Haçlı Gölü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cgrturka (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: '''Haçlı gölü''','''Kazan gölü''','''Bulanık göl'''Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı köyünden;"B...
 
Cgrturka (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Haçlı gölü''','''Kazan gölü''','''Bulanık göl'''Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı köyünden;"Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır.Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur. Yüzölçümü 10 km2 kadardır.Gölde derinlik 7 metreyi aşmaz.Haçlı Gölü güneybatıdan akan Şeyhtokum Deresi ile birkaç kaynaktan beslenir.Gölün su düzeyi bütün yıl boyunca hemen hemen aynı kalır.Kışın donan göl sathında yürünebilmektedir.Gölde alabalık ve aynalı sazan bulanmaktadır.
'''Haçlı gölü''','''Kazan gölü''','''Bulanık göl''' Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı köyünden;"Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır.Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur. Yüzölçümü 10 km2 kadardır.Gölde derinlik 7 metreyi aşmaz.Haçlı Gölü güneybatıdan akan Şeyhtokum Deresi ile birkaç kaynaktan beslenir.Gölün su düzeyi bütün yıl boyunca hemen hemen aynı kalır.Kışın donan göl sathında yürünebilmektedir.Gölde alabalık ve aynalı sazan bulanmaktadır.


{{Muş-taslak}}
{{Muş-taslak}}

Sayfanın 15.36, 3 Ocak 2010 tarihindeki hâli

Haçlı gölü,Kazan gölü,Bulanık göl Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı köyünden;"Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır.Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur. Yüzölçümü 10 km2 kadardır.Gölde derinlik 7 metreyi aşmaz.Haçlı Gölü güneybatıdan akan Şeyhtokum Deresi ile birkaç kaynaktan beslenir.Gölün su düzeyi bütün yıl boyunca hemen hemen aynı kalır.Kışın donan göl sathında yürünebilmektedir.Gölde alabalık ve aynalı sazan bulanmaktadır.