Çengelköy: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Otomatik metin değişimi, Resim etiketleri düzenlendi
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Çengelköy Boğaz Manzarası.JPG|right|thumb]]
[[Dosya:Çengelköy Boğaz Manzarası.JPG|right|thumb]]
'''Çengelköy''' [[İstanbul]]'un [[Üsküdar]] ilçesi sınırları içinde [[Boğaziçi]]'nin Anadolu yakasında [[Vaniköy]] ile [[Beylerbeyi, Üsküdar|Beylerbeyi]] arasında bulunan ve Genelde İstanbul'un yüksek gelirlilerin oturduğu en lüks ve pahalı semtlerinden biridir. 1960'lara kadar çoğunlukla [[Rum (ırk)|Rum]]ların oturduğu bir Boğaziçi köyüydü. Bugün de geleneksel Boğaziçi yaşantısının izleri görülmektedir Boğazın İnciside Diyebiliriz.
'''Çengelköy''' [[İstanbul]]'un [[Üsküdar]] ilçesi sınırları içinde [[Boğaziçi]]'nin Anadolu yakasında [[Vaniköy]] ile [[Beylerbeyi, Üsküdar|Beylerbeyi]] arasında bulunan ve Genelde İstanbul'un yüksek gelirlilerin oturduğu en lüks ve pahalı semtlerinden biridir. 1960'lara kadar çoğunlukla [[Rum (ırk)|Rum]]ların oturduğu bir Boğaziçi köyüydü. Bugün de geleneksel Boğaziçi yaşantısının izleri görülmektedir. Boğaz'ın incisi de diyebiliriz.


Geçmişte diğer pek çok Boğaziçi semtinde olduğu gibi Çengelköy'de de sebze ve meyve yetiştirilirdi. Çengelköy'ün [[hıyar|salatalığı]] çok meşhurdu. Ayrıca [[kiraz]] ve [[ayva]]sı da oldukça lezzetliydi.
Geçmişte diğer pek çok Boğaziçi semtinde olduğu gibi Çengelköy'de de sebze ve meyve yetiştirilirdi. Çengelköy'ün [[hıyar|salatalığı]] çok meşhurdu. Ayrıca [[kiraz]] ve [[ayva]]sı da oldukça lezzetliydi.

Sayfanın 08.13, 16 Kasım 2009 tarihindeki hâli

Dosya:Çengelköy Boğaz Manzarası.JPG

Çengelköy İstanbul'un Üsküdar ilçesi sınırları içinde Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Vaniköy ile Beylerbeyi arasında bulunan ve Genelde İstanbul'un yüksek gelirlilerin oturduğu en lüks ve pahalı semtlerinden biridir. 1960'lara kadar çoğunlukla Rumların oturduğu bir Boğaziçi köyüydü. Bugün de geleneksel Boğaziçi yaşantısının izleri görülmektedir. Boğaz'ın incisi de diyebiliriz.

Geçmişte diğer pek çok Boğaziçi semtinde olduğu gibi Çengelköy'de de sebze ve meyve yetiştirilirdi. Çengelköy'ün salatalığı çok meşhurdu. Ayrıca kiraz ve ayvası da oldukça lezzetliydi.

Semtte bugün artık pek kullanılmayan Aya Yorgi adında bir Rum kilisesi vardır. Abdullah Ağa yalısı ve Sadullah Paşa yalısı Çengelköy'deki önemli yalılardır.

Ayrıca Çengelköy'de Unutulmayan Bir Masal Süper Baba 1993/1997 yılları arasında ATV'de yayınlanan yerli dizi. Başrollerde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar'ın yer aldığı ekranların en beğenilen ve unutulmayan su ana kadar istanbulun en guzel yerinde, en guzel konulu, en iyi muzikleri olan gelmis gecmis cekilmis en guzel dizi...

Kaynak