Kullanıcı mesaj:Kamuran otukenli: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Bilgehan ozturk (mesaj | katkılar)
Bilgehan ozturk (mesaj | katkılar)
899. satır: 899. satır:
*Sanmıyorum hayırdır sorun nedir?--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 08:39, 8 Nisan 2010 (UTC)
*Sanmıyorum hayırdır sorun nedir?--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 08:39, 8 Nisan 2010 (UTC)
Email attım cevap yazarsanız bende ona göre anlayayım.--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 09:24, 8 Nisan 2010 (UTC)
Email attım cevap yazarsanız bende ona göre anlayayım.--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 09:24, 8 Nisan 2010 (UTC)
Tamam şimdi emailinize yazıyorum.--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 10:14, 8 Nisan 2010 (UTC)

Sayfanın 10.14, 8 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Arşiv
İleti Arşivi
2008

Eylül · Ekim · Kasım

2009

Ocak · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım

Hoş geldiniz Kamuran otukenli!

Merhaba, yüzlerce dil sürümüne sahip olan Vikipedi'nin Türkçe sürümüne hoş geldiniz! Vikipedi tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla hazırlanır ve aşağıda kolay bir başlangıç için yararlı olabilecek bazı bağlantılar yer almaktadır:

İlk adımlar
Viki biçimlendirme diliDeneme tahtasıBiçem el kitabıMadde sihirbazı
Politika ve yönergeler
Kuralların özetiBeş temel taşÇocuk koruma politikasıTelif hakları
Kullanıcı ilişkileri
Anlaşmazlıkların giderilmesiİçerik üzerine yorumNezaket
Yardım
Danışma masasıKöy çeşmesiSıkça sorulan sorularYardım sayfaları

Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna "~~~~" koduyla imza atabilirsiniz. Hata yapmaktan korkmayın, katkıda bulunmaktan çekinmeyin ve cesur olun! Kolay gelsin. --Vikipedist 10:31, 22 Eylül 2008 (UTC)


Teşekkürler

Teşekkür ediyorum. Yardıma ihtiyacım olursa tabii ki yardım isterim. İyi Vikilemeler! --Maniaqq 09:53, 8 Kasım 2008 (UTC)

Evet vikilemeye devam.--Kamuran otukenli 09:53, 13 Kasım 2008 (UTC)

"umarım tarihi gerçeklere yada verilere gereken önemi verip söyentilere boş lakırtılara kulak asmayıp onları savunanlardan değilsinizdir.kolay gelsin...Kamuran otukenli 11:23, 27 Ekim 2008 (UTC)" bana yolladığınız bu mesajı ben anlayamadim açıklarsanız sevinirim.düzelttim bir daha okuyun.--Kamuran otukenli 09:53, 16 Ocak 2009 (UTC)

Kürşat

sayın Vikipedist,

Başlattığım Kürşat başlıklı maddeye katkıda bulunmuşsunuz. Teşekkür ederim. Madde daha önce adminler tarafından kaynağı eksik madde olarak etiketlenmişti. Eklediğiniz bilgiler için, kaynak verirseniz bu etiketi kaldırabiliriz. İsterseniz kaynakları (internet veya yazılı kaynak) dip not olarak ekleleyin. (Şayet bana bildirirseniz ben de ekleyebilirim.) Kolay gelsin. Nedim Ardoğa 08:57, 28 Temmuz 2009 (UTC)

tamam o kaynakları ekleyeceğim. --Kamuran otukenli 11:16, 6 Ağustos 2009 (UTC)--Kamuran otukenli 11:16, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Engelleme

Şu mesajınızla Vikipedinin resmi politikalarından VP:KSY ile VP:İNOV'u ihlal etmeniz nedeniyle 24 saatliğine engellendiniz. Bu konuda daha önce de uyarılmışsınız; Vikipedide içerik üzerine yorum yapılır, katılımcı üzerine değil. Döndüğünüzde kurallara uygun, olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 17:01, 4 Eylül 2009 (UTC)

sansürcü zihniyet

uyarılmışım dediğin 22 Ekim 2008 tarihinde olmuş ve bir daha tekrarlanmamış bir şey.senin yazında sanki sürekli uyarılıpikaz ediliyormuşum gibi bir ifade çıkıyor sayın yabancı. wikipedide yaptığım olumlu katkılardan ve düzeltmelerden sonra herhangi bir teşekkür veya motive edici tek bir cümle bile yazılmamışken yapılan en ufak bir eleştiride engellenmem beni haklı beni engelleyeni haksız çıkartır.

  • Katılımcı üzerine yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Lütfen kuralları ihlal etmemeye özen gösteriniz. Kararın yanlış olduğunu düşünüyorsanız, şikayet etmeniz mümkün. --Yabancımsj 11:49, 7 Eylül 2009 (UTC)

evet mümkün ama ben buraya anlamsız polemiklere katılmaya veya şikayet etmeye değil bilimsel katkılarda bulunmaya geldim,ama hakkımı da arayacağım elbet orası ayrı.--Kamuran otukenli 18:36, 7 Eylül 2009 (UTC)

o maddedeki Türk ve arapolduğuna dair bilgiler zaten maddenin devamında verilmiştir,üstte kürt lider yazıp altta Türk veya arap olduğuna dair kayıtlarda vardır demek çelişkili bir anlama sebep olmaktadır hatta bariz bir ikileme sebep olmaktadır. değişikliği bu sebeple yaptım.gerekirse yeni kaynaklarda eklerim.--Kamuran otukenli 13:29, 8 Eylül 2009 (UTC)

  • Merhaba, lütfen uyarıları dikkate alınız. --Manco Capac 14:58, 8 Eylül 2009 (UTC)


  • Merhaba uyarıları dikate aldık ve belirtilen yere bilgileri kaynakları ile birlikte verdik zaten başka bir sorun mu var yoksa?--Kamuran otukenli 10:29, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Lütfen uyarıları dikkate alınız. Maddenin zaten tartışmalı olan içeriğini tartışma sayfasında bir sonuca ulaşmadan değiştirmeyin. Teşekkürler, --Manco Capac 10:40, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • anlaşılan "bu böyle gider" durumu burda da mevcut,peki kyanak belirttikten sonra yani bilgi kaynağı kesin ve net olduktan sonra bile tartışmaya gerek varmıdır?Her konuda her maddede ve her eklemede bu böylemidir yoksa selahaddin ve yahut hakkında belirli bir milliyetçilik ideolojisi güdülen kişiler bu konuda istisnamıdır?


Gerekli ve kanıtlanabilir kaynaklarla eklemelerde bulundum ve bunu da sayfada tartıştım ancak alaycı bir tavırla karşılaştım.Bu tutumunuzu ne ile açıklayacaksınız?Bana bir açıklama yapmak zorundasınız! başlıkta pekçok kaynaksız bilgi mevcut onar hakkında hiç bir işlem yapılmamakta benim eklediklerimle uğraşılmakta isteyen hemen engellesin bu beni haksız çıkarmaz tam kasine ... ortada bir tutum olduğunu kanıtlar.bu wikipediadaki kurallarla da yasaklanmışbirşeydir.ve bu konuda şikayette bulunacağım.istersen hemen engelle hiç zaman kaybetme tamammı?

Milliyetçilik

bu kişi ve başlık başlığı bitmez tükenmez bir tartışmanın ve milliyetçilik propagandasının yürütüldüğü yer olarak mı kalacak?Kamuran otukenli

  • Evet maalesef, bu durum aslında bir çok platformda süren benzer tartışmaların vikipediye bir yansıması...Objektif bir ansiklopedi yazmanın zorluğu tarihi, siyasi ve popüler konulara değinilince ortaya çıkıyor...İyi çalışmalar...Vikipedist 10:12, 16 Eylül 2009 (UTC)

Selahaddin'in Kürt olması milliyetçilikle alakalı değildir. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Takabeg ileti 10:32, 16 Eylül 2009 (UTC)

Selahaddin eyyubi zaten kürt falan değildir kürt olduğunu iddia edenler vardır sadece.ve bunu hiç bir zaman kesin olarak ıspatlayamayacaklarına göre iddiadan öte gidemeyecektir.ideolojik ve ırkçı söylemden öteye gitmesi için Selahaddinin insanlığa ve islama yaptığı hizmet vutgulanmalıdır.--Kamuran otukenli 08:30, 27 Ekim 2009 (UTC)

trajik komik

Kürtlükten bahseden kim?ancak psikolojisi bu konu ile zayıflamış ve klikleşmiş olanlar böyle teprki veriyor olabilir bu konunun dışında.ayrıca ilk paragrafta sanki kesin bilgiymiş gibi DNA veya kesin bir soyağacı ile kanıtlanmışmış gibi "kürt lider" yazarken aşağıdaki paragrafta kökeni konusunda pek çok iddia olduğu ve hiç birinin kesin olmadığı Arap veya Türk olduğuna dair kaynakların da olduğu yazmaktadır.bu ikilem Wikipedinin güvenirliğini ve ciddiyetini sarsmaktadır .ifadedeki ikilem ve tutarsızlık giderilecektir.ayrıca kaynaksız pek çok ifade vardır onlarda halledilmelidir.

Merhaba

  • İletiniz için teşekkür ederim. Açıkçası anlayan birilerinin çıkması çok güzel. Yardım konusuna gelince, tabii ki yardımcı olmaya çalışırım. Bir sorunla karşılaşırsanız bana sormaktan çekinmeyin. Bilmiyorsam bile bir yerlerden öğrenip size iletmeye çalışırım emin olun. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:07, 16 Eylül 2009 (UTC)
  • Eklemeniz için çok ama çok teşekkür ederim. Ama şu var; orada Rusçası da var ve Bulgarca ile ikisi de Kiril alfabesi kullanıyor. Yani iki kez tekrarlanmış gibi oldu sanırım. Yine de çok teşekkürler. :) İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 13:47, 16 Eylül 2009 (UTC)
  • bulgarca ile rusca alfabesi arasında bir kaç farklı harf var E harfi de bunlardan biri.bulgarcadaki E,rusçadaki ise Э.ben bulgar kirilcesindeki e ile yazdım.--Kamuran otukenli

Kamuran otukenli

Teşekkürler =) ----GôkTR001 16:38, 16 Eylül 2009 (UTC)

bulgar hanları

bulgar hanları ve bılgar tarihi,slav tarihi konusunda ayrdımcı olabilirim,takıldığın konu olursa mutlaka sor.kolay gelsin iyi çalışmalar.Kamuran otukenli 08:50, 17 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkürler. Bu konuda sorum olursa ilk sana sorarım. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 09:11, 17 Eylül 2009 (UTC)
Politikalar için bu sayfayı okuyabilirsin. Ayrıca bilmelisin ki, Vikipedi hiyerarşiye karşıdır. Hizmetlilerin tek farkı sayfaları kilitleyebilme, kullanıcı engelleyebilme ve sayfa silebilmedir. Bürokratlarsa, seçilen kullanıcıyı hizmetli veya bürokrat atayabilirler, bot statüsü verebilirler ve kullanıcı ismini değiştirebilirler. Denetçilerin ise tek farkı, aynı bilgisayardan birden fazla hesaba girilip haksız amaçlarla kullanılıyor mu, onu bulmak. Ancak, Vikipedi'nin kurucusu J.W. de Vikipedi'de hizmetlilerle kullanıcılar arasında bir hiyerarşi olmasına karşıdır. Her hizmetli aynı zamanda kullanıcıdır ve zaman zaman hataları da olabilir. Gelelim konuya... Büyük Prens yazıyordu ama ben o ibareleri "Knez"le değiştirdim. Türkçe kullanılması taraftarıyımdır ama, yaygın kullanılan kelimelerde illa da Türkçe olacak diye ısrar edemeyiz. Ben asla "Kiev Büyük Prensliği" diye bir şey duymadım. Varsa yoksa "Kiev Knezliği"... İyi öalışmalar...--вяí¢αи76ileti 10:07, 17 Eylül 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Aslında öyle bir işe henüz kalkışmadım ama kalkışırsam ilk size sorarım emin olun. Sanırım Slav ve özellikle Bulgar kültürleri hakkında bilgi sahibisiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:38, 17 Eylül 2009 (UTC)

Benim yazmadığım cümleye benim imzamı eklemen yanlış. Takabeg ileti 09:55, 23 Eylül 2009 (UTC)


Ben kimsenin yazmadığı şeye imzasını eklmedim eklememde cümleyi devam ettirmişimdir o kadar,kişinin yazmadığı şeyin altına imzasını kopyalamanın anlamı yok zaten.--Kamuran otukenli 13:40, 24 Eylül 2009 (UTC)

Değişiklikler

  • Merhabalar, tam olarak ne istediğinizi anlayamadım fakat evet, katkılarım sayacı otomatik. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:09, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Otomatik sayaçtan kastım, yukarıda sağ üst köşede yer alan "katkılarım" bağlantısına tıklanınca açılan listeydi aslında. Bir diğer konu, ne yazık ki yazdığınız iletinin sizin ileti sayfanızda eş zamanlı olarak gözükmesini sağlayan bir sistem yok. Bunu yolladığınız iletinin bir kopyasını kendi sayfanıza da kopyalayarak yapabiliyorsunuz diye biliyorum. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:08, 12 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Maddenin geçmişine bakarsan Takabeg'in kaynaksız şablonu koyduğunu görürsün. Daha da geriye bakınca başlattığım bu maddeye dipnot gereken cümleler yazmışsın ve bu yüzden Takabeg'in kaynaksız şablonunu eklemesi gayet normal. Her bilgide değil ama, bazı bilgiler takdir edersin ki kaynak ister...--вяí¢αи76ileti 14:04, 13 Ekim 2009 (UTC)

War of Transnistria

İyi çevirebilirsiniz. Teşekkürler.--FinlandiyalımEsAj 14:06, 13 Ekim 2009 (UTC)


  • Valla o maddeye yaptığım katkıları ve verdiğim kaynaklarıkim siliyor bilmiyorum ki.bunu görebilen tespit edebilen varsa ikaz etsin.Her kim yapıyorsa vandalizm yapıyor.Tercume etmek için o kadar emek verdim,böyle sorumsuzca ve başına buyruk davranmamalı kimse.--Kamuran otukenli 14:16, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Tamam ilk işim o maddeyi hazırlamak olacak tercümeye başladım bile.--Kamuran otukenli 15:53, 13 Ekim 2009 (UTC)

Beretta 92

Tercümeyi bitirdikden sonra ru:Беретта 92 maddesini de çevirebilirmisiniz.--FinlandiyalımEsAj 14:20, 13 Ekim 2009 (UTC)

Çeviririm tabiki ama madde oldukça ayrıntılı ve uzun verilmiş biraz zamanımı alacaktır.yoksa hiç sorun değil.--Kamuran otukenli 14:24, 13 Ekim 2009 (UTC)

  • Çeviri bittikten sonra madde belki kaliteli de olabilir.Göz kırpma--FinlandiyalımEsAj 14:28, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Ben elimden geleni yaparım ama gerisini bilemem.Malum bazı maddelere emek verip terüme yapıp katkıda bulundum ama kimileri Hiç sebep göstermeden vandallık yaptı verdiğim kaynakları ve eklemelerimi sildi 4defa üst üste.--Kamuran otukenli 15:04, 13 Ekim 2009 (UTC)

Turan Dünyası

Gerçi bu bir şablon değil ama şu sayfadan kopyalayabilirsiniz.--FinlandiyalımEsAj 14:26, 13 Ekim 2009 (UTC)

  • Anlarım ama özellikle okumuşluğun yok,eğer tercüme gerektiren bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.Sen peki baktın mı dediklerime?--Kamuran otukenli mesaj 15:38, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Yemeğe gitmiştim anca geldim ve yazdıklarınızı gördüm. Vallaha ben de bilmiyorum tam olarak ama merkezi saate göre düzenlenmiş olabilir. Şu kısmı bana çevirebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 16:44, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • bakalım bir lehler ne anlatmış avarlar ve kültürleri hakkında tercüme etmeye çalışayım ama tüm maddeyimi yoksa bir kısmını mı onu tam anlayamadım?Tercume etmeye çalışayım sana dönerim.--Kamuran otukenli 15:14, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Dediğim gibi dünyanın dönüşü ile ilgili bir şey bu saat farkı. Tüm maddeyi değil de sadece o kısmı çevirirseniz sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 11:24, 18 Ekim 2009 (UTC)

Kaynak silme durumu

  • Maddenin geçmişine baktım fakat herhangi bir kaynak kaldırma işlemi göremedim açıkça söylemek gerekirse. --♪♫Berkay0652|ileti 16:58, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Tamam önemlideğil ben yine ekledim.ama madde hala çokkötü durumda.sonuçta o eklediklerimi ve kaynaklarımı silenlerde biraz katkıda bulunsunlar öyle değilmi.--Kamuran otukenli 15:08, 14 Ekim 2009 (UTC)

iyi çalışmalar

Şu [1]maddede kaynak vermeme rağmen birisi sürekli verdiğim kaynağı siliyor bana vandalizm yapıyor yardımcı olabilirmisin?--Kamuran otukenli

  • Merhaba, değişikliklere baktım, Takabeg tarafından Oleg'in Bizans'a kendini "Büyük Rusya hakimi" olarak tanıttırmasına ve Bizans'ın karıştığı zehirlenmesi olayına dair kaynaklandırma istenmiş. Elinizdeki kaynaklarda bu hususlarda da bir kaynak varsa eklerseniz sorun kalmaz. Şu an kaynağınız yok ise bir müddet "kaynak göster" şablonlarının durmasında bir sakınca yok. Eğer bu bilgiler de paragrafın sonundaki Arkheograficheskoĭ kommissii kaynağından ise bu şablonların olduğu kısımlara bu kaynaktaki sayfaları işaret ederek kaynaklandırabilirsiniz, bu durumda da bir sorun kalmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 17:00, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • Sorun da bu işte tam 3 defa ekledim kaynak,en son geçen haftaydı.Her ekleyişimden sonra hep silindi.Birde madem kaynak aranacak ben eklemeyapmadan önce sadece :

"Rurik'in yerine geçen Novgorod Knezi Oleg, Hazarların Polyan, Severyan ve Vyatiçler'den vergi almasına bir son vermek için 884 yılında Severyanların üzerine gidip, onların Hazarlara vergi ödemelerini istemediğini söylemiştir." İfadesi vardı ama altta kaynak olarak Tam 8 ayrı kaynak kitap belirtilmiş,işin komik tarafı da bu işte 8 kaynakta oleg ile ilgili olarak sadece 2 cümle mi geçmiş yoksa kişiler hiç okumadıkları bilmedikleri kaynakları mı kaynak olarak gösteriyor.Böyle tutarsızlıkları iyi tespit etmek lazım vikipedinin güvenirliği açısından. .Neyse yine ekliyorum.--Kamuran otukenli 15:07, 14 Ekim 2009 (UTC)

Şu maddeleri takip et

Eski Zağra, Eski Cuma, Bulgaristan'ın illeri... Takabeg nickli kullanıcı isimlerini Bulgarcalarıyla değiştiriyor. --Matrix0101 23:00, 20 Ekim 2009 (UTC)

Eh tabiki herkes nickli yazar ben ise kullanıcı ismi olarak adımı kullanmayı tercih ettim!Herneyse isteyen istediği gibi değiştirme keyfiyetine sahip değildir.gereken ve doğrusu neyse onu yapmalıyız ben de elimden geleni yapacağım bu konuda.--Kamuran otukenli 10:10, 21 Ekim 2009 (UTC)

Yanlış anlamayın. Madde başlıkları için Türkçe olan veya Türkçe kökenli olan kullanım değil Türkçedeki kullanım tercih edilir. Önemli oaln güvenilir Türkçe kaynaklarına başvurulmasıdır. Takabeg ileti 10:22, 21 Ekim 2009 (UTC)

Bu konu filologların bile mutabakat etmekte zorlandığı bir konudur ve çoğu zaman Tükçe olan,Türkçe kökenli olan ve Türkçedeki kullanım aynı şeylerdir.önemli olanda işine geldiği zaman Tükçe kaynaklarına güvenip işine gelmeyince yabancı kaynaklara güvenmek değil Her dilde ve türlü güvenilir tarafsız ve aklı selim kaynakları bulmak ve kullanmaktır! Bulgarlar hükümet temsilcilerinin daha bir kaç gün önce Edirne ve Kırklarelini kendi sınırları içinde gösteren harita ve broşür hazırladıklarını hatta 80 li yıllarda isim değiştirme ve asimilasyon politikalarını da hatırlamak ve hatta hiç unutmamak gerekir.--Kamuran otukenli 10:28, 21 Ekim 2009 (UTC)

Bulgaristan'daki Türklerin asimile olması ayrı mesele, Türkçede hangi kullanımın yaygın olması ayrı meseledir. Yani madde adlandırmaları ile siyasî olaylar karıştırmamalısın. Takabeg ileti 10:34, 21 Ekim 2009 (UTC)
Ve adlandırmalarda yabancı kaynaklara değil Türkçe kaynaklarına başvuruyoruz. Takabeg ileti 10:35, 21 Ekim 2009 (UTC)
Siyasi zihniyetler böyle ansiklopedik kaynakları da etkilemektedir sonuçta.aynı olmamakla birlikte bağlantılı meselelerdir.Dediğim gibi herkes tutarlı olamlı ve işine geldiği gibi kaynak seçmemelidir,zaten bunlar yeterince tartışılmış ve tartışılmaya devam edilecektir ama bunlar günlük,ticari ve siyasi kullanımını etkilemeyecektir..ve Türkçe kaynaklarda da eski zağra olarak geçer çünkü zaten orjinali aslı budur.bulgarlar bu şehre isim verirken Türkçeyi kriter alıp Eski zağranın bulgarca tercümesi olan Stara Zagorayı seçmişlerdir.--Kamuran otukenli 10:40, 21 Ekim 2009 (UTC)
Türkçedeki kullanımı seçerken Bulgacadaki durumu önemli değildir. Ve Stara Zagora kullanımı Türkçe kaynaklarda özellikle güvenilir ve bilimsel kaynaklarda yaygındır. Aslında çok basit bir mesele. Takabeg ileti 10:44, 21 Ekim 2009 (UTC)

Türkçe kullnım seçilirken pek çok faktör göz önune alınır ve bu karşı dildeki veya yabancı dildeki kullanımı da bu kriterlerden birisidir sadece.Güvenilir bilimsel kaynaklarda tartışmalıdır.Ancak tartışmasız bir şey vardır o da bu şehre adını veren Türklerdir şehrin ve bölgenin/vilayetin(oblastın değil!) adını Türkler koymuştur.Osmanlı İmğaratorluğu zamanındaki isimler hala geçerlidir ve kullanılmaktadır.bunları geçersizsaymaya çalışan zihniyet kusurludur.Tarihi perspektiv ve metodların iyi bilinmesi ve iyi kullanılması gerekir,bu kondua ihtisas sahibi kişilerin ve kurumların belirleyiciliği önemlidir ama her tek başına işe yaramaz.O yüzden bir kaç internet sitesinde öyle yazıldı diye kullanımı yaygın olmaz.ve böyle meseleler bazen basit olduğu kadar bazende filolog ve tarihçileri bile zorlayacak türden karışıktır.

Önemli olan Tükçesi ise zaten sorun yok,o maddedeki Türkçe zaten Eski zağradır Stara zagora da onun tercüme edilmiş halidir.Balkanlarda ve özellikle bulgaristanda Türkçe kökenli ve halende Türkçe isim taşıyan pek çok yer bölge ve yerleşim birimi vardır bunlar da en kısa zamanda bir balık altına toplanmalıdır,Toplanacaktır da zaten.--Kamuran otukenli 11:23, 21 Ekim 2009 (UTC)

Yorumlara ihtiyacımız yok. Ne olursa olsun güvenilir üçüncü parti kaynaklarına göre seçilir. Takabeg ileti 11:25, 21 Ekim 2009 (UTC)

Siz kimsiniz ki yoruma ihtiyacınız yok bu ne ukalalık böyle?Burası kimsenin şahsi malı değil kimsede öyleymiş gibi davranmasın.Bu maddenin ismi Eskizağra olmalıdır ve doğrusu da budur tersini bunu bulgarlar bile öyle gözteriyor.Herneyse Gereken değişiklik yapılacaktır Kimse merak etmesin.--Kamuran otukenli 11:30, 21 Ekim 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - 11:31, 21 Ekim 2009 (UTC)



"Yorumlara ihtiyacımız yok" ifadeside kişiseldir ve konuyla yakından uzaktan alakası yoktur.ben gerekli açıklamaları yaptım.burda herkesin yorumlara ve fikirlere ihtiyacı var.Burası şahsi bir yer değil demokratik bir ortam.bana "yorumlara ihtiyacımız yok" denirse bende aynı şekilde cevap veriririm.herkesi saygılı tarafsız ve soğukkanlı olmaya davet ediyorum.--Kamuran otukenli 12:16, 21 Ekim 2009 (UTC)

Kısaca yorumlara ihtiyacımız yok güvenilir üçüncü parti kaynaklara ihtiyacımız var. Takabeg ileti 12:22, 21 Ekim 2009 (UTC)

Anlaşılmayan şudur burası özgür ve demokratik bir ortam,iyi niyetin arandığı bir ortam,mantıklı ve bilimsel olanın kabul gördüğü bir ortam.Güvenirlik söz konusu iken "kime göre,neye göre" kriteri de devreye girer.ve bu platformlarda %100 güvenirlilik diye bir şey söz konusu değildir.Yazdıklarım maddeleri yeterince açıklayacak düzeydedir.Ve bana cevap verilecekken yazdıklarım doğrultusunda cevap verilmeli alakasız provokativ ve yanlış anlaşılmaya müsait şekilde cevap verilmemeli. Basitçe toparlamak gerekirse:

  • Bu konu filologların bile mutabakat etmekte zorlandığı bir konudur ve çoğu zaman Tükçe olan,Türkçe kökenli olan ve Türkçedeki kullanım aynı şeylerdir.önemli olanda işine geldiği zaman Tükçe kaynaklarına güvenip işine gelmeyince yabancı kaynaklara güvenmek değil Her dilde ve türlü güvenilir tarafsız ve aklı selim kaynakları bulmak ve kullanmaktır!
  • Siyasi zihniyetler böyle ansiklopedik kaynakları da etkilemektedir sonuçta.aynı olmamakla birlikte bağlantılı meselelerdir.Dediğim gibi herkes tutarlı olamlı ve işine geldiği gibi kaynak seçmemelidir,zaten bunlar yeterince tartışılmış ve tartışılmaya devam edilecektir ama bunlar günlük,ticari ve siyasi kullanımını etkilemeyecektir..ve Türkçe kaynaklarda da eski zağra olarak geçer çünkü zaten orjinali aslı budur.bulgarlar bu şehre isim verirken Türkçeyi kriter alıp Eski zağranın bulgarca tercümesi olan Stara Zagorayı seçmişlerdir!
  • Türkçe kullnım seçilirken pek çok faktör göz önune alınır ve bu karşı dildeki veya yabancı dildeki kullanımı da bu kriterlerden birisidir sadece.Güvenilir bilimsel kaynaklarda tartışmalıdır.Ancak tartışmasız bir şey vardır o da bu şehre adını veren Türklerdir şehrin ve bölgenin/vilayetin(oblastın değil!) adını Türkler koymuştur.Osmanlı İmğaratorluğu zamanındaki isimler hala geçerlidir ve kullanılmaktadır.bunları geçersizsaymaya çalışan zihniyet kusurludur.Tarihi perspektiv ve metodların iyi bilinmesi ve iyi kullanılması gerekir,bu kondua ihtisas sahibi kişilerin ve kurumların belirleyiciliği önemlidir ama her tek başına işe yaramaz.O yüzden bir kaç internet sitesinde öyle yazıldı diye kullanımı yaygın olmaz.ve böyle meseleler bazen basit olduğu kadar bazende filolog ve tarihçileri bile zorlayacak türden karışıktır.
  • Önemli olan Tükçesi ise zaten sorun yok,o maddedeki Türkçe zaten Eski zağradır Stara zagora da onun tercüme edilmiş halidir.Balkanlarda ve özellikle bulgaristanda Türkçe kökenli ve halende Türkçe isim taşıyan pek çok yer bölge ve yerleşim birimi vardır bunlar da en kısa zamanda bir başlık altına toplanmalıdır,Toplanacaktır da zaten.

Bu yazdıklarım irdelenmeli ve cevaplar bu doğrultuda verilmeli soğukkanlı tarafsız ve aklı selim olarak.--Kamuran otukenli 12:34, 21 Ekim 2009 (UTC)

Güvenilir kaynaklar

Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfasını okumanı tavsiye ederim. Takabeg ileti 12:38, 21 Ekim 2009 (UTC)

Defalarca okudum ve güvenilir kaynaktan kastın ne olduğunu çok iyi bilirim gerek vikipedideki kriterlere göre,gerekse dünya standardında ve tarihi sosyolojik kriter ve metodlara göre neyin güvenilir neyin güvenilmez ve tartışmalı olduğunu gayet iyi bilmekteyim.Ve bu sayfayı yeri geldikçe herkes tekrar tekrar okumalı.--Kamuran otukenli 14:23, 21 Ekim 2009 (UTC)

tartışma

Mesaj sayfamın sonundaki[2] yazışmaya bakarmısın,uyarma yetkisi herkeste varmı yoksa her isyen beni ikaz edip engelleyebiliyormu?

Bir de şu [3] maddede yine tuhaf bir atrtışma çıktı olayın mantığını ve aslını açıklamama rağmen yetkim yeterli olmadığındna gerekli değiştirmeleri yapamıyorum.Sen de bir göz atarmısın?--Kamuran otukenli 12:22, 21 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba, bu tip uyarı şablonlarını her kullanıcı gönderebilir, "engellemek" daha önemli bir iştir ve yalnızca hizmetliler yapabilir. "Ciddi ol", "Kötüleyici özet yazma", "küfür etme", "kişisel saldırı yasak" gibi onlarca kalıp şablon vardır. Şart değil ama Monobook kullanırsanız siz de "doğru" ve "objektif" kullanmak şartıyla diğer kullanıcılara gönderebilirsiniz. Herhangi bir şablonun kendinize yollanmasını doğru bulmamışsanız, gönderen kullanıcıya şablonu kaldırdığınızı, çünkü böyle bir durum olmadığını nedenleriyle birlikte nezaket çerçevesinde anlatabilirsiniz. Kötü niyetle ve ısrarla eklendiğini düşünüyorsanız hizmetlilerden aktif görünen birine durumu izah ederek hatalı şablon kullanan kullanıcının uyarılmasını isteyebilirsiniz. Takabeg'in Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır ilkeleri çerçevesinde bu şablonu yolladığını düşünüyorum, ilkelere bir göz atın, yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorsanız, kullanıcıya bunu iletin...Diğer tartışma meselesine gelince göz attım, Eski Zağra isminin kullanıldığı dönemde o topraklar Osmanlı Devleti'ne aitti ve istediği ismi kullanabilirdi, ama şu an Türkiye'nin dışında kalan topraklar ve Bulgarlar ne kullanıyorsa onu kullanmak durumundayız. Ama değişmeyenler de var tabi, Demir Hisar, Demir Kapı vs gibi...Uzattım:) Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 12:41, 21 Ekim 2009 (UTC)

Açıklamalarınız için sağ olun elbetteki yardımcı oldunuz,burda hepimiz birbirimize yardımcı olmalıyız zaten.Eski Zağra konusuna gelince,Balkan ismi bile Türkçedir ve bunu tüm dünya kullanır.Bizim adlandırdığımız şekliyle kullanımında herhangi bir terslik veya mantıksızlık yoktur.Türkçesini kullanmamızda o toprakların elimizden çımış olmasıyla bir alakası yoktur.bulgarlar bile hala ayne adını kullanır!

Balkanlarda ve bulgaristanda pek çok yer ismi Türkçe kökenlidir ve hala da aynen kullanılır.Kırcaali,pazarcık,hisarlık,musalla,buzluca,harmanlı,cumaya,vardın-vardun,batak,balçık vs.vs bu örnekler yüzlercedir.Yani bu konu bir istisnadır.bu karışık gibi görünebilir ancak balkanlar konusu ve kültürüyle ilgililenenler,orda yaşayanlar veya kökeni orası olanlar için bu konu çok daha net ve anlaşılır bir şeydir. Ama çok daha kolay anlaşılmak için ben internet kitap veya basım yayın organlarındaki verileri ve kaynakları bulup ekleyeceğim.En azından Eski zağra ve benzeri yerler için yapılan tartışmalar son bulur.Sonuçta bitmeyen tartışma yoktur.--Kamuran otukenli 14:03, 21 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki yazıda "bu ne u(...) böyle" ifadesi kullanıldı. Aynı şeyi yazıp engellenen kullanıcıları biliyorum. O yüzden ikaz ettim. Dikkatli davranırsan sevineceğim. Takabeg ileti 12:46, 21 Ekim 2009 (UTC)

Ben şahsen!yukarıda yazdıklarımı tekrar maddeler halinde sıraladım,isteyen tekrar tekrar okur ve muhakeme eder.--Kamuran otukenli 14:03, 21 Ekim 2009 (UTC)

o noktalı yerde ukalalık olacak,öyle nokta nokta yazınca küfür yazmışım gibi bir izlenim mi verilmek istenmektedir bilmem ama böyle bir şeyin olmadığını herkes biliyor sonuçta.--Kamuran otukenli 21:14, 23 Ekim 2009 (UTC)


Benim kimseyle tartışmak gibi bir kaygım veya sorunum yok ki karşıdaki kişinini mesaj sayfasına yazayım,bu öneri gereksiz olmuş. Beni böyle basit bir sebepten engellemek hiç bir şeyi halletmez,böyle engellemeler beni doğruluk dürüstlük tarafsızlık ve aklı selim olmaktan asla vazgeçirmez bunlar engeleyenin sorunu.sonuçta profilimde de inandığım için eklediğim şablonda "fikirler kurşun geçirmez" diyorum.mesele bu kadar basit.engellemeler veya ısrarcı ve bilerek veya bilmeyerek sergilenen art niyetli tavırlar beni zorlamaz bile.Fikirlerim bilgi birikimlerimde değişmez eksilmez.--Kamuran otukenli 20:49, 23 Ekim 2009 (UTC)

Bulgaristan

Merhaba,

Bu mesajı, Bulgaristan illerinin adlandırılması konusunda fikir ayrılığına düşmüş tüm kullanıcılara ortak olarak yazıyorum.

Şu sayfada konuyla ilgili bir duyuru yapmış ve katılımcılardan değişiklik yapmadan önce kaynakları ve kanıtları ile bir tartışmaya girmelerini rica etmiştim. Şimdi de değişikliklerin illerin kendi maddelerin sürdüğünü görüyorum.

Değişiklik savaşı yaşanmaması için sürekli bir yerleri kapalı ve yasaklı tutmak, Vikipedi'nin işleyişi için sağlıklı bir yöntem değildir. Bu nedenle kullanıcılardan ister içerik olsun, ister kişisel, anlaşmazlıklarını çözdükten sonra ilgili değişikliklere devam etmeleri beklenir.

Ortak gönderdiğim bu mesaj, geçmişte yapılan değişiklikler için bir uyarı değil, gelecekte yapılacak değişiklikler için bir ricadır. Lütfen bu konuda değişiklik yapmadan önce ana tartışma sayfasında, yani duyuruyu yaptığım sayfada konuyu tartışmaya açın ve o tartışma sonlanmadan madde isimlerinde (kaynakları da eklemek suretiyle bile olsa) değişiklik yapmayın. Gördüğüm kadarıyla iki tarafın da kaynakları var ve harekete geçmeden önce bu kaynaklardan hangileri güvenilir, hangileri değil, bunu belirlememiz gerekiyor.

Bu ricadan sonra tartışmaya gerek duymaksızın bu tür değişikliklere devam edenleri görevim gereği Vandalizm gerekçesiyle engellemek durumunda kalacağım. Bunu yapmayı kesinlikle istemiyorum ve prosedürü takip etmenizi rica ediyorum. Bu tür bir değişikliği karşı taraftan görmeniz halinde de, lütfen değişikliği geri almayın ve bana bilgi verin, zira içerik tartışması ile vandalizm arasında ince bir çizgi bulunmaktadır ve istemeden o çizginin geçilmesi takdir edersiniz ki pek hoş değildir.

Vito Genovese 05:17, 22 Ekim 2009 (UTC)

Ben bu konuda hiç değişiklik yapmadım,bu bir,ikincisi de bana öyle bir mesaj ya da ileti gelmedi senin tarafından ya da başkası tarafından yollanan!Üçüncüsü de ben kimseyle tartışmaya meraklı değilim tartışmayacağım da zaten,en iyisi ortaklaşa fikir birliği ve anlayışla varılan kararlar,ama daha da önemlisis Tükçeyi kullanmaya teşvik ve Türk diline önem vermek.sonuçta burası ansiklopedik bilgilerin olduğu bir ortam,VE biz Türkçeyi önemsemez yabancı dile değer verirsek yabancı dil kullanımını teşvik edecek şeyler yaparsak bunu geri dönüşümü çok kötü olabilir.Tarih bitmez tükenmez tartışmalar kavgalar ve zıtlaşmalarla doludur.ve bunu kimseye faydası olmamıştır. ben barışçı bir çözüm sunmuştum kabul görmedi,Demekki başka çözümler gerekiyormuş. evet bunlar çok derin ve ağır konular ve çizgiler de hep incedir,birini aşmazsanız diğerini illa ki aşacaksınız.ben elimden geleni yaparım yinede ama şu da bir gerçek ki konular kimsenin tekelinde değildir tabi eğer burda tarih veya filoloji konusunda ihtisas sahibi ünvan sahibi birisi varsa o ayrı,o zamanda görelim çalışmalarını ve önerilerini.Derim ben!--Kamuran otukenli 21:11, 23 Ekim 2009 (UTC)

yardım olsun destek olsun

Merhaba Kamuran, commons'taki kullanıcı adın neydi?--Gökhan 12:01, 26 Ekim 2009 (UTC)

Farklı ad kullanmak gerekmiyor da kullanıcı hesabını bulamamıştım. Şimdi buldum, evet değişiklik yapmamış görünüyorsun [4]. Başka bir hesap kullanmış olabilir misin?. Bu arada değişiklik sayını bu sayfadan görebilirsin. --Gökhan 12:07, 26 Ekim 2009 (UTC)
Şurdan da tüm viki projelerindeki katkılarını görebilirsin. Bu sayfada da şimdiye kadar açtığın maddeleri tarihsel sıraya dizilmiş şekilde bulabilirsin. --Gökhan 12:21, 26 Ekim 2009 (UTC)

Tam mesaj yazmıştım ki senin mesajını gördüm. Hangi maddelerde değişiklik yaptığının görülmesini mi istiyorsun? Böyle bir şey var mı bilmiyorum ama bu sayfada en fazla değişiklik yaptığın ilk on madde gösteriliyor. Bildiğim kadarıyla bunlardan başka ayrıntı veren istatistik sayfası da yok.--Gökhan 12:21, 26 Ekim 2009 (UTC)

Afedersin tamamen yanlış anlamışım. Otomatik bir şey yok, bunları kullanıcılar kendileri ekliyor. {{kullanıcı 1000}}, gibi. İyi çalışmalar.--Gökhan 13:15, 26 Ekim 2009 (UTC)


Çok sağ ol vakit ayırdığın için buldum evet burda[http://toolserver.org/~interiot/cgi-bin/count_edits?user=Kamuran+otukenli&dbname=trwiki_p ] hepsi var.kayıt ediliyormuş yani.Eh 35 yaşında bunları öğrenmeyebaşlayınca zorlanıyor insan

teşekkür ederim sanda iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 13:26, 26 Ekim 2009 (UTC)

  • Türkçe konusunda haklısınız. Vikipedi'de zorluk çekmeniz konusuna gelince, zorlandığınız zaman bize rahatlıkla danışabilirsiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 13:38, 26 Ekim 2009 (UTC)

Şeytan eşittir çort değildir

Çort'u şeytan olarak çevirenler de vardır. Ancak çort Slavlara özgü kavramdır. Sana çort resmini göstereyim mi ? Takabeg ileti 15:29, 27 Ekim 2009 (UTC)

Burdaki tecümeler çoğunlukla eksik ve yanlış doğrusunu hazırlayıp buraka eklemek gerekiyor,Slavlar lucifer ismini kullanıyormuydu?Ayrıca "luciferin sekreteri" nasıl bir deyimdir öyle o yıllarda sekreterlik mesleği icat bile olmamışken üstelik.--Kamuran otukenli 15:28, 27 Ekim 2009 (UTC)

Hatalar ve eksikler varsa düzeltin lütfen.

Ancak çort ile şeytan farklıdır.

Çort = w:ru:Чёрт

Şeytan, Satan = w:ru:Сатана

Bunu da unutmayın. Takabeg ileti 15:33, 27 Ekim 2009 (UTC)

Hatalar ve eksikleri düzelteceğiz elbetteki bu hemen olmaz titz çalışma gerektirir copy paste değil!

öncelikle işin aslına gelirsek yani metne:

"Ти — шайтан турецький чорт, проклятого чорта брат"...diyerek başlıyor yani şeytan diye söze başlanıyor zaten. çort daha muğlaktır ama şeytan için de kullanılır:Şeytan iblis,zebani ifrit vs.farklı gibidir ama halk dilinde günlük kullanımda aynı mantıkla ve olumsuz yönde kullanılırlar slavcada da aynı.Bir de ordaki rusça değil ukraince kullanılmış ve çort slav mitolojisinde günümüzdeki şeytana denk geliyor(keçi boynuzlu kafa ateşten beden vs.) [ http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D1%80%D1%82 ] Kısacası benim dediklerimde hata ya da tutarsızlık yok,hata da yok.Tercümeye gelince iyice titizlikle tarih ve tercüme metodlarına uyarak yapmak gerekir,tabi eğer zaman harcamaya değerse.Bir dahakine "Bunu da unutmayın" gibi provokativ cümleler kullanmazsanız sevinirim.--Kamuran otukenli 15:55, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Selamlar. Efendim ben size karşı bir saygısızlık yapmadım ki saygıya davet edileyim. Yeni olduğundan dolayıdır belki. Zamanla viki kuralları yerine oturur. cümlelerinde en küçük bir saygısızlık görüyor musunuz? Ben eski bir kullanıcıyım ve yeni olduğu için kurallara hakim olamayan ve dolayısıyla tartışan kullanıcılar gördüm. Siz öylesiniz asla demiyorum ki yukarıda Takabege gönderdiğim mesajda da görebileceğiniz gibi belki dedim. Yani bugüne kadar olan tecrübelerime dayanarak böyle dedim ve kesin bir şey söylemedim. Deneyimsiz biri değilsiniz. Yanılmışım. Fakat VP:İNOV kuralını okursanız iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 17:00, 27 Ekim 2009 (UTC)

Yanlış anlama var

Gökçe ben seni saygıya davet etmedim (kardeşimin de adı Gökçe bu arada) yanlış anladın beni,dur bir daha bakiim nasıl yazdım diye ama ben sana hitap etmedim.benim hakkımda yanlış fikir belirten ya da belirmteye çalışana yazdım.senle ilgisi yok tamam?--Kamuran otukenli 17:05, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Pekiâla galiba anladım:D Siz yazının başına Takabeg eklemişsiniz, ben onu görmedim bana yazdınız sandım. Özür dilerim. Benim mesaj sayfama yazdığınızdan dolayı böyle sandım muhtemelen. Saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 17:08, 27 Ekim 2009 (UTC)

Yazışma ordaydı da bende altına yazdım yoksa daha da anlamsız hale gelebilirdi.sorun yok olmamalı da zaten,beyin fırtınası bilgi birikimpaylaşımı olmalı.vikipedinin amaçlarından birisi de bu zaten.--Kamuran otukenli 17:12, 27 Ekim 2009 (UTC)

Spam

A, B, C gibi spam mesajı atmayın. Dediğim gibi Vikipedi gönüllü işlerden ibarettir. İstersen emek verebilirsin istemezsen vermeyebilirsin. Eninde sonunda senin vaktin. Konuya hakim olup olmadığını tam olarak anlayamadım. Yine de eğer konuya hakim değilsen emek vermemek daha mantıklıdır. VP:İNOV unutmamalısın. Ve lütfen tartışma sayfalarında verimli tartışma açın. Tartışma sayfaları forum değildir. Takabeg ileti 18:19, 27 Ekim 2009 (UTC)

spam değil tek tek yazdım,VP:İNOV u nutumuyorum zaten hatta sizede söyledim olayı kişiselleştirmeyin ve VP:İNOV kuralını gözetin iyiniyet varsayın.konuya hakimiyetimi yaptığım okadar yorumlama ve irdeleme rağmen verdiğim kaynaklara rağmen anlamaman benim sorunum değil.kişisel saldırıda bulunmayın provokativ yorumlarda bulunmayın.konuda dağılmamış ve sapmamış olur.--Kamuran otukenli 18:25, 27 Ekim 2009 (UTC)

Yani demek istediğim kısaca senin vaktin sana aittir. İyi niyetle yaklaşmıyor muyum ? Takabeg ileti 18:29, 27 Ekim 2009 (UTC)

Evet tabiki burası sonuçta sanal ortam yüz ifadesi yok ses tonu yok.ne bileyim insan bazen neşeli haliyle yazdığı şeyi karşı atraf çok ters anlayabilir.ayrıca çort konusundaki önerilerimin dikkate alınması da isabet olmuş,tamamını hemen çeviremem görüldüğü gibi daha ilk cümlelerde bir sürü sorun ve açmaz var.kaliteli bir çeviri için zaman gerek ve kaliteli çeviriler aslından çevirilerek pek çok faktör gözünune alınarak yapılır.--Kamuran otukenli 18:40, 27 Ekim 2009 (UTC)

Tercüme


sırpça diğer slavcadan biraz farklı kullandıkları kiril harfleri de farklı ama anlaşılıyor genelde.burda: Минипортали


Miniportal:bu mini portal birgeçiş portalıdır.şablon veya portal arasında big geçiş portalıdır,ancak hemen hemen aynı ileve sahiptir. Alttada da Portal,kurulduğu tarih,kuran-oluşturan kişi,Editör şıkları ve Arap İsrail savaşları,bağımsız hırvatistan devleti vs.maddeleri yazıyor.


Çekçesinde de:Miniportál

Miniportal commons üzerinde de kullanabileceğimiz.klasik bir portalın yerini tutmayacağ ama yinede kullanılabileceği,büyükleri için pek değil ama daha küçük seyirşablonları için ideal bir alternativtir.örneğin bun adalet(portal:pravo) portalında görebilirsiniz. Eğer miniportal yeşil alan oluşturmak istiyorsanız.bu çok kolaydır.aşağıda örneği var Portal sayfa yük:Adı miniportal,Örneğin portal meyve: kod eklemek için:

Şablon:Miniportal üst

madde

Şablon:Miniportal sonu


yazıyor aşağı yukarı.umarım yardımcı olabildim bu konuda. o diğer tercümeler (yani 2 taneydi) bitmedi bitince nereye yaziim?göster demişsin ya nereye gösteriim nereye eklim onu tam anlamadım.kolay gelsin. --Kamuran otukenli 09:53, 30 Ekim 2009 (UTC)

Ynt: teşekkürler

Merhaba Kamuran otukenli

Eskisi kadar aktif değilim evet, eskiden de harıl harıl çalışmıyordum ama son zamanlarda pek zaman ayıramaz oldum. Birkaç planım(vikipediye katkı) var ama bakalım ne zamana kısmet olacak.

Ubuntu mu kullanıyorsun sen de, Babil'de şablonu göremedim :).

Kolay gelsin. --Deliormanlimesaj 11:56, 29 Ekim 2009 (UTC)

Evet çalışmak azimli sabirlı ve araştırmacı olmak lazım.Balkanlar hassas bir konu ve ordaki isimlendirmeler konusunda çok tartışmalar oluyor.Ve Eğer vikipedi dünya çapında kaale alınan bir organizasyon ise isimlendirme yanlışlıkları veya Türkçeye Tüklüğe uymayan kullanımlar Bize zarar verecektir. o yüzden çalışmak lazım. babilde olması lazı aslında?Ama her neyse bir daha bakarım.--Kamuran otukenli 10:05, 30 Ekim 2009 (UTC)

Forum değil

Selam. Tartışma sayfaları forum değildir. Maddeyi geliştirmeye yönelik olmayan yorumlardan kaçının. Özellikle burdaki kürtler devlet oluşturacak... ile başlayan asılsız ve olumsuz yorumlardan kaçının. Takabeg ileti 15:44, 30 Ekim 2009 (UTC)

Neresi asılsızdır açıklayabilirmisin?benim orda yazdığımı okusaydın tarafsız bir gözle anlardın ki ben barışçı bir alternativ sundum.ve tekrar soruyoreum tarihi kaynaklarla cevaplarmısın o halde yazdıklarım yanlış ise?--Kamuran otukenli 15:50, 30 Ekim 2009 (UTC)

o maddedeki tartışma sayfasına eklediğim yorumları istediğin gibi silme hakkına sahipmisin ki siliyorsun.rahatsız olduğun haksız bulduğun bir şey varsa cevap yazarsın olur biter.silmek seni haksız çıkarır.yaptıkalrının faşizan sansürcü zihniyet gibi görünmesini algılanmasını iztemiyorsan bunu bir daha yapmamalısın.--Kamuran otukenli 15:45, 30 Ekim 2009 (UTC)

Tam tersi ben kürtleri çok severim ve barışçı bir öneri getirdim burdaki atrtışimaya ve söylediklerimi iyi okumalısın.ama tekrar soruyorum tartışmaya eklediklerimi hangi hakla siliyorsun?eğer buna hakkın olmadığı halde yaptıysan gerekli yazışmaları yapacağım ondan soruyorum.--Kamuran otukenli 15:48, 30 Ekim 2009 (UTC)

Rahatsız olmadım ancak kurallarına göre ansiklopedinin maddelerini geliştirmeye yönelik olmayan kaynaksız ve kişisel yorumlar silinir. Kısaca verimsiz yorumlar silinir. Birde niye arşive ekliyorsun ? Birde Kürtleri sevip sevmemk önemli değil. İster sevebilirsin ister sevmeyebilirsin. Önemli olan sevip sevmemesi gibi kişisel etkenleri Vikipedi ortamına yansıtmamaktır. Anlaştık mı ?Takabeg ileti 15:52, 30 Ekim 2009 (UTC)

Ansiklopedinin maddelerini geliştirmeye yönelik olmadığının kararını sen veremezsin ki?ayrıca orada bir düzine kışkırtıcı provokativ ve konu ile alkasız yorum var.madem ki madde geliştirmek için çabalıyorsun onları da sil.Bunu yapmıyorsan yapamıyorsan o zaman yaptığın çifte standart olur. mesele anlaşıp anlaşmama değil senle yada şu an karşı tarafta klavye başında olan her kim ise onunla anlaşıp anlaşmamak gibi bir kaygım yok.benim kaygım bilimsel verilerle konuları açıklığa kavuşturmak.ve bu hiç te kişisel değil.ayrıca arşivim benim ise neyi arşive ekleyip neyi eklemeyeceğimi ben belirlerim doğal olarak!--Kamuran otukenli 15:57, 30 Ekim 2009 (UTC)

Tercüme

  • Yani tercümesini yaptığınız sayfaların bağlantısını gösterebilirmisiniz demek istedim. Kullanıcı mesaj sayfama ekleyebilirsiniz. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 16:15, 30 Ekim 2009 (UTC)

Miniportal konusundakiler hakkında Yolladığım yeterli oldu mu bari? beretta biraz daha zamanımı alacak bitince yollarım sana merak etme.--Kamuran otukenli 16:22, 30 Ekim 2009 (UTC)

Atatürkçümüsünüz? Bu sayfadan OY VEREBİLİRSİNİZ --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 15:23, 31 Ekim 2009 (UTC)

Tabiki bende her Türk gibi Atatürkçüyüm.Tamam oy veriyorum.--Kamuran otukenli 15:26, 31 Ekim 2009 (UTC)

Bulgaristan

Merhaba,

Korumayı kaldırdım. Ancak az sonra diğer tartışma katılımcılarına göndereceğim mesajda da belirteceğim üzere, maddede değişiklik yapmadan önce şu duyuruyu okumanı rica ediyorum.

Kolay gelsin

Vito Genovese 18:16, 31 Ekim 2009 (UTC)


Evet bu gerekli,konu sadece isimler değil tarihi veri geçmiş ve gerekli istatistiki bilgiler de çok eksiklikler ve yanlışlıklar var.--Kamuran otukenli 13:16, 3 Kasım 2009 (UTC)

izleme listesi

merhaba kolay gelsin,daha önce yazdım sanırım ama tekrar edeyim izleme listemde hep senin adın var bunun sebebi nedir acaba?--Kamuran otukenli 14:49, 31 Ekim 2009 (UTC)
Merhaba, galiba tesadüfen izleme listenizdeki maddelerde çok değişiklik yaptığımdandır, çoğu da vandalizmi geri alma değişikliğidir sanıyorum...Olur böyle zaman zaman...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 20:10, 31 Ekim 2009 (UTC)

Tamam çok sağ ol vikiçizer gerçekten çok emek gerektiren bir yer burası,umarım herkes bunun farkındadır.Kolay gelsin iyiçalışmalar.--Kamuran otukenli 13:18, 3 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:Çeviri grubu

Selam. bu bölümüne baksanız iyi olur. Burada başka bir dilden maddelerin çeviri istekleri bulunmakta. Eğer sizde tercüme yapmak isterseniz tercüme gönüllüleri kısmından tercümesini yapabileceğiniz bir dilin altına adınızı kaydedebilirsiniz.--FinlandiyalıИлети 14:18, 1 Kasım 2009 (UTC)

otaman - ataman

  • merhaba, Kazak beylerine "ataman" denir diye biliyorum ama "otaman" ayrı bir adlandırma mıdır? --Mskyrider ileti 15:24, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • Size de merhaba rus kaynaklarında атаман ukrain kaynaklarında отаман yani otaman yazıyor.bu o ile a kullanımı slavca lehçeler arasındaki farklardan birisidir,birde rusçada genellikle o ile yazılan a ile okunur mesela большой yazılır balşoy okunur,спасибо yazılır spasiba okunur o da öyle bir fark ve mektubun iki farklı şeklinde arasındaki farklardan sadece biri.Umarım açıklayıcı oldum.--Kamuran otukenli 15:31, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • açıklama için teşekkür ederim. sonuçta ataman-otaman aynı anlamı ifade eden bir sözcük. Ancak Türkçe olarak TDK'ya göre ataman sözcüğü kullanılıyor. Dolayısıyla madde de Türkçe sözcüğü kullanmamız doğru olur. Değişikliği yapıyorum. --Mskyrider ileti 15:37, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • demin söylemeyi unuttum, iletilerinizi gönderirken arşiv sayfasına değil de ileti sayfasına doğrudan yazarsanız daha iyi olacak, çünkü arşiv sayfalarındaki değişikliklerde haber vermiyor sistem. Çevrimiçi olmasaydım cevabınızı farkedemeyebilirdim doğrusu. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:44, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • Tabiki öyle Türkçesini kullanacaksak ve bu konuda titiz olacaksak ataman en doğrusu olur nede olsa "Ata" dan gelmekte ve Türkçemizde olduğu gibi pek çok Türk lehçesinde kullanılmaktadır.--Kamuran otukenli 15:45, 3 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba

Bulgaristan illeri tartışmasında bir kullanıcıyı uyarmışsınız ve o size bir başka kullanıcı hakkında Ağır ithamlarla dolu bir email yollamış bu kullanıcı kimdir acaba?Kolay gelsiniyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 16:44, 3 Kasım 2009 (UTC)

  • Ben o maddenin tartışma sayfasında kimseyi uyarmadım ve konu hakkında da kimseden e-mail almadım. Size de iyi çalışmalar... --.dsm. 16:48, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • kast ettiğim şuydu[5]yani şöyle bir cümle geçiyor.

"Ayrıca bana yazdığınız mesajda başka bir kullanıcıya kişisel saldırıda bulunmaktasınız"--Kamuran otukenli 16:55, 3 Kasım 2009 (UTC)

  • O kullanıcıyı, uyarılara uymadığı için kendi mesaj sayfasında uyarmıştım. O da cevabında başka bir kullanıcıyı "propagandacı değişiklikler yapmakla" itham etmişti. Olay bundan ibaret. --.dsm. 16:57, 3 Kasım 2009 (UTC)
Bilgilendirdiğiniz için teşekürler,evet böyle ortamlarda sıkça yaşanan sorunlardan birisidir gittikçe alevlenen tartışmalar.Tamamen çözüme kavuşulması ya da böyle tartışmaların hiç olmaması neredeyse imkansızdır ama umaırm en doğrusu en makulu neyse o yerini bulur.Bu konuda -Tarafsızlık- eleştirdiğim eleştireceğim ilk kişi benim zaten.Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 17:07, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • Rica ederim. Böyle tartışmalar, karşılıklı saygıyı koruyarak ve Vikipedi'yi aksatmaktan muhakkak kaçınarak yapılmalıdır. Kolay gelsin. --.dsm. 17:44, 3 Kasım 2009 (UTC)

Okrug

Merhaba Kamuran,

Ben de tamamen aynı fikirdeyim, lakin Takabeg'in engel süresi dolmadan bu değişikliği yapmayalım dilersen. Onun da bu konuda söyleyecekleri olacaktır, bir mesaj at istersen kullanıcı mesaj sayfasına, geldiğinde sana dönecektir. Zira şu anda söz hakkı yok, pek şık bir hareket olmaz.

Beni de bilgilendirirsen sevinirim gelişmelerle ilgili.

Sevgiler

Vito Genovese 16:46, 4 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı adı vermesek daha iyi olurdu bence,birde maddelerde katkı ve ekleme yapmak için beklemek maddeyi başka bir kullanıcı için bekletmek bence uygun olmaz,sonuçta kim öle kim kala,burda kimse olmazsa olmaz değil ki o yok diye çalışma yapmanın etik ve wikipedia kurallarına ters düşen bir tarafı da yok.Lütfen benide anlayın. benim asıl kast ettiğim bu konuları iyi bilen ve slavcası olan kirilce okuma yazması olan kullanıcılar varmı bildiğiniz ve yönlendireceğiniz buydu asıl sorum ama neyse.--Kamuran otukenli 16:55, 4 Kasım 2009 (UTC)

Elbette, kimin olup kimin olmayacağının garantisi yok. Lakin kendisi sürekli ve aşırı aktif bir kullanıcı, engeli bittiğinde çok büyük ihtimalle kaldığı yerden devam edecek ve bu değişikliğe belki de itirazı olacaktır.
Kesin "değiştirme" diyemem, dilersen değiştirebilirsin. Ancak Takabeg'e bir mesaj atma inceliğini gösterirsen çok yararlı olacağından şüphem yok.
Sevgiler
Vito Genovese 16:58, 4 Kasım 2009 (UTC)
Ama ben o sayfada yorum yaptığımda o sayfaya katkı sağlamış pek çok kullanıcı vardı ve hiç kimseden ses çıkmadı.Birde burda dikkati çeken sistematik bir olay var tüm o kapışmalar hararetli tartışmalar ordan çıkıyor zaten o da şu:Türkçesi varken yabancısını özellikle de slavcasını rusçasını kullanmak.Yüzyıllar boyu panslavist politika yüzünden acı çekmiş bir halk olarak bu konuda hassas seçici ve dikkatli olmamız çok doğaldır.Hadi bir olur iki olur burda çok fazla olmaya başladı bu konu,ben o yüzden tekrar ediyorum tarihi,filolojiyi,slavcayı,rusçayı bilen kirilce okuma yazması olan ve konuya hakim kullanıcılarla bunları tartışmak ve konuları geliştirmek isterim.Beni anlamanızı ve yardımcı olabilirseniz olmanızı dilerim.ben aradım babilde yada diğer şablonlarda bulamadım,daha tam çözemedim vikiyi ondan olmalı.--Kamuran otukenli 17:07, 4 Kasım 2009 (UTC)
Anladım, maalesef bilmiyorum bu konularda bilgili birini. Köy çeşmesine yazmanı öneririm.
Vito Genovese 17:10, 4 Kasım 2009 (UTC)
Tamam iyi fikir ama şu an bulunduğum şehirde fırtına başladı gitmek lazım nasipse yarın devam ederim artık.kolay gelsin iyi çalışmalar--Kamuran otukenli 17:14, 4 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı hesabı

  • Merhaba vikipedist kullanıcı sayfana baktığımda pek çok dilde karşılığın var yani bu dillerde de kullanıcı profilin mi var?

kolay gelsin iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 15:06, 4 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba, evet var. Global kullanıcı hesabı olduğunda vikinin her dilinde kullanıcı sayfanız olur. Ayrıca şifre girmeden birbiri arasında da rahatça dolaşabiliyorsunuz, ben faydasını görüyorum, tavsiye ederim...İyi çalışmalar...Vikipedist 07:18, 5 Kasım 2009 (UTC)
Bunu söylediğin iyi oldu benimde bir kaç tane değişik dilde kullanıcı hesabım var ama dediğin gib oturun açıp kapatmak gerekiyordu.global kullanıcı hesabı açayım en iyisi,onu nerden açıyorduk sorularım basit gelebilir ama viki çok geniş bir derya öğrenec o kadarçok şey var ki,ve benim zamanımda kısıtlı.kolay gelsin iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 10:50, 5 Kasım 2009 (UTC)
  • Merhaba, geç cevap için özür dilerim, gözden kaçırmışım. Global hesap ya da Küresel hesap deniyor. Kullanıcı hesabınızın "Tercihlerim" kısmından "Küresel hesap durumu"nu kontrol edebilirsiniz. Burada "Hesabınız 57 proje sitesinde etkin" gibi bir bilgi yazar. "Küresel hesabınızı yönetin" kısmından da diğer dillerdeki hesaplarınıza ulaşabilirsiniz. Ya da benim gibi kullanıcı sayfanıza "interwiki" eklersiniz, daha kolayca hepsine ulaşabilirsiniz. Mach'ın köy çeşmesinde bir yazısı vardı, incelemenizi öneririm. Daha ayrıntılı bilgi öğrenmek isterseniz, Mach'a sorabilirsiniz, ben de naçizane yardımcı olmaya çalışırım...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 11:46, 5 Kasım 2009 (UTC)

Teşekkür

İlginize teşekkür ederim. Ancak Vikipedi'deki yazılarımdan mı yoksa blog yazılarımdan mı söz ettiğinizi çıkaramadım. Size de iyi çalışmalar, sevgi ve saygılar. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:03, 6 Kasım 2009 (UTC)

Hepsini kast ettim,umarım bilgi birikim alışverişlerişinde bulunuruz.Kolay gelsin iyi günler.--Kamuran otukenli 08:39, 6 Kasım 2009 (UTC)

O-A

Rusça'da vurgusuz o'lar a diye okunmaktadır. Örneğin Болгария-Balgariya. Aynı şekilde bu durum Ukraynaca, Beyaz Rusça, Bulgarca, Makedonca ve Sırpça için de geçerli mi? Örneğin Ukraynaca'da Олександр-Oleksandr mı yoksa Aleksandr diye mi okunur? Not:Yalnız cevabınızı Vikipedi:Bilge sayfasına yazın. Orada da bu soruyu sormuştum.--FinlandiyalıИлети 16:15, 9 Kasım 2009 (UTC)

  • rusça ve slavcada lehçeye göre o'nun a diye okunması sözkonusudur ı ve u da öyle vurguyla genelde alakası yoktur bu ses veya harf değişimleri hemen hemen her dilde vardır a-e,ve h-k-j harflerinde de benzer bir durum söz konusudur.bolgariya Болгария rusçada ve ukraincede,Бугарска yani bugarska sırpça ve hırvatçada,Бугарија-bugaria makedonca,

Балгарыя yani balgarya beyazrusçada kullanılanıdır yani dilden dile lehçeden lehçeye birazda olsa farklılık vardır yaziliş veya telaffuzda! ukraynacada ise aleksandr-Александр yazılır ve öyle okunur.

Uyarı

Merhabalar, daha önce de aynı konuda uyarılmış ve hatta iki kez engellenmiş olmanıza rağmen, hâlâ şu sayfadaki gibi, trollük olarak algılanabilecek davranışlarda bulunuyorsunuz. Bir sonraki engel süreniz dört gündür. Lütfen diğer kullanıcılara, kişilere değil, maddelere odaklanmış katkılarda bulunmanızı rica ediyorum. Teşekkürler. --M.M.ileti 20:36, 10 Kasım 2009 (UTC)

Orada söylediklerim açık ve nettir trollükle alası da yoktur.zaten algılanabilecek demişsiniz trollük arzeden dememişsiniz.Teşekkürler--Kamuran otukenli 12:39, 16 Kasım 2009 (UTC)

tesekkürler

Mesajini aldim tesekkürler. burda görüsmek üzere :) --Narcin 21:30, 14 Kasım 2009 (UTC)

Mesaj

  • Mesaj arşivleme konusunda böyle bir yöntem kullanabilirsiniz. Bunu mesaj sayfanızın en üstüne koyun. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 15:27, 16 Kasım 2009 (UTC)
Arşiv
İleti Arşivi
2008

Eylül · Ekim · Kasım

2009

Ocak · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım

  • Kendiniz eklemeniz gerekiyor. Örneğin Kasım ayı biterse arşiv kutusuna Kasım ayını ekleyin. Sonra kasım ayına tıklayarak kasım ayındaki mesajlarınızı koyuyorsunuz. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 11:37, 17 Kasım 2009 (UTC)

Çeviri

  • Transdinyester Savaşı ve Beretta 92'nin çevirisini ne zaman tamamlayacaksınız? İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 23:00, 4 Aralık 2009 (UTC)

Selam

  • Madde zaten yazılmış ama geliştirebilirsiniz:)-- FinlandiyalıM 11:48, 20 Ocak 2010 (UTC)

Grafik

  • . Göktürk bayrağı silindi dediniz ama sayfanızda var. Bunu kullanabilirsiniz. Resim yüklemek için burayı kullanabilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 21:00, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Önemli değil. Evet illa ki tutturuyorlar o bayraklar yalan diye. Size katılmayı çok isterdim. Gerçekten uğraşmak zor. Belki bir gün... Kolay gelsin.--Gökçє Yörük mesaj 18:21, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Çin kaynaklarını da referans gösterince daha iyi olacak. Tabi size katılayım da neresinden başlayacağız. Bir sürü gereksiz tartışma. Ama önce bu konu halledilse iyi olacak. Hazır başlamış iken...--Gökçє Yörük mesaj 18:22, 18 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Kamuran,

Yoğunluk nedeniyle geç cevap verebiliyorum, kusuruma bakma lütfen.

Bu bayraklar yüklü oldukları Commons üzerinde silinmeye aday gösterilmişler gerçek olmadıkları ve kaynaklanamayacakları gerekçesiyle ve görebildiğim kadarıyla silinmişler. Sonrasında yüklendikçe ve SAS kararı gösterilerek silinmiş. Hatta silinme tartışmasına Dsmurat ve Takabeg de dahil olmuş görebildiğim kadarıyla. Bu karar uyarınca yine silinecek gibi gözüküyor yüklenenler.

Bu resimlerin genel olarak Wikimedia projelerinde barındırılabilmesi için tek yapılması gereken silinmesi görüşünde olanları ikna edecek bir kaynak bulmak görünüşe göre. Sonrasında maddeye eklemesi standart resim kodunu eklemekten ibaret, önemsiz detay.

Sevgiler

Vito Genovese 09:57, 19 Şubat 2010 (UTC)

kolay gelsin

merhaba vikipedist nasılsın uzun zamndır yazmamıştım sana,herneyse şu [6] maddede değişiklik savaşı yaşanmaya başladı sorun şu ki ben doğru ve tarafsız kaynaklar ekliyorum birileri ısrarla siliyor bunu nasıl halledebiliriz maddeyi nasıl vandalizme karşı korumaya alabiliriz yardımcı olurmusun? iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 17:27, 20 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkür ederim ama tam da bir sürü şey eklemiştim tai zongun ilk dönemleri ve tahta geçişi konusunda:)--Kamuran otukenli 18:58, 20 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba Kamuran, şimdilik sadece yoğun değişiklik nedeniyle 3 günlük bir korumaya aldım. Kullanıcıların maddeden uzaklaşmasını ve başka işlerle meşgul olmasını sağlamak amaçlı...Şimdilik bu kadar, teşekkürler, hoşcakalın...Vikiçizer 19:01, 20 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Kamuran,

Yapılacak iş belli, her zaman söylediğim yöntem. Tartışma sayfasına yolculuk; değişiklik savaşı yerine argüman savaşı. Gerekçelerini sıralayarak bir işlem yapar ve değişiklik özetinde bunu belirtirsen karşı taraf da öncelikle bu gerekçelere cevap vermek durumundadır her zaman.

Sevgiler

Vito Genovese 19:04, 20 Şubat 2010 (UTC)

öneri?

ne gibi önerileriniz var söyleyin de ona göre düzeltme yapalım hemde hiç tereddütsüz?--Kamuran otukenli 19:01, 20 Şubat 2010 (UTC)

  • İlgili tartışma hakkında herhangi bir fikrim olmadığını belirttim. Genel olan bir nezaket uyarısı yapmak gerekliydi ve bu uyarıyı yaptım. Tartışma için de bulunduğunuz kişi ya da kişilerin tutumlarının nezaket içinde olması bir Vikipedi kuralıdır. Sonuç olarak bazı kelimelerimize ya da kullanımlarımıza özen göstermemiz gerekiyor. Bu gerek bir kalın yazı olsun gerek ise ufak bir !. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:11, 20 Şubat 2010 (UTC)
  • evet tekrar bakim gerekeni düzeltiim nezaket,saygı ve ciddiyet kurallarına uymuş olayım.--Kamuran otukenli 19:23, 20 Şubat 2010 (UTC)
  • Dikkatinize ve yapıcı tutumunuza teşekkür ederek iyi çalışmalar dilerim.--CnkALTDSmesaj/message 19:28, 20 Şubat 2010 (UTC)
  • Plevne'ye gitmek hiç nasip olmadı. Gitmek isterdim. O marşı seviyorum. Hep dinlerim. Hele TSK Armoni Mızıkası söylüyor süper. Siz de dinleyin.--Gökçє Yörük mesaj 22:14, 20 Şubat 2010 (UTC)
  • Ben o marşı yerinde dinledim ömür boyu yeter bana,ama dinlemeye doyulmuyor tabi.Tavsiye ederim git plevneye ordaki panoramaya ve hatta silistreye tabyalara,neler hissedersin neler.--Kamuran otukenli 07:17, 1 Mart 2010 (UTC)

Bayrak

Göktürk devleti sayfasındaki göktürk bayrağı commonstan silinmiş malesef ve bu tartışmalarda siz de varmışsınız.hangi gerekçeyle silinmiş ilgili sayfayı bir türlü bulamadım.Bunun gerekçesi ve mantığı nedir anlamak mümkün değil.--Kamuran otukenli 19:02, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Bir kullanıcı Commons'ta silme talebinde bulundu ve tartışmanın ardından bir Commons hizmetlisi bu resimleri sildi. Ayrıntıları şurada bulabilirsiniz: Deletion requests/File:Flag of Ghaznavid Empire.svg. İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. --.dsm. 20:54, 22 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:15, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Davet için çok teşekürler ancak bu konu bana göre değil.Aklıma gelmişken seçkin resim adayı resimlere göz attım da o resimleri nasıl aday gösteriyoruz ve aday göstermek için o resmi bizim yuklememiş olmamız şartmıdır?Kolay gelsin.--Kamuran otukenli 08:30, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba, öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen; yoğunlukta kaçırmışım mesajınızı. Az önce gördüm, hemen yanıtlıyorum. Bir resmin seçkin resim gösterilirken hani adımların izlenilmesi gerektiği şurada detaylı olarak açıklanmıştır. Aday gösterilecek resmin, aday gösteren kişi tarafından yüklenmiş olması şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla dilediğiniz seçkin resim kriterlerini taşıyan resmi aday gösterebilirsiniz. "Nedir bu kriterler?" diye soracak olursanız eğer; detaylı bilgi yada bilgileri hemen seçkin resim nedir? sayfasına göz atarak edinebilirsiniz. Teşekkürler. (Unutmadan bir önceki mesajınızdaki teşekkürlerinize teşekkür ile cevap vermek istiyorum nazikliğinize ithafen.).--CnkALTDSmesaj/message 00:59, 4 Mart 2010 (UTC)


Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı (ya da silindi). Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen bakınız: TBA. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenmeniz söz konusu olabilir. --Takabeg ileti 04:03, 4 Mart 2010 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Takabeg ileti 04:05, 4 Mart 2010 (UTC)


VikiProje

VikiProje Orta Asya davetiyesi
İyi günler. VikiProje Orta Asya'ya ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz. FinlandiyalıM 20:54, 4 Mart 2010 (UTC)
VikiProje Kafkasya davetiyesi
Merhaba!
Kafkasya ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Kafkasya VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 20:54, 4 Mart 2010 (UTC)
VikiProje Balkanlar davetiyesi
Merhaba!
Balkanlar ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Balkanlar VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 20:54, 4 Mart 2010 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --  Levent İleti Katkılar   10:49, 5 Mart 2010 (UTC)


Bir şahsa ithafen yazılmış şiirlerin eklenmesinin nesi yanlış?mesela bazı efsanevi veya tarihi kişiler için film çevrildiyse bu da altta belirtiliyor ve filmlerde ansiklopedik bilgi değil,bana izah ederseniz sevinirim.--Kamuran otukenli 10:47, 5 Mart 2010 (UTC)
  • ansiklopedik bilgi başka bir şey, kaynağın içeriğini eklemek başka bir şey. filmlerin de sadece adı geçiyor, senaryolarını ya da ayrıntılı bilgilerini maddeye eklemiyoruz, değil mi? bu tür içerikler için başka bir proje mevcut. --ki bl 10:50, 5 Mart 2010 (UTC)

  • Silinmeye aday gösteren ben değilim, kural gereği bu şekilde şablon çıkaramazsınız. Yaptığınız değişiklikleri İlgili SAS sayfasına ve maddenin tartışma sayfasına yazın, bana değil. Şablonu ekleyen kişinin kaldırması mümkün.  Levent İleti Katkılar   10:53, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Aranızdaki tartışma ya da konuyla ilgilenmiyorum, Takabeg de bana sordu ve yorum yok dedim. İlgilendiğim yönü sadece bu şekilde şablon çıkarılmasının doğru olmadığı. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   10:58, 5 Mart 2010 (UTC)

Iletisim

  • Merhaba. Madde icerikleriyle ilgili mesaj birakabilirsiniz. Hemen cevap yazamazsam da 1-2 gun icinde mutlaka ilgilenirim. Iyi calismalar.--CXX 20:04, 5 Mart 2010 (UTC)

Anlaşmazlıklar

Merhaba Kamuran,

Dehşet bir vakitsizlik problemim var bu aralar, bu nedenle her bir şeyin gerisinde kalıyorum, benden istenenlere de yetişemiyorum doğal olarak.

Sorun eskisine benziyor sanırım, en azından taraflar aynı. Bu sefer konunun SAS'a taşınması aslında bir bakıma hayırlı olmuş, en azından bu sefer işin içine topluluk girecek gibi. Öncesinde de söylediğim gibi, argümanlar net bir şekilde verildikten sonra gerisi topluluğa kalıyor.

Sevgiler

Vito Genovese 22:39, 5 Mart 2010 (UTC)

Vakit ayırdığın için teşekürler,Malesef ben ortaklaşa bir şeyler yapmaya ve yapıcı olmaya çalıştım ama durum bu hale geldi ve yine malesef dediğin gibi bu taraflar sık sık karşı karşıya gelecek gibi görünüyor.Neyse dediğim gibi vakit ayırdığın için teşekkürler iyi akşamlar.--Kamuran otukenli 14:21, 9 Mart 2010 (UTC)

Ekleme:Bu silme işlemi ne zaman sonuçlanır sizce?Ve evet ah şu başımızın belası vakitsizlik...--Kamuran otukenli 14:28, 9 Mart 2010 (UTC)

Resim

Anlıyorum bu tartışmadan haberim yoktu,gereken ne ise onu yapar tekrar yükletiriz,aslında çok merak ettim bu şikayeti yapan kullanıcı vikipedide her şeyi halletmiş te bu mu eksik kalmış,bir de kimisi dalga geçiyor aklınca uçmaya mı vardı filan diyor...Herneyse ben bu yoğunlukta bir kaç bir şeyler bakayım ama siz de ilgilenseniz iyi olur.İyi günler--Kamuran otukenli 13:13, 1 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba malesef yine tartışma yine anlaşmazlık şuraya [7]bir de siz bakabilirmisiniz acaba?--Kamuran otukenli 20:34, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Bu arada pardon rahatsız ettim sizinkisi gerçek vikimolaymış neyse iyi akşamlar.--Kamuran otukenli 20:39, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Dalga geçenlere, trollere, vandallara takılmamak lazım. Onlar da kendi çaplarında eğleniyorlar herhalde. Yoksa bu hareketler sağlıklı bir insanın yapacağı şeyler olmasa gerek.
    Silinmeye aday sayfa için yaptığınız davete uygun bulursam bakacağım, ancak şu anda oldukça yoğunum ve gelen mesajlara bile az vakit ayırabiliyorum.
    Rahatsız etmediniz, hiç olur mu... Aksine, sizin gibi insanlarla karşılaşmak Vikipedi'yi güzel kılıyor. Sevgi ve saygılarımla... --.dsm. 00:11, 7 Mart 2010 (UTC)
Ah şu vakitsizlik hepimizin başına dert 24 saat yetmiyor bir türlü.Vakit ayırdığınız için sağ olun ve haklısınız troller ve vandallarla aslında uğraşmamak lazım ama zarar vermelerine de göz yumamıyorum hele bazı konularda hiç.söyledikleriniz ve tespitkleriniz için teşekkürler,iyi akşamlar iyi çalışmalar.--Kamuran otukenli 14:25, 9 Mart 2010 (UTC)

Li Shimin

Merhabalar Vikiçizer size bir şey danışmak istiyorum şurda [8] sö etnik eklendi o maddeye katkı yapan ve etnik ayrımcılıkla suçlanan benim.bu şablonu ekleyen kullanıcıya yazdım ama gördüğünüz gibi oralı değil kimse.bir de sizin fikrinizi almak istedim şikayet edip işi yokuşa sürmek istemiyorum ama yasal hakkım neyse onu aramak zorundayım,iyi geceler.--Kamuran otukenli 21:05, 11 Mart 2010 (UTC)
Merhaba Kamuran otukenli, son durumuna bakmadım ama biliyorum o maddeyi...Bugün değil ama yarın bakayım, inceleyim. Ben daha çok doğrudan değişikliğe gitmeyi de tercih ediyorum. Uygun görülmezse de çok ısrar ettiğim olmaz. Ama şu saatlerde pek bakasım yok, yarın bakalım:) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:13, 11 Mart 2010 (UTC)
Tamam sayız Vikiçizer zaman ayırdığınız için teşekkürler sonuçta doğru olan tarafsız olan ne ise o oluyor,Tekrar iyi geceler.--Kamuran otukenli 21:22, 11 Mart 2010 (UTC)
Tamam barındırmamamız ne güzel ama bana vandalizm yapılmışsa bundan haberim olmalı öyle değil mi?--Kamuran otukenli 20:36, 11 Mart 2010 (UTC)
  • sayfanızdaki değişikliği farkettiğiniz zaman görmüşsünüzdür de.. biz bu tür vandalizmleri kişiye değil genele yönelik olarak kabul ederiz. kimin sayfasına yapılırsa yapılsın hemen kaldırılır. vandalizmi engellememiz yeterli, önem vermeye gerek yok. kolay gelsin. --ki bl 21:15, 11 Mart 2010 (UTC)
Evet ama o değişikliği bana gelen epostadaki ikazdan fark ettim,herneyse vandalizm buralara da dadandı ya artık ben daha ne diyeyim:D--Kamuran otukenli 21:22, 11 Mart 2010 (UTC)

İmza

  • Üstte tercihlerim'den ayarlayabilirsiniz.-- FinlandiyalıM 10:54, 12 Mart 2010 (UTC)
Tamam ordan da renk kodlarını filan nerden aramam lazım,neyse arayarak ta öğrenebilriim.Bu arada resim fotoğraf konusunda kimler iyi burda bildiğin biri varmıdır?Örneğin ahmet Taşçının fotoğrafını yüklemek şart.--Kamuran Ötükenli 14:34, 12 Mart 2010 (UTC)

Fotoğraf

Tamam sağ ol kardeşim.--Kamuran Ötükenli 20:36, 12 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

SM konusunda yapılan fikir alışverişlerinde sizin de fikrinizi okumuştum evet ancak sonrasında dediğiniz gibi sanırım arada kaynadı. Benden de bir selam olsun. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 16:36, 12 Mart 2010 (UTC)

Selam vermiş, Tatarlardan söz etmiştiniz. Benden de bir selam olsun. Taht Tatarındır, taht Tatarındır taht Tatarın! taglıgalpileti 10:09, 13 Mart 2010 (UTC)

  • Kötü . Yine ağlanacak halimize gülüyoruz işte. Kaldırılmış Köktürk bayrağı. Bence hemen kaynak bulmalıyız. Ne diyorsun bu konuda?--Gökçє Yörük mesaj 22:11, 12 Mart 2010 (UTC)
  • Hay Allah onca iş gücün arasında unutuvermişim Türk kağanlığı bayrağını :( evet sen doğru yazmışsın orhun yazıtlarında da Kök Türk diye yazıyor! Evet kaynak var bi sürü ama sorun o değil o bayrak temsili idi yani kaynağa ihtiyacı yok.Pek çok tarihi şahsiyet için pek çok devlet için kullanılan resim minyatür veya herhangi görsel kaynak o günlere ait değildir zaten temsilidir bunu o bayrağın resmini sildirenler de gayet iyi biliyor mesele başka...Biz yeniden çizip yükleyelim ve bunu adminlere iyi izah edelim!bu konuda bu işleri iyi bilen bir kaç kişi lazım ben resim yükleme işinden hiç anlamıyorum.

Kaynağa gelince kaynaklarda tarif edileni o resimdekine yakın bir şey açık mavi kumaş üzerine altın kurtbaşlı bayrak ya da sancak olarak tarif ediliyor ansiklopedileri veya kaynak kitapları da yazarım yakında o sorun değil,sorun tarafsızlık maskesi altındaki sistematik Türk düşmanlığı.İyi bir çalışma yapmak şart.kolay gelsin şimdilik görüşmek üzere--Kamuran Ötükenli 13:01, 16 Mart 2010 (UTC)

Tekrar merhaba

Merhabalar tekrar,Gördüğüm kadarıyla aramızdaki yazışmalardan bazıları fena halde alınmış oysaki hiç alakası yoktu ama alınmak isteyen alınır ona bir şey yapamayız.Ama ben sizin de yanlış anlaşılmamanız için veya şikayet edilmemeniz için ya hiç yazmam ya da e-postadan yazarım bundan sonra.--Kamuran otukenli 20:40, 11 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba. Yazışmamızda yanlış anlaşılmaya, alınmaya, kırılmaya neden olabilecek bir durum olmadığını düşünüyorum. E-posta yerine, mesaj sayfasını kullanmak daha şeffaf ve daha verimli olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --.dsm. 14:53, 13 Mart 2010 (UTC)
  • Haklısınız bu tam bir tarafsızlık iyi niyetlilik dolu ve vikipedideki hizmetlilere yakışır bir tutum.Ve gerçektende alınmaya kırılmaya ya da yanlış anlaşılmaya gerek olan tek bir kelime bile yoktu her şey açık ve net,ama sanırım böyle şikayetler insanların karşısındakini kendi gibi sanmasından kaynaklanıyor.En doğrusu dediğiniz gibi şeffaf ve verimli olmak.iyi günler.--Kamuran Ötükenli 12:23, 16 Mart 2010 (UTC)

Yardım

Европа — одна из шести частей света, образующая вместе с Азией крупнейший по площади и по населению материк Евразия. Площадь Европы — 10 млн км², население — 730 млн человек.

Географически Европа ограничена Уральским хребтом, рекой Урал и Каспийским морем на востоке; Кавказским хребтом, Чёрным и Средиземным морями, проливами Босфор и Дарданеллы на юге; Атлантическим океаном на западе и Северным Ледовитым океаном на севере.

Страны Европы делятся на четыре региона: Западный, Восточный, Северный и Южный. Некоторые географы выделяют пятый регион — Центральный. Во времена холодной войны к Западному региону относили капиталистические страны, к Восточному — социалистические.

В общей сложности, в Европе расположено 65 стран: из них 50 независимых государств, 9 зависимых территорий и 6 непризнанных республик. 14 стран являются островными, 19 — внутриконтинентальными, 32 имеют широкий выход в моря и океаны.

Пять государств — Азербайджан, Грузия, Казахстан, Россия и Турция, имеют территории и в Европе, и в Азии. Армению и Кипр относят к Европе по социально-политическому положению. Также к европейским странам относят все островные государства и территории Средиземного моря.

27 государств входят в Европейский союз, 25 являются членами блока НАТО, в Совет Европы входит 47 государств.

Крупнейшее государство, полностью расположенное в Европе — Украина. На территории Европы располагаются самое большое (Россия) и самое малое (Ватикан) государства мира.

Пояснения
  • Страны разделены на регионы по номенклатуре ООН.
  • Сортировка стран внутри списка идёт в алфавитном порядке.
  • Площадь показана в квадратных километрах, плотность населения в чел./км², ВВП в миллиардах долларов США (ВВП на душу населения в тыс. долларов).
Западная Европа

Западная Европа — геополитический регион, объединяющий латиноязычные страны, расположенные в западной части полуострова Европа. Один из самых экономически-развитых регионов мира.

Началом формирование региона считается конец существования Римской империи и разделение её на Западную и Восточную.

Основными религиями в регионе являются католицизм и протестантизм.

Восточная Европа

Восточная Европа — геополитический регион, объединяющий славянские страны, расположенные в восточной части полуострова Европа. Крупнейший по площади европейский регион.

Регион сформировался во времена рассвета Восточной Римской империи (Византии).

В регионе преобладает кириллическая письменность. Основной религией является православие.

Северная Европа

Северная Европа — геополитический регион, объединяющий скандинавские и прибалтийские государства, расположенные в северной части полуострова Европа.

Регион сформировался во второй половине 1 тысячелетия нашей эры на основе германских колонистов, и унаследовал много особенностей данного народа.

Доминирующими религиями в регионе являются лютеранство и другие направления протестантизма.

Южная Европа

Южная Европа — геополитический регион, объединяющий южнославянские, романо и грекоязычные государства, расположенные в южной части полуострова Европа.

Регион начал формироваться в эпоху Древней Греции около 2 тысяч лет до нашей эры и окончательно сформировался в эпоху рассвета Римской империи. Это самый старый европейский регион.

Религиозный состав представлен, в основном, православием и католицизмом.

Частично расположенные в Европе государства

Страны, большая часть территории которых не относится к географической Европе.

Страны европейского культурно-экономического пространства

Зависимые территории

Список территорий, находящихся под управлением другого государства, но официально не входящих в его состав.

Непризнанные и частично признанные государства

Список де-факто независимых государств, не являющихся членами ООН, но фактически осуществляющих полное самоуправление.

Внутренние самоуправляемые территории

Список республик, областей и автономных территорий, входящих в другое государство, но обладающих правом самоуправления. В список не внесены республики России, находящиеся на её азиатской части, а также Федеральные земли Австрии, Германии и швейцарские кантоны, так как эти территории равноправны между собой.

Biraz fazla ama neyse:) Yardımcı olursanız sevinirim. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 16:28, 13 Mart 2010 (UTC)

Tamam beşiktaşlı çeviririm tabi ne demek ama parça parça taksit taksit olur sakıncası yoksa oldumu kardeşim.

Ha bir de sen bu konulara pek girmiyorsun ama kmimileri resmi tarih resmi tarih diye bir şeyleri dillendirip duruyorlar,maaşallah tarih hakkında bilmedikleri bir şey yok sanırsız baştan sona tazmışlar defalarca:D neyse gönderecem sana tercümeleri.--Kamuran Ötükenli 12:07, 16 Mart 2010 (UTC)

  • Madde SL olacak. O nedenle sizin çevirilerinizi bekliyorum:)-- FinlandiyalıM 13:42, 16 Mart 2010 (UTC)

resim

Resimler konusunda iyi olan birini sordum sizi önerdiler,sizden bir iki ricam olacak.Pek çok önemli kişinin fotoğrafı yok malesef benim şimdilik gördüğüm Salih Bozok ve Ahmet Taşçı acaba bunalrın amddesine resim ekleyebilirmisiniz?Kolay gelsin iyi akşamlar.--Kamuran Ötükenli 21:31, 12 Mart 2010 (UTC)

  • Ben Vikipedi'ye çok resim yükledim ama bu resimleri ya kendim çizdim ya da fotoğrafları Cumhuriyet öncesi Osmanlıca kitaplardan veya yurtdışında 100 yıl kadar önce yayınlanmış kitaplardan aldım. Bu tür resimlerin telif sorunu olmuyor. Ahmet Taşçı konusunda hiçbir önerim yok. Yaşayan bir kişi olduğu için bulabileceğiniz tüm fotoğraflarının telif hakkı saklı olacaktır. Fotoğrafını yayınlayan bir web sitesinden veya şahsen kendisinden özel izin istemeniz gerekiyor. Salih Bozok konusunda size iyi haberim var. Atatürk'le birlikte çekilmiş bir resminden alıp keserek Salih Bozok'un resmini Commons'a ekledim. Oradan da Salih Bozok maddesine resmini koydum. İyi çalışmalar. ---Vikiyazar 14:34, 15 Mart 2010 (UTC)
  • Allah razı olsun ne diyeyim,ve müsait bir zamanda pek anlamadığım bu resim yükleme işini bana da öğretmenizi rica edeceğim balık tutmayı öğreneyemim hep balık istemeyeyim öyle değil mi.

Ahmet taşçıyla çekilmiş resimlerim var ve izin de alırım ama resimler hiç kaliteli değil en iyisi kaliteli bir makimeyle çekmek ya da netten bulmak tabi önce yuklemeyi öğrenmek,bu konuda bir kaç şey sorarım ilerde şimdi vaktinizi almayayım ve tekrar teşekkür edeyim.--Kamuran Ötükenli 12:14, 16 Mart 2010 (UTC)

    • Ahmet Taşçı'yla çekilmiş resmin sahibi sizseniz, yani sizin makinenizle çekilmiş ve size ait bir fotoğrafsa Ahmet Taşçı'dan izin almanız gerekmiyor. Önemli olan resimin içindeki kişilerin kim olduğu değil, resimin kim tarafından çekilmiş olduğu. Resim yüklemek için ekranın solundaki şeritte yer alan "Dosya yükle" komutunu tıklayacaksınız. Resimi yüklerken resmin size ait olduğu ve sizin tarafınızdan üretildiğini belirtmeyi unutmayın. Eğer bu resmin diğer dillerdeki Vikipedi'ler tarafından kullanılabilmesini istiyorsanız, o zaman Commons'a yüklemeniz gerekiyor. http://commons.wikimedia.org Orada da gene sol şeritte "Upload file" komutu var. Orada da resmi PD-Self, yani kendinize ait olarak etiketleyin. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 13:20, 16 Mart 2010 (UTC)
Açıklayıcı iletiniz için çok teşekkürler şansımı bir deneyeyim,iyi günler kolay gelsin.--Kamuran Ötükenli 06:59, 17 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar Vikiçizer,bu kürşad konusu daha da işlenecek sanırım ama madem size de intikal etti yapılan tartışmalara göz atarsanız tartışmanın kişinin varlığının değil türkçedeki isimlendirilmesinden doğduğunu görürsünüz ki ben bunu defalarca anlattım.ve gerekli izahları yapıp gerekli kaynakları verdim vermeye de devam edeceğim. ve şunu da söyleyeyim ki "Anladığım kadarıyla bazılar bunun gerçek karakter olduğuna inananlar var" tarzındaki kışkırmalara da gelmeyeceğim iyi günler kolay gelsin.--Kamuran Ötükenli 11:36, 19 Mart 2010 (UTC)

  • Tartışmaları kenardan izlemeye çalışıyorum. Bakalım gerçek karakteri anlatan bir maddenin ansiklopedik ve yararlı olacağını düşünüyorum. Kaynaklandırma çalışmalarınız güzel, tartışarak bir yere varacak konu sonunda...İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 11:40, 19 Mart 2010 (UTC)
Tarafsız ve yapıcı tutumunuzdan şüphem yoktu zaten,ama dediğim gibi ben kimsyi suçlamadan ve bilimselliğin ışığında hareket etmeye çalışıyorum,Bu kişi gerçektir ama çıkan tartışma türkçedeki isminin ne olacağıdır,Kaldı ki daha önce defalarca kanıtlanmasını istediğim halde es geçilen şey bu ismin ilk defa bozkurtların ölümü romanında kullanılıp kullanılmamış olması idi,hiç bir somut kanıt bulunamamasına rağmen hala roman karakteri olarak tanımlanıyor.Aslında Göktürk ve ya öntürk tarihi bilgisi iyi olan kişilerin bu konuya katılması gerekiyor diye düşünüyorum eğe bildiğiniz var ise tavsiye edermisiniz?--Kamuran Ötükenli 11:45, 19 Mart 2010 (UTC)
Tarafsız ve yapıcı tutumunuzdan şüphem yoktu zaten,ama dediğim gibi ben kimsyi suçlamadan ve bilimselliğin ışığında hareket etmeye çalışıyorum,Bu kişi gerçektir ama çıkan tartışma türkçedeki isminin ne olacağıdır,Kaldı ki daha önce defalarca kanıtlanmasını istediğim halde es geçilen şey bu ismin ilk defa bozkurtların ölümü romanında kullanılıp kullanılmamış olması idi,hiç bir somut kanıt bulunamamasına rağmen hala roman karakteri olarak tanımlanıyor.Aslında Göktürk ve ya öntürk tarihi bilgisi iyi olan kişilerin bu konuya katılması gerekiyor diye düşünüyorum eğe bildiğiniz var ise tavsiye edermisiniz?--Kamuran Ötükenli 11:44, 19 Mart 2010 (UTC)
Vikiyazar tarihle ilgilidir, Ön Türk Tarihi'ne ilgisini belirtmemiş ama elinde size yardımı olacak kaynak olabilir. Başka aklıma gelmiyor şu an...Babil kutularından tarayabilirsiniz belki...Kolay gelsin...Vikiçizer 11:49, 19 Mart 2010 (UTC)
Tamam çok teşekkürler kendisine soracağım,bu arada Nikleriniz çok benziyor hiç karıştıran oluyor mu? :)--Kamuran Ötükenli 12:19, 19 Mart 2010 (UTC)

Deçan

Deçan'ın sayfasında iki kz geçmesinden kastınız üstte ve altta, açıklama kısmında olmasıysa o normaldir. ünsi 13:02, 19 Mart 2010 (UTC)

Bilge Kagan

Herkesin bildiği gibi Kendisi Türk tarihi açısından çok yüce ve mühim şahsiyettir,Allahtan orhun yazıtlarını yazdırmış ve orda kendi ismi de dahil pek çok ismi zikretmiştir yoksa biz şimdi ona piji kağan pikie kağan ya da Piqie Khan diyor olurduk.Tıpkı şimdi diğerleri için çinceden veya ingilizceden devşirme isimleri kullandığımız gibi--Kamuran Ötükenli 13:30, 19 Mart 2010 (UTC)

Selam yine ben ve yine tavsiye üzerine size geldim.Bu sefer Türk daha doğrusu ön Türk tarihi ve Göktürk tarihi konusunda sizden yardım isteyecektim.--Kamuran Ötükenli 12:17, 19 Mart 2010 (UTC)
  • O konuda özel bir uzmanlığım yok. Ben daha çok Osmanlı, Selçuklu ve Avrupa tarihiyle ilgileniyorum. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 15:23, 19 Mart 2010 (UTC)
  • Tamam o konulardada illa ki sıkıntı olacaktır o zaman danışırız size,peki bu konuda bilgisine güvenebileceğimiz birini biliyormusunuz?Ama sanırım en iyisi kendi işimizi kendimiz halledelim hernekadar istişare gibisi olmasada,İyi geceler kolay gelsin.--Kamuran Ötükenli 21:43, 19 Mart 2010 (UTC)
  • Özür dilerim cevap yazamadım. İşlerim vardı da hafta içi sadece birkaç kez vikiye girebildim. Ben Commons'a yükleme işlerinden filan anlıyorum da işte önceki tartışmaları filan da okumak gerek. Neden silinmiş yani. Ayrıca bilimsel yazılar bulursak bayrak ile ilgili daha iyi olur. Kürşad ismine gelince ben Atsız uydursa bile kullanmaktan yanayım. Sonuç itibariyle yaygınlaşmış ve bilimsel kaynaklarda var. Hatta bir çalışmanın ismini Kürşad maddesi silinecek iken siz tartışmaya yazmıştınız. Adını verebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 16:27, 20 Mart 2010 (UTC)

Gokturkler

Kusura bakmayin, son zamanlarda gercekten vaktim olmuyor. Gene de Hunlar konusuyla ilgilenmeye calistim son zamanlarda. Aslinda Hiungnu basliginin Hunlar olarak degistirilmesi gerekiyor, ama tartismalar kisirdonguden cikamadigi icin oyle kaldi. Orhon yazitlari konusunda ne yapilabilir, mesaj sayfama yazabilirsiniz. Tesekkurler, iyi calismalar.--CXX 08:24, 22 Mart 2010 (UTC)

Ona da bakarız ama burda bu konuda deneyimsizlikten konuya hakimsizlikten dolayı çok sorun çıkıyor ve çok hata yapılıyor,bu konular başlıbaşına ihtisas işi.Genelde net kaynaklarına göre hareket edilince çok yavan ve eksik kalınıyor.

Hiungnu devlerine gelince benim okuduğum kaynaklarda ona Hunyu deniliyor Hiungnu çincesi olsa gerek. Orhon yazıtlarında evet yapılması gereken çok şey var ben Alfabeyi ve grameri tamamen çözdükten sonra eksiklikleri madde madde tespit edip ona göre sizi bilgilendiririm.--Kamuran Ötükenli 09:35, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

Size de merhaba. Profilim için sözünü ettiğiniz "krasnaya zvezda" meselesi fena olmaz gerçekten de:) Umarım dediğiniz gibi basittir sorun ve hallolur. Katkılarımın peşisıra katkı yaptığım maddeler ısrarla eski haline getirilecekse "ben bu yarışta yokum ve buyrun meydan sizin" demek istedim. Durum budur kısaca. Sevgiler...dYn$m 11:32, 22 Mart 2010 (UTC)

Bende bir soru sorabbilirmiyim?Sorum şu yükleyeceğimiz bir resim öğrenin tarihi bir şahsa ait temsili bir resmin ya da tarihi bir devletin bayrağına ait temsili bir resmin kaynaklı olması şart mıdır?sonuçta temsilidir ama yinede size de sormak istedim.Kolay gelsin iyi günler.--Kamuran Ötükenli 10:13, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Temsili resimler bildiğim kadarıyla süresi dolana kadar teliflidir. Çok eski gazete ve mecmualarda yayınlanmış oldukları takdirde (yapan kişi 1940'dan önce ölmüş) serbestçe kopyalayabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla çoğu koşullar altında bayraklar serbestçe kopya edilebilir. Eğer bayrağı aslına uygun olarak kendiniz çizerseniz o zaman hiç kuşku olmaz. Kolay gelsin. ----Vikiyazar 15:53, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba Страны, большая часть территории которых не относится к географической Европе ne demekti acaba? Birde liste nasıl olmuş sizce?-- FinlandiyalıM 14:30, 25 Mart 2010 (UTC)
Yazmıştım aslında tekrar yazayım :Avrupada ülkelerin yüz ölçümünün büyüklüğü geçerli değildir,önemli değildir.. Gibi bir şey ama sanırım bu cümle eksik yolladığın metindeki pek çok cümle de öyle bana bu cümleleri aldığın kaynağı veya linki yollarsan daha net tercüme edebilirim.Liste nasıl olmuş diyorsun hangi liste acaba onun da linkini verirmisin?--Kamuran Ötükenli 05:53, 29 Mart 2010 (UTC)
  • Burday merak etmeyin:) Zaten üstte linkini verdim Avrupa ülkeleri listesi diye:) Orada linklerden Rusça'yı seçebilirsiniz. Liste SL adayı olacak. Bödöngtıl'da Tataristan'ı SM yapacak. Diyorumda Türk halkları maddesinide SM yapalım:)-- FinlandiyalıM 16:13, 5 Nisan 2010 (UTC)

Tamam şimdi gördüm,Evet Türk Hakları maddesini de SM yapmalıyız:)eh el alemi ve başka halkların maddelerini sm yapmaktan kendimizinkini yapmaya fırsat olmadı ki:DHoşgörü kardeşlik iyi niyet medeniyet göstergeleri de bir yere kadar artık kendimize de bakmalıyız:D Çok meşkulüm ama yardım istenilince de ederim biliyorsun.Tataristan demişken bu aralar tatarlarda bir ilerleme var milli bilinç olarak bakalım hayırlısı mı artık bilemiyorum...--Kamuran Ötükenli 16:18, 5 Nisan 2010 (UTC)

Çevireyim ama neyi tam olrak başlıkları mı? Ve hangi dilden çevirelim hangisinde daha zengin anlatım var ona göre bakalım?neyse ben slavcasına bakayım.--Kamuran Ötükenli 10:07, 6 Nisan 2010 (UTC)
  • Şablondaki İngilizce yazıları çevirin. Diğer vikilere gerek yok.-- FinlandiyalıM 12:16, 6 Nisan 2010 (UTC)

Vandalizmden korksaydık!

Benim sayfama ikide bir vandalizm yapanlar çok iyi görüyorlar ki ben böyle tahriklere şark kurnazlıklarına hiç kanmıyorum.kim olduklarını kendilerini ne hissettiklerini gayet iyi biliyorum!Gerçek hayatta tedavi edip taburcu ettiğim gibi burda da ederim hiç sorun değil:)--Kamuran Ötükenli 15:38, 5 Nisan 2010 (UTC)

!

Bu nedir ? Mevcut kaynaklı bilgiyi kaldırıp gösterilen kaynaklarda yer almayan bilgiyle değiştirmeyin. Takabeg ileti 10:17, 7 Nisan 2010 (UTC)

  • Bu şudur: tanımda sorun var onu düzelttim Almaata daha net ve kesin bilgi lütfen değiştirmeyin.--Kamuran Ötükenli 10:24, 7 Nisan 2010 (UTC)
Kaynak eklemeden yapmamalısın. Takabeg ileti 10:26, 7 Nisan 2010 (UTC)
Öneri için teşekürler ama slagra alüvyonlu toprağı neresidir?Ayrıca birde şuna bakın[9]eğer slavcanız veya rusçanız varsa mesele basittir.Ama madde hala çok sorunlu --Kamuran Ötükenli 10:30, 7 Nisan 2010 (UTC)
Diğer vikiler kaynak olarak gösterilemez. Tıpkı çeviri ise belki olurdu da yine de kaynakları buldukça düzeltiyoruz. Yani kaynaklı bilgiyi kaldırıp kaynaksız olan diğer vikilerdeki bilgiyle değiştirilemez. Anlatabildim mi ? Takabeg ileti 10:34, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Aslında nerde bulunduğu çok ta hayat memat meselesi değil ama ben kaynak ekledim yetmiyorsa daha da bulur eklerim hiç sorun değil,telaşa mahal yok.--Kamuran Ötükenli 10:38, 7 Nisan 2010 (UTC)


Forum sitesi Güvenilir kaynaklardan değildir. Ve senin factladığın bilgi (20 km) şu an 3 nolu kaynakta zaten yer alıyor. Forum sitesi kaldırıldıktan sonra 2 nolu olacak. Takabeg ileti 10:38, 7 Nisan 2010 (UTC)

Kamuran şöyle halledebilir belki: Sen kurganın yerini google earth'ta bulabilir misin ? Takabeg ileti 10:46, 7 Nisan 2010 (UTC)

Ondan sonra {{coor title dms|x|y|z|N|a|b|c|E|region:KZ}} ekleyelim. İyi fikir değil mi ? Takabeg ileti 10:48, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Dediğim gibi hayat memat meselesi değildir bunu söyleyen yüzlerce kaynak var ve internet kaynaklarında da ihtilaf yok bu konuda. Açıklayıcı olması açısından Almaata örneği en uygunudur ne olduğu belirsiz bir yere olan uzaklığı veya yakınlığı pek açıklayıcı değil.

Kurganın yerini tabi ki bulabilirim ama bunu siz yaparsanız daha iyi olur yoldayım ve net bağlantım sınırlı.Kurgan bildiğim kadarıyla şimdi bir fabrikanın arka bahçesinde kalmış.Başkaları olsa müze yapardı o ayrı konu... koordinatlarını bulmak zor olmasa gerek ama dediğim gibi şu an teknik konulara girmeyeceğim önce içerik önemli benim haritadaki yeri değil.Size kolay gelsin--Kamuran Ötükenli 13:03, 7 Nisan 2010 (UTC)

Selamlar

Öncelikle selamlar. Konuya devam edecektim aama araya bir hafta hastalık girince yarıda kaldı. bugunde başka bir kitaptan kaynaklar ekleyeceğim yazıya.

Maddeyi güzel anlaşılır bir hale getirmememiz mümkün ama sanırım ondan önce modları ikna etmemiz lazım çünkü yapılan değişiklikleri geri alacaklar.

Ben şimdi yeni bir yazı yazacağım tartışma bölümüne. Sizde bildiklerinizi yazarsınız. Ardından da maddeninin nasıl değişmesi gerktiğini tartışırız orada.

--Balabanpasa 11:25, 7 Nisan 2010 (UTC)

  • Öncelikle geçmiş olsun size,Burda mod yok,doğru güvenilir kaynaklar olduğu sürece sorun olmaz,doğru ve tarafısz yazıları veya bilgileri silen veya değiştirenlerde vardır ama bunlar vandallık yapmış oluyor cezalandırılıyor o yüzden peşin hükmetmemek ve caymamak lazım,neti bilmem ama kitaplardan makale,tez vs yayınlardan kaynak bulmak lazım.Geçmiş olsun kolay gelsin--Kamuran Ötükenli 13:08, 7 Nisan 2010 (UTC)


Sağolun. verdiğim kaynaklar,tartışma sayfasına yazdıklarım yeterli değilmidir?. Oraya bi baksanız yeterli değilse başka kayaklarda bulabilirim.

--Balabanpasa 13:14, 7 Nisan 2010 (UTC)

:)

Selamlar Kamuran, köy çeşmemizdeki bağlantıyı kullanarak irc kanalımıza gelmen mümkün mü acaba? Sevgilerimle... --e.c. 13:11, 7 Nisan 2010 (UTC)

Bence gelirseniz iyi olur. Sizinle görüşmem gereken bir konu var, sevgilerimle... --e.c. 13:14, 7 Nisan 2010 (UTC)
Sizi mail ile bilgilendirdim, sevgilerimle... --e.c. 13:39, 7 Nisan 2010 (UTC)

?

Email attım cevap yazarsanız bende ona göre anlayayım.--Bilgehan Öztürk 09:24, 8 Nisan 2010 (UTC) Tamam şimdi emailinize yazıyorum.--Bilgehan Öztürk 10:14, 8 Nisan 2010 (UTC)