Kullanıcı mesaj:Merube 89: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Murhin (mesaj | katkılar)
Bekiroflaz (mesaj | katkılar)
msj
825. satır: 825. satır:


:* Selam Merube. Sağolun iyiyim, umarım siz de iyisinizdir. Madde adlandırmalarını [[Vikipedi:VikiProje Televizyon dizileri/içerik|VikiProje Televizyon dizileri/içerik]] üzerindeki bilgilere göre yapıyorduk. Benim için farketmez, hatta dediğiniz şekilde bana göre de iyi olur. Ortak bir standart düzen olur. Öncelikle konuyu [[Vikipedi tartışma:VikiProje Televizyon dizileri]]'ne taşıyalım. Topluluğun ortak fikriyle yol alalım, daha iyi olur. :) İyi çalışmalar, saygılarla.--<strong>[[Kullanıcı:Muratsahan|<font color="brown">Murats</font><font color="brown">ahin</font>]][[User Talk:Muratsahan|<font color="navy"><sup>ileti</sup></font>]]</strong> 16:59, 3 Nisan 2010 (UTC)
:* Selam Merube. Sağolun iyiyim, umarım siz de iyisinizdir. Madde adlandırmalarını [[Vikipedi:VikiProje Televizyon dizileri/içerik|VikiProje Televizyon dizileri/içerik]] üzerindeki bilgilere göre yapıyorduk. Benim için farketmez, hatta dediğiniz şekilde bana göre de iyi olur. Ortak bir standart düzen olur. Öncelikle konuyu [[Vikipedi tartışma:VikiProje Televizyon dizileri]]'ne taşıyalım. Topluluğun ortak fikriyle yol alalım, daha iyi olur. :) İyi çalışmalar, saygılarla.--<strong>[[Kullanıcı:Muratsahan|<font color="brown">Murats</font><font color="brown">ahin</font>]][[User Talk:Muratsahan|<font color="navy"><sup>ileti</sup></font>]]</strong> 16:59, 3 Nisan 2010 (UTC)
==Hizmetliliğim için destek ricası==
Merhabalar. Vikipedi'den ayrıldıktan sonra Vikikitap'a geçtim. Vikikitap'ta oldukça aktif olduğumu söyleyebilirim. Şimdi ise hizmetliliğe aday gösterildim. Vikikitap'ta yeterli trafik olmadığı için Vikikipedi'den sizin gibi yazarların oylarına ihtiyacım var. Eğer istiyorsanız [http://tr.wikibooks.org/wiki/Vikikitap:Hizmetliler/Bekiroflaz buradan] bana oy verebilirsiniz. Bekiroflaz 18:47, 3 Nisan 2010 (UTC)

Sayfanın 18.47, 3 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Mesaj Arşivi 1Mesaj Arşivi 2Mesaj Arşivi 3Mesaj Arşivi 4Mesaj Arşivi 5Mesaj Arşivi 6Mesaj Arşivi 7Mesaj Arşivi 8Mesaj Arşivi 9Mesaj Arşivi 10

Rus liderler

Olur, taşıyalım --Superyetkinileti 02:55, 18 Ocak 2010 (UTC)

Bence silinmeli, teşekkürler. --Superyetkinileti 02:59, 18 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler, HotCat bayağı işe yarıyor galiba , maddeleri bir anda taşıyabildiniz. Evet, üç yıldır düzenlenmeyi bekleyen maddeler vardı, zaman zaman bunlara el atan da oluyordu, ancak bu denli kapsamlı bir çabayı ben şu ana dek görmedim. O da Vito'nun hüneri olsa gerek. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 03:09, 18 Ocak 2010 (UTC)
  • Ellerine sağlık abicim, görmemişim aceleden. Hiçbişeye yetişemiyorum ki? Yazmam gereken bir sürü sayfa oldu ve hala çalışıyorum! Neyse, olacak olacak. Her geçen gün daha iyiye gidiyor viki. Hepbirlikte! Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   22:10, 18 Ocak 2010 (UTC)
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler, yorumlarınız sayesinde çizimin etiketlendirmesi daha bilgilendirici oldu. Biliyorsunuz, tıp dili çok fazla yabancı dillerin etkisi altında kalmış, bazen gereksiz yabancı terimler kullanılıyor (yatay yarık yerine horizontal fissür demek gibi). Umarım resmin son durumunu uygun bulursunuz. Larinks konusunda resmin estetiğini bozmadan nasıl bir ekleme yapabileceğim konusunda kararsız kaldığım için o eklemeyi şimdilik yapmadım ama öneriniz varsa veya kendiniz eklemek isterseniz (Inkscape programını kullanmak lazım), yapalım tabii. --İnfoCan 16:08, 21 Ocak 2010 (UTC)

Selam

Takabeg'le Adolf Hitler maddesi üzerinde anlaşamıyoruz.Konuyla ilgiliyseniz,tartışma sayfasına bakmanızı rica edecektim :) Sayfanın benim yaptığım son sürümünde sayfaya uygulamak istediğim yeni düzen var,Takabeg yanlış dedi direk,eski sürümü getirdi.Bilgi yanlışı yok ama bir türlü anlaşamıyoruz.İş inatlaşma safhasına doğru gidiyor.Olayı inceler bir yorumda bulunursanız çok mutlu olurum :) şimdiden teşekürler,iyi vikilemeler :) UnicornuS 14:39, 21 Ocak 2010 (UTC)UnicornuS

Lütfen bakınız...

Merhabalar Merube 89. Bu sayfaya bakmanızı öneririm. Kolay gelsin... --Dolphin 12:18, 22 Ocak 2010 (UTC)

Silme işlemi

Uyarınız için teşekkürler, ama biraz hızlı bir silme olmadımı acaba?? Ben ŞUAN yazıyı kaynaklardan toplaya toplaya yazıyorum ve ilk kayıtımda 5 dakika bile geçmemiş olmasına rağmen sayfayı sildiniz?? Ben sayfayı 2 satır bırakmayacağım zaten? Şuan yazıyorum ve bir yandan kayıt ediyorum. Bu kadar hızlı silmeye gerek yok diye düşünüyorum. Teşekkürler. Kumul 24/01/2010 02:30 — Bu imzasız görüş Kumul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Wikipedia'da daha yeniyim, ve çoğu şeyi bilmiyorum. Yanlış bişey söylediysem kusura bakmayın. Birisi sırf zarar vermek için sildi sandım, böyle bir madde olduğunu bilmiyordum. Sayfayıda geri getirdiğiniz için teşekkür ederim, yazdıklarım boşa gitmemiş oldu. İyi günler Kumul 00:48, 24 Ocak 2010 (UTC)
Çok teşekkürler, şimdilik hiçbir sorum yok :) Kumul 01:13, 24 Ocak 2010 (UTC)

YSU

  • Merhabalar. Eğer boş zamanınız varsa yaz saati uygulaması maddesinin çevirisine yardımcı olabilmeniz mümkün müdür? Özellikle koyu yazılmış bölümler ve "siyaset" başlığını çevirmede zorluk çektim. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:11, 24 Ocak 2010 (UTC)

KM ile ilgili bir soru

  • Merhaba, iyisindir umarım. Şu maddeyi KM yapmak için uğraşıyorum. SM olması için çok daha uğraşmam gerekir o zamanı eksik olan diğer mimarlık maddelerini oluşturmaya harcamak istiyorum. Sence bu maddenin KM olması için eksiklikler nedir? Aklıma mimarın çocukluk ve son dönem resimlerini ekleyip, bu dönemlerden bahsetmek geliyor. Bir de kaynaklar kısmının formatı uygun mu sence? Sevgiler Mimar77 03:50, 25 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Öncelikli olarak bu metinde yaptığın değişiklikler ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Gerçekten de son derece aydınlatıcı ve maddeyi iyileştirici öneriler ve değişiklikler olmuş, eksik olma… Oscar Niemeyer ile ilgili bahsettiğin tüm hususları birkaç gün içinde yazıya eklemeye başlayacağım. Ayrıca tüm kırmızı bağlantıları da mavileştireceğim. Ancak kaynaklar kısmını nasıl yapmam gerektiğine emin olamadım. Belirttiğin gibi Olympia (tablo) maddesi gibi yapmam gerektiğini anlamıştım zaten. Bahsettiğin kaynakları da eklemek gerek, ona da hiç şüphem yok. Ancak ya İnternet’ten bulduğum o kaynaklar nasıl gösterilmeli sence? Bu hususta düşüncelerin nedir? Sevgiler Mimar77 00:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Değerli tavsiyelerin için tekrar çok teşekkür ederim. Şu aşamada yapmam gereken iki şey var galiba: Kalan kırmızıları mavileştirmek ve de daha fazla kaynak bularak aynı zamanda kaynaklar kısmını düzenlemek. Ondan sonra bu maddenin KM adayı olması için eksikler var mı yok mu diye senin fikrini tekrar almak isterim. Çalışmalarından kolay gelsin, iyi vikiler sana da…Sevgiler Mimar77 03:48, 1 Şubat 2010 (UTC)

Kaliteli Madde ve Sultan Selim

Merhaba, Merube I. Selim ile ilgili olarak baya gelişti görselleşti. Kaynakları da biraz arttırdım. Nasıl olmuş? Ayrıca, senin (uzun uzun) bahsettiğini Karamağara, Elbistan maddesi nasıl, ayrıca 40 küsür kaynak bence yeter de artar bile:) Ondan dolayı VP:KMA sayfasında aday olarak gösterdim de. Ayrıca, köy hakkında eksiklerimi söylersen sevinirim.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 10:13, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selam, nasıl yukarıdaki iki mesele?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 16:30, 25 Ocak 2010 (UTC)

  • Fas'ta eklendi. Oda tamamen Afrika'da ama zamanında Avrupa Birliği'ne aday olduğu ve EBU üyesi olduğundan.-- FinlandiyalıM 16:17, 25 Ocak 2010 (UTC)

Hoşçakalın

Size hoşçakalın demek istedim. 8.Sınıf SBS'si yaklaşıyor ve dershanede çalışmalar hızlandı. Artık "Vikipedi"ye zaman ayıramıyorum. Girmem gereken bir sınav var ve ona çalışacağım. Bu nedenle "Vikisınav" moduna geçiyorum. Hepinizi özleyeceğim. SBS bitince, tekrar döneceğim. SBS'de bana şans dileyin, kendinize iyi bakın. Allahaısmarladık... --Berm@nyaİleti 20:54, 26 Ocak 2010 (UTC)

Bildiri

Kullanıcı:213.6.19.100 #1 küfürlü değişiklik, Kullanıcı:85.97.40.128 #1 küfürlü değişiklik, engel lütfen. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 22:34, 27 Ocak 2010 (UTC)

Kökenbilim

Karamağara köyü vardı ya? Çoğu böölümünü listeden uzaklaştırdım da kökenbilimi ekleyemedim. Hiç (TDK dahil) anlamı yok ki.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 09:23, 30 Ocak 2010 (UTC)

  • Avrupa ülkeleri listesinde, çalışmaların %70'i bitti:) Bir tek yazıların Rusça Vikipedi'den çevrilmesi ve kaynak eklemeler kaldı.-- FinlandiyalıM 12:52, 30 Ocak 2010 (UTC)

Kökenbilim

Kökenbilim eklendi. Üç konuyu da listeleştirdim. Ancak alt üç konu hakkında daha fazla bilgi bulamadım, maalesef--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:28, 31 Ocak 2010 (UTC)

Kontrol

Selam. Akçakoca, Düzce maddesinin telif durumunu konrol ederseniz sevinecem. Takabeg ileti 10:08, 31 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. Kusura bakma geç oldu cevabım, uzun süredir vikilemiyordum da ondan. Olası telifli adres verdiğiniz sitedeki içerikler 23 Nisan 2008 Çarşamba günü eklenmiş, biz de ise 23 Temmuz 2008 tarihinde eklenmiş o bölümler. Ancak diğer sitelerde daha önce eklentiler var mı diye araştıracağım, zira biraz şüpheli gibi. Siz de bakabilirseniz sevinirim kardeş, sevgiler--Merube 89msj 01:46, 1 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar okuyunca mesajımı yanlış ifade etmişim içime sinmedi doğrusu, başka eklentiler var mı öyle diye araştıracağım başka sitelerden. Bu telife ek başka telifli içerik de olabilir gibi. Ben şimdi bunları temizlemeye başlıyorum, arta kalan kalırsa veya yeni farkettiğiniz yerler belirtirseniz sevinirim. Tekrardan sevgiler kardeş :)--Merube 89msj 01:50, 1 Şubat 2010 (UTC)
Telifsiz sürüme dönüp, sonradan eklenen telifsiz içerikleri üstüne ekledim. Diğer türlü işin içinden çıkılacak gibi değildi telifli içerik ortamı ele geçirmiş zira. Sonradan eklenen telifsiz içerik kalmadı sanıyorum ama bir kontrol edebilir misiniz size zahmet?--Merube 89msj 02:04, 1 Şubat 2010 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bakacağım. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 02:13, 1 Şubat 2010 (UTC)

Bir kullanıcı ile ilgili

Şu kullanıcının sanırım uyarılması gerekiyor [1] Sevgiler Mimar77 20:57, 31 Ocak 2010 (UTC)


Bu ayki işbirliğine katılın!

Şubat 2010 ayının işbirliği; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti futbolu ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde futbol kategorilerinde yer alan tüm maddelerdeki kırmızıların giderilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 1 Şubat 2010
  • Proje bitiş: 28 Şubat 2010

Vikipedi'ye Kıbrıs konulu kaliteli maddeler kazandırmak için umarım ilginizi çeker. İyi çalışmalar. --Muratsahinileti 00:43, 2 Şubat 2010 (UTC)


Rica

Selam Merube. Commons'da dosyanın adı değiştiği için Vikipedi:Seçkin resim adayları/CT of brain of Mikael Häggström large.png sayfasının adını Vikipedi:Seçkin resim adayları/Computed tomography of human brain - large.png yapmam gerekirdi ama yanlışlıkla ‎Dosya:Computed tomography of human brain - large.png yaptım. Neticede geçmişler karman çorman oldu. İki dosyanın geçmişlerini düzeltebilir misiniz ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:20, 2 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar Taka kardeş, işlem tamamdır. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 17:52, 2 Şubat 2010 (UTC)
Çooooooooooook teşekkür ederim. Rahatladım :) Takabeg ileti 17:54, 2 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar

  • Tabii ki, hem o VikiProje'ye üye oldum; hem de birkaç maddeyi de kontrol edip düzenledim. Yalnız bir şey dikkatimi çekti; siz hizmetli olmuşsunuz! Ne zaman oldu; ne ara oldu; ben neden göremedim oylamayı da destek veremedim? Çok şaşırmakla beraber çok sevindim Vikipedi'nin sizin gibi harika bir hizmetliye sahip olduğuna. Yolunuz açık olsun, kolay gelsin, hayırlı olsun. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 22:50, 2 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkür

Uyarınız için teşekkür ederim. Ben de tam bu sorunu size yazacaktım:) Kolay gelsin. observerileti 00:38, 3 Şubat 2010 (UTC)

O zaman şunu sorayım. Bazı şablonlarda |- | gibi karakter görünüyor, ancak bu sorunu anlayamadım. İlgilersen sevinirim. Örnek verecek olursam: Jupiler Lig şablonuobserverileti 00:45, 3 Şubat 2010 (UTC)

ben yardım etmeye çalışıyorum sen yanlış anlıyosun zaten eski vş-ikipedi kullanıcıyısım 2008'de yanlış anlaşılma yüzünden atıldım ne yaptığımıda biliyorum— Bu imzasız görüş 81.215.175.142 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar, ben yararlı katkılarınıza istinaden hoşgeldin mesajı atmıştım size sadace. Peki madem, iyi günler--Merube 89msj 14:22, 3 Şubat 2010 (UTC)

zaten oturum açsamda atılırım--81.215.175.142 14:25, 3 Şubat 2010 (UTC)

İlk mesajınızdaki eski hesap bahsi sonrasında anlamıştım :). Saygılar, iyi günler dilerim--Merube 89msj 14:28, 3 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Ben Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasına bir şikayet etmiştim ve bir karar alındı ama bu karara itirazım sözkonusudur. Bu yüzden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum. Şikayetim dört bölümden oluşmaktadır. 1. Üç geri dönüş kuralı ihlali (Kullanıcı dört kez kendi sürümünü getirmiştir) 2. Hizmetli politikası ihlali (Kullanıcı gerekçe kullanmadan engelleme vermiştir) 3. Engelleme politikası ihlali (Kullanıcı tartışmalı diyalog içinde olduğu beni engellemiştir) 4. Kişisel saldırılar yasaktır, nezaket ve iyi niyet varsayın politikası ihlalleri (Kullanıcı savunma yazılarıyla bu politikaları ihlal etmiştir, ayrıntıları sayfadda bulunmaktadır). Bu 4 iddiam için ayrı ayrı fikir belirtmenizi rica ederim, saygılar dilerim.Nihatix

Davet

VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 00:56, 5 Şubat 2010 (UTC)
Uyarınız için ve nazik cevabınız için teşekkürler:) Sizi de projede görmekten mutluluk duydum. İyi çalışmalar.--a[.]medileti 20:00, 3 Şubat 2010 (UTC)

Mostar

Selam. Rica etsem Mostar (anlam ayrımı) oluşturuldu. Mostar (şehir) maddesinin başlığını Mostar olarak değiştirebilir misiniz ? Mostar derken sizce bu nasıl ? Takabeg ileti 18:02, 3 Şubat 2010 (UTC)

İşlem tamamdır. Şimdi resmi inceliyorum :). Sevgiler--Merube 89msj 18:08, 3 Şubat 2010 (UTC)
İşlemler için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 18:09, 3 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkür ederim Sayın Merube89. Saygılar dilerim.Nihatix

resim

selamlar. [2] bu resmin kullanımında bir sakınca var mı acaba??

ya da bir daha buna benzer sorular sormamak için şöyle sorayım, şu sitedeki gibi resimlerin lisansına bakarak karşılık olarak "NOT OK" çıkan resimleri yükleyemiyoruz vikipedi'ye değil mi?? iyi çalışmalar.--Szoszv 21:49, 3 Şubat 2010 (UTC)

teşekkür ederim. saolun. iyi geceler. -ben de açık bir hava da gider kendim çekerim resmini:) her gün önünden geçiyoruz zaten.--Szoszv 22:09, 3 Şubat 2010 (UTC)

Orta Asya

Selamlar. Orta Asya projesi işbirliği kapsamında açmış olduğunuz Ahmet Baytursunulı ve Bulat Abilov maddeleri halen taslak kriterlerini yerine getirmemekte. O nedenle bekletmeli sil şablonu ekliyorum. Umarım taslak kriterlerini yerine getirir hale gelirler de silinmezler. İyi vikiler--Merube 89msj 18:56, 2 Şubat 2010 (UTC)

{{düzenle|Ocak 2010}}

Texas

Selamlar Taka kardeş. Nasılsınız? Texas (anlam ayrımı) ve Teksas (anlam ayrımı) sayfalarını birleştirsek daha iyi olmaz mı ne dersiniz? Yoksa özel bir nedeni mi var mevcut halinin? İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 21:29, 5 Şubat 2010 (UTC)

Bir de USS Texas (1895) sayfasının adını USS Texas (1892) olarak değiştirmişsiniz, 1895 adında yanlışlıkla mı açtınız maddeyi de ondan mı yönlendirdiniz yoksa ikisi de kullanılabilecek isimler mi? Bu maddeleri görünce, bir önceki sorumun özel nedenini de böylece anlamış oldum :). Yalnız bence yine de texas adı teksas yönlendirilmeli, tersi de olur tabi ama teksas tercihimdir. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:32, 5 Şubat 2010 (UTC)
Ve aleyküm selam. 1892 de olabilir 1895 da olabilir. Suya indiriliş tarihine göre 1892, göreve giriş tarihine göre ise 1895. Çok önemli değil ama interwikiler 1892 kullanıyorlar. O yüzden uyum sağlamak istedim. O yüzden 1895'nın kalmasında sakınca yoktur. anlam ayrımı birleştirme konusuna gelince biraz zor konu. Türkçede Teksak oldukça yaygındır. Fakat ne kadar eyalet Teksak yazılsada özel adlar da değiştirilemeyiz. Daha pratik çözüm bulabilirsek... Napalım ? Takabeg ileti 21:39, 5 Şubat 2010 (UTC)
Bu aralar orayı özlemediniz mi ? Takabeg ileti 21:39, 5 Şubat 2010 (UTC)
Uzun zaman oldu hakikaten yahu, bir uğrayayım bugün :). Haklısınız şöyle yapabiliriz teksas (anlam ayrımı) maddesinde teksas veya texas şu anlamlara gelebilir deriz. texas anlam ayrımı sayfasını da bu sayfaya yönlendiririz. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:43, 5 Şubat 2010 (UTC)
Tekar selam. İnterwikiler hep texas (anlam ayrımı) olduğu için ayrıca bakınız kısımını yukarı getirilmesiyle halledersek daha iyi olacak. Olmaz mı ? Takabeg ileti 21:48, 5 Şubat 2010 (UTC)
Bunun dışında West Virginia (anlam ayrımı) (Virginia (anlam ayrımı) da olacak) var da Türkçe Vikide hâlâ Virjinya :) Yani eski TDK kullanımı. Günümüzde TDK bu konuda hiçbirşey belirtemiyor. 21. yüzyıla girmişken Virginia yapalım mı ? Teksas kadar da yaygın olsaydı kalabilirdi ama... Ne dersiniz ? Takabeg ileti 21:52, 5 Şubat 2010 (UTC)
Teksak (anlam ayrımı) konusuna gelince bence ikisi de kalsın diyorum. Alternatiflerin kullanılmasına açığım :) Yine de diğer kullanıcılara da sorabiliriz. Takabeg ileti 22:02, 5 Şubat 2010 (UTC)
Evet ikisi de kullanılsın bence de ama texas anlam ayrımı olsun. Aynı şeyden bahsetmiyorlar mı sonuçta değil mi ama?--Merube 89msj 22:13, 5 Şubat 2010 (UTC)
Vikiçizer ne diyor acaba ? Ona da soralım. Takabeg ileti 22:15, 5 Şubat 2010 (UTC)
Tabi soralım bence de, ne kadar çok kişi o kadar iyi--Merube 89msj 22:16, 5 Şubat 2010 (UTC)
Sordum bile :) Maddeler çoğaldıkça bu tür mesele çıkacaktır. İyi haftasonları. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 22:23, 5 Şubat 2010 (UTC)

Taslak sayfaları Googleın indexlemesi ve doğurduğu hukuka yansıyabilecek sorunlar

Sayın Yetkili

Biraz önce hakkımda bilgi verdiğim sayfayı telif hakları nedeniyle silmişsiniz. Tabii neden böyle bir sayfa hazırladığım konusuna gelmek lazım. Çünkü wikipedia'ya herkes erişebilmekte ve maalesef wikipedia altyapısı editörlerin onaylamadığı sayfaların direkt Google'ın indexlemesine izin vermektedir.

Benim hakkımda tamamen yanıltıcı ve itham edici bilgilerin yer aldığı bir yazı maalesef Google tarafından indekslenmiş durumda ve önbelleğinde halen mevcut.

Şimdi ben profesyonel bir insan olduğum için bu yazının Google'da olan ve önbelleğinde bulunan kısmına karşı hukuki maddi ve manevi tazminat davası açma hakkım doğmaktadır. Acaba bu sayfanın hukuki sorumluluğu kimin üzerinedir ?

Peki neden wikipedia taslak halinde vikiçizerin onaylamadığı bir sayfanın Google tarafından crawle edilmesine izin veriyor. Biliyorsunuz Google en az 15 gün tutabiliyor bu bilgiyi.

Sizden site adresleri dışında hakkımdaki bilgilerime bu maddede tekrar yer vermenizi rica ediyor ve wikipedia'nın bu konuda bana bir açıklama yapmasını istiyorum. Kısa süre içersinde tatminkar bir açıklama almadığım durumda avukatım gerekli süreci başlatacaktır.

Saygılarımla Dr. Sertaç Sever — Bu imzasız görüş Drssever (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

SRAlar

Tekrardan selamlar Taka kardeş. Devriye kontrolü yaparken ‎şu ve şu dosyaları farkettim. Neden vazgeçtinin adaylıklardan merak ettim açıkçası :) Sevgiler--Merube 89msj 23:52, 5 Şubat 2010 (UTC)

Birincisi yani Zaandam bence güzel ama görkemli olmadığı için tutulmayacağını düşündüm :) İkincisi Bunun yerine Durova sürümü seçildi. Takabeg ileti 23:58, 5 Şubat 2010 (UTC)
Birde rica etsem Tusaş - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. halleder misiniz ? Çok uzun ve buna göre sadece TUSAŞ veya Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. daha uygundur. IBM örneğini gözönünde tutarsak TAI en çok bilinen adı. O zaman TAI maddesininin TAI (anlam ayrımı) yapılması lazım olacak. Takabeg ileti 00:03, 6 Şubat 2010 (UTC)
Resmî sitesinde üç ismi yer alıyor. TAI, TUSAŞ ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Takabeg ileti 00:06, 6 Şubat 2010 (UTC)

İzmir

Selam. Bu nasıl sizce ? Netlik sorunu söz konusu. Ancak bu mevcut SR'de de diğer sanat kategorisine giren SR'lerde bulanıklık tespit edilebilir. Millî torpil ile seçilmesin de kriterleri sağlıyor ise seçilsin, bence. Bir de telif konusunda şüphem vardı. Zira burda © Telif Hakkı: Bu sitede takdim edilen telif haklı bilgiler ve fotoğraflar TC Genelkurmay Başkanlığıdan sağlanan müsaade ile kullanılmaktadır. © Copyright Notice: Copyrighted information and photographs that are presented in this web site are used with permission obtained from the Turkish General Staff. yazılar yer alıyor. Yine de ressamın ölümünden 70 yıl geçmiştir. Kanun kanundur. Affımız yok :) KM yani. Ne dersiniz ? Netlik sorunu ciddi derecede mi acaba ? Takabeg ileti 03:23, 6 Şubat 2010 (UTC)

Orijinale baktım. Resimde tablonun çerçevesinin kenarı da yer alıyor. Sonradan farkettim. Acele davranmışımdır. Umarım daha iyisi ekleyeceklerdir. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 05:15, 6 Şubat 2010 (UTC)

Mesajınız için teşekkürler

Uyarınız için teşekkürler,daha dikkatli olacağım.İyi vikiler. --©Euphemia 19:43, 6 Şubat 2010 (UTC)

  • Valla bende bilmiyorum. Uygun bulduğun bir tanesinde birleştirebilirsin. Bana da Vito demişti o şablonu koy diye.--Reality 20:05, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Sorun yok gibi eline sağlık.--Reality 20:25, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Sanırım ilk defa yaptın diye hatırlıyorum:)--Reality 20:50, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Tam olarak hangi tarihte hizmetli olmuştun?--Reality 20:54, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Selamlar. Size bir sorum olacak. Şablon:Ülkeler diye bir şablon vardı ve bayağı kaliteliydi. Kullanılmadığı gerekçesiyle silinmiş. Onun İngilizce Vikipedi'deki versiyonu Infobox country'dir. Çok kaliteli bir şablon. Dar olduğundan çok fazla yer kaplamıyor. Onu çevirsem sizce nasıl olur?--Gökçє Yörük mesaj 21:01, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Twinkle herhalde yani anladığım kadarıyla silinen şeyleri geri getirmeye yarıyor. İyi bir şey aslında. Evet kullanılıyordu. Mesela Küba maddesinde. Ben tüm ülkeler için onu kullanmak isterken silinmiş. Ben onu baştan açsam daha iyi olacak. Cevabınız için teşekkürler. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 21:18, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • Ben yine de o kodları elimden geçirmek istiyorum . Birkaç ekleme filan yapacağım da ondan. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 21:44, 6 Şubat 2010 (UTC)

Açtığım maddeler ile ilgili

Merhaba. Açtığım havalimanları maddelerine silinme şablonu eklediğiniz gördüm. Sonuçta maddeler taslak. Az ya da çok bilgi olsa da maddeler taslak kriterini karşılıyor. Aynı maddelerin İngilizce bilgileri de benim açtığım madde kadar. Fakat İngilizce Vikipedi'de bu maddeleri silmiyorlar. Türkçe Vikipedi'de niçin böyle bir anlayış var anlamış değilim. Vikipedi bu anlayış ile yönetilmeye devam ederse madde sayısı yerinde sayıklamaya devam eder. Fince, Katalanca, Slovence gibi küçük milletlerin konuştuğu dillerdeki Vikipediler bile bizden ne yazık ki önde. Yanlış anlamyın sözlerim size değil. Ama sizden de maddelerin ne olacağı hakkında bir cevap bekliyorum. Ben sonuçta maddeye taslak şablonu koydum. Çok kısa bilgi de içerse madde. Tekrar ediyorum İngilizcesi de aynı. Silinme şablonlarını kaldırmanızı rica ediyorum.--Eray36 13:04, 7 Şubat 2010 (UTC)

talak maddeler

Anlayışınız ve açıklamanız için teşekkür ederim. Maddelere 2-3 cümle daha ekleyip geliştirmeye çalışacağım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Eray36 18:33, 7 Şubat 2010 (UTC)

Havaalanları

Dediğiniz üzere havaalanlarına ikişer cümle daha ekledim. Sanırım artık taslak kriterini karşılıyordur. Bir bakarsanız sevinirim. Teşekkürler--Eray36 19:05, 7 Şubat 2010 (UTC)

Takdiriniz için teşekkür ederim. Silinmemesine çok sevindim. İyi çalışmalar--Eray36 19:06, 7 Şubat 2010 (UTC)

kısa madde

selamlar.iranla ilgili maddeler yazmaya çalışıyorum ama bazen vaktim olmuyor ve çalışmayı eksik bırakıyorum.daha sonra eksik kısımları tamamlamaya çalışıyorum.(interwiki ve bilgi kutuları, maddenin genişletilmesi gibi..)

Jam maddesini ingilizce wikipedia da o şekilde buldum ayrıca bilgi kutusu ekledim.kısa olmasın diye.ama 3 cümle standardı varsa biraz daha eklerim.ama niye ingilizce veya diğer dillerde böyle sınırlama yok?

ilginiz için teşekkür ederim.--Caracas 21:12, 7 Şubat 2010 (UTC)

Madde taşıma

selam.iran eyaletleri ve merkezleri olan şehirlerin isimlerinde karışıklıklar var.düzeltmeye çalıştım ama olmadı.

mesela Buşehr Eyaleti'nin merkezi olan Buşehr (şehir) şehrinin ayrıca parantez iiçinde şehir yazarak belirtilmesine gerek yok. Buşehr Eyaleti bölgenin adı sadece Buşehr ise o eyaletin yönetim merkezi.böyle birkaç madde daha var iran'ın eyaletleri konusunda.bakabilirseniz sevinirim.teşekkürler.--Caracas 21:27, 7 Şubat 2010 (UTC)

Spor maddeleri

Selamlar. Kulaspor maddesi açılmış, biraz düzenledim ama KD emin değilim. Spor konularındaki ilgi ve bilginiz nedeniyle bir danışmak istedim. Bu takım daha önce üst liglerde hiç mücadele etti mi? Etmediyse SAS göstermek lazım. Cevabınıza kadar kayda değerliği şüpheli olarak işaretliyorum. Sevgiler, saygılar --Merube 89msj 21:44, 6 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar merhaba. Araştırdım ve int. ortamında bilgi bulabildim :). Meğer hep amatör ligde oynamış takım. O yüzden SAS gösterdim hemen, cevabınızı beklemeden. Kusura bakmamanızı diliyorum. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 22:06, 6 Şubat 2010 (UTC)
Burundan kıkırdak aldırdım da, mesajın gecikmesi için kusura bakma. Profesyonel olmamış veya 1959'dan önceki İstanbul, Ankara ve İzmir ligleri gibi liglerde mücadele etmemiş bu gibi takımların KD olmadığı kesindir. Bu tip takımlar VP:HS'den gönül rahatlığıyla silinebilir... Ancak, henüz stadyumlar konusunda bir fikir birliğine varılmış değil... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:22, 8 Şubat 2010 (UTC)

havaalanları

Merhaba. Yazdığım havaalanları Eldarion adlı kullanıcı tarafından silinmiş. Çünkü taslak kriterlerini sağlamıyormuş. Oysa siz taslak kriterlerini sağladığını söylemiştiniz. Ne yapacağım hakkında bir fikir verir misiniz?--Eray36 17:25, 8 Şubat 2010 (UTC)

Şablon

Ne demek? Çok sevindim Merube; ZAten vikimoladayım, vikizamanım çok kısıtlı. Teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   17:18, 9 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Traih

  • Bu sayfada artık oylamaları kapatsak. Oylamaların çoktan süresi dolmuş zaten. Yeni projeyide seçelim. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 18:32, 10 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam Kürtler maddesindeki tartışmaya bakabilir misin acaba? Maddede düzeltilmesi gereken bir şey mevcut fakat kilitlendiği için bir şey yapamıyorum. --Hedda Gabler 19:25, 12 Şubat 2010 (UTC)

adaylık

Vikihaberde hizmetli başvurusu var. Kayıt olmak yeterlidir oylama için.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 09:16, 15 Şubat 2010 (UTC)

?

Selam Merube. Buralarda mısnız ? Rica etsem K (Kalp) ve B (Böbrek) dosyalarına Türkçe altyazı ekleyerek SRA gösterebilir misiniz ? Vaktini varsa yani... İyi haftasonları. Takabeg ileti 07:05, 20 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. Yaklaşık 20 gündür buralarda değildim, çok geç cevap verebiliyorum kusura bakma lütfen. Kalp dosyasında hiç türkçeleştirecek bir şey yok neredeyse :). Böbrek dosyası da çok farklı sayılmaz. Tıpça böyle işte :)). Siz aday gösterirseniz çok makbule geçer. Bu gece commonsa uğrar türkçe açıklamaları eklerim resme. Sevgiler--Merube 89msj 21:34, 27 Şubat 2010 (UTC)
Commons'a baktım ilginiz için teşekkür ederim. SRA gösterirseniz daha da sevineceğim :) Hep ben SRA gösterdiğim takdirde yine şikayetçiler karşıma çıkabilirler. Gerç benim için kimin gösterdiği önemli değildir. Yine de rica etsem gösterebilir misiniz ? Takabeg ileti 09:36, 28 Şubat 2010 (UTC)
Kitap okumayı sevmeyen çocuklar için de göresel bilgi aktarmaları etkilidir, bence. O yüzden SR ile bayağı ilgilendim. Ancak yarından itibaren Vikitatile gireceğim. Ben olmasam da tarafsızlığı korunabilirse o zaman Viki adam oldu demektir :) Hoşçakalın. Takabeg ileti 09:38, 28 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje

  • Tamam o zaman. 1980'ler maddesindeki kırmızıları mavileştirip SM yapalım:) Daha sonra 1990'lar ve 2000'leride SM yaparız:)-- FinlandiyalıM 21:22, 27 Şubat 2010 (UTC)

Kaynakça

Merhaba, makalelerin sonundaki kaynakça bölümünün nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Kumul 01:33, 10 Şubat 2010 (UTC)

Cevabınız için teşekkürler Merube 89. Mesajımı yazıp silmiştim ama geçmişi geri almışsınız galiba :) Soruyu sorduğum zamanda ufak bir vikiarama yapmıştım ve Vikipedi:Kaynak gösterme bölümünü bulmuştum. Çok çok açıklayıcı olmasada bir kaç örneğe bakarak cevabımı buldum. Ve o an her soruyu görevlilere sormamam gerektiğini anladım :) Bazen arama yapmam gerek ... Tekrar teşekkürler Kumul 21:49, 27 Şubat 2010 (UTC)

Evet, hazır yazılmış maddelerin kod örneklerine bakmak daha kolay ve sorunsuz oluyor. Ayrıca Westwood demenize gerçekten çok çok şaşırdım :) Vikide yaptığım değişikliklerin kimse tarafından görülmediğini düşünüyordum, ama yaptığım katkıların farkedilmesi ve olumlu yorum yapılması gerçekten çok hoş :) Şimdilik TAMAMEN kendi yazdığım maddeler, özel ilgi alanlarımla ilgili. Ama zamanım olduğunda başka maddelerde eklerim işallah :) Sizede kolay gelsin Kumul 22:22, 27 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje

VikiProje Balkanlar davetiyesi
Merhaba!
Balkanlar ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Balkanlar VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 21:39, 27 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Kafkasya davetiyesi
Merhaba!
Kafkasya ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Kafkasya VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 21:39, 27 Şubat 2010 (UTC)

Mrb

  • Mrb Merube ve 89 :), Kürtler maddesindeki değişiklik halledildi. Yine de sağ ol. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 09:35, 28 Şubat 2010 (UTC)

Teksas - Texas

Her zaman, elimden gelen birşeyse seve seve. Asıl böyle kaliteli resimleri ulup türçe vikimize kaandırdığınız için ben çok teşekkür eerim. Açıkçası altyazı falan pek uğraşmak istemiyorum şu an :). Siz gösterseniz de ufak tefek düzeltmeler kalsa bana harika olur :). Haklısınız görsel bilgiler çok çekici ve daha da önemlisi kafada canlandırıp anlamaya çok büyük faydası olan materyaller. Vikitatil demek, herkesin ihtiyacı oluyor buna tabi kafa dinleyip salim kafayla çok daha yararlı olabiliyor insan. Ancak siz yine çok uzak kalmayın emi. İyi tatiller dilerim. Bu arada Taka kardeş, teksas meselesi ne oldu? Çizer ne dedi?--Merube 89msj 09:45, 28 Şubat 2010 (UTC)
Hem Teksas (anlam ayrımı) hem de Texas (anlam ayrımı) kalablir bence. anlam ayrımı maddesinde diğer anlam ayrımının da olduğunu açıklarsak iyi olacaktır. Çizer'in ne dediğini hatırlamıyorum. Ona sorup sormadığımı da hatırlamıyorum :) Tekrar (belki de ilk defa) ona soracağım. Takabeg ileti 09:52, 28 Şubat 2010 (UTC)

Bildiri

Selamlar, Kullanıcı:88.233.25.189 acil bir engel gerekiyor; bir de ilgili sayfayı korumaya almakta yarar var; ısrarlı vandalizm. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 12:29, 28 Şubat 2010 (UTC)

Madde ihraç

Tabiki geri almakta haklısınız. Dalgınlığıma gelmiş yazmışım, ben de şimdi farkettim kusura bakmayın. Yani, isteyerek yapılmış birşey değil. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --King Qwer 12:59, 28 Şubat 2010 (UTC)

İmza

Uyarınız için teşekkür ederim. Dikkatten kaçmış. Kolay gelsin. Ankh33ileti 15:04, 28 Şubat 2010 (UTC)

Çeviri

Selam Merube, nasılsın? bu maddeyi çevirdim, aday göstereyim diyorum ama çevrilmedik iki cümle kaldı. Bunları versem iki cümle çevirebilecek vaktin var mı? Yoksa da önemli değil. Teşekkürler. --Kemal K. 15:56, 28 Şubat 2010 (UTC)

Ben de iyiyim, sağol. İki cümle için fazla beklemek istemiyorum, çalacak başka kapı bulacağız artık. Yine de teşekkürler, iyi çalışmalar. --Kemal K. 16:13, 28 Şubat 2010 (UTC)

??

Selamlar. Burada hız kazası oldu galiba?--Merube 89msj 16:28, 28 Şubat 2010 (UTC)

Hmm, yanlış hissiyat :) Tartışma sayfasına baktım az önce. Genel wiki spamı. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 16:30, 28 Şubat 2010 (UTC)
Madde tarihe karıştı :). İlginç bir spam, tartışma sayfasına bakmamıştım. Daha neler göreceğiz bakalım :). Dikkatinize ve ilginize çok teşekkürler--Merube 89msj 16:36, 28 Şubat 2010 (UTC)
İyi organize edilmiş; sanırım madde ismi de kimsenin dikkatini çekmedi :). Teşekkür kısmına gelince ise nazik tavrınıza ben teşekkür ederim efendim ^^. Kolay gelsin--CnkALTDSmesaj/message 16:43, 28 Şubat 2010 (UTC)

Tamam

Dediğinizi anladım.o şekilde yapılabildiğini bilmiyordum.öğrendiğim iyi oldu.maddelerdeki değişiklikleri de yaparım.teşekkür ederim yardımınız için.

Bir de şu sorunum var. evde oturum açıyorum.site içinde başka bir sayfaya gittiğimde oturum kendiliğinden kapanıyor.acaba başka bir bsayarda oturumum açık mı kalmış yoksa bu siteyle alakalı bir durum mu.

iyi geceler.--212.253.184.108 22:16, 28 Şubat 2010 (UTC) caracas

Şablon

Şablon:Bilgi kutusu Kazakistan eyaleti'nde neden arma resmi ve açıklaması görünmemekte? Mesela Karagandı Eyaleti. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim:)-- FinlandiyalıM 08:07, 1 Mart 2010 (UTC)

Oylama

Portal sayfası

Selamlar. Yahudilik portalı açıldıktan sonra şöyle bir sayfa kalmış geriye. Portal açıldığından artık yönlendirme haline gelen kullanıcı alan adındaki sayfaları sildim ama kalan sayfadan emin olamadım. Bu sayfada çalışmaya devam edecek misiniz acaba? Aslında başlık da türkçe vikide pek kabul görmeyen "ünlü" kelimesinden ötürü sıkıntılı. Kalsın mı uçsun mu sayfa, ne dersiniz? Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 16:00, 28 Şubat 2010 (UTC)

Uçsun. Böyle bir sayfanın arkada kalma sebebi zaten "ünlü" kelimesinin pek kullanılmamasını öğrendikten sonra abandone edişimdir. Ben bile unutmuştum bu sayfayı. İlgine teşekkürler. -- Iggydarsamesaj 18:51, 2 Mart 2010 (UTC)

Tamam

  • Tamam olmuş:) Birde Orta Asya Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirlemeyi unutmayın:)-- FinlandiyalıM 19:04, 2 Mart 2010 (UTC)

Lütfen ısrar etmeyin. Vikipedi'ye ara vermeden önce kimse kimsenin mesaj sayfasına karışmıyordu diye biliyordum. --King Qwer 10:59, 3 Mart 2010 (UTC)

Bitkisel Hayat

Öncelikle söyledikleriniz için teşekkür ederim. İkinci olarak her ne kadar tıp dalında aşırı bilgi sahibi olmasam da bunun bir kalıcılık içerdiği bilmekteyim. Ancak elime geçen kaynaklarda duruma bu şekilde değindikleri için bu maddeyi öyle değerlendirmek gerektiği düşündüm. Çünkü bu konuda akademik bir çalışmam yok. Eğer dediğiniz gibi ise durum zaten Viki olarak yanlış bilgi vermek doğru olmaz tabi ki silinmesi gerekir. Tekrar teşekkür eder iyi vikilemeler dilerim Nooneas 19:38, 3 Mart 2010 (UTC)

Selam

off

hala giriş yapamıyorum.ben teşekkür ederim ilginiz için....--212.253.164.236 21:23, 3 Mart 2010 (UTC)caracas

Seçkin Konu

  • Daha önce size İngilizce Vikipedi'deki SK'dan bahsetmiştim. Türkçe Vikipedi'de olsaydı Lost, Simpsons ve Avrupa SK olabilirdi. Bunun gibi birçok konularda SM, SL ve KM'ler artarsa o zaman SK'yı bu Vikipedi'de uygulayabiliriz galiba.-- FinlandiyalıM 14:57, 6 Mart 2010 (UTC)

Çizgi

  • Aslında o çizginin yukarısı SSCB'nin dağılma öncesi, altındaki ise dağılma sonrasındaki olayları göstermekte. Yani belli olsun. Yakında Arnavutluk'ta SM olacaklardan. Şimdilik inşaatın temeli tamamlandı. Proje kapsamında gerisi tamamlanacak. Birde yeni bir ülke şablonu hazırlıyorum. Eskisinden daha ayrıntılı olacak. Ülke şablonlarındada bir standart getirsek iyi olur:) Tamamlandıktan sonra tüm ülke ve ülke 2 şablonları birleştirilecek. Sizden ricam daha var bunu da çevirirseniz iyi olur:)
  • Albania is a parliamentary democracy and a transition economy. The Albanian capital, Tirana, is home to approximately 727,000 of the country's 3.6 million people, and it is also the financial capital of the country. Free-market reforms have opened the country to foreign investment, especially in the development of energy and transportation infrastructure.

FinlandiyalıM 19:54, 6 Mart 2010 (UTC)

Ha unutmadan:)

Ufak bir soru

Selamlar Hocam, az önceki şablondaki IP ilginçtir ki ben de görünmüyor; sayfa geçmişinde yaptığınız değişiklik güncellenmedi hâlâ sanıyorum ki; aynı ip farklı şeylere de bulaşmış gibi. Bir kontrol etsek mi?--CnkALTDSmesaj/message 20:58, 6 Mart 2010 (UTC)

Hehe hoca mı olduk efendim :)). IP adresi 85.97.112.247 idi, ki kontrol etmiştim geçmişini tek katkısı bu idi. Acaba başka şablonlarda başka saldırılar yahut denemeler mi oldu, araştırmak lazım hocam. Önbelleği boşaltınca sorun gitmedi mi sizde? --Merube 89msj 21:02, 6 Mart 2010 (UTC)
Cenk kardeş, sorun çözüldü mü acaba? Sevgiler--Merube 89msj 21:11, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Doktorlar ya da adaylarına genel hitap şekli o, Hocam :). Zira ben hoca sıfatına mensup değilim. Adaylığım farklı alanda:) Genel bir sorun var şuan yine; kullandığım bazı programlar (Vikipedi) dışında; bir şeyleri etkiliyor ama neyi çözemedim hâlâ. Bendeki sorunu çözdüm gibi ama belki de server güncellemesi yavaştır. Emin değilim şuan için IP'de başka değişiklik yoksa sorun bendedir o zaman. Teşekkürler Hocam.--CnkALTDSmesaj/message 21:18, 6 Mart 2010 (UTC)

Tamam

  • Teşekkürler. Projede sizin de katkınız oldu:) Ha şunuda çevirirseniz iyi olur: It is less than 72 km (45 mi) from Italy, across the Strait of Otranto which links the Adriatic Sea to the Ionian Sea. Birde ülke2 şablonu aslında daha iyiyidi. O nedenle Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Şablon:Ülke'yi silebilirmisiniz. Meğer ülke2'nin kıymetini bilememişiz:) Ancak yinede şablonun Türkçeleşmesi gerek ve bazı bölümler eklenmelidir. Öyle ülke bilgi kutusuyla birleşecek:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 21:23, 6 Mart 2010 (UTC)

Kucaklaşma

Selamlar, Kucaklaşma adlı maddenin taslak kriterlerini karşılamadığını görüp bekletmeli sil şablonuyla işaretlemiştim. Ardından geçmişe bakıp adınızı görünce haber vermek istedim. Rica etsem maddeyi taslak kriterlerini karşılayacak duruma getirebilmek için, 2 cümle daha ekleyebilir misiniz girişe. Taslak olabilmesi için en az 3 cümle gerekiyor da. Size zahmet ilgilenebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 20:54, 6 Mart 2010 (UTC)

  • Albümü elimden geldiğince bişiler eklemeye çalıştım ancak bu albüm konusunda birşeyler eklemek gerçekten zor. Grup Yorum'un diğer albümlerine de baktım onlarda da böyle bir sorun var. Olmadı bir gün gerekirse resmi siteleriyle temasa geçerek bu maddeleri zenginleştireceğim. Yine teşekkür eder iyi vikilemeler dilerim.. Nooneas 22:52, 6 Mart 2010 (UTC)

Çift madde

Selam. Elinize sağlık. Az değilmiş :) Takabeg ileti 23:52, 6 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. Baya birikmişler yahu hiç sorma :) VikiTatil ne oldu --Merube 89msj 23:54, 6 Mart 2010 (UTC)
Tatildeyim :) Ama VP:TBA, {{sö-etnik}}, {{sö-devlet}} ihlalleri görünce.... dayanamıyorum :) Vikipedi evrensel ansiklopedi olacak, değil mi ? Takabeg ileti 00:01, 7 Mart 2010 (UTC)

Tekar selam. Burda yoğun kişilere yönelik yorumları gördüm. Gereken uyarlama yapabilir misiniz ? Takabeg ileti 00:19, 7 Mart 2010 (UTC)

Ciddi değilsiniz değil mi? Gayet sınırlar dahilinde bunlar Taka kardeş. Kişi kim belli değil zaten, kişi yok daha doğrusu, yorumlar genel. Trollere, vandallara karşı. Bu şikayeti yapan kullanıcıyı da bilmiyor ki yazan da genel konuşuyor kardeş. Ben burada hiçbirşey görmüyorum açıkçası. Yorgunluktan belki de öyle geldi size. Tatil lazım diye boşuna dememişsiniz galiba kardeş :) --Merube 89msj 00:24, 7 Mart 2010 (UTC)
Aslında benim kadar VP:İNOV'ye önem veren kullanıcı da yoktur (bence) :) Özellikle kukla davalarında görebilirsiniz. Ama herşeyin sınırı vardır. İNOV'un çerçevesinin de sınırı var. İki kullanıcının katkılarını incelerseniz anlayabilirsiniz. Dün siz gittikten sonra Kullanıcı:Vikiçizer'e danıştım ve kendisinin yanıtı aşağıda görebilirsiniz. Sonunda Noumenon'a danıştım. Ferrol, A Coruña ve Ferrol, Galiçya hakkındaki sorunuzu resmen kaynadı :) Kurusa bakmayın. Başlık olarak Ferrol uygundur. Takabeg ileti 10:50, 7 Mart 2010 (UTC)
Geçmiş sürümlerden uygun olan bir sürüme dönmüşsünüz ellerinize sağlık. Ben de bunu takiben geçmişleri birleştirdim efendim, madde adı da Ferrol oldu. Hayırlı olsun :). İyi vikiler--Merube 89msj 16:46, 7 Mart 2010 (UTC)
Ben bi şey yapmadım sadece {{fact}} ekledım. Elinize sağlık. Takabeg ileti 16:50, 7 Mart 2010 (UTC)

Selam

Merhabalar, nasılsınız? Uzun zamandır görünmüyordunuz, özletmeyin kendinizi bu kadar. Viki sizin gibi vikipedistlerle güzel. Hazır sizi buralarda bulmuşken :), size bir e-mail atmıştım vaktiyle, okuma imkanınız oldu mu acaba? Sevgiler--Merube 89msj 00:18, 7 Mart 2010 (UTC)

  • Sizi gördüm çok daha iyi oldum gerçekten. Siz de çok iyisinizdir umarım; çünkü sizin gibi süper hizmetlilere ihtiyacı var Türkçe Vikipedi'nin. Malum ortalık troll ve vandal kaynıyor.
    Bir süredir e-maillere hiç bakamadım, yığın gibi birikmiştir diye tahmin ediyorum. En yakın zamanda bakmaya çalışacağım.
    Ben şimdi çıkıyorum, en yakın zamanda görüşmek dileğiyle... --.dsm. 00:23, 7 Mart 2010 (UTC)

hala aynı sorun

selam.hala aynı sorun devam ediyor.oturum açılıyor başka bir sayfaya gittiğimde oturum kendiliğinden kapanıyor.başka bir hesap aldım -yasak herhalde ama deneme için- aynı sorun o hesapta da devam ediyor.belki benim bilgisayarın ayarlarında sorun vardır diye başka b.sayarlarda giriş yaptım ama sonuş yine aynı.oturum açamıyorum yani.bakalım nolcak..? kendine iyi bak.--212.253.166.2 14:33, 7 Mart 2010 (UTC)caracas

Akademi

Merhaba Akademi ödülleriyle ilgili başlığı bulunduğu yerden çıkarta bilir misiniz? Düzentilecem yemeğe gitmiştim.--Barko88 17:16, 7 Mart 2010 (UTC)

Şuan seri bir şekilde 1996 yılına kadar şablon oluşturup arkasından da teker teker çeviricem ingilizce wikiden. --Barko88 19:27, 7 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

  • Temelli dönüş mü bilmiyorum ama bir süre katkı yapmaya gayret göstereceğim. Burayı ve sizi çok özlüyorum burada olmadığım sürede. Perşembe günü sınavlar başlıyor ama üç tane sınav var şimdilik. Yine de uğrarım buraya tabii. Siz nasılsınız? İyisinizdir umarım. Bu arada şu yaz saati uygulaması maddesi halen başımı ağrıtıyor. Sizden ricam boş zamanlarınızda bu maddeyle ilgilenir misiniz? Eğer ilgilenirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. İyi akşamlar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:02, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Bu sınavlar ilk sınavlar daha henüz. Yani bu dönemin ilk sınavları diyeyim. --♪♫Berkay0652|ileti 19:25, 7 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Orta Asya işbirliği


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart-Nisan 2010 ayının işbirliği; Kazakistan'da idari yapılanma ve şehirlerle ilgili maddeler açma, mevcutlarını geliştirmek.
  • Proje başlangıç: 7 Mart 2010
  • Proje bitiş: 7 Nisan 2010

Patrol

Selamlar Cenk ustam. SDD ve YMD'de çok güvenilir bir kullanıcı olmanıza istinaden, acaba patrol (devriye) işine girişir misiniz diye sormak istedim. Herhangi bir bürokrattan istekte bulunmanız kafi. Patrol olunca yeni sayfalarda onaylı ve henüz onaylanmamış sayfaları görebiliyor, bu sayfaları onaylayabiliyorsunuz. Bu sıralar hayli birikme de var, hala onaylanmayı bekleyen sayfalar hayli fazla. Uygun sayfaların yanında, sil şablonu eklediğiniz maddelerin de sil şablonlu sürümü de onaylarsanız, tekrar bakılmasına gerek kalmaz bu da çok zaman kazandırır takdir edersiniz ki. Çok yararlı bir meret, ama sizin gibi çalışkan tecrübeli güvenilir vikipedistlere çok büyük ihtiyaç var. Ne dersiniz? --Merube 89msj 19:21, 7 Mart 2010 (UTC)

J Kibarlık ve sempatiklik sınırları zorlamakta ısrarcı bir tutum sergilemeniz halinde engellenebilirsiniz. CnkALTDSmesaj/message 19:27, 7 Mart 2010 (UTC)
Hehe :), nazik uyarınız için çok teşekkür ederim. Ben yine de patrol patrol patrol diyorum ustam, bir ufacık mesaj bir bürokrata hımm ? --Merube 89msj 23:27, 7 Mart 2010 (UTC)
Selamlar Hocam, Ben test amaçlı House show'u kasıtlı g2 etiketledim bakalım ne olacak diye zira m1'den gitti. Dediğiniz gruba girdim, bir şeylerin farklı olması gerekmiyordu değil mi? ^^--CnkALTDSmesaj/message 13:19, 8 Mart 2010 (UTC)

tamamdır

mesele halloldu galiba.ikinize de çok teşekkürler--CaraCas 20:11, 7 Mart 2010 (UTC)

sorun

sağol inşallah olmaz bi daha.iyi geceler.--CaraCas 23:29, 7 Mart 2010 (UTC)

görünüm sorunu

Merhaba, Wonderful World sayfasındaki görünüm sorunu nasıl halledilebilir acaba, eski haline mi getirmeli mi yoksa--szoszvmesaj 23:46, 7 Mart 2010 (UTC)

Evet, sayfayı farklı tarayıcıda görüntüleyince düzgün göründü sayfa. Teşekkür ederim--szoszvmesaj 23:55, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Selam Merube, istekler kısmındaki soru Kullanıcı:Asilimy'ye aitmiş. Neyse ben imzayı değiştirdim, kolay gelsin. --Gökhan 11:15, 8 Mart 2010 (UTC)

Zazaca

Selam. Siz mi ilgilendiniz acaba ? Dün şöyle bir tavsiyede bulundum da. Abi mi ? Eldarion mu ? Takabeg ileti 14:57, 8 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. Ben OTRS takımından değilim zaten :), OTRS ekibinden Eldarion, Vito ve Elma var bildiğim, aslında tam liste meta:OTRS/personnel sayfasında yazar da bakmaya üşendim şimdi :) Onlardan birinin ilgilenmesi gerekiyor kardeş. OTRS adresine yollaması lazım maili. O da değişmişti de son hali yanılmıyorsam permissions-tr şeklinde. Sevgiler --Merube 89msj 15:05, 8 Mart 2010 (UTC)
Hmm anladım. O zaman kontrol edilene kadar kaldırsak mı ? Kendisine de sordum da sesi çıkmıyor. Takabeg ileti 15:09, 8 Mart 2010 (UTC)
En makulü. İzin gelince tartışma sayfasına not düşülür zaten, o zamana kadar kaldırılması uygundur. İsterseniz OTRS ekibinden birine rica edelim, maillerde hızlıca bir arasın. --Merube 89msj 15:13, 8 Mart 2010 (UTC)
Kendisi bir şekilde açıklama yapacaktır herhalde. Yoksa kopyalanması imkansızdır bence. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:23, 8 Mart 2010 (UTC)

Bilim ?

Merhaba. Tükçe'de "Bilim adamları" mı "Bilim insanları" mı daha doğru bir ifadedir? Kumul 17:46, 9 Mart 2010 (UTC)

Evet bu soru bir aralar televizyonlarda tartışılıyordu. Ben sadece belki vikipedi'nin kuralları çerçevesinde olan bir kullanım vardır diye düşündüm. İki kullanımda doğruysa, maddedeki cümlenin gidişatına göre birini kullanacağım :) Teşekkürler Kumul 18:13, 9 Mart 2010 (UTC)

~- Hocam, selamlar şu maddede geçmiş kaybı olabilir. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 18:33, 9 Mart 2010 (UTC)

Ustam çok sağol derhal geçmiş birleştir şablonu ekledim, silme işlemleri biraz rahatlayınca ona el atacağım. Size zahmet rica etsem, kullanıcıya taşı sekmesini anlatabilir misiniz, zira boş madde varken yeni madde yaratıp diğerini ona yönlendirmiş de. Geçmişin kıymetini falan :). Size paslıyorum durumu kusura bakmayın, zira biraz daha silme işleminden sonra ara vereceğim. Herşey için çok teşekkürler, iyi ki varsınız. Sizin gibi kaliteli vikipedistlerle çalışmak ne güzel :), Sevgiler ustam--Merube 89msj 18:39, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Selamlar hocam sanıyorum ki son uyarı yollamak zorunda kalacağım size :). Kumul'un mesaj sayfasındaki teşekkürünüze ben teşekkür ederim. Şöyle elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Tekrardan, nazikliğiniz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar/akşamlar.--CnkALTDSmesaj/message 18:55, 9 Mart 2010 (UTC)

Selam

Yari koruma talebi

Ne yazikki ozellikle IP adresli kullanicilar tarafindan Fethullah Gülen maddesine sık sık vandal içerikli degistirmeler yapiliyor. Bu yuzden IP adreslerine karsi koruma yapmaniz mumkun mu? Tesekkurler Bahar yakın ileti 19:19, 9 Mart 2010 (UTC)

Evet sayi olarak az ama küfürlü olunca goze batti belki de. Calismalariniz icin tesekkurler. Iyi vikiler Bahar yakın ileti 20:04, 9 Mart 2010 (UTC)

Ufak bir notumsu bir şey

  • Hocam tekrardan merhaba, geçenlerde gözüme çarptı; tembellik söyleyemedim. Vito'nun edit.js'ini kullanan bazı hizmetliler (sanıyorum bir çoğu) eski Hoş Geldiniz! şablonunu kullanıyor; siz dahil. İlgili şablon şuradaki .js uzantı içerisinde. Oradaki {{subst:Hoşgeldin}} şablon kodunu {{subst:Hoşgeldiniz}} yaparsanız siz dahil her kim Vito'nun .js'sini kullanıyorsa yeni Hoş Geldiniz! mesajı yollayabilecektir. Uygun bir vaktinizde halledebilirseniz eğer. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:20, 9 Mart 2010 (UTC)
Selamlar ustam. Vito'nun sayfasında o onaylamadan bir değişiklik yapmaya elim varmadı açıkçası :), o yüzden anlayışınıza sığınarak bundan muafiyetimi rica ediyorum. İsterseniz siz bir kendisine iletin bunu, olur mu ustam. Sevgilerimle--Merube 89msj 19:53, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Haklısınız hocam, düşünemedim. O zaman bu işi askıya alıyoruz; çünkü Vito zaten şu aralar oldukça meşgül. Bir de bunu sokmayayım araya şimdilik. Pek fazla süre alacağından değilde; bir kaç yeni iletisi var şimdi onların yanında pek bir zayıf kalıyor o yüzden daha müsait bir zamanda iletiyorum kendisine.--CnkALTDSmesaj/message 20:15, 9 Mart 2010 (UTC)

Makara

Selam. Makara olta maddesinin uygun başlığı nedir sizce ? Takabeg ileti 19:43, 9 Mart 2010 (UTC)

Onun yerine "makaralı olta" denebilirmek belki, ben öyle kullanıyorum şahsen ama hangisi daha doğru bilemiyorum açıkçası. TDK'ya baktınız mı acaba Taka kardeş?--Merube 89msj 19:57, 9 Mart 2010 (UTC)
TDK'ya da baktım. Google aramasını da yaptım. Bunun adı makara'dır. Makara olta diye bir kelime TDK'da yok. Nette de çok ama çok nadir. Takabeg ileti 20:01, 9 Mart 2010 (UTC)
Makara (balıkçılık) olabilir mi ?— Bu imzasız görüş Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Yazdım mesajı. Makara (balıkçılık) pek uygun değil bence Taka, çünkü madde makara sistemi kullanan oltadan bahsediyor, yani olta olmalı başlıkta. Hem zaten parantezsiz bir kullanım olabilecekken parantez tercih edilmemeli. --Merube 89msj 20:19, 9 Mart 2010 (UTC)
TDK'da ad Makara.

Üzerine iplik, tel, şerit vb. sarılan, kenarları çıkıntılı, ekseni boyunca delik silindir, bobin. 2. Sürme kapak rayları üzerinde hareket edecek biçimde metal veya plastikten yapılmış değişik tiplerdeki sürme kapak aleti. 3. Bir yükün yukarıya kaldırılmasını sağlayan araç. 4. den. Ağır yüklerin kaldırılma ve indirilmesinde kullanılan, birbirine paralel iki veya daha çok tabla arasında dönen, kenarı çepeçevre oluklu tekerlek veya tekerleklerden oluşmuş mekanik alet.

Olta ise

Rum. a. (o'lta) 1. Genellikle, bir olta takımının ava hazır bütünü. 2. Balık avlamada kullanılan, ucuna çengelli iğne takılı, çoğunlukla naylon tellerden veya at kuyruğu kılından yapılmış iplik: “Oltanın ucuna bir şeyler takılmış olmalıydı.” -T. Buğra. 3. mec. Hile, düzen, oyun, yem:


Makara olta terimi yaygın değil ve Türkçeye de uygun değildir bence. Böyle kalırsa Viki icadı olacak.

Takabeg ileti 20:25, 9 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar. Bilgilendirme (diyaloglar) için çok teşekkürler. Madde adı konusunda ben de tereddütteydim. Genel olarak makara, misina ve kamış üçlüsüne olta takımı deniliyor-muş. Ancak makara sözcüğünü balıkçılığa ilişkin belirginleştirmek adına makara olta, makine kısmen söylenen sözcükler ancak genel geçer olup olmadığı tartışılır. Okuyucuyu anlam ayrımı sayfasına göndermemek adına bu adla açtım maddeyi. Bu açıdan Makaralı olta daha anlamlı gibi. Görüş birliği ile adın değiştirilmesini ben de isterim. Tekrar teşekkürler.--a[.]med»»ileti 20:42, 9 Mart 2010 (UTC)
  • ::Google aramasında görebildiğim makaralı olta daha yaygın gibi, makara olta ise bazı yerlerde tamlamadan ziyade makara-olta tarzı, yukarıda belirttiği üzere Taka'nın da tercih ettiği kullanım şeklini anlatmak için kullanılıyor. Makara ve olta ayrı maddeleri sahip olmaları gerekmekle birlikte, olta çeşitlerine de değinebilir. Misina gibi makaralı olta da çokça kullanılan bir alet. Naçizane görüşüm ekinin eklenmesinin türkçeye daha uygun bir tamlama ortaya çıkardığı yönünde ama dediğim gibi hangisi tercih edilmeli kesin birşey söylemeyemiyorum konuya uzak olduğumdan. Ne yapalım dersiniz? --Merube 89msj 21:26, 9 Mart 2010 (UTC)

Makaralı olta terimi var da bu da yukarıda bahsettiğim olta takımı türündendir. Genelde bu anlama geliyor. Birde maddenin interwikilerine bakıldığında makaralı olta değil makara olduğu anlaşılıyor. Makaralı olta hakkında Olta maddesinde açıklanabilir. Makaralı olta da makarasız olta da olta'dır ve makara yine makara'dır. Anlatabildim mi acaba..... iyi anlatamamışımdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:33, 9 Mart 2010 (UTC)

Peki şöyle yapsak Makara (olta). Makara (balıkçılık) desek, balıkçılıkta bir ton makara var, ağ makarası, hortum makarası vb. Makaralı olta'da da kullanıma ilişkin itiraz oluştu. Bu öneri nasıl?--a[.]med»»ileti 21:54, 9 Mart 2010 (UTC)


  • Vikiye birkaç gündür uğrayamadım, ondan hayli gecikti cevabım kusuruma bakmayın lütfen. Makara (balıkçılık) demektense (olta) şeklindeki kullanım çok daha iyi olur kesinlikle katılıyorum. Yalnız şu anki içerik oltadaki makarayı anlatmaktan ziyade makaralı oltayı anlatıyor, çok ufak tefek değişikliklerle makara anlatılacak hale getirilebilir tabi. Ayrıca interwikilere bakıldığında makara (olta) daha iyi bir karşılık olur. Sonuç olarak önerinize katılıyorum. Madde için tekrar ellerinize sağlık, sevgiler--Merube 89msj 10:56, 14 Mart 2010 (UTC)
Estğ. Cevaplarınız ve görüşleriniz için teşekkürler. Makara (olta) konusunda mutabıksak Takabeg'e de görüşünüzü bildirebilir misiniz? Kendisiyle bu önerimi paylaştım zaten. Tekrar tekrar anlaşmazlıklar olmasın kanımca. Sonrasında da sadece ismi değiştirmek kalıyor zaten. Sevgiler, hürmetler.--a[.]med»»ileti 11:06, 14 Mart 2010 (UTC)
Olabilir. Başlığı Makara + α ise sorun yoktur bence. Ancak içerik sorunlu. Takabeg ileti 11:22, 14 Mart 2010 (UTC)
Merhaba tekrar. Takabeg'in de görüşü geldiğine göre maddenin ismini mutabık kalınan şekilde ((Makara (olta))değiştirmek mümkün mü? İçerik buna uygun olarak revize edilecek. Sevgiler, hürmetler.--a[.]med»»ileti 20:16, 15 Mart 2010 (UTC)
Konu msj sayfanızın oldukça yukarısında kaldığı tabi. Ben de imzamı atmamışım. Madde ismini siz değiştirebilir misiniz? Zira bir yerde eksiklik yaratmayayım, boşalan madde de kullanıcı talebinden (makara olta) silenecektir sanırım.--a[.]med»»ileti 20:16, 15 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık:) Hayırlı uğurlu olsun hakikaten. Madde içerisindeki gereken uyarlamayı yapacağım zamanla. Sevgiler, hürmetler.--a[.]med»»ileti 20:30, 15 Mart 2010 (UTC)

Arnavutluk-Shqipëria

  • Arnavutluk'un idari yapılanması maddesi oluşturulacak. O nedenle biraz yardım gerek. Kategorilerin falan halledilmesi gerekli. VikiProje Balkanlar'a üye olmayı düşünüyormusunuz?-- FinlandiyalıM 16:03, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Gerçi Rusça ve Portekizce'de öyle. Onun gibi yapacağım. Birde çeviri isteği;

Albania became an ally of the Soviet Union, but this came to an end in 1960 over the advent of de-Stalinization. A strong political alliance with China followed, leading to several billion dollars in aid, which was curtailed after 1974. China cut off aid in 1978 when Albania attacked its policies after the death of the Chinese ruler Mao Zedong. Large-scale purges of officials occurred during the 1970s.

Enver Hoxha, a dictator who ruled Albania for four decades with an iron fist, died on 11 April 1985. Eventually the new regime introduced some liberalization, and granting the freedom to travel abroad in 1990. The new government made efforts to improve ties with the outside world. The elections of March 1991 left the former Communists in power, but a general strike and urban opposition led to the formation of a coalition cabinet that included non-Communists.

  • Birde;

Albania's former Communists were routed in elections March 1992, causing economic collapse and social unrest. The blood feud has returned in rural areas after more than 40 years of being abolished by Albanian communists, with nearly 10,000 Albanians being killed due to blood feuds since 1991. Sali Berisha was elected as the first non-Communist president since World War II. The next crisis occurred in 1997, during his presidency, as riots ravaged the country. The state institutions collapsed and an EU military mission led by Italy was sent to stabilize the country. In summer 1997, Berisha was defeated in elections, winning just 25 seats out of a total of 156. His return to power in the elections of 3 July 2005 ended eight years of Socialist Party rule. In 2009, Albania – along with Croatia – joined NATO. FinlandiyalıM 19:11, 14 Mart 2010 (UTC)

  • Bir kısmını çevirmişseniz bana gönderebilirsiniz.-- FinlandiyalıM 17:48, 17 Mart 2010 (UTC)

Bir bilene sorayım jokerimi kullanıyorum

Merhaba,
Vaktiniz olursa Kızıl Ölümün Maskesi#Kızıl Ölüm hastalığı bölümünü, İngilizce maddedeki en:The Masque of the Red Death#The "Red Death" ile karşılaştırıp, bahsi geçen hastalıklara dair çevirileri kontrol edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler... İyivikiler... [ho? ni!] 20:20, 14 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler. Görüşmek üzere... İyivikiler... [ho? ni!] 20:48, 14 Mart 2010 (UTC)

Madde incelemesi

Nazik sözleriniz için teşekkürler. Nerede kaldığımızı ben de unuttum :-). Bir ara "Peer review"nun karşılığı "akran denetimi" olmalıdır diye tutturmuştum ama sonunda, "madde incelemesi" tabirinin de uygun olabileceğine karar verdim. Siz ne dersiniz? MHB maddelerinde A sınıfı olmak için oylama ile yapılması fikrinin uygulanamaz olduğunu düşünüyorum, çünkü projenin yeterince aktif üyesi yok. Belki daha çok üyesi olan vikiprojeler için düşünülebilir. Ama bence zaten A sınıf olmak bir övünç meselesi olmamalı, önemli olan KM ve SM seçilmek olmalı, onlar da topluluk tarafından belirlecek statülerdir. Şu anda biraz meşgulüm ama önümüzdeki günlerde aklımı toplayabilirsem daha somut birşeyler yazarım. Siz de fikirlerinizi belirtmektan çekinmeyiniz.

Bu arada Seçkin Konu sayfalarını çevirme niyetinize sevindim. Teşekkürler, hoşça kalın. --İnfoCan 21:02, 14 Mart 2010 (UTC)

İran şablonları

selam.daha önceden iran'ın yerleşim yerlerinde kullanılmak üzere

Şablon:Razavi Horasan şehirleri ve Şablon:Razavi Horasan şehristanları şablonları yapmıştım.Şimdi de bunları Şablon:Razavi Horasan şablonuyla değiştirdim.Bir de kullanışsız olan Şablon:Razavi Horasan YB şablonları var.

Şablon:Razavi Horasan haricindekileri silebilir misin?biz kullanıcıların böyle bir yetkisi yok galiba.teşekkürler.--CaraCas 14:37, 15 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler

Barnstar için çok teşekkürler :) Bu arada bitkisel hayat maddesi geç de olsa silindi. Peki yerine doğrusunu yazsak daha iyi olmaz mı? Tek başıma yapınca neler olduğunu gördük. Neyse tekrar teşekkürler iyi vikilemeler Nooneas 19:29, 15 Mart 2010 (UTC)

  • Bana da haber verirseniz ben de tutmaya çalışırım bi yanlarından :) Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim Nooneas 19:46, 15 Mart 2010 (UTC)

İran şablonları

selam.ben o şablon örneklerini rastgele vermiştim açılmamış demek ki ama açtıklarım var.silinmesi gereken.mesela, Şablon:Batı Azerbaycan Batı Azerbaycan Şehristanları, Şablon:Batı Azerbaycan Şehirleri, Şablon:Buşehr şehirleri, Şablon:Batı Azerbaycan Şehristanları gibi.Bu şablonlar artık kullanılmayacak herhalde.isterseniz hepsini liste halinde size yazayım.ama Kategori:İran şablonları nda silinecek şablonlar görülüyor.— Bu imzasız görüş Caracas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İran şablonları

selam.ben bu şablonların, sadece kalabalık etmemesi için silinmesini istemiştim.yoksa durmasında bi sakınca yok herhalde.dediğiniz maddelere bakayım.--CaraCas 15:06, 16 Mart 2010 (UTC)

:)

Merhaba. Ben de özlemişim buraları. Birlikte güzel işler yapmak dileğiyle. --yabancım 20:43, 16 Mart 2010 (UTC)

İran şablonları

Silinmesini istediğim şablonları 1 hafta önce ben yapmıştım.ama şimdi daha kullanışlı olan bi şablon yaptım.yani bi daha kullanılmazlar çünkü daha iyisi mevcut durumda. (xxx YB) için Takabeg'e sormadım daha.sorarım.--CaraCas 21:50, 16 Mart 2010 (UTC)

Katip-bot

Merhaba İnfo. Katip-bot hayırlı olsun. Yalnız katip interwikileri hiç sevmiyor :), sevmesinin bir yolu var mıdır?--Merube 89msj 17:43, 17 Mart 2010 (UTC)

Yaramaz Katip-bot! Böyle keyfi davranmaması gerektiğini ona hatırlatırım. :-) --İnfoCan 18:05, 17 Mart 2010 (UTC)

şablonlar

eyvallah sağol.--CaraCas 20:19, 17 Mart 2010 (UTC)

Rica

Selam Merube 89. Rica etsem Srebrenitza katliamı maddesinin geçmişlerinden

02:48, 21 Mart 2009 OsmanRus (Mesaj | Katkılar) (7.844 bayt) (Geri al) dan 13:27, 18 Mart 2010 Takabeg (Mesaj | Katkılar) (72.055 bayt) (Geri al) ya kadarki kayıtlarını Krivaya '95 ve Stupčanica '95 harekâtları maddesinin geçmişleriyle (geçmiş yok) birleştirebilir misiniz ? Büyük bir ameliyat yaptık :) Acelemiz yok. Vaktiniz olduğunda hallederseniz sevineceğim. Takabeg ileti 14:55, 18 Mart 2010 (UTC)

Tüm katkılarıyla gerçek bir Vikipedist olmasının yanında bu çalışkanlığını güzel karakteriyle perçinleyen Sayın Hocama kabul etmesi dilekleriyle sunulmuştur. Lütfen hep böyle cici ve uyumlu kalın :)--CnkALTDSmesaj/message 14:59, 20 Mart 2010 (UTC)

Lichtenberg Semti

Selam, belirtmek isterim ki Lichtenberg'de bulunan Semt kelimesi yanlış. İlçe daha doğru, ondan yeni bir madde açtım Lichtenberg adında. Bence Lichtenberg Semti başlığı silinmesi lazım. Zaten yani başlık yanlış yoksa iki madde'de aynı. İyi vikilemeler Sero1988 17:14, 20 Mart 2010

Yanlış

Sayın merube ben şablonların bir olmasından yanayım. ama siz buna karşı çıkıp benim zarar verdiğimi söylüyorsunuz. daha iyi wikipedi için bunların yapılması lazım. inada gerek yok. ben sanki kötü birşey yapıyorum.lütfen benim yaptıklarımı değerlendirmeyiniz. iyi çalışmalar. --Türk Süvarisi ileti 17:02, 20 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler

Öncelikle bigi verdiğinniz için teşekkürler benim o yönlendirmeleri silmemin ndednlerini öğrenmek yönlendirmelerin sayfaya bağlantılar adlı bölümümne tıklayınca görebilirsiniz. balkan savaşları adlı şablonları birleştirdim. geçmişleri birleştir şablonunu koydum. birde balkan savaşları adlı şablonları birleştirdiğim için kategoriye ihtiyaç olmadığı düşüncesindeyim. siz kararınızı bana bildirin. iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:28, 20 Mart 2010 (UTC)

thanks!

Hi Merube 89,

thanks for executing my speedy deletion request in a wrong language for Erinaceus concolor - I feared I wouldn't have a chance without speaking proper Turkish. but now - as far as I can see - _all_ articles about _all_ species of the hedgehog in _all_ Wikipedia projects are one the same corrected and coordinated level :) Rbrausse 21:41, 20 Mart 2010 (UTC)

Hello Rbrausse, you're welcome. Thank you for your interest, attention and kindness. I hope you like Turkish Wikipedia. Thanks for your contributions. Regards --Merube 89msj 09:47, 21 Mart 2010 (UTC)
the differences between the different WP projects are every time interesting and delightful. and though I'm {{Kullanıcı tr-0}} I will keep wandering through the Turkish Wikipedia and with a little bit luck I'm also able to contribute some (minor) enhancements. I wish you a successful week, Rbrausse 08:38, 22 Mart 2010 (UTC)

Tarihli Referanslar

Selamlar

Hocam kusura bakmayın; madde geçmişine dikkatli bakmam gerekiyordu. Sayfayı ilk açan kullanıcıyı görünce hızlı davrandım zira; ainesi iştir kişinin mantığında. Düzeltme için teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:56, 21 Mart 2010 (UTC)

Saxon

Merhaba. İyiyim, teşekkürler. Umarım siz de iyisinizdir. Saksonlar (anlam ayrımı) sayfasını fark etmemiştim maddeyi açarken. Sakson daha genel bir kullanım belirttiğinden bu iki anlam ayrımı sayfasını birleştirmenizi rica edeceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:09, 22 Mart 2010 (UTC)

Elinize sağlık, bence bu hali uygun. Bir de The Thomas Crown Affair (anlam ayrım) ile The Thomas Crown Affair'in birleştirilmesi gerekiyor. Teşekkürler. --Superyetkinileti 17:52, 22 Mart 2010 (UTC)

Fenerbahçe Rotary Kulübü Sayfası

Sayfayı silmişsiniz ve gerekçe de telif ihlali olarak girilmiş. Ben Fenerbahçe Rotary Kulübü Genel Sekreteriyim ve kulübümüz ile ilgili makul bir sayfa oluşturmak istiyorum. Sayfayı yeniden oluşturacağım ancak öncesinde başına yeniden bir şey gelmesini istemediğim için yazmak istedim. Cevabınız bekliyorum. Teşekkürler. Ernur Kaya 22/03/2010 18:45 Hiberka

Ufak bir istek

Hocam merhaba, sizden çok ufak bir isteğim var; (şu) ve (şu) değişikliklerimden sonra şöyle bir bilgilendirme mesajı aldım. Ben elimden geldiğince anlatıyorum fakat sanırım anlatmakta yetersiz kalıyorum şu an için. Bir göz atabilirseniz ve herhangi bir hatam varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:37, 22 Mart 2010 (UTC)

Selamlar ustam. Yaptığınız işlem yerinde bir müdahaledir kanımca, ki öyle. Kullanıcının kuralları çok iyi bilmediği belli, bu durumda bunun hoş karşılanmadığını da bilmemesi olasıdır. Ki hala isterse bilgilendirme mesajı sonrasında da tekrar sayfasını boşaltır, gördüğüm kadarıyla halen boşaltmamış. Buradan bilgilendirme sonunda boşaltmaktan vazgeçtiği, bilgilendirmenin de yararlı ve gerekli olduğu sonucu çıkarılabilir. O nedenle elinize sağlık, çok yerinde müdahale yapmışsınız. Diğer kullanıcıyla ufak bir anlaşmazlık olmuş diyelim :). Sevgilerimle ustam, kolay gelsin--Merube 89msj 18:49, 22 Mart 2010 (UTC)
Çok teşekkürler hocam; zaman ayırıp baktığınız için. Bu tarz durumlardan gerçekten hoşlanmıyorum; size danışmamdaki amaç varsa kendi yanlışımı düzeltmemdi. Aksi halde kesinlikle olayı haklı-haksız boyutuna çekmemekti. Sonuçta o arkadaşımız eminim ki yeteri kadar hakimdir kurallara. Sizin de böyle yorumlamadığınızdan eminim sadece iyice açıklık getirmek istedim. Tekrardan teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:00, 22 Mart 2010 (UTC)

Terimler

Merhaba Merube. Şu konuyla ilgili fikriniz var mı acaba? Teşekkürler. --yabancım 11:12, 23 Mart 2010 (UTC)

Aydınlatıcı yorumunuz için ben teşekkür ederim. Sevgiler. :) --yabancım 16:37, 23 Mart 2010 (UTC)

Yardım?

Merhaba Merube 89. Belki görmüşsündür, Kıbrıs Birinci Ligi 2008-09 maddesi üzerinde çalışıyorum. Şuradan itibaren aşağısında yardım almam gerekiyor. Bana yardım edebilir misiniz? İngilizcemin çok kötü olması ve bazı şablonların olmaması sorunlarımdan. Cevabınızı bekliyorum... --Kerem 233 13:58, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Çok teşekürler. Sorun yok. Ancak; TDK'na göre menejer diye bir kelime yok. Doğrusu menajer olacak. Ben düzelttim. Rıza konusunda bir fikrim yok. O şekilde kalabilir. --Kerem 233 11:14, 24 Mart 2010 (UTC)
    • Menajer kalabilir. Sorun değil. --Kerem 233 16:06, 25 Mart 2010 (UTC)

Muhtarlık

Bu konu gerçekten önemli. Şurada yapılan görüş alışverişi de sağlıklı bir sonuç vermemiş gibi görünüyor. Ben bu bölümün tümüyle kaldırılmasından yanayım çünkü köyün tüzel kişiliğe sahip olması ve bu nedenle bir muhtar tarafından yönetiliyor oluşu tüm köyler için geçerli (bu bilgi tüm köylerin idari yapısını inceleyen sayfalarda ele alınabilir). Sanıyorum ki, köy maddeleri tümüyle yenilendiğinde bu konu da çözüme kavuşmuş olacak. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:42, 23 Mart 2010 (UTC)

Evet, Sabri'ye danışmak yararlı olacaktır. Devriyelik için ise birkaç gün içinde bir girişimde bulunacağım. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:00, 23 Mart 2010 (UTC)

sayfamiz neden siliniyor

Merhaba, ODTÜ Enformatik Enstitusu maddesini olustururken teknik bir hata yaparak metni baska bir maddenin icine eklemisim. Sonra duzelttim ve ayri bir madde olusturdum. Ancak, olusturdugum sayfa surekli “telif hakki ihlali” uyarisiyla siliniyor, biri sizin tarfinizdan... Ben Enformatik Enstitusu’nde gorveliyim ve ekledimi metin de kendi yazdigim bir metin. Sorun, ilk hatadan mi kaynaklaniyor. sayfanin goruntulenmesi icin yardimci olabilir misiniz Tesekkurler Nuray Tekin ODTÜ Enformatik Enstitusu— Bu imzasız görüş Nurtek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, ODTÜ Enformatik Enstitusu maddesini olustururken teknik bir hata yaparak metni baska bir maddenin icine eklemisim. Sonra duzelttim ve ayri bir madde olusturdum. Ancak, olusturdugum sayfa surekli “telif hakki ihlali” uyarisiyla siliniyor, biri sizin tarfinizdan... Ben Enformatik Enstitusu’nde gorveliyim ve ekledimi metin de kendi yazdigim bir metin. Sorun, ilk hatadan mi kaynaklaniyor. sayfanin goruntulenmesi icin yardimci olabilir misiniz Tesekkurler Nuray Tekin ODTÜ Enformatik Enstitusu— Bu imzasız görüş Nurtek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Antik Mısır

Merhaba Merube. Sonunda Tarih Projesi davetine yanıt verebildim :) Neyse, Antik Mısır maddesinin tartışma sayfasına bir bakabilir misin. Orta öğretimde nasıl geçiyor. --Makedon 12:55, 24 Mart 2010 (UTC)

Teşekkür ederim Merube. Berkay'a sordum. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 19:14, 24 Mart 2010 (UTC)

Kese kurdu

Kese kurdu maddesi telif ihlali gerekçesiyle silinmiş. Bu madde bir yerden copy paste değildir belirli kaynaklardan derlenerek tarafımdan yazılmıştır. ingilizce vikipedi'den otomatik olarak madde çevirmek yerine özgün madde oluşturduğum için kusura bakmayın. Eğer varsa bir ihlal kaynağını verin aksi takdirde silmeyin. (Vorhon 21:12, 24 Mart 2010 (UTC))

Eklediğiniz içerik basit bir google taraması sonucunda [3], [4] sitelerinde birebir yer almaktaydı. Derleme denebilecek durumda değildi ne yazık ki madde. Lütfen yukarıdaki şablondaki linkleri okuyunuz. Sorularınız olursa elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla --Merube 89msj 21:35, 24 Mart 2010 (UTC)
Verilen kaynaklardan aynen alınıp konulmadı. Ana fikir aynı olabilir ama cümleler farklıdır. Eğer girildiğinin 20. saniyesinde silinmesiyde atıflar ve resimler ile gelişecek ve değişecek bir maddenen çekirdeğiydi sadece. Size tavsiyem (2.5 seneden fazladır vikisözlük üyesiyim, bir kaç binden fazla madde yeni madde girişi yaptım sözlüğe ondan sanırım söyleyebilirim) aceleci olmayın. Şablonlar bunun için var atıverin bir telif ihlali şablonu bir kaç gün kalsın, sonra hala madde değişmediyse ancak ondan sonra silin. Binlerce saatini vikilere vermiş biri olarak yaptığınız işin kıymetini biliyorum ondan sakın yanlış anlamayın. Kolay gelsin.— Bu imzasız görüş Vorhon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam

Selam Merube nasılsın? Tam etiketi koyacaktım ki silmişsin :) Ben de etiket koyacağıma bir selam vereyim dedim. Neyse iyi vikilemeler :) NooNEas 21:38, 24 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar Noo, iyiyim sağolun, siz nasılsınız? Hehe hızlı silahşörlğüm tutmuş anlaşılan :)). SDD, YMD'deki katkılarınız için de ellerinize sağlık ve çok teşekkürlerimi sunmak isterim bu vesileyle. Sevgiler, iyi çalışmalar kolay gelsin--Merube 89msj 21:45, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim sağolun. Hızlısın biraz :) Neyse şaka bi yana elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bir de bütün mesajlarımın başlığının selam olduğunu farkettim az önce. Tekrar iyi vikilemeler dilerim.. NooNEas 21:51, 24 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

Merhaba, (fark) (son) 17:55, 25 Mart 2010 (kullanıcı adı silindi) (yorum silindi) ne demek? VP:Ş/H'nin geçmişinde yazıyor. --Captain BradleyMesaj Sayfam 16:33, 25 Mart 2010 (UTC)

  • Sınavlar başlayana kadar burdayım (inşallah). Hmm, gözetmenmiş yani. Gözetmenin ne olduğunu biliyorum ama o yazının ne olduğunu bilmiyordum. Zaten ilk 2 gözetmenlik seçiminden sonra kaybolmuştum :( --Captain BradleyMesaj Sayfam 16:40, 25 Mart 2010 (UTC)
  • 10 tane falan yaptım yaa. Azcık daha hızlı olsa bilgisayar 1'mart'tan itibaren kategoriler hariç hepsi işaretlenmişti :) --Captain BradleyMesaj Sayfam 16:45, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Bugün zor :( Ödev var. Muhammed Celaleddin-i Rumi'nin hayatını yazıcam (tabii hepsi değil) Bi bakayım dedim. Hadi iyi vikilemeler--Captain BradleyMesaj Sayfam 17:06, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Üniye gitmiyorum:) 5. sınıf :>) --Captain BradleyMesaj Sayfam 17:50, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Türkçe ödevi :))))))) Çok ayrıntılı gerekmiyo ki kısa ve öz dedi :) --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:00, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Çok saol :). Son ikisi nedense açılmadı. Sayfa bulunamadı-kod yanlış verildi dedi. 1. si açtı. 1-2 sayfa yetermiş. İşte öz hayatı, eserleri 1.'de eserleri var. Neyse size çok teşekkür etmeliyim. Çok saolun. Beni vikiye yaklaştırıyorsunuz. Neyse vikiye karar verdim ilk paragrafı yazarım. SOnrasına bakarım artık  :)))--Captain BradleyMesaj Sayfam 18:20, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrar teşekkkür ederim. Bakarım onlara. :) Nerdeyse Antalya'ya gelip ödevimi yapacaksınız. Bu arada Bilgisayar çıktısı nerdeeeee....

Elle yazıyoruz (en azından daha hızlı yazılan elyazısı) ama biyandan iyi daha çok yer alyıor --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:32, 25 Mart 2010 (UTC)

  • Ben vikiyi yazmıştım bile :) 'Tür Prensesi, Melike-i Cihan Emetullah Sultandır' kısmındaydım ve 30 satırdan 10 satır doldu :)--Captain BradleyMesaj Sayfam 18:36, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Yani 100 :) Yaa sence 5. sınıf 1. dönem ortalaması için 96,32 puan iyi midir? (okulun en yüksek puanı ben --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:38, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Öyle olursa iyi olur :)) --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:51, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrar teşekkür etmek istiyorum. Yaramaz gibime geldi ama o buldupunuz şeyler işime gerçekten yaradı, teşekkür ederim, iyi akşamlar. --Captain BradleyMesaj Sayfam 20:08, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Bu arada bundan öyle not almıyoruz. Bunu örneğin iyi yaptık bidi iyi bi öğrenci 100. :) Sınav olmuş gibi not olmucak yani. Öğretmen yapmış mı diye bakcak o kadar --Captain BradleyMesaj Sayfam 20:15, 25 Mart 2010 (UTC)
  • :))) Bilmiyorum 6'da projeler devam edecek mi. Hem bu sıradan ödevi proje değil. Proje (türkçe) nedense daha basit. (Ondan direk not alınıyor. PRoje ise:okula yeni katılanların düşünceleri yaz) Evet 6'da SBS oluyor ama 4.sınıf dan 8'e kadar diploma dahil oluyor. --Captain BradleyMesaj Sayfam 05:34, 26 Mart 2010 (UTC)

Anlam ayrımı

Selam. Çepniler (anlam ayrımı) belki boşuna açmış olabilirim :) Çepni diye bi anlam ayrım maddesi varmış... Birleştirilsin mi ? İlgilenir misiniz ? Takabeg ileti 09:37, 26 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. Bence birleştirilmesi daha iyi olur :). Derhal birleştiriyorum geçmişleri, sevgilerimle Taka kardeş.--Merube 89msj 11:31, 26 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:34, 26 Mart 2010 (UTC)

Şablon

Selam. Şablon oluşturulduğu için Kafkasya'daki Türk halkları maddesi artık gereksiz mi oldu acaba ? Takabeg ileti 14:03, 26 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Taka kardeş. İran'daki Türk halkları maddesi de aynı durumdaymış. İkisine de eksik şablonu eklenmesi kafi bence şimdilik. İçerik diğer "... Türk halkları" maddelerinde olduğu gibi geliştirilebilir kanaatindeyim. Ne dersiniz?--Merube 89msj 14:08, 26 Mart 2010 (UTC)
Kahraman'ın gösterdiği Balkanlarda Türkler maddesinde çok anlamlı olmasa da bilgi var. Metinle doğrudan alakalı olmasa da kaynaklar var. İlla silinmesi gerekmiyor da anlamlı da değil. Ama ilgilenmek isteyen kullanıcı varsa böyle dursun. Kafkasya ve İran yanlış hatırlamıyorsam ben açmışımdır :) Şablonların ötesine gitmiyor. Yine ilgilenmek isteyen varsa kalabilir. Öyle kullanıcılar var mı acaba ? Takabeg ileti 14:13, 26 Mart 2010 (UTC)
Pardon İran ben açmamışım. Kopyaları kaldırıp öyle kaldı. Takabeg ileti 14:17, 26 Mart 2010 (UTC)

Türk düşmanlığı

Selam. Türk düşmanlığı maddesini korumaya alır mısınız ? Geçen gün de aynı paragraf kaldırmak isteyen oldu. Takabeg ileti 15:16, 26 Mart 2010 (UTC)

Kullanıcı Alt Sayfası

Merhaba, mesajınızı gördüm. Teşekkür ederim . Ancak, bütün kullanıcı sayfamı ve alt sayfalarımı kontrol ettim. Hepsi de sorunsuz. Yani sizin dediğiniz "ödüllerim/hediyelerim" sayfası benim tarafımdan artık kullanılmıyor. Bkz. buradan da görebileceğiniz gibi, o sayfayı çoktan kullanımdan kaldırmışım. Galiba onu boşaltmayı-sil şablonu eklemeyi unutmuşum. Bu nedenle öyle bir karışıklık olmuş olabilir. Onun için özür diliyorum. Tekrar teşekkürler. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:06, 26 Mart 2010 (UTC)

Yardımınız için asıl ben teşekkür ederim. İyi akşamlar... Sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:14, 26 Mart 2010 (UTC)

Afiyet olsun... --Berm@nyaİleti 14:51, 28 Mart 2010 (UTC)

Li

Selam. Li Shimin, Li Shih-min, Taizong, Li Şi Min (böyle yazımı görmediğim için Sil etiketi ekledim de isterseniz bunu da birleştirebilirsiniz) hepsi aynı kişi ve aynı içerik. Vaktiniz olduğunda birleştirirseniz sevineceğim. Aslında acilen demek istiyorum :) Zira arada bir gerekesizce değiştiriliyor ve birleştirilmesi gereken sayfa bile değiştiriliyor. Takabeg ileti 20:10, 28 Mart 2010 (UTC) Şimdi birleştiriyorum derhal. Hangi adda birleşsin?--Merube 89msj 20:11, 28 Mart 2010 (UTC)

En eski kayıta sahip olan Li Shimin olsun bence. Başlık tartışması v.s. ordan başlasınlar. Takabeg ileti 20:18, 28 Mart 2010 (UTC)

URL

  • Selamlar. Nasılsınız? Güzel maddelerinizi zevkle okuyorum, ellerinize sağlık. Devriye gezerken ingilizce vikiyi kaynak gösterirken oldidli versiyonu değil de direkt adresi kullandığınızı fark ettim. Sanırım gözden kaçmış. Yine de bildirmek istedim. Şu şekilde tamamladım, oldidli versiyon kullanmadığınız maddeler varsa fark ettikçe, yer geldikçe oldidli versiyonlarına çevirebilir misiniz acaba? Böyle olunca tam olarak bakıldığı tarihteki hali gözükmekte o nedenle kaynak gösterirken değeri daha fazla. Cite this page sekmesinden oldidli url adresine ulaşabilirsiniz. Naçizane hatırlatayım dedim. Tekrar güzel maddeler ve katkılarınız için ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:42, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Biraz geç cevap yazıyorum ama son dönemde oldukça yoğundum. Kusura bakma lütfen. URL konusundaki yardımın için çok teşekkürler. Ayrıca iki seçkin madde hedefimden ilkini nihayet tamamladım ve Pritzker Mimarlık Ödülü SL olarak seçildi. Şimdi seninle de bir süre önce konuşmuş olduğumuz Oscar Niemeyer maddesinin SM adayı yapacağım. İlk önce tüm kırmızılar giderildikten sonra kaynakları doğru bir şablonla düzenleyeceğim. Sonra da eklenmesi gereken yeni kaynakları (senin tavsiye ettiklerin de dahil olmak üzere) ekleyeceğim. Sevgiler Mimar77 01:40, 29 Mart 2010 (UTC)

Çeşmeci Parkı

Çeşmeci Parkı maddesindeki resimler görüntülenemiyor. Yardımcı olabilir misiniz? --Mustafa Çavuşoğlu 10:51, 29 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Merube,
Vaktin olursa yanılsama maddesinin ismini şu önerilere de bakarak Tartışma:Yanılsama sayfasında değerlendirebilir misin? İsimlendirmeye yön göstermek açısından faydalı olacaktır. İyivikiler... [ho? ni!] 06:19, 30 Mart 2010 (UTC)

teşekkür

Selam Merube, tebriğin için teşekkürler. Umarım sabır dilemeni gerektirecek kadar kötü olmaz :-). --İnfoCan 14:25, 30 Mart 2010 (UTC)

Vikipedi:VikiProje LGBT

VikiProje LGBT davetiyesi
LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ya da transgender) konularıyla ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen LGBT Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. - ~~~~


Sizleri de katkılarınız ile aramızda görmekten mutluluk duyacağız. - Nebeviye^^ 17:12, 30 Mart 2010 (UTC)

Merhaba :)

  • Merhabalar, uzun zamandır görüşemiyoruz yine. Umarım her şey yolundadır. Ben de her ne kadar buralardan uzak kalmış hissetsem de kendimi, arada katkı yapmayı sürdürüyorum. Sizden bir şey isteyecektim; acaba çevirisini henüz bitirdiğim fruktoz maddesini (özellikle "Kimyasal özellikler", "İnsanlarda fruktoz sindirimi ve emilimi", "Fruktoz metabolizması" ve "Sağlıkta etkileri" başlıklarını) inceleyip gerekli yerleri düzeltmeniz mümkün müdür? Ben bu maddede sayısız çeviri hatası yaptığımı düşünüyorum. O yüzden daha fazla insan yanlış bilgi edinmeden bu maddenin birileri tarafından kontrol edilip düzenlenmesi şart. Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar, kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 19:29, 31 Mart 2010 (UTC)

matematik denklemi

mrb. ben fourier serileri sayfasında
<math>f(x,y) = \sum_{j,k \in \mathbb{Z}\text{ (sayma sayıları)}} c_{j,k}e^{ijx}e^{iky},</math>

kodunu giriyorum ama

şekilde görüldüğü gibi "ı" harfleri gözükmüyor. Ne yapabilirim?--.ftkurt... 21:07, 1 Nisan 2010 (UTC)

üst kısımda kod içerisinde "sayma sayıları" yazdım ama çıkan formülde "sayma saylar" yazıyor. --.ftkurt... 21:12, 1 Nisan 2010 (UTC)
peki, ben onlara bir sorayım. Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler. --.ftkurt... 21:18, 1 Nisan 2010 (UTC)

oylama

Din projesine katılımınızdan dolayı, ilgili oylama için oy kullanabileceğinizi düşünerek, linkteki sayfayı ziyaret etmenizi rica ederim. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 17:03, 2 Nisan 2010 (UTC)

VP:LGBT

Sizleri de katkılarınız ile aramızda görmekten mutluluk duyacağız. - Nebeviye^^ 17:12, 30 Mart 2010 (UTC)

Selamlar Nebeviye. Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Velhasıl konuyla ilgili ne bilgim ne de ilgim var ne yazık ki. Naçizane kategorilendirme, ufak tefek düzeltmelerle yardımcı olmaya çalışırım ancak. Bu arada davet şablonlarını subst ile yollarsanız sevinirim. Böylece şablonun içeriğinde ileride yapılacak değişikliklerden etkilenmemiş olur mesaj. substlamayı {{subst:VikiProje LGBT/Davet}} şeklinde yazarak yapabilirsiniz. Tekrar teşekkürler, sevgiler--Merube 89msj 18:24, 1 Nisan 2010 (UTC)
Katılmama gerekçenizi dahi açıklandırdığınız için teşekkürler tabi ki subst hakkında bilgi için de! Darısı katılmamalarına, (özel durumları) hariç, neden gerekçesini dahi belirtmeyen Vikipedist'lere xD - Nebeviye!^□ 17:11, 2 Nisan 2010 (UTC)

Değiştirme Sorunu

2. Dünya Savaşı maddesinde değişiklik yapılamıyor?İyi Vikiler --Σuphemia 14:06, 3 Nisan 2010 (UTC)

Dizi, yıl

Selamlar MS. Nasılsınız? Caprica (dizi) maddesini gördüm, elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Bu arada Battlestar Galactica (2004, dizi) sayfasının adlandırması (dizi, 2004) şeklinde olsa daha iyi olmaz mı? Sinema projesine göre "film, yıl" olduğu için "dizi, yıl" olarak adlandırsak mı ne dersiniz? Böyle başka maddeler varsa onları da bir standarta kavuşturalım isterseniz. Ne dersiniz? Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 16:44, 3 Nisan 2010 (UTC)

Hizmetliliğim için destek ricası

Merhabalar. Vikipedi'den ayrıldıktan sonra Vikikitap'a geçtim. Vikikitap'ta oldukça aktif olduğumu söyleyebilirim. Şimdi ise hizmetliliğe aday gösterildim. Vikikitap'ta yeterli trafik olmadığı için Vikikipedi'den sizin gibi yazarların oylarına ihtiyacım var. Eğer istiyorsanız buradan bana oy verebilirsiniz. Bekiroflaz 18:47, 3 Nisan 2010 (UTC)