrr çizer, çizimci ya da teknik ressam olarak adlandırılır. Çizimcilerin kullandıkları araçlar arasında kurşun kalem, dolma kalem, tükenmez kalem, mürekkep, pastel boya vb. çizim araçları bulunabilir.

Ayrıca Bakınız

Şablon:Sanat Dalları