Kullanıcı mesaj:Takabeg: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Takabeg (mesaj | katkılar)
Ertly (mesaj | katkılar)
208. satır: 208. satır:
Günaydın, Çincem hiç yok maalesef ama belki yine de yardımcı olabilirim, konu nedir acaba?...[[Kullanıcı:Ertly|Ertly]] 06:42, 4 Mart 2010 (UTC)
Günaydın, Çincem hiç yok maalesef ama belki yine de yardımcı olabilirim, konu nedir acaba?...[[Kullanıcı:Ertly|Ertly]] 06:42, 4 Mart 2010 (UTC)
: Teşekkür ederim. Konusu [[Kürşad]]. Çok [[Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek|özgün]], değil mi ? [[Kullanıcı:Takabeg|Takabeg]] [[User Talk:Takabeg|<sup><u>ileti</u></sup>]] 08:04, 4 Mart 2010 (UTC)
: Teşekkür ederim. Konusu [[Kürşad]]. Çok [[Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek|özgün]], değil mi ? [[Kullanıcı:Takabeg|Takabeg]] [[User Talk:Takabeg|<sup><u>ileti</u></sup>]] 08:04, 4 Mart 2010 (UTC)
::Katılıyorum. Naçizane fikrim maddenin özgün ve [[Vikipedi:Kaynak gösterme|kaynaksız]] olduğu yolundadır...[[Kullanıcı:Ertly|Ertly]] 08:22, 4 Mart 2010 (UTC)

Sayfanın 08.22, 4 Mart 2010 tarihindeki hâli

Evrensel bir ansiklopedi yaratmak için Tarafsız bakış açısı, {{sö-etnik}}, {{sö-devlet}} ve {{sö-din}}'e dikkat.

Takabeg şu anda Vikitatilde ama en yakın zamanda yeniden Vikipedi'de olacak.

Teksas - Texas

Selam Çizer. Texas'yı Texas (anlam ayrımı) maddesine ve Teksas'yı Teksas (anlam ayrımı) maddesine yönlendirsin diyorum. Mesela Bursasporun taraftar gburu Teksas olup Texas olamaz. USS Texas ise Texas olup Teksas olamaz. Konuyla Kullanıcı:Merube 89 ilgileniyor. Kendisiyle konuşup halleder misiniz ? Hoşçakalın. Takabeg ileti 10:00, 28 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, anlam ayrımı sayfalarını inceledim, bence gerekenleri yapmışsınız. Biribirine bağlantı var ve dediğiniz gibi Texasla Teksas'ı aynı olmadığı için aynı sayfada göstermek doğru değil...Gözden kaçırdığım bir durum varsa bileyim, bence halledecek bir şey kalmamış:) Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 09:16, 1 Mart 2010 (UTC)

Doğu Cephesi

Teşekkür ederim Takabeg. Ben de sana Berlin'den bişi göndereyim. En iyi kalite birkaç kamyon Fransız şarabına ne dersin. --Makedon 11:36, 1 Mart 2010 (UTC)

Konyak olsun :) Takabeg ileti 12:27, 1 Mart 2010 (UTC)

Şikayet etsem mi ?

Selam Çizer. Bir konuda danışacağım. Bir kullanıcının Haklı gerekçe olmadan maddeyi ve kaynakları kaldırma ve nezaket sınırı aşıma gibi faaliyet gördüm. Nazikçe uyarmayı düşündüm. Ancak bildiğimiz gibi bu kullanıcı defalarca bu tip davranşlarından dolayı uyarlanmıştır. Artık bu tür nahoş davranışını durdup tekrar yapmaması için engellenmeden başka çaremizin olmadığını düşünüyorum. Fakat aynı zamanda engellenmenin Vikiden soğumasının nedeni olursa üzülürüm. Ne yapmamız lazım sizce ? Takabeg ileti 11:51, 1 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, vikipediden soğuma riski hoş değil. Biliyorsunuz bir çok kullanıcı zaman içinde bir çok vikipedi kuralını öğreniyor, uyguluyor. Sert tedbirlerin her zaman iyi sonuç verdiğini düşünmüyorum. Maddeyi 24 saat korumaya aldım ve izleyeceğim. Maddenin tartışma sayfasında değişikliklere dair olması gereken bir tartışma ortamı yok...Kullanıcının tüm uyarılara rağmen herhangi bir engel kaydını görmedim. Şikayet etmek sizin kararınıza kalmış, öteden beri bu konularda tartışmanız olduğunu biliyorum...Şimdilik en nazik uyarıyı siz yapmışsınız, madde de korumaya alındı, bekleyelim, görelim. Sıkıntı devam ederse şikayet etmekte tereddüt etmeyin...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 12:29, 1 Mart 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Demin tereddüt ediyordum fakat şimdi şikayet etmemin ve kendisinin engellenmesinin oldacağını düşünüyorum. Zira uytarları ciddiye almıyor ve tavrı hiç değiştiremiyor. Takabeg ileti 12:35, 1 Mart 2010 (UTC)

SRA

Selam. Rica etsem Dosya:Schema Grenade-i18n.svg, Dosya:Fishing reel-sm.svg (en:Fishing reel maddesi lazım), Dosya:Vulcanian Eruption-numbers.svg, Dosya:Steam locomotive work.gif SRA gösterir misiniz ? Birde SRA kapandıktan sonraki arvişleme işlerini de halleder misiniz ? Ben biraz dinleneceğim. İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 11:32, 1 Mart 2010 (UTC)

Aleyküm selam. Rica ederim, elbette. Adaylık işlemlerini peyderpey hallederim, arşivleme için ise elimden geleni yaparım. İstirahatiniz sonrası görüşmek üzere, iyi tatiller.--a[.]med»»ileti 15:35, 1 Mart 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Dosya:Schema Grenade-i18n.svg'deki terimler araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında Dosya:South America - Blue Marble orthographic.jpg beleşten (yani ayreten madde açılmadan) SR olabilir. Ne dersiniz ? Size emanet. Takabeg ileti 01:46, 2 Mart 2010 (UTC)
Estğ. Belirttiğiniz gibi el bombası diyagramı alt yazısı eleştirilmeye muhtaç. Dosya:South America - Blue Marble orthographic.jpg resmi için ise mevcut maddesi yeterli gibi, zira Amazon nehri ve And dağları maddelerine baktım ve resim, bu maddeler için çok genel kalacak. Evet mevcut Güney Amerika maddesi ve iyi bir alt yazı ile aday gösterilebilir. Ben de teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.--a[.]med»»ileti 02:09, 2 Mart 2010 (UTC)

İş birliği

Selam. Nasılsınız ? Birşey sormak istiyorum. Öncelikle Kullanıcı mesaj:Takabeg/Seçkin resim aday adayları#Maddesiz SR'e bakar mısınız ? Seçilmiş resimlerin bazılarında maddesi yoktur. Belki maddelerdeki açıklamaları zenginleştirerek halledilecek resimler de vardır. Yine de bariz maddesizler de vardır. Şimdi bu boşluklarını doldurmak için Vikipedi:İş birliği projeside teklif etmek istiyorum. Yani maddesiz seçkin resimlere maddesini kazandırmak. Gerç ben Vikitatiline gireceğim de :) Nasıl teklif edilir ? Yardımcı olur musunuz ? Ya da bu projeyi uygun bulduysanız siz teklif eder misiniz ? Ne olursa olsun bu boşluğumuzdur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:51, 28 Şubat 2010 (UTC)

Aleyküm selam. Proje önerimi konusunda bir zamanlar bu vardı ama şimdi sanırım onun pek bir önemi kalmadı. Her neyse, Vito Genovese'ye bu konuda bir mesaj attım, sanırım şu anda en iyi yer orası. Bu arada iyi Vikitatiller:) Görüşürüz. --82 ~145 ileti 17:45, 1 Mart 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 01:52, 2 Mart 2010 (UTC)

Proje

Selam. Birkaç kullanıcıyla konuşmuştum da. Haftanın işbirliği projesine müracaat edip bu eksikler halledilsin, diyorum. SRİA'ya gönderilmesine karşı çıkanlar da maddelerin açılmasına karşı çıkmayacaklardır, bence. Görüşünüz ? Takabeg ileti 02:25, 2 Mart 2010 (UTC)

Selamlar Takabeg, bu resimlerin yeralacağı sayfaları mı proje kapsamına alalım diyorsun? Bence mantıklı, hem ihraç da edilmemiş olur resimler; O zaman Vito'yla konuşmak lazım. Ya da eğer ilgili maddeleri oluşturabileceğimiz seçkin makakeler varsa diğer Wikipedia'lerde daha bir hoş olur. Ne dersin?--CnkALTDSmesaj/message 02:32, 2 Mart 2010 (UTC)
Ve aleykümselam. Maddeler açılsın diyorum. 82 Vito ile konuştu. Belki daha da maddesiz SR'ler vardır. Bunlar maddelere yeterince değer katmıyor. Ana sayfada kullanılmıyor. Kullanılsa da kırmızı bağlantı gizleniyor. Böylece yine değer katmıyorlar. Günümüzde SRA gösterilse de seçilme şansı yoktur. Örneğin Sydney Harbour Bridge maddesi açılmadan Dosya:Sydney Harbour Bridge night.jpg fotoğrafının SR seçilme şansı sıfırdır. Seçkin makaleler varsa... kısımını anlayamadım :) Kısaca tekrar anlabilir misin ?Takabeg ileti 02:39, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Hmm, Vito'yla konuşulması isabet olmuş. Haftanın projesi kapsamında İngilizce Wikipedia'den seçkin seçilmiş maddelerin çevrilmesi var. Eğer bizde seçkin resim seçilen fakat maddesi olmayan resimleri kullanabileceğimiz makaleler, zira Wikipedia'de seçkin madde ise şu an ki projeye tam isabet olur. O maddeleri başlatırız. Aksi gelecek haftanın projesi bu iş olur. Hmm?--CnkALTDSmesaj/message 02:49, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Takabeg unutmadan; resmi yarın öğlen vakitleri gibi gösteriyorum. Nasıl olsa pek fazla işi yok :) Kendinize iyi bakınız lütfen. ^^--CnkALTDSmesaj/message 03:31, 2 Mart 2010 (UTC)
Dayanamadım ve gösterdim :)))Takabeg ileti 03:32, 2 Mart 2010 (UTC)
Anladım. 82'ye de yazdığım gibi; maddelerin Vikipedi'ye kazandırılması elbette son derece yararlı olur. Gerçi görebildiğim kadarıyla ihtiyaç duyulduğu için listelediğin madde sayısı çok fazla değil. "Madde açma" konulu ilk hafta projesinde 90 madde açılmış ve geliştirilmişti, o yüzden 15-20 madde için proje açılırsa proje 2-3 günde bitmek durumunda kalır. Bu yüzden madde istekleri iyi bir fikir gerçekten de. Onları derleyip bir proje üretebilirim yakın zamanda.
Sevgiler
Vito Genovese 10:03, 2 Mart 2010 (UTC)

Kaplıcalar

Selam Takabeg, çok sık buralarda olamıyorum. Kaplıcalar öksüz kalmış. Kimse ilgilenmemiş. Bakacağım. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 06:50, 2 Mart 2010 (UTC)

Danışma

Merhabalar, vikitatildeyken rahatsız ediyorum, kusura bakmayın.Bu maddeyi çevirmeye niyet ediyorum ama başlık konusunda kararsızım. ABD İç Savaşından sonraki dönem (1865-1877) için ne adlandırma kullanabiliriz sizce? İyi vikitatiller...Ertly 07:11, 2 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Tatile gireceğim gireceğim diyorum ama vandallar, kopyacılar kaynadığını görünce giremiyorum. Reconstruction era için Yeniden yapılanma dönemi terimi kullanılabilir bence. Şimdiden ellerinize sağlık. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 07:18, 2 Mart 2010 (UTC)
Yeniden merhabalar, Yeniden yapılanma dönemi (1865-1877) maddesini açtım ama önemli bir açmazda buldum kendimi. Türkçe vikipedide dönemle ilgili bilgi İngilizceye göre o kadar az ki, maddenin İngilizce kapsamlı maddesi çok fazla gelecek sanki. Maddenin daha giriş kısmını bitirdim, şimdiden kırmızı linkler belirmeye başladı. En iyisi konunun genel olarak gelişmesini beklemek ve sonra derinleştirmek diye düşünüyorum, ne dersiniz? Bu sırada scalawag, carpetbagger vb maddeleri yazılabilir...Selamlar Ertly 06:48, 3 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Evet dediğiniz gibi Vikipedide ABD tarihi konulu maddeler az ve zayıf. Zamanla gelişecektir inşallah. Takabeg ileti 06:53, 3 Mart 2010 (UTC)

Kategori

Günaydın. Kategori:Avar Kağanlığı ile Kategori:Avarlar mevcuttur. Ancak Kategori:Avarlar'ın ana maddesinin başlığı Avarlar değil de Kafkasya Avarlar. mevcut Avarlar maddesini Avarlar (tarihî halk) filan yapalım mı ? Öyle yaparsak Kafkasya Avarları sadece Avarlar yapılabilir. Birde Kategori:Balkarlar'ın üst kategori olarak Kategori:Kafkasya'daki Türk halkları mevcuttur ve eklenmektedir. O yüzden Balkarlar maddesine daha gevşek bir kategori olan Kategori:Türk halkları'nın eklenmesi gerekmiyor. Takabeg ileti 07:59, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam, dizi yanıt vereyim.
  • Avarlar olarak kalması gerekir.
  • Günümüzdeki tüm Avarlar Kafkasya Avarları olmadığı için bu maddeyi Avarlar'a çevirmemeliyiz.
  • Tarihi halk biçiminde hitabı, ancak Hititler gibi günümüzde üyesi kalmamış halklar için kullanmak yerinde olur.
  • Kafkasya'daki olarak kategorilendirmek gerektiğini Karaçaylarda görünce düzeltmiştim, teşekkür ederim. İyi çalışmalar mı tatiller mi desem. :) --iazak 08:06, 2 Mart 2010 (UTC)

Birde Kategori:Türk halkları Kategori:Tuvalar'a yerleştirilmelidir. Kategorize konusunda İngilizce v.s. ile farklı uygulama var Türkçe Vikide. Takabeg ileti 08:13, 2 Mart 2010 (UTC)

P.S. Kategori:Tuvalar'da zaten Kategori:Türk halkları varmış. İyi çalışmalar. Bana tatiller. Tatile girmek istiyorum ama ........ gireceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:13, 2 Mart 2010 (UTC)
Ben eksik kalmış Kategori:Türk halkları nı ekliyorum. İyi tatiller. --iazak 08:16, 2 Mart 2010 (UTC)
Anlıyorum. Aslında yeni kategorileri oluşturmak daha faydalı, bence. Mesela Kategori:Karaçaylar yokmuş. Takabeg ileti 08:23, 2 Mart 2010 (UTC)
Sanırsam anlatmamışımdır. Yani bunu yapmıyoruz. Zira zaten Kategori:Özbekler içinde üst kategori olarak Kategori:Türk halkları mevcuttur. Kategorilerin şişmemesi içindir. Şimdi anlatabildim mi ? Takabeg ileti 08:33, 2 Mart 2010 (UTC)
Kızmadınız değil mi ? Takabeg ileti 08:41, 2 Mart 2010 (UTC)
Yok, neden kızayım. Her görüş farklılığına kızılamaz. Kaldı ki, görüş farklılığımız yok. Kırgızlar'da kategori vardı. Ben de diğerleri eksik kalmış diye tamamladıydım. Ama şimdi baktım, açıkça doğrusu sizin yaptığınız. Benim fazladan eklediklerim dahil çıkarmalarınız tamamlandı sanırım. Ben de eksiklerin tamamlanmasını bitirdim. Artık tekrar işime gücüme dönüyorum. Sağlıcakla. --iazak 08:46, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Avarlar maddesindeki kategoriyi tekrar değiştirmenizi yeni gördüm. Avarlar maddesi yalnız Avar Kağanlığı'nı anlatmıyor ki, aslında üst kategorisi olması gereken tarihteki ve günümüzdeki her türlü Avarlar'ı anlatıyor. Hatta, Kategori:Avarlar üst kategorisi haline getirilmeyecekse, Avar Kağanlığı'nın kategorilerine Kategori:Avar Kağanlığı'nın yanı sıra Kategori:Avarlar'ı da eklemek gerekiyor. --iazak 08:55, 2 Mart 2010 (UTC)
Şu an Kategori:Avarlar modern halk için yani Kafkasya'daki Avarlar için kullanılmaktadır. Avarlar ve Avar Kağanlığı maddeleri ise tarihî Avarlar veya Avrupa Avarları dedikleri gruptur. Buna daha net ve basit çözümü lazım ama güzel bir plan aklıma gelmiyor. Sizce ? Takabeg ileti 08:59, 2 Mart 2010 (UTC)
Avarlar maddesinin bu hali doğru değil. İngilizce vikideki hata tekrarlanmış. Avrupa, Kafkasya ve diğer yerlere yayılmış Avarların kökeninin Uarlar olduğu çoklukla kabul görmektedir. Bir teze göre Macarların kökeninin Hunlardan çok Uarlara dayandırıldığı da bilinir. Zaten Uarlara da Uar-Hun denebiliyor. Muhtemelen sonradan yakıştırmadır. Çünkü Hun Türkçede halk demektir. Asıl konuya gelirsek, Avarlar ya da Uarlar denen halk tarihte de günümüzde de çeşitli yerlerde yaşamaktadır ve Avarlar maddesinin (şimdiki haliyle olmasa da) bunu kapsaması zorunludur. Balkanlarda ve Rusya'nın bazı bölgelerinde (yüzyıllar sonra bile asimile olmamış) az sayıda Avar mensubu yaşamaktadır. Sayıları az olduğu için istatistiklerde bulunamayabilir. Konuya hakim bir tarihçi Avarlar maddesini hakkıyla geliştirirse maddenin adının Kağanlığa taşınması da kategorisinin Avarlar'dan alt bir kategoride olması da olanaksızlaşır. Çözüm ne derseniz Avarlar maddesini geliştirip kategorisini Avarlar'a çevirmek. Kategori:Avar Kağanlığı'nı da Kategori:Avarlar'ın alt kategorisi yapmak derim. --iazak 09:15, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Hun Türkçe v.s. tezdir. Yani kanıtlanmış sabit bir gerçek değildir. Avrupa Avarları (tarihî olan) ile Kafkasya Avarları (modern olan) için ayrı kategoriler lazım. Tek bir kategoriye sokmulması, tıpkı Kategori:İskitler ile Kategori:Osetler'in birleştirilmesi gibi olacaktır :) Anlatabildim mi ? Takabeg ileti 09:23, 2 Mart 2010 (UTC)
  • İskit-Oset bağlantısının çoook özgün olduğunu düşünüyorum. Osetler ne Türk ne Kafkasya kökenli olmayan nadir halklardan biri ve eski bir Orta Doğu halkı olarak hatırlıyorum. İskitler ve nereye kayboldukları hakkında ise sanırım kesin bilgi yok. Ama Avarların bu örneğe benzediğini sanmıyorum. Hun 'soyad'ını bir kenara bırakalım. Avarların kökeninin Uarlara dayandığı konusunda kesin kanı oluşmasa da, Kafkasya ve Avrupa Avarlarının aynı kökenden geldiği konusunda genel kanaatin oluştuğunu sanıyorum. Ama dediğim gibi bilgim yeterince derin değil. --iazak 12:23, 2 Mart 2010 (UTC)
Hehehe biraz abarttım :) Az kalsın Urartular - Ermeniler'i örnek göserecektim de. Şaka bir yana Kategori:Antik Yunanistanlı kişiler ile Kategori:Yunanlar düşünürsek neden ayrı kategorilerin oluşturulması gerektiğini anlatabilir miyiz ? Avrupa Avarları - Kafkasya Avarları ile daha yakındır herhalde. Yine de ayrı kategoriye sokmakta fayda vardır. Takabeg ileti 12:36, 2 Mart 2010 (UTC)
Maddeyi geliştirmek zaman alabilir ama kategoride doğru olan bence açık. 'Avarlar' üst kategori. 'Kafkasya Avarları' ve 'Avrupa Avarları' da iki ayrı alt kategori olsun. Kimse de itiraz etmeyecektir. --iazak 07:04, 3 Mart 2010 (UTC)
Başlamışsınız Avarlarla ilgili kategorileri ve kategorilendirmeleri düzeltmeye, elinize sağlık. Daha devam edeceksiniz de mola verdiniz diye düşünüyorum. 'Kategori:Avarlar' altında 'Kategori:Avarlar (Kafkasya)' gibi 'Kategori:Avarlar (Avrupa)' da olacak, değil mi? --iazak 07:45, 3 Mart 2010 (UTC)

Bilimsel davranmamız gerekirse Kategori:Avarlar (Kafkasya) ile Kategori:Avarlar (Avrasya) veya Kategori:Avarlar (Avrupa)'yı aynı kategoriye sokamamalıyız. Sadece ve sadece kanıtlanmış sabit gerçeklerine dayanarak kategorize edilmelidir. Tezler veya hipotezlere göre kategorize işi yapılmamalıdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:55, 3 Mart 2010 (UTC)

Farklı tez olsa da bu iki halkın akraba olduğu üzerine yaygın kanaat olduğunu sanıyordum ve Avarlar kategorisi altında toplanmaları gerektiğini düşünüyordum. Ama yeterince incelemedim, ısrar etmeyeceğim. Bu durumda Avarlar maddesini Avrasya Avarları, Avarlar kategorisini de Avarlar (Avrasya) yapmak gerekiyor. Size bir iş daha göründü. --iazak 12:01, 3 Mart 2010 (UTC)
O kadar kesin değildir canım. Kesin olsaydı hiç sorun çıkmazdı. Biri büyük ihtimalle Moğol veya Türk kökenli halk (veya konfederasyon), diğeri Kafkas halkı. Dillerine bakıldığında akraba olmadığı anlaşılıyor. İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 12:05, 3 Mart 2010 (UTC)

İlginize teşekkür

  • İş birliği mesajı için teşekkür ederim. Hani CnkALTDS adına gelen.. :) taglıgalpileti 12:18, 2 Mart 2010 (UTC)
Bu sabah kendisi davetiye atarken ben de buradaydım. Size denk gelmemiş, sadece. İnsan işi işte. Artık davetiyeyi bot (robot) göndersin. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:25, 2 Mart 2010 (UTC)

Akifer

Merhaba Takabeg, aday göstermek hiç aklıma gelmemişti, neyse sen halletmişsin. Kolay gelsin.--Gökhan 13:01, 2 Mart 2010 (UTC)

Soru

Merhaba Takabeg, şuradaki değişiklik özetinin esprisi nedir acaba? "İş birliğinden haberdar olmak için şart yoktur." yazmışsınız. Fakat bunun bir şart olduğunu söyleyen birisi olması gerekmiyor mu zira bunu özet düşmek için? Dün bir çok kişiye şu sayfadan tarama yapılarak yollandı o davetler; amaç projeye olan katılımı çoğaltmak neticesinde Vikipedi'ye daha çok seçkin madde eklemek olduğundan düşünüyorum ki kullanıcıları haberdar etmek gerekli bir şey. Hatta mesaj sayfasına bakarsanız sizin adıma yolladığınız daveti (ki kendi imzanızı da kullanabilirdiniz.) alan kullanıcı da bana "Bu projelerden nasıl haberdar oluruz?" şeklinde bir soru yöneltti. Özetinizin gereksiz olduğu kanısındayım hâl böyle olunca. Neden eleştirdim? Çünkü şahsımla doğrudan ilgili, Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 15:00, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam. O kullanıcıya davetiyet göndermemişsin. Kendisi de size sormuş Bu projelerden nasıl haberdar oluruz? diye. Neden bana göndermiyor diye soru işareti oluşmuştur herhalde. Bunun yanıtı işte. Davetiye almak için herhangi şart yok değil mi ? Sadece Vikipedi:Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesindekiler haberdar olacak mı ? Öyle değildir. Ben de sizin göndermeyi unuttuğunu tahmin ederek yardımcı olsun diye zaten aynı format olduğu için ve benim bizzat davet etme niyetim olmadığı için bana gönderilen davetiyeyi kopyalayarak kendisine yolladım. Sadece yanlış anlaşma olmasın diye gönderdim yani. Yukarıda yazdığım gibi İsteyen ilgilenir. İstemeyen ilgilenmez. Hatta gönderilen davetiyeyi kaldıranlar da var. Siz iyi niyetle yapıyorsunuz da spamlık olarak algılayan yok değildir. Bence bot yapsın bu işi. Özet konusuna gelince belki gereksiz belki gerekli. Neyse uzatmayacağım. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:13, 2 Mart 2010 (UTC)
  • O listeyi kullanmaktaki amacım; toplu halde kullanıcı hesaplarına erişmem; aksi halde sadece kullanıcılar "online" olduğunda son değişikliklerden görebilirdim. Aksi halde elbette sadece o listede yer alanlar haberdar olmalı şeklinde mantık hatalı bir mantık olur. Ben o özetin bana yazıldığını düşündüm; kullanıcıyı bilgilendirme ve olası yanlış anlamayı engelleme anlamında yazıldıysa (ki öyle imiş) elbette gerekli; sevindim. Sadece merak etmiştim ve sormak istedim. Dilerim ki herhangi bir sorun, dahilinde kırgınlık vs yoktur, hmm?(Ayrıca davetiyeyi spam olarak algılayanlarda bir daha davetiye almak istemediklerini belirtebilirler. Bunu buraya yazma amacım yoğun bir mesajlaşma trafiğin var; belki okurlar. Ben birazdan inceleyeyim; gerekli bilgilendirmeyi yapayım. Ayrıca sizde rast gelirseniz çıtlatırsanız sevinirim.)--CnkALTDSmesaj/message 15:30, 2 Mart 2010 (UTC)
  • İyi akşamlar, bugünkü yanlış anlama için "sorun yok" teyidi almadım. Dilerim ki yoktur. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 01:22, 3 Mart 2010 (UTC)
Selam. Yanlış anlamadım bile :) VP:İNOV'ye önem veriyorum ya. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:27, 3 Mart 2010 (UTC)
Sevindim :), bence VP:İNOV bile gerek yok benden size kötü niyet beklenir mi hiç efendim? :) İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 02:07, 3 Mart 2010 (UTC)

Hotcat

merhaba. Hotcat, eklediğim kategorileri sayfanın en sonuna, interwiki'lerin altına ekliyor. bunu nasıl çözebiliriz?--szoszvmesaj 07:28, 3 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Hotcat ile kategorileri eklediğimizde öyle oluyor. Bunu manual iş ile çözebiliriz. Ya da Vito'ya danışabilirsiniz. Belki o halledecek. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:30, 3 Mart 2010 (UTC)
Bende bi sorun var sanmıştım, hotcat zamanla onu da öğrenir inşallah. teşekkür ederim, kolay gelsin--szoszvmesaj 07:35, 3 Mart 2010 (UTC)

Selam

  • Tartışma:İsmet İnönü ile ilgilenir misiniz ? Şu an maddede yer alan Pope ve Zürcher'in kaynaklar ihmal edilmiş durumda. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:39, 3 Mart 2010 (UTC)
    • Merhaba, İnönü'de bazı değişiklikler yaptım, tartışma sayfasına da yazdım. Umarım kabul edilir:) Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 10:34, 3 Mart 2010 (UTC)
Selam. Değişikliğinizi gördüm. İdare eder diyerim. Yani sorunsuz. Ancak şunu söylemek istiyorum. Vikipedi'de etnik Türk asıllı olanlar için etnik vurgulama yapılıyor. Fakat etnik olarak Türk olmayanların etnik kökenleri hep ikinci plana itiliriyor. Tutarlılık gerekiyorsa Türk asıllı X'leri de ikinci plana atalım. Sırf Türk vurgu ve diğer etnik grupları silmekle uğraşan bir sür kullanıcı vardır, maalesef. Bunun dışında Türk vatandaşı'na da Türk denilmesinden istifade ederek uyanıkça Türk X (Türk siyasetçi, Türk şarkıcı) yapanları da sıkça görüyorum. Türk X de yüzde yüz yanlış değildir fakat ansiklopedik değildir. Türkiye Türkleri ayrıdır. Türk halkları ayrıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ayrıdır. Bu ayrımı yapmadan ansiklopedik ve bilimsel Vikipedi oluşturamayacaktır. Ziya Gökalp contemporary kaynaklarda Zaza olarak geçer. Kendisi daha sonra Türk olduğunu ilan etti. Siyaset işte :) Zazaları Kürt sayan ve saymak isteyenler Kürt'tür derler. Son yıllarda etnik olarak Türkmen olduğuna dair iddia da ortaya atıldı. Kısaca Ziay Gökalp, Kürtçülere göre Kürt olup Türkçülere göre Türk, Fakat aslıdna Zaza. Bu ansiklopediye en çok zarar verenin Türk milliyetçiliği ve Sistemik önyragı (etnik Türk) olduğunu düşünüyorm. Bazen Kürtçüler de giriyorlar da. Bugün de Kerkük'te enerjimi harcamak zorunda kaldım. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 10:45, 3 Mart 2010 (UTC)
Söylediklerinize katılmıyor değilim. Vikipedi biyografilerinin maalesef en sorunlu kısımları etnik kökenler oluyor. Türkçe vikipedinin, Türkiye vikipedisi ya da Türk vikipedisi olmadığını hep söylüyorum. Etnik kökenlerin bir diğerinden farkı yoktur. Tartışmalı konularda kaynaklandırma yapılmalı, kayda değer bir diğer bilgi varsa, ondan da üslubu dairesinde bahsedilmelidir. Maddelerin giriş cümlesinde etnik kökenden bahsetmemek, ilerleyen bölüme bırakmak bir nebze çözüm olabilir...Teşekkürler, hoşcakalın...Vikiçizer 10:55, 3 Mart 2010 (UTC)

Çok önemli

Ben söz konusu değişikliği inönü'nünde içinde bulunduğu kürümoğulları ailesinin sarih demecine uygun olarak yaptım.Aslında maksadım bu konunun tartışmalı bir konu olduğunu hatırlatmak bu ibarenin ayrı bir madde halinde açıklanmasını sağlamaktır.Atatürk'ün baba tarafı hakkında amerikan dışişleri ve ingiliz dışişleri bakanlığı arşivlerinde arnavut olduğu belirtilmiş o zaman onunda arnavut olduğunu bu belgelerle sabitleyip Atatürk maddesinin ilk cümlesine yazmak zorundayız.Bilginize sunarım...Poincaré 10:40, 3 Mart 2010 (UTC)

Fakat kaynaklar dururken Kürt kelimesini kaldırmak maksadınız ne olursa olsun vandalizm olarak algılanabilir. Aslıdna benim için İnönü'nün kökeni önemli değil. Atatürk hakkında güvenilir kaynaklarda Arnavut olarak yazıyorsa tabi ki ilk satırda da yazılabilir. Sakınca yok. Ancak şunu söylemek istiyorum. Vikipedi'de etnik Türk asıllı olanlar için etnik vurgulama yapılıyor. Fakat etnik olarak Türk olmayanların etnik kökenleri hep ikinci plana itiliriyor. Tutarlılık gerekiyorsa Türk asıllı X'leri de ikinci plana atalım. Sırf Türk vurgu ve diğer etnik grupları silmekle uğraşan bir sür kullanıcı vardır, maalesef. Bunun dışında Türk vatandaşı'na da Türk denilmesinden istifade ederek uyanıkça Türk X (Türk siyasetçi, Türk şarkıcı) yapanları da sıkça görüyorum. Türk X de yüzde yüz yanlış değildir fakat ansiklopedik değildir. Türkiye Türkleri ayrıdır. Türk halkları ayrıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ayrıdır. Bu ayrımı yapmadan ansiklopedik ve bilimsel Vikipedi oluşturamayacaktır. Takabeg ileti 10:50, 3 Mart 2010 (UTC)

bende prensip olarak Türk vurgusundan yana değilim.Neyse kökeni o yazılabilir.Ancak tartışmalı bir konuda kesin yargılarla ibare eklemek sonu gelmez tartışmaları getirir.Önerim sarih olmayan ibarelerin yani tartışmalı konuların ilgili maddelerin son kısmında belirtilmesidir.Mesela Özal maddesinde köken konusunda tartışmalı bir bahis göremiyorum.Orada Kürt kökenli olduğu konusunda ibareye yer verilmesinda bir beis yoktur.Ancak İnönü maddesinde bu sorunu gidermenin tek yolu ayrıca bir alt başlığın açılmasıdır.Bilginize sunarım...Poincaré 11:02, 3 Mart 2010 (UTC)

  • A, B, C olmak üzere üç kez Kürt silip Türk eklediniz. Bu yanlıştı. Ben Türk iddiasını silmedim. Bu tür değişiklikleri tekrarlamazsanız iyi olacaktır. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar'a da göz atın. Takabeg ileti 11:09, 3 Mart 2010 (UTC)

Daha önce de dediğim gibi konunun tartışmalı olduğunu belirtmek ve "bu yönde de iddialar var eğer kesin yargıyla hareket edersek bu yanlıştır" demek için bu değişikliği yaptım ve ailenin önemli bir üyesinin demecini de dış bağlantı olarak gösterdim.Tartışmalı konularda kesin yargıya varmak kadar büyük talihsizlik yoktur bunu vurgulamak istedim.Yani açıkçası yaptığım değişikliğin nedeni daha makul bir çözümü üretmek maksadıydı.En büyük yanlış makul olmaktan uzak kesin yargılar ile bir konuda fikir iddia etmektir ki bu vikipedinin geleceği açısından önemli bir tehdittir.Siz Türk iddiasını silmediniz ancak mevcut tartışmalı durumu devam ettirmeyi yeğlediniz.Eğer demeci de ekleyip tartışmalı bir durum olduğunu belirtseydiniz bunlar olmayacaktı.Hepimizin kurallara uyması konusunda ve nesnellik ölçüsünde devam etmesinde tarafsız olanlara destek olmaya devam edeceğim...İyi günler dilerim. Poincaré 11:20, 3 Mart 2010 (UTC)

Hmm. Yukarıdaki gibi büyük hata yaptıktan sonra anca Türk vurgulamanın yapıldığı maddeleri tarafsızlaştırdığınızda size güvenebileceğim. Hadi bakalım. Takabeg ileti 11:27, 3 Mart 2010 (UTC)

Bence yaptıklarım mevcut sıkıntılı durumun aşılmasında yapılmış dikkat çekici çabalardır.Belki sizin açınızdan hatalı bir yol olarak görülebilir ancak iyi bir sonuç çıkması için yapılmış bir şeydir.Düşünün ki ben Hindistan Başbakanlarında Atal Bihari Vajpayee'nin sayfasını oluştururken sayfa koruma altına alınıp sonradan ekleyeceklerimi ancak sayfayı boşaltarak yeniden sayfayı oluşturmak zorunda kalan bir üyeyim.O yüzden vandalizmin bizzat mağduru durumundayım.Ayrıca yağtığım küçük katkıları da incelemenizi de isterim.İyi günler...Poincaré 11:36, 3 Mart 2010 (UTC)

Vandalizm mağdurunun da vandalim yapma hakkı yoktur :) Şaka bir yana rica etsem bunun gibi Türk vurguları kaldırmaya çalışırsanız sevineceğim. Atatürk'ün kökeni İnönü'ye nazaran daha tartışılmalıdır. İnönü'nünki gayet nettir aslında. Şeye benziyor. Aslen gayri Türk olup sonradan Türkmen olduğunu iddia edenler bayağı vardır. Valla bu Türkmen çok elverişli :) İşin ilginç tarafı da dönenler 'in büyük bir çoğunluğu Türküz demiyor, Türkmeniz diyor. Bunun sebebini de tam olarak çözmüş değilim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 11:44, 3 Mart 2010 (UTC)

Vajpayee maddesine yaptığınız katkıdan dolayı teşekkür ederim.Önerinize dikkat edeceğim ve gördüğüm maddelerde düzeltmeye gayret edeceğim...Size de iyi çalışmalar...Poincaré 13:19, 3 Mart 2010 (UTC)

Valla hiç kusura bakmayın ama burda öyle bir hava var ki sanki herkes yanlış biliyor bir tek siz en iyisini ve en doğrusunu biliyorsunuz.Bu tutumunuz çok yanlış sizi ve sizin gibilere bu konuda pek çok defa yazı yazdım açıklamaya çalıştım ve yazıp açıklamaya da devam edeceğim. Birde "burası vandal kaynıyor vandalizm almış başını gidiyor tatil yapamıyorum" tarzı cümleler çok yakışıksız,karşıt görüşte olanları vandal ilan etmeye hakkınız yok tıpkı kendinizi buranın tek doğruyu savunucusu ilan etmeye hakkınız olmadığı gibi.--Bilgehan Öztürk 13:58, 3 Mart 2010 (UTC)

Herkes yanlış biliyor dedim mi ? Ben en iyisini biliyorum dedim mi ? Ama vandal cidden kaynıyor, maalesef. Herşeyden önce VP:KSY 'yi tekrar okuyun. Birde VP:TBA 'yı da. Evrensel bir ansiklopedi için. Türkçe Vikipediyi Türk Vikipedi yapmayalım. Takabeg ileti 14:04, 3 Mart 2010 (UTC)
Açıkça söylemediniz söyleyemezsiniz söylememelisiniz de zaten vikipedinin hakkını vermek istiyorsanız yapamazsınız bunu sizde iyi biliyorsunuz ama ima ettiğiniz ortada,ve konular olaylar hakkında yaptığınız yorumlar bunun açıkça ispatı,ben size saldırı yapmıyorum en doğal eleştiriyi yapıyorum gördüğüm yanlışlarınızı söylüyorum asıl siz tekrar tekrar VP:KSY ve VP:TBA unutmuş olabilirsiniz herkes insan sonuçta.

Tekrar hatırlatırım kendinizi vikipedinin tek doğrucusu ve savunucusu ilan etmeyin karşı görüşteki herkesi vandal ilan etmeyin--Bilgehan Öztürk 14:16, 3 Mart 2010 (UTC)

VP:KSY bazen yanlış anlaşılıyor. İlla saldırı olması şart değil, burda kişilere yönelik yorumlar yasaktır. Cidden çok sayıda kullanıcılar yanlış anlıyorlar, maalesef. Hepimiz insanız. Kullanıcı olsun hizmetli olsun hataları yaptığını görüyorum. Fakat sonuçta insanız diye her defasında şikayet etmiyorum ve şimdilik etmeyi düşünmüyorum. Enerj kayıbı değil mi ? Ama yine de tekrar kuralları okuyun ve kontrol edin. Uyarları ciddiye alın. Şu an siz tam anlam ile VP:KSY'yi ihlal ediyorsunuz. Emin olmak isterseniz diğer kullanıcılara sorabilirsiniz. Takabeg ileti 14:36, 3 Mart 2010 (UTC)

Ne yani biz yanlış anlayacağız ve siz de doğrusunu anlayacaksınız öyle mi asıl bu kural ihlali değil mi?kullanıcı ve hizmetliler hata yapıyor siz de mutlaka hata yapıyorsunuzdur özeleştiri yapmanızı tavsiye ederim.Kuralalrı okudum kuralları en az sizin kadar ihlal ediyorumdur ancak.Ben bunu anlamsız tartışmaya götürmek niyetinde değilim o yüzden uzatmayacağım,gereksiz tartışmaya atışmaya polemiğe ihtiyacı olan varsa buyursun tartışsın.Size iyi akşamlar--Bilgehan Öztürk 15:09, 3 Mart 2010 (UTC)

Merhaba

İsmet İnönü'de ne gibi bir problem var? Diğer maddeyi de istiyorsan SAS yapabilirsin. Bilemiyorum belki içerik bayrak maddesine aktarılabilir.--Gökhan 12:10, 3 Mart 2010 (UTC)

İnönü'yü Çizer halletti. SRS düşünüyorum. Eskiden bayrak maddesinde de vardı :)) Takabeg ileti 12:11, 3 Mart 2010 (UTC)

Görüşler..

  • Selam Taka; sanırım unutmuşsun, siyasi ve etnik konulara pek bulaşmıyorum. Elbette bu benim bir görüşümün olmadığı anlamına gelmez. Ancak tarafsızlık adına bunu geri planda tutarak, Viki içinde bu maddeler ve tartışmalarından uzak duruyorum. Bu nedenle görüş belirtemeyeceğim, kusura bakma. Senin mesajınla ilgili uyarıcıyı da nezaket ve üslup konularında bilgilendirdim. İyi tatiller.  Levent İleti Katkılar   15:34, 3 Mart 2010 (UTC)

SR

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:SanFrancisco1851a.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:00, 3 Mart 2010 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Blind man carrying a paralysed man.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:00, 3 Mart 2010 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Aluminium bar surface etched.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:00, 3 Mart 2010 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Albi panorama morning Wikimedia Commons.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:00, 3 Mart 2010 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Snake charmers2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:00, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Selam. Elinize sağlık. Ancak SR arşivlerinde En yeni resim en üstte olmalıdır yazısı vardır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:27, 3 Mart 2010 (UTC)
:) Evet haklısınız, dikkat etmemişim çok pardon. Düzeltmişsiniz bile. Yine de teşekkürler uyarınız için. Acemiliğimi mazur görün.--a[.]med»»ileti 16:32, 3 Mart 2010 (UTC)
Devamı size bıraktım :) Birde bana bildiri mesajı göndermenize gerek yok. Orda gönder diyor da :) Bence SRA gösterenler zaten takip ediyorlar. Geçenlerde sorduğumda bildiri mesajı isteyen yoktu. Bu SR olabilir mi ? Karar size kalmış. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:07, 3 Mart 2010 (UTC)

Temizlik

Selam. Vaktiniz olduğunda Aydoğdu, Vezirköprü maddesini temizleyebilir misiniz ? Ben olsam komple kaldıracam da :) Takabeg ileti 06:56, 3 Mart 2010 (UTC)

Mer30. Takabeg ileti 17:16, 3 Mart 2010 (UTC)

Balkanlar

Selam. Balkanlar maddesinde {{Diğer anlamı|Balkan}} lazım değil mi ? Sürekli kaldırılıyor da... Takabeg ileti 01:06, 4 Mart 2010 (UTC)

  • Birde bu geri alablir misiniz ? İller listesi felaket. Osmanlıca Vikinin ötesinde bir şey oldu. Şehirler listesi ise daha normal. Daha önce ben iller maddesindenden dolayı 7 gün engellenmiştim. Haksızlık yapıldığını hâlâ düşünmekteyim. Eğer engelleme haklı ise şehirler listesi maddesi de değiştirilememelidir. Değiştirilen de engellenmeli değil mi ? Bilimsel ve evrenmselleştirdiğimizde engellenirken milliyetçileştirme girişimleri sorun sayılmıyorsa Vikipedide {{sö-etnik}}'e dayalı ciddi bir problem var demektir. Takabeg ileti 01:14, 4 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, şuan için yapılması gereken işlemi yaptım; bu konular hakkında tartışmalar çok uzamış; tüm yorumları teker teker okuyamadım zira. Fakat buna benzer bir tartışma müzik terimi olan single , tekli arasında da yaşanıyor. Şu an itibariyle bazı Vikipedistler single'ı, bazıları ise tekli'yi kullanıyorlar. Basit bir mantıkla tekli, single'ın Türkçeleştirilmiş hali (diyelim) olmasına karşın single kullanalım fikri daha ağır basıyor tartışma sayfalarında medyada daha çok işlendiğinden dolayı. Fakat buna benzer tartışmalar karara çok zor bağlanan tartışmalar olsa gerek. İyi geceler--CnkALTDSmesaj/message 01:55, 4 Mart 2010 (UTC)
Ve aleyküm selam. Single - Tekli ile farklı konudur aslında. Single da kullanılabilir tekli de. CD'de single diye yazıyorsa single'dır. Tekli diye yazıyorsa teklidir. Madde başlığı tekli olabilir fakat bunu gördüğümde Türkçenin akbetinin Fransızca gibi olacağını hissettim. Orda da yabancı kökenli kelimeleri a la Français yapmaya çalışırdı. Ne oldu ? Kelime hazinesi zayıfladı. Kelime sayısı az olduğu için bir kelimenin bir sürü anlamları vardır. O yüzden sadece kelime gösterildiğinde ne anlama geldiğini kestiremeyiz. Cümle içinde kullanıldığında anca anlayabiliriz. Belki felsefe dalında gelişme yaşanabilir da diğer bilim dalları zarar görecektir. Yerleşim adları konusuna gelince sadece Bulgaristan'da değil her yerleşim için geçerlidir. Resmen adları değiştirildiği halde durum böyle. Urfa - Şanlıurfa oldu. Maraş - Kahramanmaraş oldu. Antep - Gaziantep oldu. Türkiye'de çok sayıda köy adlarının değiştirildiğini biliyoruz. Değiştirildiğinde yöredeki halk eskisini kullanmaya devam etse de yenisini kullanıyoruz. Kalküta - Kolkata oldu. Stalingrad - Volgograd oldu. Leningrad - Sankt Petersburg'a, Sveldrovsk - Yekaterinburg'a, Kalinin - Tver'e dönüştürüldü. Uralsk - Oral. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:14, 4 Mart 2010 (UTC)

P.S. birde niye hiçkimse bunu uyarlamadı ? Katkının neredeyse yarısı VP:KSY. Takabeg ileti 02:14, 4 Mart 2010 (UTC)

Elimizden geldiği kadar yapıcı olumlu, ideolojilerden ve etnik ve milliyetçi ayrımcılıktan ve propagandalardan uzak kalarak hiç bir milletede hiç bir bahaneyse açık ya da gizli saldırmayarak katkı yapmaktayım.Kimseyle de kişisel bir sorunum yok çok şükür.İşte bu yuzden beni hedef gibi göstermeye çalışmanızı anlayabilmiş değilim.--Bilgehan Öztürk 07:21, 4 Mart 2010 (UTC)

Hedef ? Madde cidden sorunlu. Neden sorunlu ? Doğal olarak ideolojilerden, etnik milliyetçiliklerden, ayhrımcılıklardan, propagandalardan uzak kalmak zorundayız. Maddede etnik milliyetçiliğinin izleri de görebiliriz. Bunu inkar edemeyiz. Fakat daha ciddi sorun ise kaynaklandırmadır. Cidden keyfi ve alakasız bir şekilde kaynaklandırma yapıldı, maalesef. Burası forum değildir. Çok güzel bir ansiklopedi mi ? Bence henüz değildir. Ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz. Vikipediyi forum yapamayalım. Takabeg ileti 08:11, 4 Mart 2010 (UTC)

Çince

Günaydın, Çincem hiç yok maalesef ama belki yine de yardımcı olabilirim, konu nedir acaba?...Ertly 06:42, 4 Mart 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Konusu Kürşad. Çok özgün, değil mi ? Takabeg ileti 08:04, 4 Mart 2010 (UTC)
Katılıyorum. Naçizane fikrim maddenin özgün ve kaynaksız olduğu yolundadır...Ertly 08:22, 4 Mart 2010 (UTC)