Termoset: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Etiket: Süzgeç: tekrarlayan karakter
Codecesim (mesaj | katkılar)
88.227.165.162 (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.
6. satır: 6. satır:
Isıtılınca önce yumuşar fakat yumuşarken aynı anda [[kroslink]] oluştuğu için sertleşmeye başlar. Kovalent bağlarla bağlı olduğundan tekrar ısıtılınca yumuşatmak mümkün değil. Çok ısıtırsak bağlar kopar. Çok sertleşir, bu olaya '''taşlaşma''' denir.
Isıtılınca önce yumuşar fakat yumuşarken aynı anda [[kroslink]] oluştuğu için sertleşmeye başlar. Kovalent bağlarla bağlı olduğundan tekrar ısıtılınca yumuşatmak mümkün değil. Çok ısıtırsak bağlar kopar. Çok sertleşir, bu olaya '''taşlaşma''' denir.


Termoset plastikler [[reaksiyon]] sırasında ve hala [[sıvı]] halde iken kalıplanarak çeşitli şekilde formlara getirilir. Örneğin; [[düğme]] yapımında, [[polimerleşme]] bitmeden kalıba dökmek gerekir. Kalıpta reaksiyon biterek, düğme haline gelir. Reaksiyon sona erdiğinde oluşan ürün katı, dayanıklı bir eşyadır. [[Cam güçlendirici plastikler]] olarak kullanılan [[doymamış polyester reçineler]] termosetlere bir örnektir.Sonra ben bu kimyaya ana avrat düz gider sağa dönerim
Termoset plastikler [[reaksiyon]] sırasında ve hala [[sıvı]] halde iken kalıplanarak çeşitli şekilde formlara getirilir. Örneğin; [[düğme]] yapımında, [[polimerleşme]] bitmeden kalıba dökmek gerekir. Kalıpta reaksiyon biterek, düğme haline gelir. Reaksiyon sona erdiğinde oluşan ürün katı, dayanıklı bir eşyadır. [[Cam güçlendirici plastikler]] olarak kullanılan [[doymamış polyester reçineler]] termosetlere bir örnektir.
ULAN BEN BU TÜM KİMYA SINAV,PERFORMANS,DÖNEM,ÖDEVLERİNİ ....................?!!!!


{{kimya-taslak}}
{{kimya-taslak}}

Sayfanın 15.33, 1 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Termosetler, ısıtıldıklarında sertleşen ve bu halini sonsuza dek koruyan plastiklerdir.

Zincir içinde kovalent, zincirlerarası da kovalent bağlara sahiptir.

Isıtılınca önce yumuşar fakat yumuşarken aynı anda kroslink oluştuğu için sertleşmeye başlar. Kovalent bağlarla bağlı olduğundan tekrar ısıtılınca yumuşatmak mümkün değil. Çok ısıtırsak bağlar kopar. Çok sertleşir, bu olaya taşlaşma denir.

Termoset plastikler reaksiyon sırasında ve hala sıvı halde iken kalıplanarak çeşitli şekilde formlara getirilir. Örneğin; düğme yapımında, polimerleşme bitmeden kalıba dökmek gerekir. Kalıpta reaksiyon biterek, düğme haline gelir. Reaksiyon sona erdiğinde oluşan ürün katı, dayanıklı bir eşyadır. Cam güçlendirici plastikler olarak kullanılan doymamış polyester reçineler termosetlere bir örnektir.