Josef Breuer: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
TobeBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: fy:Josef Breuer
Ladyvader (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Avusturya]]lı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, [[Sigmund Freud]]'un çalışma arkadaşı ve [[psikanaliz]]'in kurucularındandır.Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır.Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır.Evli ve 5 çocuk babasıdır.Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim adamıdır.
[[Avusturya]]lı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, [[Sigmund Freud]]'un çalışma arkadaşı ve [[psikanaliz]]'in kurucularındandır.Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır.Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır.Mathilde Altmann evli ve 5 çocuk babasıdır. Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim adamıdır. Zamanının en iyi doktorlarındandır.


{{biliminsanı-taslak}}
{{biliminsanı-taslak}}

Sayfanın 12.23, 4 Ekim 2009 tarihindeki hâli

Avusturyalı fizyolog. 1843-1925 yılları arasında yaşamış Breuer, Sigmund Freud'un çalışma arkadaşı ve psikanaliz'in kurucularındandır.Viyana'da yaşamış ve tıp tarihine geçecek çalışmalara imza atmıştır.Özellikle öğrencisi Sigmund Freud ile yaptığı çalışmalar psikanalizin temelini atmıştır.Mathilde Altmann evli ve 5 çocuk babasıdır. Yahudi kökenlidir. İç kulakta bulunan Cochlea'nın (Salyangoz) kanallarının dengeyi sağlamadaki işlevini tanımlayan ilk bilim adamıdır. Zamanının en iyi doktorlarındandır.