Renç Koçibey: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
9. satır: 9. satır:
}}
}}


'''Renç Koçibey''', [[1942]] yılında [[İstanbul]]'da doğmuştur. Bir dönem [[Fransa]]'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönerek [[Saint Joseph Lisesi]]'ni bitirmiştir. [[Motosiklet]] tutkusunun ardından ralliye merak sardı. Türkiye'deki ilk rallisini 1968 yılında [[Anadol]] ile kazandı. Ardından Türkiye Ralli'sini birçok defa daha kazandı. Özellikle yokuş aşağı ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı. 1984'de Balkan Şampiyonluğu kazandı. 1988'de dünyanın en iyi [[Mitsubishi]] pilotu seçildi ve iki kez Paris-Dakar Ralli'sine katıldı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, [[9 Şubat]] [[1993]]'te Ali Sipahi Ralli'si için [[İzmit]] yakınlarında yaptığı hazırlık sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etti.
'''Renç Koçibey''', (d.[[1942]], [[İstanbul]] - ö. [[9 Şubat]] [[1993]], [[İzmit]])
Bir dönem [[Fransa]]'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönerek [[Saint Joseph Lisesi]]'ni bitirmiştir. [[Motosiklet]] tutkusunun ardından ralliye merak sardı. Türkiye'deki ilk rallisini 1968 yılında [[Anadol]] ile kazandı. Ardından Türkiye Ralli'sini birçok defa daha kazandı. Özellikle yokuş aşağı ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı. 1984'de Balkan Şampiyonluğu kazandı. 1988'de dünyanın en iyi [[Mitsubishi]] pilotu seçildi ve iki kez Paris-Dakar Ralli'sine katıldı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, Ali Sipahi Ralli'si için [[İzmit]] yakınlarında yaptığı hazırlık sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etti.


{{biyografi portalı}}
{{biyografi portalı}}

Sayfanın 13.04, 23 Mart 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Biyografi bilgi kutusu

Renç Koçibey, (d.1942, İstanbul - ö. 9 Şubat 1993, İzmit)

Bir dönem Fransa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönerek Saint Joseph Lisesi'ni bitirmiştir. Motosiklet tutkusunun ardından ralliye merak sardı. Türkiye'deki ilk rallisini 1968 yılında Anadol ile kazandı. Ardından Türkiye Ralli'sini birçok defa daha kazandı. Özellikle yokuş aşağı ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı. 1984'de Balkan Şampiyonluğu kazandı. 1988'de dünyanın en iyi Mitsubishi pilotu seçildi ve iki kez Paris-Dakar Ralli'sine katıldı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, Ali Sipahi Ralli'si için İzmit yakınlarında yaptığı hazırlık sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etti.

Şablon:Biyografi portalı