Kullanıcı mesaj:CnkALTDS: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
CnkALTDS (mesaj | katkılar)
356. satır: 356. satır:


Bir takım sorunlarınızı tahmin ediyor gibiyim... Yani anlam ayrımı sayfasını boşunamı oluşturmuş olduk? Normalde ER olarak aratınca dizi'ye yönleniyordu, bu yüzden sayfa oluşturmak istemiştim. Teşekkürle [[Kullanıcı:Kumul|Kumul]] 18:22, 27 Mart 2010 (UTC)
Bir takım sorunlarınızı tahmin ediyor gibiyim... Yani anlam ayrımı sayfasını boşunamı oluşturmuş olduk? Normalde ER olarak aratınca dizi'ye yönleniyordu, bu yüzden sayfa oluşturmak istemiştim. Teşekkürle [[Kullanıcı:Kumul|Kumul]] 18:22, 27 Mart 2010 (UTC)
:::*Hayır, hayır. <u>Oluşturduğunuz</u> sayfa gerekliydi elbette ki teşekkürler farkedip zaman ayırdığınız için. Ben az önceki mesajımda yazdığım <font color="cadetblue">''Bunun haricinde birazdan interwikilerini de bulacağım.''</font> sözüne istinaden söyledim az öncekilerini. Biliyorsunuz '''interwiki''' maddeleri Vikiler arası bağlayan kısa yollar. Mesela; [[tr:Avril Lavigne]] Avril Lavigne maddesinin Türkçe Vikipedi içerisindeki kısayolu. [[en:Avril Lavigne]] aynı maddenin İngilizce Wikipedia'deki kısayolu. Vikipedilerdeki maddelerin hepsi sayfa sonlarına bu tarz kısayollar eklenerek birbirleriyle ilişkilendiriliyorlar. Böyle maddeler arası geçişlerde kolaylık sağlanmış oluyor. Fakat '''Er''' sözcüğü Türkçe sözcük olduğundan dolayı diğer interwikiler ilişkilendiremiyoruz. Dilerim şimdi açıklayıcı olmuştur. Ellerinize sağlık anlam ayrımı sayfası için. İyi çalışmalar.--[[Kullanıcı:CnkALTDS|'''<font color="cadetblue">Cnk</font>''<font color="darkblue">ALTDS</font>''']][[User Talk:CnkALTDS|'''<font color="black"><sup>mesaj/message</sup></font>''']] 18:29, 27 Mart 2010 (UTC)

Sayfanın 18.29, 27 Mart 2010 tarihindeki hâli

Hani hep merak edildi ya soğukkanlı olup olmamam; işte cevap tüm bunlara rağmen sadece "Yapılan emeğe yazık" diyorum. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 21:13, 26 Mart 2010 (UTC)

MESAJ SAYFAM

MY TALK PAGE

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Anasayfa
Home Page
Mesaj
Message
Ödüller
Awards
ePosta
eMail
Katkılarım
Contributions
Test
Test




Mesajlarınızı, menü panelindeki ( + ) işaretine basarak en son yazılan mesajın altına ekleyiniz. Dikkatiniz için teşekkürler.

Press the ( + ) sign on the menu panel to add your messages below the last message. Thank you for your attention.



Arşiv
Mesajları görmek için tıklayınız Click to see messages

Bayrak

Neden bayrağı istemiyor anlamadım ama zaten bıraktım o konuyu. Nooneas 21:52, 8 Mart 2010 (UTC)

Sordum bakalım, bana tanıdık birisi gibi geldi ama bir emin olalım.--CnkALTDSmesaj/message 21:54, 8 Mart 2010 (UTC)
Merhaba CnkALTDS, bence değil. O sadece tatilde iken anonim kullanır, uzak kalamaz vikiden:) Dünya vatandaşı ortalarda yokken bir anonim kategorilere yükleniyorsa; o % 99 Dünya vatandaşıdır...Kolay gelsin...Vikiçizer

~- Örnek olarak temizlediğimiz köy maddeleri içerisinde bulunmayan konu başlıklarını da açarsak daha güzel olacak. (Bkz: (1)--CnkALTDSmesaj/message 00:01, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Tamamdır üstat. Nooneas 00:03, 9 Mart 2010 (UTC)

Cebe, Çemişgezek

bu madde ile bedeb ilgileniyorsun -- Son kahraman ileti 14:54, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, özellikle o maddeyle değil; bir çok maddeyle ilgileniyorum. Rastgeldikçe gözüme çarpanları düzeltiyorum. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 14:56, 9 Mart 2010 (UTC)
iyi çalışmalar -- Son kahraman ileti 14:59, 9 Mart 2010 (UTC)

Çeviri

Süpersiniz. Bir kullanıcıya çevirmesi için yollamıştım bu cümleyi ama cevap gelmedi. İngilizcem bu cümleye yetmedi açıkçası :) Tekrar teşekkürler Kumul 16:56, 9 Mart 2010 (UTC)

Bilim ?

Merhaba. Tükçe'de "Bilim adamları" mı "Bilim insanları" mı daha doğru bir ifadedir? Kumul 17:49, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba yine sorunuza rastladım. İlgili kullanım hakkında şuraya bakabilirsiniz; zira her ikiside doğru kullanım fakat genel olarak bilim adamı kullanılıyor. Fakat şahsi görüşüm bir bayansa eğer bilim insanı kullanılmasından yana. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 17:50, 9 Mart 2010 (UTC)
Merhaba. Sorumu zaten tamda size yönlendirmiştim :) Evet bencede "bilim insanı" demek daha orjinal bir Tükçe olur. Ama Türkçe, "bilim adamı" içinde kadınlarıda saymışsa yapacak bişey yok. Yinede kararsızım. Teşekkürler Kumul 17:56, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrardan merhaba, farkettim sonradan, Merube Hocam'ın sorusunu savuşturmuş olmayalım. Her iki kullanımda doğrudur zaten bilim insanı cinsiyetten dolayı olan tartışmalar neticesinde kullanıma sonradan sunulmuştur. Tekrardan teşekkürler; kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 18:00, 9 Mart 2010 (UTC)
Evet bu soru bir aralar televizyonlarda tartışılıyordu. Ben sadece belki vikipedi'nin kuralları çerçevesinde olan bir kullanım vardır diye düşündüm. İki kullanımda doğruysa, maddedeki cümlenin gidişatına göre birini kullanacağım :) Teşekkürler Kumul 18:11, 9 Mart 2010 (UTC)

~- Hocam, selamlar şu maddede geçmiş kaybı olabilir. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 18:33, 9 Mart 2010 (UTC)

Ustam çok sağol derhal geçmiş birleştir şablonu ekledim, silme işlemleri biraz rahatlayınca ona el atacağım. Size zahmet rica etsem, kullanıcıya taşı sekmesini anlatabilir misiniz, zira boş madde varken yeni madde yaratıp diğerini ona yönlendirmiş de. Geçmişin kıymetini falan :). Size paslıyorum durumu kusura bakmayın, zira biraz daha silme işleminden sonra ara vereceğim. Herşey için çok teşekkürler, iyi ki varsınız. Sizin gibi kaliteli vikipedistlerle çalışmak ne güzel :), Sevgiler ustam--Merube 89msj 18:39, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Selamlar hocam sanıyorum ki son uyarı yollamak zorunda kalacağım size :). Kumul'un mesaj sayfasındaki teşekkürünüze ben teşekkür ederim. Şöyle elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Tekrardan, nazikliğiniz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar/akşamlar.--CnkALTDSmesaj/message 18:55, 9 Mart 2010 (UTC)
Hehe bu işin kaçarı yok engellenirim ben sonunda :)). Sizin gibi vikipedistlerle olup da engellenmemek mümkün mü ustam :). Ellerinize sağlık çok güzel ve net bir şekilde izah etmişsiniz, çok teşekkürler. İlginiz, nazikliğiniz ve anlayışınız için ben teşekkür ederim. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:00, 9 Mart 2010 (UTC)

Bilgilendirme

Merhaba, Vikipedi içerisinde var olan maddeleri (ya da benzer bilgileri ifade eden fakat farklı madde başlıklara sahip) taşımak için geliştirmek istediğiniz (ya da ismini değiştirmek istediğiniz) maddeyi taşı komutu kullanarak doğru kullanıma ya da isme taşımanız gerekmektedir. Böylece madde geçmişleri korunmuş olacak ve sizin yaptığınız değişiklikte hemen madde geçmişinde belirecektir. İlgili maddeleri bu şekilde geliştirirken yeni bir sayfa açıp yönlendirme komutu kullanırsanız bir önceki geliştirilmemiş sayfanın geçmişi kaybolmakta ve sayfayı açan kişi sizmişsiniz gibi görünmektedir. Lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olalım. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 18:48, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Merhabalar,

Sanırım maddenin geçmişine bakmadınız. Maddeyi başlatan ve geliştiren tek kişi ben olduğum için ve tartışma sayfasındaki konuşmalara bakarsanız eğer "ölmeyen" yerine "ölmemiş" isminin daha uygun olduğunu sonucuna sizde varırsınız sanırım. Hizmetlilerden birine mesaj atıpta vakitlerini almaktansa kendi başalttığım ve sadece benim ekleme yaptığım bir madde olduğundan dolayı isim değiştirdim. Ancak yaptığım davranış yanlış ise o zaman bir sonraki seferde hizmetlilerden birine mesaj atarım. Bu arada taşı komutu hakkında yardımcı olması gereken sayfanın olmadığını fark ettim. Bu konuda bilgisi olan birini tanıyorsanız bu konuyu oluşturursa ileride kullanıcıların yanlış yapması engellenir. Şimdiden yaptığınız uyarı ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.--Barbarianclone 19:07, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, hayır tam aksine madde geçmişine baktım. Elbette ismin değiştirilmesi uygundur. Size yazdığım ileti oldukça detaylı idi. Yinede herhangi bir sayfaya gelip taşı dedikten sonra açılan panelde size sayfanın olması gereken yeni adını soracaktır ve siz o yeni adı girdiğinizde hiç bir hizmetliye gerek kalmadan sayfanın adını taşımız olacaksınız. Bu tip isim değişikliklerinde üzerine taşınacak olan sayfa boş ise direkt olarak bu taşı yöntemi kullanılabilir. Eğer taşınacak sayfa boş değil ise kesinlikle geçmişlerinin birleştirilmesi gerekmektedir; ister siz açmış olun ister başka bir kullanıcı. Zira geçmiş birleştirme işlemi sadece hizmetliler tarafından yapılmaktadır. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 19:13, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrardan merhabalar,

Sanıyorum ki anlatmak istediğim tam olarak anlaşılamadı yada ben anlatamadım veya bir başka ihtimal attığınız mesajı yanlış anlıyorum. Yanlış anlaşılmaktan korktuğum içindir ki size bu mesajı atıyorum. Yazdığınız ileti gayet açık ve netti ancak sonundaki "...sayfayı açan kişi sizmişsiniz gibi görünmektedir." cümlesine itafen geçmişini incelemediğinizi söylemiştim. Umarım bunu bir saldırı yada hırçınlık olarak düşünmemişsinizdir. Eğer bu şekilde bir anlam çıktıysa niyetimin bu olmadığı konusunda sizi temin eder ve uslubumdan ötürü özür dilerim. Taşı komutunu ise herhangi bir kullanıcının yapabildiğini siz söyleyince öğrenmiş oldum. Zira bunu bilseydim zaten boş olan sayfaya taşımak, yönlendirme yapmaktan çok daha kolay bir işlem. Bundan sonra benzer bir olayda maksimum dikkati ve özeni göstereceğim. Umarım yanlış anlaşılma olduysa bu mesajla birlikte çözümlenir. Tekrardan vakit ayırdığınız ve uyarınız için teşekkür ederim.--Barbarianclone 19:30, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, ilginiz ve kibarlığınız için teşekkür ederim. Özrünüz özür dilenecek bir şey yapmadığınızdan dolayı kabul görmedi, efendim. Söylemek isterim ki hiç bir Vikipedist herşeyi bilerek varolmadı Vikipedi içerisinde. Elbette bizler vaktiyle ne yanlışlıklar yaptık; zira her şeyin kolay ya da zor bir çözümü vardır takdirinizdir ki. Vikipedi'ye olan ilginiz ve tüm katkılarınız adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.--CnkALTDSmesaj/message 19:55, 9 Mart 2010 (UTC)

Ufak bir notumsu bir şey

  • Hocam tekrardan merhaba, geçenlerde gözüme çarptı; tembellik söyleyemedim. Vito'nun edit.js'ini kullanan bazı hizmetliler (sanıyorum bir çoğu) eski Hoş Geldiniz! şablonunu kullanıyor; siz dahil. İlgili şablon şuradaki .js uzantı içerisinde. Oradaki {{subst:Hoşgeldin}} şablon kodunu {{subst:Hoşgeldiniz}} yaparsanız siz dahil her kim Vito'nun .js'sini kullanıyorsa yeni Hoş Geldiniz! mesajı yollayabilecektir. Uygun bir vaktinizde halledebilirseniz eğer. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:20, 9 Mart 2010 (UTC)
Selamlar ustam. Vito'nun sayfasında o onaylamadan bir değişiklik yapmaya elim varmadı açıkçası :), o yüzden anlayışınıza sığınarak bundan muafiyetimi rica ediyorum. İsterseniz siz bir kendisine iletin bunu, olur mu ustam. Sevgilerimle--Merube 89msj 19:53, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Haklısınız hocam, düşünemedim. O zaman bu işi askıya alıyoruz; çünkü Vito zaten şu aralar oldukça meşgül. Bir de bunu sokmayayım araya şimdilik. Pek fazla süre alacağından değilde; bir kaç yeni iletisi var şimdi onların yanında pek bir zayıf kalıyor o yüzden daha müsait bir zamanda iletiyorum kendisine.--CnkALTDSmesaj/message 20:17, 9 Mart 2010 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkürler ustam. Tamam o zaman, bilahare düzelecek o zaman mevcut durum. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 20:23, 9 Mart 2010 (UTC)

Question

I been working on a section of our Lockheed SR-71 Blackbird. The section tell the offical flight distance, speed and time records of the SR-71. you can see the section 3.5 at HERE. If I post it on my talk page or a subpage (or where you might want it) would you translate it, in you spare time, so it could inserted into your article ? Please reply your friend Mlpearc MESSAGE 20:14, 10 Mart 2010 (UTC)

Dinamik ip ile vandalizm yapılyor

merhaba, saba tümer maddesindeki tüm vandalizmler 94.xxx ya da 93.xxx ile başlayan ip adreslerinden yapılmış. lütfen bloklayın şunu.. bakarsanız göreceksiniz. hala nasıl vandalizm olmuyor? dinamik ip kullanınca mı vandalizm olmuyor? Aynı kişinin dinamik ip kullnarak yaptığı belli, 94.xxx ve 93.xxx arasındaki tüm ip ler aynı kişiye ait.. Dahası aynı linkleri eklemiş . Lütfen bloklayın şu 94.xxx ve 93.xxx ip adresini.--78.165.79.59 19:10, 13 Mart 2010 (UTC)

Kutulu cevap: Bu söz konusu teknik aksaklık, tarafımızdan şiddetle kınanıyor, bilginize. :)  Levent İleti Katkılar   22:33, 14 Mart 2010 (UTC)
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Devriyelik başta olmak üzere Vikipedi'ye yorulmaksızın her alanda yaptığı üstün katkıları için, CnkALTDS'a kabul etmesi dilekleriyle sunulmuştur. Güzel katkılarınızı her daim görebilmek dileğiyle--Merube 89msj 19:31, 15 Mart 2010 (UTC)

Sağol.

Selam Cnk. Teknik soruna rağmen yardım ettin ya sağol. Neyse iyi vikilemeler Nooneas 23:47, 15 Mart 2010 (UTC)

SRA adaylığı

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Downtown Miami skyline 20100305.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 04:44, 17 Mart 2010 (UTC)

Selam. Abiye de yazdım da sizi yakalamışken rica edeyim :) Melih Gökçek maddesindeki taraflı vurguları düzeltebilir misiniz ? Melih'i pek sevmem ama böyle olamaz tarafsız bir ansiklopedi için. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:33, 20 Mart 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Tartışma:Stara Zagora‎ konusunda görüşünüz var mı ? Yoksa uzak kalmak istiyor musunuz ? Takabeg ileti 13:40, 20 Mart 2010 (UTC)

Vurgu neden kalktı?

Lütfen ikna edici ve haklı olmayan gerekçelerle maddeye müdahale etmeyelim. Kolay gelsin.dYn$m 12:05, 20 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

Melih Gökçek maddesine yapmış olduğunuz katkı içerisindeki vurgu tarafsız bakış açısı politikasına aykırı olduğu için tarafsız bir ansiklopedi etiğini bozmaktadır. Her ne kadar haklı ya da haksız bir durum söz konusu ise de ansiklopedi yazımı medya içeriklerden farklı olmalıdır. Bu tarz vurgular genellikle gazete sayfalarında bulunuyor zira. Değişikliği geri getiriyorum. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 12:08, 20 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, açıklayıcı bir cevabı sizin iletinizden önce yapmış bulunmaktayım. Hatırlatmam gereken bir husus var; değişiklik sebebini detaylı olarak öğrendikten sonra işlem yapmanız öngörülür bu tarz olaylarda. Tekrardan ilginize teşekkürler, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 12:12, 20 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler

Selamlar ustam. Fevkalade güzel ve nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Kendi güzelliğinizi yansıtmışsınız sözlerinizde. Sizin gibi kaliteli vikipedistlerle vikipedi çok güzel. Sizi gördüğüme de çok sevindim bu arada, teknik sorunun bittiğine çok mutlu oldum. Sevgilerimle--Merube 89msj 15:08, 20 Mart 2010 (UTC)

Sarma

Tekrar selam. köy temsilcisi:) dışındaki biliglerde de sorun var mıydı ? Takabeg ileti 15:11, 20 Mart 2010 (UTC) Tekrar selam. köy temsilcisi:) dışındaki biliglerde de sorun var mıydı ? Takabeg ileti 15:11, 20 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, geç yanıt için kusura bakmayın lütfen hâlâ sorun halledilmiş değil farklı bir bilgisayardayım. Şu şekilde (1) düzenlendi. Teşekkürler.

Ps: şundan muafiyet rica edeyim. İyi çalışmalar efendim :)--CnkALTDSmesaj/message 15:57, 20 Mart 2010 (UTC)

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. İşte köy maddeleri zor iş. İyi haftasonları. Takabeg ileti 16:18, 20 Mart 2010 (UTC)
  • Selamlar efendim :) Henüz sorun çözülmüş değil kısmetse pazartesi günü çözülüyor. İlginize teşekkürler.
    Sevgiler ve saygılar;
    --CnkALTDSmesaj/message 18:13, 20 Mart 2010 (UTC)

Cevap: Bilgilendirme

Merhaba sayın CnkALTDS, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Vikipedi kullanma konusunda acemiyim. Elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum/çalışacağım. İmza konusuna gelince; ek notta belirttiğiniz gibi dört adet ~ işaretiyle imzalamıştım sanırım eksik yapmışım. :) --Atmaca 19:56, 20 Mart 2010 (UTC)


  • Estağfurullah. Asıl ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar. :) --Atmaca 09:38, 21 Mart 2010 (UTC)

Brett Sperry

(: Teşekkürler. Kumul 00:20, 21 Mart 2010 (UTC)

Selamlar

Hocam kusura bakmayın; madde geçmişine dikkatli bakmam gerekiyordu. Sayfayı ilk açan kullanıcıyı görünce hızlı davrandım zira; ainesi iştir kişinin mantığında. Düzeltme için teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:56, 21 Mart 2010 (UTC)

Ustam ne kusuru, hepimiz bazen yapıyoruz böyle ufak hatalar. Nazar keser hem :) Sevgiler--Merube 89msj 19:59, 21 Mart 2010 (UTC)

Uğur Dersaneleri

Selam Cnk. Uzun süredir konuşamıyorduk nasılsın? Konuya gelirsem Uğur Dersaneleri'ndeki reklam unsurlarını çıkarmışın sağol. Nasıl çıkarabileceğimi bulamadım o maddede :) Hadi iyi vikilemeler Nooneas 20:00, 21 Mart 2010 (UTC)

  • Merhabalar, iyiyim çok teşekkürler, dilerim sen de iyisindir. İlgili madde de enfes bir hata yaptım; sağolsun hocam düzeltti. Hadi kolay gelsin Nooneas'ıma :)--CnkALTDSmesaj/message 20:08, 21 Mart 2010 (UTC)
  • Farkettim :) Ama ben biz siz onlar'a ayrı bittim. Neyse tekrar sağol da ben birşey daha sorcaktım bir maddeyi KM'ye aday gösterdikten sonra üstüne bir şeyler daha yapmama gerek var mı :D Nooneas 20:14, 21 Mart 2010 (UTC)
  • Aday gösterme işlemlerin harici mi yoksa dahili mi onu tam anlayamadım açıkcası; prosedüre bir göz atalım.--CnkALTDSmesaj/message 20:20, 21 Mart 2010 (UTC)
  • Ben de bu dediklerini anlayamadm :S Baktım ve gereklerini gerçekleştirdim Nooneas 20:33, 21 Mart 2010 (UTC)

Kategori adları 2000'lerde Asya, 2010'larda Asya vs.

Tsk.

Teşekkürler. Bu arada, yanlışlığım kendim gördü ve düzeltmiyim.

Thanks. In the time between, I saw I was wrong and corrected it.

Saygılar. Dünya vatandaşı 21:08, 21 Mart 2010 (UTC)


  • Gel de gülme :) "birkaç sabır lütfen". Ama iyiniyet işte. Ve elbet, emeğe saygı. Neyse iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:24, 21 Mart 2010 (UTC)

neden yazımı ikidir siliyorsunuz

İskitler maddesini gerçek ve doğru haline getirdiğim halde neden ikidir sildiğinizi anlamakta güçlük çekiyorum.— Bu imzasız görüş Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgilendirme

Merhaba, şu değişikliğiniz kurallı olmadığından dolayı tarafımdan bir kez geri alınmıştır. Gösterilen bir kaynağı çıkartıp aksi görüşü savunan bir kitabı kaynak göstermeden ilgili siteyi kaynak olarak göstermek bu değişiklik için yeterli değildir. Vikipedi içerisinde özgün araştırmalara yer veremiyoruz. Lütfen yayınlanmış, güvenilir bir kaynağı konunun tartışma sayfasına belirtiniz. Katılımınıza teşekkürler, iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 15:52, 22 Mart 2010 (UTC)

kaynak gösterme

kaynaklarım çok var ama yeni üye oldum ve kodların tam olarak nasıl kullanıldığını bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilrimisiniz?— Bu imzasız görüş Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tekrar merhaba, öncelikle elinizde bulunan kaynakların incelenmesi adına ilk olarak kaynaklarınızı lütfen konunun tartışma sayfasına düzeltilmesini istediğiniz kısımlar ile birlikte yazınız. İlgili sayfaya uyarı ekledim; kişilerden ziyade konulara odaklanmanız gerekmekte; teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 16:11, 22 Mart 2010 (UTC)

uyarıya gerek yoktu

tartışma konusunda kişi ismi yazmamın nedeni kendisine mesaj gönderemememdi. Sanırım kitli mesaj gönderme yeri. (bu arada bana önderdiği uyarıları kendisimi gönderdi yoksa otomatikmi gönderildi bilmiyorum ama hemen vandalizimle suçlamasıda yanlıştı veya ıp banlarım iması kullanması yanlıştı).

Balabanpasa 16:17, 22 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba; daha öncede belirttiğim gibi yaptığınız değişiklik kuralsızdı. Size uyarı yollanması bu kuralsız değişiklikten kaynaklanıyor. Takabeg'e mesaj sayfasından mesaj gönderebilirsiniz. Belirttiğinizin aksine herhangi bir hatalı işlem bulunmamaktadır. Vikipedi işleyişi hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen size yukarıda gönderilmiş olan "Hoş geldiniz!" mesajı içerisinde yer alan mavi kelime veya kelime gruplarını tıklayınız. Her tıklamanızda yeni bir sayfa açıklacak ve size Vikipedi hakkında gerekli bilgiler verecektir. Aklınıza takılan herhangi bir şey olduğunda gerek bana gerek ise ekranınızın sol tarafındaki katılım menüsü altında bulunan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere de danışabilirsiniz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 16:29, 22 Mart 2010 (UTC)

Kullanıcı mesaj sayfaları

Selam, kullanıcılar kendi mesaj sayfalarını boşaltabilirler. Bu tür durumlarda geri al seçeneğini kullanmamanız daha faydalıdır. İyi çalışmalar. --Boyalikus 17:56, 22 Mart 2010 (UTC)

Bilgilendirme

Merhaba, kullanıcılar mesaj sayfalarının içeriklerini değiştirmekte elbette ki özgürdürler zira bu demek değildir ki arşivleme haricinde mesaj sayfalarını boşaltabilirler. İlgili kullanıcının mesaj sayfası uyarılarla dolu zira bu gelecek için yapılan uyarılara ve işlemlere yön vermekte. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 17:59, 22 Mart 2010 (UTC)

Arşivleme kullanıcı mesaj sayfaları için bir zorunluluk değildir. Zaten geçmişinde mevcut mesajlar bulunabilir. Kullanıcıların mesaj sayfalarına yapacakları işlemlere müdahale edilmemesi gerekir. Kullanıcıyı bilgilendirmenize bir şey diyemem.( Zaten o kullanıcı adı sorunlu olabilir). Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Boyalikus 18:03, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, arşivlemek elbette zorunluluk değildir. Böyle bir şey belirtmedim; Vikipedi içerisinde mesaj sayfalarının boşaltılması hoş karşılanmaz. Söz konusu kullanıcının yaptığı işlem temizlik olabilir; ya da o düşünce ile gerçekleştirikmiş olabilir zira şu durumda ilgili kullanıcı mesaj sayfasınının içeriğini boşaltamaz. Kullanıcı adı uygundur ya da değildir. Bariz VP:KA durumlarında süreksiz engele gidilir; bu tip durumlarda kullanıcının katkılarını incelemektir doğru uygulanması gereken yöntem. Yanlış yapılan bir işlem yoktur; dilediğiniz hizmetliye danışıp fikir edinebilirsiniz. Son olarak minik bir hususu hatırlatmam gerekiyor; yanlış yorumladığınız durumlar ve neticesindeki yanıt göndermeler vs. şu konu üzerinde oldukça gereksiz. Lütfen Vikipedi kurallarını doğru yorumlayınız; teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 18:12, 22 Mart 2010 (UTC)
zira bu demek değildir ki arşivleme haricinde mesaj sayfalarını boşaltabilirler. demişsiniz. Bende dedim ki arşivlemek bir zorunluluk değildir, yani diledikleri hoşlanmadıkları mesajları silebilirler. Zaten kullanıcının Vikipedi politika ve yönergelerine hakim olmadığı ve birden fazla hizmetli tarafından uyarıldığı bariz. Bunca kural ihlalinden sonra mesaj sayfasını boşaltan bir kullanıcıya müdahale etmeniz, engellenmesi durumunda ters tepki yaratcaktır. Bu mesaj size bir hatırlatma niteliğindedir, benim bu gereksiz mesajlaşmaya girmemin nedeni sizin "birden fazla kez uyarılmış, kuralları bilmeyen bir kullanıcının bir davranışına karşı hemen bir davranış geliştirip müdahale etmenizdir." Sizin bu davranışınıza karşılık bir hatırlatma mesajı göndermem sonucunda bu şekilde bir mesaj yazmanızda kurallarla bağdaşmaz. Biliyorsunuzdur burada herkesin her konu hakkında yorum yapma hakkı vardır. Vikipedi kuralları yorumlanmaya müsait değildir. Kullanıcı mesaj sayfalarına müdahale hoş karşılanmaz, müdahale edersede karışılmaz. Dilerseniz bir hizmetliye danışın. Bu kadar yazacaklarım, cevap verseniz dahi cevap verilmeyecek, iyi çalışmalar.--Boyalikus 18:22, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Sayın kullanıcı, yapmış olduğum işlem gerekli bir işlemdir. Herhangi bir hizmetli olsaydı aynı işlemi yapacaktır; "ilgili kullanıcı" mesajlarını çıkarıyor diye engellenmez. Siz yapmış olduğum değişiklikten ve uyarıdan sonra tarafıma ileti attığınızdan ben de ilgili konuyu merkez alarak size iletiler yolladım. Aksi halde elbette söylediğim gibi mesaj sayfalarının içeriklerini kullanıcıları değiştirmekte özgürdür. Fakat yine bir kaç kez ilgili kullanıcı merkezli yazdığım kristal gibi açıktır. Evet, bana bir hatırlatma mesajı yollanıdınız; fakat kuralları hatırlamamı gerektirecek hiç bir işlem yapmadım zira mesajına cevap vermem son derece normaldir çünkü yanlış şekilde yorumlanıyor değişikliğim tarafınızdan. Burada bir kural ihlali bulunmamaktadır. Yapılan işlemlerde de. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 18:32, 22 Mart 2010 (UTC)

Ustam

Hocam merhaba, sizden çok ufak bir isteğim var; (şu) ve (şu) değişikliklerimden sonra şöyle bir bilgilendirme mesajı aldım. Ben elimden geldiğince anlatıyorum fakat sanırım anlatmakta yetersiz kalıyorum şu an için. Bir göz atabilirseniz ve herhangi bir hatam varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:37, 22 Mart 2010 (UTC)

Selamlar ustam. Yaptığınız işlem yerinde bir müdahaledir kanımca, ki öyle. Kullanıcının kuralları çok iyi bilmediği belli, bu durumda bunun hoş karşılanmadığını da bilmemesi olasıdır. Ki hala isterse bilgilendirme mesajı sonrasında da tekrar sayfasını boşaltır, gördüğüm kadarıyla halen boşaltmamış. Buradan bilgilendirme sonunda boşaltmaktan vazgeçtiği, bilgilendirmenin de yararlı ve gerekli olduğu sonucu çıkarılabilir. O nedenle elinize sağlık, çok yerinde müdahale yapmışsınız. Diğer kullanıcıyla ufak bir anlaşmazlık olmuş diyelim :). Sevgilerimle ustam, kolay gelsin--Merube 89msj 18:49, 22 Mart 2010 (UTC)
Çok teşekkürler hocam; zaman ayırıp baktığınız için. Bu tarz durumlardan gerçekten hoşlanmıyorum; size danışmamdaki amaç varsa kendi yanlışımı düzeltmemdi. Aksi halde kesinlikle olayı haklı-haksız boyutuna çekmemekti. Sonuçta o arkadaşımız eminim ki yeteri kadar hakimdir kurallara. Sizin de böyle yorumlamadığınızdan eminim sadece iyice açıklık getirmek istedim. Tekrardan teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 19:00, 22 Mart 2010 (UTC)
Rica ederim ustam her zaman, bazen böyle durumlar olabiliyor işte. Bazen insan kendisinden de şüpheye düşebiliyor, işte orada bizler/sizler devreye giriyoruz/sunuz :)). Diğer kullanıcı da iyi niyetli bir bilgilendirme yapmış dediğiniz gibi. Sizin gibi güzel vikipedistleri görmek çok güzel, güzel davranışınızdan ötürü çok tebrik ve teşekkürlerimi de sunmak isterim. Sevgilerimle--Merube 89msj 19:05, 22 Mart 2010 (UTC)

Resimler

Selam Cnk mesajı okumuşsundur belki. Gozde.sonmez adlı kullanıcı resimlerle ilgili bir soru sordu da benim de bilgim yok nereye yönlendireyim? NooNEas 22:47, 22 Mart 2010 (UTC)

Selamlar, şu kadar yeterlidir sanırım şimdilik. Kullanıcıya bilgi verildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar--CnkALTDSmesaj/message 23:23, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhaba, oluyor bazen:) Kolay gelsin...Vikiçizer 10:32, 23 Mart 2010 (UTC)

teşekkür

MErhaba, bilgi için teşekkürler. dün ayarlarım ile oynarken bir hata yapmışım. Şimdi düzelttim sanırım. Kolay gelsin. --Manco Capac 10:38, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Teşekkürler :) mutlu oldum çok ve vikiye ilgim bir kat daha arttı NooNEas 12:40, 23 Mart 2010 (UTC)

selamlar.

Selamlar. İzleme listesine tıkladığımda mesajlarımızın yanındaki renkli sayılar neyi ifade etmektedir acaba?

Balabanpasa 12:45, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, izleme listesi ya da son değişiklikler bölümlerindeki, değişiklik yapılan madde adının sağındaki parantez içinde bulunan rakamlar yapılan değişikliğin bir önceki sürümle olan numerik sayı farkını göstermektedir. Yani madde içerisindeki kullanılan yazı miktarının ne kadar eksildiğini ya da arttığını belirtiyor. Mesela bu listelerde değişikliğe uyrayan bir x maddesi olsun ve siz bu x maddesinden bir kaç bölüm silin; söyle bir gösterim ile belirsin;
    X...(-67)...Balabanpasa
    Bu Balabanpasa'nın (yani sizin) x maddesinde yaptığınız değişiklikten sonra ilgili maddenin bir önceki maddeden "-33" karakter eksik olduğunu gösteriyor. Diğer bir belirme şekli ise (+78) gibi; bu da bir önceki sürümle şimdiki sürüm arasında 78 karakter fazlalık farkı olduğu anlamına geliyor. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 12:54, 23 Mart 2010 (UTC)

teşekkürler

Sağolun, bir sorum daha olcak dün iki defa yazımı sildiğiniz iskitler konusunun tartışma bölümüne kaynakları ekliyorum.

Ekleyeceğim kaynaklar lisans ve doktora tezlerinden bölümler, basılı kitaplardan bölümler ve ansiklopedilerden alınmış bölümler.

Bunları kim inceledikten sonra maddeyi değiştirmeme izin çıkacak?

Birde birçok tartışmalı konuda sadece avrupaılıarın yanlı görüşleri (sayfaların ingilizceleri) tek ve değişmez doğru kaynak olarak görülmüş, kendi tarihçilerimizin yazdığı hiçbirşey cidiye bile alınmamış bunun nedeni nedir acaba?

Balabanpasa 13:00, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrardan merhaba, dün de belirttiğim gibi ben yalnızca şu değişikliğinizi kuralsız olması gerekçesiyle geri aldım, ikinci bir silme işlemi yapmadım. Madde üzerine yapılan değişiklikleri madde sayfası üst panelinde olan değiştir yanındaki geçmiş kısmında görüntüleyebilirsiniz. Bahsettiğinizin aksine bizler genellikle kaynakların türkçeleştirilmesinden yanayız; zira bu tüm Vikipedi'ler de genel bir tutumdur. Uygun Türkçe kaynaklar bulunamadığı takdirde yabancı kaynaklara başvurulur. Siz kaynaklarınızı gerekçenizle birlikte konunun tartışma sayfasına taşıyınız; diğer Vikipesitlerden gelen yorumlar neticesinde değişiklik yapılacağını umuyorum, tartışma sayfalarının asıl amacı budur zira. Bir de az önce şu yorumunuzu gördüm. Dün de belirttiğim gibi yorumlarınızda kullandığınız üslüba dikkat etmeniz gerekmektedir. Lütfen "Nezaket" ve "Kişisel saldırılar yasaktır." sayfalarını okuyunuz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 13:10, 23 Mart 2010 (UTC)


Bu yardımcı tutumunuz için teşekkür ederim, kusura bakmayın bu hint avrupa, iskit ve öntürk tarihi gibi konularda (özellikle yabancı tarihçilerlede yaptığım tartışmalardan sonra) bayağı doluyum. (tabiki bu konu tamamiyle beni ilgilendiriyor ama bilemnizi istedim). Kısaca bu konularda avrupalılardan tarafında yapılmış çarpıtma , iftira ve ırkçı tutumları görünce kanınız donuyor, insanlığınızdan utanıyorsunuz, sanırım benzeri ifadelerin tekrarını burada görmek bu açıdan bende "sert ve nazik olmayan bir üslüpla yazmama neden oldu , kısaca sinirlendim, Ama bundan sonraki yazılarımda böyle bir şein olmayacağını söylebeilirim. Kesinlikle nezaketi yazılarımdan düşürmeyeceim. Tekrar teşekkürlerimi sunarım. Balabanpasa 13:23, 23 Mart 2010 (UTC)

tamam artık imzamı da atabiliyorum:) teşekkürler..--Gozde.sonmez 14:39, 23 Mart 2010 (UTC)

Lütfen yardım ediniz

http://tez2.yok.gov.tr/ buradan aldığım ve tartışma amacıyla iskitler tartışma panosuan eklediğim yazıyı Takabeg herhangi bir neden belirtmeksizin üzerinden 10 dakika bile geçmeden silmiştir.

Tartışma konusuna bile yazı yazamamıyacaksak buraya üye olmamızın nedeni nedir?

Balabanpasa 14:46, 23 Mart 2010 (UTC)

English SR-71

Pleaes beni udated dostum eyvallah tutun. Ben görüntü dosyası için izinler göndermek için e-posta adresi gerekir. Lütfen kullanıcı sayfasında, posta adresi ve i asap göndereceğiz. tekrar teşekkür Mlpearc MESSAGE 15:46, 23 Mart 2010 (UTC)

Selam. Telif durumu kontrol eder misiniz ? Ve Hubal. Takabeg ileti 16:03, 23 Mart 2010 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz!


Selam öncelikleb tebrik ederim aday gösterilmişsin :) İkinci olarak işin yoksa Irc'e gelebilir msn? NooNEas 00:19, 24 Mart 2010 (UTC)

Selamlar

Selamlar şikayet bölümüne takabeg hakında şikayet mesajı bıraktım ama 1 gündür bakılmadı, ne kadar zaman alıyor ortalama şikayetlere bakılması?

Balabanpasa 17:23, 24 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. İlgili kullanıcı hakkında başka bir şikayetde bulunmakta. Bir hizmetli konu ile ilgilenecektir. Sayfayı takip etmenizde yarar var. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 22:05, 24 Mart 2010 (UTC)

Hz. (s.a.v.) kullanimi

Wiki'nin mantigina ters dustugunden soruyorum, neden kullanamadigimizi aciklarmisiniz.— Bu imzasız görüş 24.60.105.23 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


ek soru

Selam. Seçimde kritik tartışmalarda görüşünü belirtmediğini ve o yüzden tarafsızlık kontrolünü yapamadığımı yazmıştım.

Şimdi rica etsem en azından {{Kullanıcı VH}}'nin "Topluluğumuz için önemli şu tartışmalara lütfen katılın:" kısımında yer alan tartışmalardaki görüşünüzü belirtebilir misiniz (mesaj sayfalarında değil de tartışma sayfalarında) ? Kritik tartışmalar sadece o listede yer alanlardan ibaret değildir. Mesela Sovyet savaş suçları, Adlandırma kuralları Li Shimin, Çin Şi Huang, Tümen Oblastı, Ziya Gökalp, 27 Mayıs Darbesi & Aynı maddenin SMA, Yerleşke için de görüşünüzü öğrenmek istiyorum. Sırf bellik konulardaki görüşlerinize göre destek ya da karşı oy verilmez. Yine de görüşünüzü öğrenebilirsek (eğer bu sefer seçilmediğiniz takdirde) sonraki seçimde faydalı malzeme olabileceğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:43, 25 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, yazdığın yorumu inceledim, sayfada teşekkürlerimi sundum bu vesileyle bir kez daha teşekkürler katılımın için. İstediğini de okudum. Aslında, bunu tartışmalarına katılmamak değilde yeteri kadar ilgim ve bilgim olmadığı tartışmalara katılmamak diye isimlendirsek çok daha uygun ve daha doğru olur. Zira hepsini inceliyorum rastgeldikçe fakat genelde yorum yapamayacağım tartışma sayfalarına şu tarz uyarılar eklemekle yetiniyorum. Şu sıralar yorum yapabileceğim hararetli tartışma sayfaları oluşsa dahi adaylık sonuçlanana kadar katılmayı uygun bulmuyorum. Çünkü yapılan eleştirileri "adaylık için olumluya çevirmeye çalışmak" şeklinde farklı yorumlanabilir herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek istiyorum açıkcası. İlgine bir kez daha teşekkürler. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 14:07, 25 Mart 2010 (UTC)
Her konuyla ilgilenin, demiyorum. Vikipedide herkes gönüllü çalıştığı için ilgilenmek istemediği konuyla ilgilenmek zorunda değildir. Sadece tarafsızlığınızı kanıtlama şansımız azalıyor. İlgisizliğinizin yarattığı başka sorun yoktur. Fakat bilgisizlik hizmetlilik için büyük bir eksikliktir. Yine de yanıtınız için teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:28, 25 Mart 2010 (UTC)
Ben teşekkür ederim fakat söylemem gereken bir husus var; söz konusu olan konular için "yeteri kadar bilgiye sahip olunmaması" ifadesinin genel olarak "bilgisizlik hizmetlilik için büyük bir eksikliktir." şeklinde betimlenmesi gerçekten hoş değil. Yeteri kadar bilgiden kastım; bazı Çince ve Japonca isimlerin konu alındığı tartışmalardır. Zira Japonca ve Çince bilmiyorum elbette araştırılabilir ve bir fikir beyan edilebilir. Fakat bu durum "bilgisizlik" kelimesini ifade etmemeli. Tekrardan teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 14:42, 25 Mart 2010 (UTC)
O zaman "Bilgi yetersizliği hizmetlilik için büyük bir eksikliktir" diyorum. Cidden korkarım. Birde gösterdiğim bazı tartışmalarda Çince isimler konu alıyor da Japonca isimleri konu almıyor. Bu ayrı mesele. Yine de mesela {{Kullanıcı VH}}'den Ermeni Kırımı hakkında hiç görüşünüzü belirtmemeniz büyük bir eksikliktir. Sizin çalışkanlığınızı biliyorum da gerçekten tarafsız olup olmadığınızı kanıtlayamadım ve kanıtlayamıyorum. Görüşünüzü belirtmediğiniz için değerlendirme de yapamıyourm açıkçası. O yüzden destek oy vermek zorunda kaldım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:56, 25 Mart 2010 (UTC)

Bir soru

  • Mrb. Bir sorum olacaktı. Futbolcu maddelerindeki bilgi kutularında şu maddede olduğu gibi bayraklar kullanılmalı mıdır; yoksa bu maddedeki gibi yalnızca milli takımlarında mı kulllanılmalıdır? Bence ikincisi doğru, çünkü SM olarak seçilmiş bir madde her yönüyle diğer maddelere örnek olmalıdır. --Rapsar 07:21, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba, şöyle bir teklif mevcut; sanıyorum ki görmüşsünüzdür spor maddeleriyle olan alakanızdan. Bazı Vikipediler de bayrak kullanımları var olup bazılarında işe bu kullanımlar yoktur. Hatta bazılarında bizim maddelerimizde olduğu gibi bayrak kullanılan ve kullanılmayan maddeler de mevcuttur. Sanıyorum ki benim de rastgeldikçe bayrak eklediğim maddeler vardır fakat sizin düşüncenize katılıyorum. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 10:46, 25 Mart 2010 (UTC)

İsim değişikliği

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. GaLyAlı 19:11, 25 Mart 2010 (UTC)

!

Soru size sorulmamışken böyle bir savunma psikolojisine girmiş olmanız düşündürücü. --e.c. 23:17, 25 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, Sayın hizmetlim. Levent Ağabey'e atmış olduğunuz iletiyi gördüm. Şu kullanıcı anonim bir ip ile vandalizm içerikli değişiklikler yapmaktaydı. Bu tutumunu gerek Köy çeşmesi gerek ise kullanıcı mesaj sayfalarında sürdürmekteydi. Defalarca Levent Ağabey'in mesaj sayfasındaki vandalizmi geri aldıktan önce veya sonra benim mesaj sayfama da hakaret dolu mesajlar (1), (2) bırakmaya başladı. Ben de Levent Ağabey belki fark edememiştir diye şu mesajı yolladım. Fakat sanıyorum ki mesajı yollamadan önce kendi sayfaları ile birlikte benim mesaj sayfamı (ve olası bir vandalizm için kullanıcı sayfamı) da korumaya aldı. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 23:12, 25 Mart 2010 (UTC)
  • soruları levent'e sordum, cevabı da ondan bekliyorum. yoksa farketmiyor mu? --ki bl 08:24, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Merhabalar, elbette farkediyor ben konu beni de ilgilendirdiği için bir açıklama yaptım; çünkü çok net hatırlıyorum. Bana yöneltilmemiş sorulara yardım etmek amaçlı yolladığım cevapların sayısı odukça fazladır. Kısa bir zaman önce buna benzer değişikliklerim; (1), (2), (3) ve (4). Buna benzer onlarca daha bulunabilir istediğiniz doğrultusunda. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 11:42, 26 Mart 2010 (UTC)

{{sil}} etiketleri

Merhaba, gördüğüm üzere YMD'de aktifsiniz fakat bazı eklemiş olduğunuz {{sil}} etiketlerinde hatalar gördüm; hızlı silme sayfasındaki sil kodlarına biraz daha detaylı bakmanız daha sağlıklı olacaktır.
İyi değişiklikler--CnkALTDSmesaj/message 13:29, 25 Mart 2010 (UTC)

yardımın için teşekkürler -- Son kahraman ileti 12:55, 26 Mart 2010 (UTC)

Ben bu nazik tutumunuzdan dolayı teşekkür ederim. İyi çalışmalar--CnkALTDSmesaj/message 12:59, 26 Mart 2010 (UTC)

yardım

bu sayfadaki Kafkasya'daki Türk halkları şablonunu düzeltebilirmisin. Ters çıkmış -- Son kahraman ileti 13:20, 26 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, aslında herhangi bir sorunu yoktu madde imi haricinde. Şablonları birbirinden ayırmak için madde imi yerine;
    <br />
    şu kodu kullanırsanız benzer bir sorun oluşmaz. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 13:29, 26 Mart 2010 (UTC)

Bildiri

Merhabalar tekrardan, şuna ne yapmalı? Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 13:15, 26 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, büyük ihtimalle diğerleriyle aynı kullanıcı, ama olmayabilir de...Mecburen kalacak ve değişikliklerinden anlayacağız. Ama yine isimden süresiz engelleme olmaz. Centennialtr--->Yüzyıllıktr gibi bir anlama gelir ki kolejle bağlantısını ortaya koyamayız...Ben teşekkür ederim:) hoşcakalın...Vikiçizer 13:21, 26 Mart 2010 (UTC)

Nicin boyle olmali?

Torke-khar Iranda Turk Azerbaycanlilara karsi islenen irkci mahiyyeti olan bir yaman dir. sizden rica ederim bunu vikipedide yaygin etmeyin.94.183.25.186 14:34, 26 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Size hemen yukarıda da bahsettiğim gibi bir ansiklopedinin içeriğinin kesinlikle hiç bir sistematik önyargıya bağlı olmaksızın tarafsız bir şekilde yazılması gerekiyor. Zira onayladığımız ya da onaylamadığımız, hoşumuza giden ya da gitmeyen bölümler olması elbette normaldir fakat bilgileri kişisel isteklerimiz ve düşüncelerimiz dahilinde değiştirirmek tarafsızlıktan ödün vermek demektir ki böyle bir işleyiş evrensel bir ansiklopedinin yazılmasında büyük bir engeldir. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 14:41, 26 Mart 2010 (UTC)

Bir soru

Sen farz et ki bir Izmirli kisisin ve Izmir essegi yaygin bir kotu soz Izmirlilere karsi yamandir. Aya onun vikipedide islendigini ve bu yolla onu daha yaygin etmesine sebeb olan bunu kabul edermisin?94.183.25.186 14:53, 26 Mart 2010 (UTC)

Nicin cevap soylemiyorsun?
Nicin cevap soylemiyorsun?94.183.25.186 15:27, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Bir üstteki cevabın yeterli olduğunu düşündüm ben mesaj atarken yollamış olduğunuz için. Size anlatıldığı gibi herhangi bir kuralsız işlem bulunmaktadır. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 15:31, 26 Mart 2010 (UTC)

Çakışma

Pardon :) Takabeg ileti 16:07, 26 Mart 2010 (UTC)

Tamamdır ustam. Bildirdiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 16:11, 26 Mart 2010 (UTC)

Selamlar

Hala daha şikayet bölümüne bakan kimse yok. yetkilileri biliyorsanız söyleseniz.

Balabanpasa 19:22, 26 Mart 2010 (UTC)

Resim

Merhaba Sayın Kapçak, dilerim ki iyisinizdir. Size az önce yüklemiş olduğunuz resim hakkında bir soru yönelteceğim; şu Dosya:IMG 6404.jpg resmi siz mi çektiniz acaba? Lisans bilgisi eksik olmakta. Eğer siz çektiğinizi belirtirseniz ben düzenleyebilirim. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 08:23, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Sayın CnkALTDS:

İyiyim çok teşekkürler. Evet ben çektim. Hem de dün çektim. Kapçak 08:38, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Ben teşekkür ederim. İlgili resim için {{GÖBL-Kişisel}} lisansını onaylarsanız eğer; lisansı resme ekleyeyim. Fakat bu durumda resim adil kullanımda olmayacak; bildiğiniz üzere bu kullanım telif haklı dosyalar için geçerli. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 09:29, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Tmam Cnk farkettiğim anda düzenlerim. NooNEas 09:53, 27 Mart 2010 (UTC)

Sayın CnkALTDS; Çok özür diliyorum. Heyecanımı bağışlayın. İnanın böyle güncel bir maddenin görselini oluşturma ile ilgili tarafımdan yakalanmış bir fırsatın heyecanından lisanslama aklıma bile gelmedi. Uyarılarınız ve ince davranışınızdan ötürü size çok çok teşekkür ediyorum. Çok kibarsınız.

Gerekeni yaptım sanıyorum. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 11:04, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Teşekkürünüze bir teşekkür ile cevap veriyorum tekrardan; bu bir uyarı değil elbette sadece ufak bir bilgilendirme. İlgili dosyalarda son bir değişiklik yaptım. Şu an için hatasızlar. Güzel katkılarınıza Vikipedi adına teşekkür ederim. İyi çalışmalar--CnkALTDSmesaj/message 11:14, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Galiba ben gelene kadar düzelttiniz olayı :/ NooNEas 17:32, 27 Mart 2010 (UTC)

yardım

Ben az önce bir yeni sayfa İstiklal Marşı' nın açıklaması açtım fakat yazılarımı alt alta yazmak istiyorum . Bana yardımcı olur musunuz...?--!!!ELİFFF!!! 15:59, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, size bir çalışma sayfası oluşturdum. Çalışmanızı çalışma sayfanız içerisine ekledim; istediğiniz şekilde. Çalışma sayfanıza hem yazıyı tıklayarak hem de kullanıcı sayfanızdan ulaşabilirsiniz. İlk olarak çalışmalarınızı bu sayfada yapmanız bitirdikten sonra Vikipedi'ye eklemeniz daha sağlıklı olacaktır. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 16:09, 27 Mart 2010 (UTC)

!!!

Ben vikipedide daha yeni sayılırım. Daha doğrusu uzun zamandır vikipediye girmiyordum şu son bi kaç gündür giriyorum fakat bi çok şeyi unutmuşum. Bu yüzden tekrar rahatsız ediyorum sizi ama bir şey soracaktım: yazımı bitirdikten sonra vikipediye nasıl kaydedicem? Ayrıca yazdığım yazı silinicekmiş neden acaba?--!!!ELİFFF!!! 16:14, 27 Mart 2010 (UTC)

Anlam Ayrımı

Merhaba CnkALTDS, ER maddesinin anlam ayrımı sayfasını oluşturuyorum. Bir kaç hata var müsaitseniz yardım edebilirmisiniz? Kumul 18:05, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Kumul, Er (anlam ayrımı) olacak şekilde isimlendirdim; içerikte bir kaç oynama yaptım. Bunun haricinde birazdan interwikilerini de bulacağım. Başka nasıl yardımcı olabilirim? Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 18:12, 27 Mart 2010 (UTC)
Evet bu yeterli tamda ben oluşturuyordum sayfayı. Asıl sorum şuydu: anlam ayrımı sayfasını büyük harflerlemi küçük harflerlemi oluşturmak doğru olur.

Yani aratırken "Er" "ER" "er" aratıldığında farklı sonuçlar çıkıyor. Sayfayı oluşturmuşsunuz zaten teşekkürler Kumul 18:16, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Pardon birtakım sorunlardan dolayı pek sağlıklı düşünemiyorum açıkcası; Er Türkçe bir kelime olduğu için anlam ayrımını farklı bir Vikipedi ile ilişkilendirmeye çalışmak biraz saçma oldu :) Mesela; Prince (anlam ayrımı). Bu her dilde Prince olduğundan interwikileri mevcuttur. Er için söz konusu değil zira; kusura bakmayın lütfen. İyi çalışmalar--CnkALTDSmesaj/message 18:18, 27 Mart 2010 (UTC)

Bir takım sorunlarınızı tahmin ediyor gibiyim... Yani anlam ayrımı sayfasını boşunamı oluşturmuş olduk? Normalde ER olarak aratınca dizi'ye yönleniyordu, bu yüzden sayfa oluşturmak istemiştim. Teşekkürle Kumul 18:22, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Hayır, hayır. Oluşturduğunuz sayfa gerekliydi elbette ki teşekkürler farkedip zaman ayırdığınız için. Ben az önceki mesajımda yazdığım Bunun haricinde birazdan interwikilerini de bulacağım. sözüne istinaden söyledim az öncekilerini. Biliyorsunuz interwiki maddeleri Vikiler arası bağlayan kısa yollar. Mesela; tr:Avril Lavigne Avril Lavigne maddesinin Türkçe Vikipedi içerisindeki kısayolu. en:Avril Lavigne aynı maddenin İngilizce Wikipedia'deki kısayolu. Vikipedilerdeki maddelerin hepsi sayfa sonlarına bu tarz kısayollar eklenerek birbirleriyle ilişkilendiriliyorlar. Böyle maddeler arası geçişlerde kolaylık sağlanmış oluyor. Fakat Er sözcüğü Türkçe sözcük olduğundan dolayı diğer interwikiler ilişkilendiremiyoruz. Dilerim şimdi açıklayıcı olmuştur. Ellerinize sağlık anlam ayrımı sayfası için. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:29, 27 Mart 2010 (UTC)