Kullanıcı mesaj:Grüne Augen1980: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
JamesJackson (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Re:
JamesJackson (mesaj | katkılar)
+İmza
589. satır: 589. satır:
== Re: ==
== Re: ==


Kardeş gerçekten çok teşekkür ederim. Sağolasın :-)
Kardeş gerçekten çok teşekkür ederim. Sağolasın :-) --James Jackson 10:37, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Sayfanın 10.37, 27 Ağustos 2009 tarihindeki hâli

Hoşgeldiniz Totenkopf division!

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... - Vikipedist 22:27, 16 Mart 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamaya çalışmalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını da inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   09:17, 17 Mart 2009 (UTC)
Vikipedi
Vikipedi
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz.

Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --  Levent İleti Katkılar   09:25, 17 Mart 2009 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamaya çalışmalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını da inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   22:41, 17 Mart 2009 (UTC)

Walter Nowotny isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

 Levent İleti Katkılar   05:37, 18 Mart 2009 (UTC)

Seichirō Itagaki

Merhaba yeni oluşturduğum Seichirō Itagaki maddesini silebilirmisiniz? Benden önce Takabeg oluşturmuş. İyi çalışmalar Totenkopf division 17:53, 5 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, madde silindi. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 18:05, 5 Nisan 2009 (UTC)

Air Force One

Merhaba, yeni oluşturduğum ve katkıda bulunduğum Air Force One maddesine hangi kategorileri ekleyebiliriz acaba? Sizin bir fikriniz varmı? Yardımcı olabilirmisiniz! İyi çalışmalar Totenkopf division 17:27, 7 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, ABD Hava Kuvvetleri, Özel Uçaklar, vb. ilk aklıma gelen kategori isimleri. Tabii bu kategoriler şu an mevcut olmayabilirler. Bu arada, madde güzel olmuş, elinize sağlık, kolay gelsin. --M. M. ileti 17:57, 7 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkürler

Maddelerini açtığım SS Rütbelerine yaptığın katkıların ve ilginden dolayı teşekkür ederim. (biraz gecikmeli teşekkür :) )— Bu imzasız görüş Totenkopf division (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rica ederim. Dedem 1. SS Panzer Tümeni "Leibstandarte SS Adolf Hitler" Panzer Alayı "Leibstandarte" 2. taburu 6. bölüğünde Obersturmführer[1] Rudolf von Ribbentrop (Joachim von Ribbentrop'un oğlu) komutası altında Kızıllarla dövüştü. O yüzden elimde kaynaklar var ve birazcık bilgim de var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:49, 24 Nisan 2009 (UTC)

Not

  1. ^ Daha sonra Hauptsturmführer rütbesine yükseltildi.

Vay bee :)

Vay be demek deden 2. Dünya Savaşında Lejyoner SS Subayıydı ve haumpsführer yani yüzbaşıydı. O zaman tahminimce siz yugoslav göçmeni falansınız köken olarak. Eh, herkesin dedesinin böyle askeri bir geçmişi yoktur. vay canına diyorum. İyi çalışamalar dilerim Totenkopf division 15:12, 25 Nisan 2009 (UTC)

Zaten şaka idi. 1. SS... tıklayınca ne çıkıyor? :)) Zaten bi gayri-Cermenin o tümene katılması imkansız. Değil mi? Takabeg ileti 15:22, 25 Nisan 2009 (UTC)

Cep

3. SS Panzer Tümeni "Totenkopf" maddesindeki eklemeler cep telefonundan mı yazdın acaba? Takabeg ileti 16:19, 28 Nisan 2009 (UTC)

Totenkopf birliği

Peki güzel olmuş mu madde?Sorun var mı? yanlış bişey var mı sence? Totenkopf division 16:23, 28 Nisan 2009 (UTC)

Henüz incelemedim:) Sonra bakacam. Eline sağlık. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:27, 28 Nisan 2009 (UTC)

Maurice Jarre

Merhaba, Maurice Jarre maddesine adil kullanım gerekçesi ve lisansını belirten fotoğraf katkısı yaptım. Acaba bir eksik yada yanlışlık var mı inceleyebilirmisiniz? İyi çalışmalar. Totenkopf division 21:01, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, bir sorun yok gibi görünüyor, gerekli bilgileri eklemişsiniz. Ancak gene de, resimlerin telif ihlalleri konularında uzman kullanıcılardan Homonihilis, Noumenon, veya Yabancı'ya danışmanızda fayda var derim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 21:17, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle hoş geldiniz ^_^ Gerçekten güzel bir madde olmuş, tebrikler. Resimde (ve lisanslandırılmasında) herhangi bir sorun göremedim, başarıyla halletmişsiniz gibi duruyor. Bununla birlikte maddenin metinsel içeriğinde bir iki değişiklik yaptım; maddelerde yorumlara veya öznel sonuçlara yer vermiyoruz; örneğin birinin müziği için "etkileyici" demiyoruz, tabii eğer bir başka müzik otoritesi birinin müziği için "etkileyici" demişse, "Müzizyen John Bilmemkim bu müziğin etkileyici olduğunu belirtmiştir<referans>". Ufak bir bilgiye de kaynak göster koydum; genel olarak dolaylı bilgilere kaynak göstermeye çalışıyoruz. Katkılarınızın devamını dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:22, 5 Mayıs 2009 (UTC)

DKM Tirpitz ve Alfred von Tirpitz

Merhaba, ben DKM Tirpitz ile Alfred von Tirpitz maddelerini açtım. Bu maddeler hakkında bilgin yada kaynağın var mı acaba!!! Totenkopf division 21:53, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Birazcık ekleme yapayım. İlgili madde olarak Sizilien Harekâtı, Tungsten Harekâtı, Tallboy'e bakabilirsin. Takabeg ileti 05:06, 12 Mayıs 2009 (UTC)


Görüşün ?

Yunsnitan Ordusu, İtalya'ya teslim olmamak için ve sadece Almanya'ya teslim olmak için LSSAH Tugayı kumandanı Sepp Dietrich'e bir heyeti göndermiştir. (3 Mayıs 1941, Atina, arkasında Akropolise Hakenkreuz bayrağını diken 6. Dağcı Tümeni kumandanı Ferdinand Schörner)

Bundesarchiv'in açıklamasına göre bu zat Georg Ritter von Hengl, fakat von Hengl bu dönemde Norveç'te bulunan 2. Dağcı Tümeni'ne bağlı 137. Dağcı Alayı kumandanıydı.[1]

Görüşünü alayım. Bence Bundesarchiv hata yapmıştır. Georg Ritter von Hengl'in resmi.

Birde Die Ritterkreuzträger faydalı gibi. Takabeg ileti 13:11, 13 Mayıs 2009 (UTC)

Adil kullanım

  • Merhabalar,
  • Bir konuda özgür lisanslı alternatif görüntüler varsa telif hakkı saklı bir görüntü adil kullanım kapsamında kullanılmamalıdır. Bahsi geçen kişinin özgür lisanslı, kendisini tanımlayan fotoğrafları hâli hazırda olduğu için, adil kullanım kapsamında ek bir görüntü kullanmak doğru olmayacaktır. Yani kullanmazsanız iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:08, 13 Mayıs 2009 (UTC)

Kopyala & Yapıştırma

Selam. Vikide Kopyala & Yapıştırma yöntemi kullanılamaz. Daha önce kopyaladığın kısımları kaldırırsan sevineceğim. Takabeg ileti 09:13, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Otto Skorzeny

Selam. Kopyalanan kısımları sen silmişsin zaten. Bende tekrar satırları sildim. Geriye bişey kalmadı. Bu maddede silinecek kısım kalmadı sanırım. Telif ihlali şablonunu kaldırayım mı yoksa sen kaldırırmısın? Totenkopf division 09:21, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Selam

Başka kopyala & yapıştır yaptığın var mıdır? Kopyalayarak uzun madde oluşturmaktansa orijinal taslak maddeleri açmak daha faydalıdır, bence. Birde Eylül Günleri‎ kontrol eder misin? Israrla taraflı şablonunu eklemeye çalışan var da. Gerç o kadar eski savaşlarla ilgilenmiyorsundur:) Bunun dışında Kugark Katliamı maddesine Kategori:Savaş suçları ısrarla eklemeye çalışan da var (aynı zat). Fakat Ermenistan toprağında yaşanmış etnik temizleme hareketi ve orası savaş alanı değildi. Bu durumda nasıl savaş suçu işlenebilir? Rica etsem bunları kontrol eder misin? İyi çalışmalar.

Karabağ Savaşı

Son haftalarda Karabağ Savaşı ile ilgileniyorum. Bayağı öğrendim. Laçın Koridoru açılmadan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne büyük miktarda askeri göndermesi imkansızdı. Belki helikopterle komandoları göndermiştir. Gönüllüler oraya gitmişlerdir. Laçın Koridoru açıldı mı Ermenistan Silahlı Kuvvetleri büyük taarrruzları başlamıştır. Dağlık Karabağ Özerk Oblastı dışındaki topraklar (ama Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kenti topraklarına katmış)a da saldırmışlardır. Bunları düşündüğümüzde Hocalı Katliamı denilen olaya Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin katılmadığını düşünmeye başladım. Gerçekten de kaynaklara baktığımda Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Ordusu v.s. şeklinde yazılmıyor Armenian forces (küçük harfle force yani Armenian Forces değil). Anladığım kadarıyla Karabağ'daki Ermeni güçlerin işi (Gerç Ermenistan'ın da parmağı vardır :)) Sen Karabağ Savaşı ile ilgileniyor musun acaba? Takabeg ileti 14:35, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Allgemeine-SS

Maalesef olmadı. SS maddesinin kopyası. Takabeg ileti 14:58, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Hmmm. Haklısın lakin SS in bir sürü alt kategorisi vardı. Waffen SS vs gibi. Bu madde ayrı tutulamazmı? Çünkü ing. viki'de SS daha ayrı bir madde. SS maddesini tekrar baştan yapamazmıyız? Totenkopf division 15:05, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Ayrı maddeler açılabilir ama şu anki haliyle Allgemeine-SS maddesinin ayrı bir madde olarak kalması imkansız. Takabeg ileti 15:08, 16 Mayıs 2009 (UTC)

iyi akşamlar

Merhaba. İngilizcem olmadığı için sizden yardım almak istiyorum. Bu yazıyı çevirebilebilir misiniz? Freshly thatched roof (Westerland) --Kerem233 17:40, 16 Mayıs 2009 (UTC)

  • Yinede teşekkürler... --Kerem233 17:47, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Weserübung Harekâtı

Merhaba maddesini açtığım Weserübung Harekâtı'nın silebilirmisiniz! Çünkü Norveç'in istilası şeklinde mevcut madde varmış ve zaten aynı maddeler. İyi çalışmalar Totenkopf division 15:27, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, tamamdır. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 15:32, 17 Mayıs 2009 (UTC)

bilgilendirme

Bu maddeyi geliştirmeyi düşünüyorsanız lütfen başına {{çalışma var}} şablonunu ekleyiniz. Aksi takdirde kısa içerik nedeniyle silinecektir. Teşekkürler. --M.M. ileti 17:18, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Resim

Slm Kamerad. Dosya:Ibrahim tatlises allah allah.jpg'nın kullanılabilmesi için Allah Allah maddesinin açılması gerekiyor. Birde yanlış hatırlamıyorsam, İbrahim Tatlıses maddesinde değil sadece Allah Allah maddesinde kullanılabilir. Takabeg ileti 10:52, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Yaşayan kişiler hakkında kolaylıkla telifsiz bir tanesi bulunması mümkün olduğu için adil kullanım resmi kullanılamaz. Maddeden resmi kaldırdım. Bu durumda şöyle birşey oldu

Onur Kayabaşı sms 20:50, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Slm. Evet biliyorum yaşayan kişilerin telifli ve adil kullanım gerekçeli resimleri olmuyor fakat bu albüm kapağıydı ve ilgili lisans ve adil kullanım gerekçesini belirtmiştim. Yinede uygun olacağını düşündüm. Peki ne yapmak gerekli sence? Totenkopf division 20:58, 26 Mayıs 2009 (UTC)

  • Albümün adı Allah Allah mı yoksa Allah Allah Hülya mı tam emin değilim ama albümün başlığını açıp orada kullanmanız doğru olacaktır. Aslında takabeg de o şekilde dediği için alta yazmak yerine oraya ekleyivermiştim. 7 güne kalmadan maddeyi açın bence, resme yazık olmaması gerektiğini düşünüyorum .Kolay gelsin, iyi vikiler.--Onur Kayabaşı sms 21:03, 26 Mayıs 2009 (UTC)

4., 7. Muhafız, 9., 11. gibi ordu'lu maddeler açıldı. 6. Ordu açar mısın? "Großdeutschland" Tümeni maddesi çok kısa. Takabeg ileti 06:49, 26 Mayıs 2009 (UTC)

ok. 6.Ordu maddesini müsait bir zamanımda açacağım. Grossdeutshland tümeni ile ilgili evet çok ısa bir madde. onada kaynak arayacağım. İyi çalışmalar.Totenkopf division 09:11, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Sana hediye, Şablon:Nazi Almanyası orduları Takabeg ileti 09:45, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Birde 1900 (film) (Novecento) ve Reds (film) bizde yokmuş. Takabeg ileti 09:54, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Eline sağlık. Ama en azından Türkçe film bilgi kutusunu kullansırsan iyi olur. Takabeg ileti=

Reds (film)

Rice ederim. Yalnız ben uzun süredir alıştım ingilizce film kutusuna. Böyle kolayıma geliyor. Ayrıca bugüne kadar herhangi bir hizmetliden uyarıda almadım. İlerde problem olurmu ki? Gerçi pek sanmıyorum. Sence? Totenkopf division 19:53, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Sorun yok ama İngilizce kutusu güzel değil. Takabeg ileti 19:57, 26 Mayıs 2009 (UTC)
Dayamanamım. Türkçe kutusu ile değiştirdim. Daha güzel değil mi? Takabeg ileti 10:01, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Youtube

Selam, Tavariş :) Youtube izleme şansın var mı? Reds maddesine Birinci Doğu Halkları Kurultayı sahnesini eklemek istiyorum da nette bulamıyorum. Takabeg ileti 16:17, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Ve aleyküm selam Yoldaş :) İstediğin sahne bu mu bilmiyorum. Lenin'i oynayan adamı çok beğendim. Neredeyse birebir aynı. Ekledim yarım yamalak bişey ama...bi bakıver. Totenkopf division 16:38, 27 Mayıs 2009 (UTC)

O değil. O Petrograd sahnesi. Yukarıdakiyle aynı. Youtube'yı kaldırıp seninkini ekledim. Sağol. Şimdi aradığım Bakü sahnesi. Benim en sevdiğim sahnelerden. Takabeg ileti 16:58, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Terence Stamp

Merhaba, Terence Stamp maddesini açtım ve ing.vikideki filmografisini kopyaladım lakin bozuk oldu. Nasıl düzeltiriz acaba. Yardımcı olabilirmisiniz? Totenkopf division 11:11, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, maalesef yardımcı olamayacağım, üzgünüm. Film alanında uzman kullanıcılarımız var; Levent, Merube89, Serhantr, vb. gibi. Onlardan yardım isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 13:34, 28 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba sanırım Takabeg sorunu çözmüş, yine de yardım gerekirse belirtin. NOT: Şimdilik sadece akşamları aktif olabiliyorum. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   17:55, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkürler

Dostum Terence Stamp maddesi için teşekkür ederim. Düzeltmeyi yapmışsın. Allah ellerine zeval vermesin. :) Kolay gelsin. Totenkopf division 15:46, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Aslında o iş tam olarak olmamış. Sonra farkettim, liste dandik duruyor. Reds'i buldum ama Çince altyazılı full versyon :))) CD 1 ve CD 2 CD 2'nin başlangıcı = Petrograd sahnesi. Fakat bunlar korsan olabilir. O yüzden maddeye eklemeyelim. Trailer v.s. sorunsuzdur da full versyon olamaz, değil mi? Görüşürüz. Takabeg ileti 14:39, 29 Mayıs 2009 (UTC)
Novecento ise 1, 2, 3, 4 Takabeg ileti 14:55, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Buraya girip 赤色分子.Reds.1981.A tıkrarsın ve sırasıyla 赤色分子.Reds.1981.B -> 赤色分子.Reds.1981.C -> 赤色分子.Reds.1981.D (fini) Bu daha hızlı. Takabeg ileti 13:45, 30 Mayıs 2009 (UTC)

1900 seyrederek 1900 (film) maddesinin konu bölümünü doldurabilir misini? Takabeg ileti 14:12, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Barbie

Selam. Barbie'nin resmini İbranice Viki'den alıp yükledim. Ama üniformasının SS'nınki değil Wehrmacht'ınki olması dikkatimi çekti. Bu konuda bilgin var mı? Takabeg ileti 16:41, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Güllü Erhan

Merhaba, Güllü Erhan maddesini açmak istiyorum fakat birkaç defa silinmiş. Kurtlar Vadisi karakteri olduğu için Ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Neden bu madde siliniyor? Bunu nasıl halledebiliriz? Totenkopf division 09:53, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, madde çeşitli nedenlerle 46 kez silinmiş. Kayda değerlik, ansiklopediklik ve diğer benzeri kriterleri karşıladığından eminseniz maddeyi açabilirsiniz elbette. --M.M. ileti 17:37, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Selamlar.Adil kullanım politikasının 9.maddesinde açıkça belirtildiği üzere "adil kullanımda esas özgür lisanslı resmin 'olası' olmasından ziyade 'mümkün' olmasıdır. " Kişi hala hayatta olduğu için özgür lisanslı bir resmi çekilebilir veya kendisinden istenebilir.Adil kullanım,sadece resmin özgür lisanslı bir alternatifini üretmenin mümkün olmadığı durumlarda kullanılır.İyi çalışmalar.--Eldarion 20:02, 1 Haziran 2009 (UTC)

Grossdeutschland tümeni

Merhaba, Grossdeutschland tümeni ile ilgili halen bir kaynak bulamadım :( Bu madde şimdlik böyle kalsın o zaman. Totenkopf division 17:47, 1 Haziran 2009 (UTC)

OK. God, Honor, Fatherland faydalıdır. Daha sonra geliştirelim. Takabeg ileti 16:26, 2 Haziran 2009 (UTC)

Swing Kids, Der Unhold hiç izledin mi? Takabeg ileti 16:29, 2 Haziran 2009 (UTC)

Swing Kids & Der Unhold

Nein!!! Swing Kids und Der Unhold filmlerini hiç izlemedim. Maddelerini açayım mı? Totenkopf division 17:19, 2 Haziran 2009 (UTC)

Filmleri izlemeden de maddeleri yazabilirim diyorsan, evet açın:)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:45, 2 Haziran 2009 (UTC)

Polizei Filmi

Merhaba, Polizei (film) maddesini yaptım fakat önceden Polizei varmış. Benim açtığım madde daha kaliteli. Mümkünse Polizei maddesini silebilirmisiniz. İyi çalışmalar Totenkopf division 17:00, 14 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, bu tür durumlarda maddeler, geçmişlerinin kaybolmaması için birleştiriliyor. Hizmetli arkadaşlar ilgilenecektir. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:46, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba. Çift maddelerde içerikler birleştirildikten sonra maddelere {{Geçmiş birleştir}} şablonu konulursa, hizmetlilerin durumu farketmesi daha olay olacaktır. Polizei (film) ile Polizeinin geçmişleri birleştirildi. Kolay gelsin. --Yabancımsj 19:03, 14 Haziran 2009 (UTC)

Sienna Miller filmografisi

  • Selamlar, Sienna Miller maddesine şu şablonu eklemişsiniz fakat sanırım eksik bir şeyler var şablonda çünkü bozuk görülüyor. Bir daha bakabilirseniz sevinirim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 16:05, 16 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Sienna Miller'ın filmiografisini hallettim. Artık sorun yok :) İyi çalışmalar dilerim. Totenkopf division 19:51, 16 Haziran 2009 (UTC)

  • Gözden kaçan küçücük bir çizgideymiş sorun . Elinize sağlık, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 19:53, 16 Haziran 2009 (UTC)

6. Ordu

Selam Yoldaş. Bunu incelerken farkettim de.... 6. Ordu ne olacak? Görüşürüz. Takabeg ileti 15:54, 17 Haziran 2009 (UTC)

Leningrad kuşatması ve 6. Orusu

Selam yoldaşcım. Evet 6.Ordu maddesini oluşturalı 3 hafta olmuş ve epey boşlamışız. Ben onun için çok kaynak aradım fakat bulamadım. Acaba kütüphaneye gidip kitapmı araklasak ne yapsak bilemiyorum :) o maddeyle ilgilenmek lazım. Ben başka yerlerden kaynak bakacağım umarım bulurum. Omadeyi devam ettirmek lazım.

Birde Leningrad kuşatması diye yeni bir maddde açılmış haberin yok sanırım. Bu madde Stalingrad Savaşıyla aynı değilmi? Stalingradla Leningrad aynı şehir zaten. Bi inceleyebilirmisin lütfen. Farklı bir kuşatma değilse silinmesi gerekir. Totenkopf division 21:19, 17 Haziran 2009 (UTC)

Evet Leningrad Kuşatması senden öğrenmiş oldum. Stalingrad Savaşı ile ayrı. Stalingrad ile Leningrad ayrı şehir. Görüşürüz. Takabeg ileti 21:21, 17 Haziran 2009 (UTC)

Infantes

Selam Kopf. Infantes adamın soyadı. Takabeg ileti 22:10, 17 Haziran 2009 (UTC)

Alman Deniz Kuvvetleri

Alman Deniz Kuvvetleri maddesini anlam ayrımı maddesi yapak? Ve şu anki Alman Deniz Kuvvetleri maddesini Deutsche Marine yapsak mı? Takabeg ileti 21:29, 18 Haziran 2009 (UTC)

Kurt Delauge

Slm kamerad. Kurt Delauge maddesini ben açmıştım belki tahmin etmişsindir :) lakin kullanıcı kodumu girmeyi unutuvermişim. Bu maddenin benim kulanıcı katkılarıma eklenmesini nasıl yaparız!!! Sistemsel olarak düzeltmemiz mümkünmüdür bilgin varmı? yoksa bir hizmetliyemi danışayım!!! Bu arada katkıda yaptığın için tşk Totenkopf division 11:53, 19 Haziran 2009 (UTC)

Bence maddeyi açan kişi kim olursa olsun farketmez. İstersen sildikten sonra yeniden açarsın. Takabeg ileti 11:59, 19 Haziran 2009 (UTC)

Maddeye {{Sil|Kullanıcı talebi}} v.s. etiketi yapıştırırsan ilgilenen temizlikçi silecektir. Ama baktığım kadarıyla sen cafeden girdin. Aynı IP'den girebiliyorsan bu yöntemi kullanabilirsin ama aksi halde yani şu an aynı IP'den girme şansın yoksa maddeyi açan kişinin senin olduğunu nasıl kanıtlayacaksın? Ben de bilmiyorum. Takabeg ileti 12:04, 19 Haziran 2009 (UTC)

Katarina Witt

Selam. Naber? Katarina değil Fritz seni bekliyor:)) Takabeg ileti 19:50, 20 Haziran 2009 (UTC)

Waffen-SS

Selam dostum. Maddesini açtığım Waffen-SS maddesine silinecek etiketi koymuşsun. Vikipedimizde SS maddesi var fakat SS ile Waffen-SS aynı maddeler değil. Silnmesinide gerektirecek bir hatada yok! Baktım ki bunca zamandır kimse Waffen-SS maddesini açmamış. Waffen-SS'in Tarihtede önemli bir yeri var. Zaten kullanıcı dsmurat silme etiketini kaldırıp maddeyi geri almış. Bu maddeyi seninle vakit buldukça geliştirelim. Kolay gelsin. Totenkopf division 08:17, 21 Haziran 2009 (UTC)

Yok öyle değil. Mesele sadece başlık meselesi. Waffen-SS silmeden Waffen S.S (bu ne yaw) iptal edip başlığını Waffen-SS olarak değiştirilmezdi. Takabeg ileti 09:17, 21 Haziran 2009 (UTC)

Mer30

Katkıların için çok teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:38, 22 Haziran 2009 (UTC)

Waffen-SS

Selam Kopf. Hitlerjugend Tümeni'nin soykırım ile alakası nedir acaba ? Takabeg ileti 12:12, 23 Haziran 2009 (UTC)


"Totenkopf" 'unkini zaten biliyorsundur. "Das Reich" Oradour'da katliam yapmış, "Dirlewanger" ve "Kaminski"... bunlar meşhur. "LSSAH" (Peiper KG) 'ın Malmédy Katliamı var. Doğu Cephesi'nde ise tutsakları öldürme olayı sıkça yaşandı da bunlar soykırım değildir. Görüşürüz. Takabeg ileti 12:22, 23 Haziran 2009 (UTC)

Hitlerjugend Tümeni

Selam kamerad. Evet Hitlerjugend Tümeni soykırıma karışmamıştı. Dalgınlığa geldi heralde. Farkedip düzelttiğin için tşk. İyi çalışmalar dilerim. Totenkopf division 15:24, 23 Haziran 2009 (UTC)

Farkettim ama düzetlmedim:)) Kumanda sende. Takabeg ileti 15:26, 23 Haziran 2009 (UTC)

Saat ayarı

Selam Takabeg. Şu saat ayarlamasını bir türlü beceremedim. Mesela senin yada benim yada başka kullanıcıların katkı yaptığı maddelerin yanında gösteren saat şimdiki saaten tam 3 saat geri. ayarlardan bakıyorum mesela Viki sunucusunda şu anki saat: 15:16 diyor. Bu senin b.sayarındada böylemi? bu saat ayarını nasıl düzeltebilirim bilgin varmı? Yoksa bu hep böyle sabitmi? Totenkopf division 15:17, 24 Haziran 2009 (UTC)

Maalesef bu konuda bilgim yok. Bendeki 15:40 diyor. Bence sorun yok ama Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'ne not bırakabilirsin. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:41, 24 Haziran 2009 (UTC)

Makin Muharebesi

Selam Kamerad. Kullanıcı:Durkin Makin Muharebesi maddesini tamamladı (sanırım). Göz atıp kontrol edersen sevineceğim. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:36, 25 Haziran 2009 (UTC)

Bursaspor

Az kaldı

Az kaldı. Açmak istediğin ordu var mı? Takabeg ileti 22:31, 26 Haziran 2009 (UTC)

5. Panzer Ordusu

Selam Kamerad. 5. Panzer Ordusu maddesini açtım. Bir yanlışklık varmı acaba!!! Totenkopf division 10:21, 27 Haziran 2009 (UTC)

Eline sağlık Товарищ. Bakıyorum. Aslında 5. Panzer Ordusu diğer panzer ordularına nazaren bayağı zor bir madde :)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:24, 27 Haziran 2009 (UTC)

Resim

Товарищ Тотенкопф ! Karl Strecker'in resmini bulabilir misin? Takabeg ileti 16:45, 27 Haziran 2009 (UTC)

Товарищ Takabeg! Karl Strecker için bişeyler yaptım. Kontrol edebilirsin. Totenkopf division 17:26, 27 Haziran 2009 (UTC)

Vay beeee. Nereden buluyorsun bunları ? Teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:36, 27 Haziran 2009 (UTC)
Oyun sitesiymiş:)) Ama aynı kişi mi acaba? Takabeg ileti 17:39, 27 Haziran 2009 (UTC)

Amblem

Selam. Kullanıcı:Totenkopf division'a eklediğin amblem benim açımdan sorunsuz. HIAG suç işleyenin sadece Allgemeine SS olduğu ve Waffen SS ise Wehrmacht askerleriyle farklı olmadığını savundu. Fakat Totenkopfverbände mensupları da tümene katıldığına göre rahatsızlık duyanlar da vardır. Birde Varşova Ayaklanması'nı bastıran birlikler arasında olduğu için belki de Polonyalılar rahatsız olur... ve sair... Benim açımdan sorun yok ama başkalar için sorunlu olabilir. Seni zorlama niyetim yok. Karar sende. Takabeg ileti 16:14, 28 Haziran 2009 (UTC)

TDK

Selam Kopf. TDK sözlük çalışıyor mu? Takabeg ileti 17:32, 28 Haziran 2009 (UTC)

Slm kamerad. Hayır hertürlü denedim yinede çalışmıyor. Senin B.sayarda problem yok. Sitenin kendisi çalışmıyor. Geçici bir sorun olsa gerek! Totenkopf division 17:37, 28 Haziran 2009 (UTC)

Спасибо. Şehir dışında olduğum için yanımda sözlük sözlük de yok:) Tartışma:Zeplin için araştırma yapacaktım da. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:44, 28 Haziran 2009 (UTC)

Fretter-Pico

Maximilian Fretter-Pico'nun güzel resimi bulabilir misin? Otto'nunki Bundesarchiv'te var da Maximilian'ınki yoktu. Takabeg ileti 21:10, 30 Haziran 2009 (UTC)

Maximilian Fretter-Pico

İyi geceler Takabeg. Maximilian Fretter-Pico'nun bir resmini ekledim. Güzel olup olmadığına sen karar ver. Pek net değil ama. Bunu buldum. Totenkopf division 21:53, 30 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim, Kamerad. Başkalarınkini de kolayca bulabilir misin? Aslında ben de buluyorum ama net olanları bulamıyorum. Takabeg ileti 21:56, 30 Haziran 2009 (UTC)

Strachwitz

Hyazinth Graf von Strachwitz hakkındaki ayrıntılı bilgiler elime geçti:) Açalım mı? Ama başlığında Graf kullanmamız lazım sanırım. Hyazinth von Strachwitz mi oluyor? Ne dersin? Takabeg ileti 23:53, 30 Haziran 2009 (UTC)

Aslında bunu da almak istiyorum ama çok pahalı çooooook. Takabeg ileti 23:58, 30 Haziran 2009 (UTC)

Hyazinth Graf von Strachwitz

Günaydın yoldaş! Evet ürün çook pahalı yaa :) Ama ABD'de ikamet etseydik daha ucuza gelirdi o ürünler. Keşke amazonunda TR şubesi falan olsa. Neyse Hyazinth Graf von Strachwitz maddesini açalım tabiki. O maddeyi ben açarım. Hyazinth Graf Strachwitz olarak ismi yönlendiririz. İyi çalışmalar Totenkopf division 07:48, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Şablon:II. Dünya Savaşı'nda SSCB Silahlı Kuvvetleri sence nasıl? Kolordular lazım mı? Birde Çekçe Vikinin biligi kutusu gibi Reichswehr, Wehrmacht (Heer) ayrımı yapalım mı? Takabeg ileti 08:41, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Reichswehr, Wehrmach, Heer

Selam Kamerad. Bence Çekce bilgi kutusundaki gibi Reichswehr, Wehrmacht Heer ayrımı yapmamıza hiç gerek yok. Reichwehr 2.Reich'a, Wehrmacht 3.Reich'a ait silahlı kuvvetler. Heer ise zaten Wehrmach'ın kara kuvvetleri. Bu şekilde kalmalarında bir ziyan yok. Birde şu Şablon:II. Dünya Savaşı'nda SSCB Silahlı Kuvvetleri şablonu çok güzel olmuş, eline sağlık olsun. Kolordulara gerek varmı demişsin ama kolorduları yazıyor zaten (Süvari kolorduları, Topçu kolorduları vs vs...) bence yeterlidir. Kolay gelsin Totenkopf division 21:13, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Tamam. Şablon:II. Dünya Savaşı'nda SSCB Silahlı Kuvvetleri tamamlandı ama tek başına kullanıldığı (yani aynı maddede diğer şablonlar yokken) zaman gizlenmiyor. Bu küçük görüntü çirkinliğini yaratıyor. Halledebilir misin acaba? Takabeg ileti 22:05, 1 Temmuz 2009 (UTC)

II. Dünya Savaşı'nda SSCB Silahlı Kuvvetleri

Demek istediğini anladım da maalesef Takabegcim o kadar tecrübem yok henüz. O şablon tek başına maddede yeraldığında nasıl gizli kalır, nasıl halledilebilir bende bilmiyorum ama bir hizmetli yada bürokrata soruver istersen. İşin ustası onlar biliyorsun. Totenkopf division 22:19, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Sağol. Bu konunun uzumanı vardı da kim olduğunu hatırlayamıyorum. Sonra uzmana soracam. Birde 1. Panzer Ordusu maddesine sana hediyem olsun diye Lied der Panzergruppe Kleist eledim. Takabeg ileti 22:23, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Soru

Tartışma:Hyazinth von Strachwitz ??? Takabeg ileti 19:25, 2 Temmuz 2009 (UTC)

İngilizce vikide Hyazinth Graf Strachwitz Tümgeneral olarak 8 Haziran 1944 ve 23 Ağustos 1944 arası Panzer Lehr Tümeninin komutanlığını yaptığını gösteriyor. Totenkopf division 19:32, 2 Temmuz 2009 (UTC)

İngilizce Vikide öyle, Lexikon'da da öyle ama o tarihlerde bu tümen neredeydi? Normandiya'daydı değil mi? Overload ile ilgili kaynaklarda bu zatın adını görmedim de ... ah birde Panzer-Lehr'in bir kısımı Villers-Bocage Muharebesi'ne katıldı da o muharebeyle ilgili kaynaklarda adamın adını görmedim. Araştırmamız lazım, ama nasıl? Takabeg ileti 21:56, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Hyazinth Graf Strachwitz

8 Haziran 1944 ve 23 Ağustos 1944 arası Panzer Lehr Tümeninin bir kısmı Normandiyadaydı. şuraya bakarsan eğer bu kaynaktada o tarihler arasında tümenin başında olduğunu gösteriyor. Bu yeterlimidir sence Totenkopf division 22:45, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Çok mer30. Many references say that the Count went on to command the Panzer Lehr Division from 8 June to 23 August 1944, in Normandy; he may in fact have been slated to replace Bayerlein. diyor. Yani bence yeterli değildir. Gerçekten öyle diyen kaynaklar var. O yüzden şimdilik öyle kalsın yani Panzer-Lehr kalsın. Yine de araştırmaya devam edeceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:52, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Panzer-Lehr Tümeni maddesi açıldı. Lexikon v.s. siteler dışındaki kaynaklara başvurarak tümen komutanları doldurarak meseleyi halledebiliriz belki. Takabeg ileti 01:37, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Wehrmacht Ermeni Lejyonu

Wehrmacht Ermeni Lejyonu maddesi açıldı. Alman SS ve SD tarafından eğitilmiş ve Wehrmacht'ın Kırım ve Kuzey Kafkasya kampanyalarına katılmıştır kısımının ilk cümlesinde komik durum söz konusu. SS ve SD :)) SS Allgemine ise niye eğitsin ki. SD gerçekten eğitti mi acaba ? Öyle ise bayağı lüks muamele sayılır... Gösterilen kaynağın yazarları konunun amatörüsü. Bir kontrol edersen iyi olur. Elimdeki kaynaklar özellikle Mehrmacht ve Waffen-SS'nin müslüman birlikleri hakkında yazılan çalışmalar var da. Ermeni birlikleri hakkında o kadar zengin bilgi yoktur. İyi çalışmalar. Birde başlık uygun mu ? Takabeg ileti 03:21, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Azeri Lejyonu maddesi de açıldı. Birde rica etsem (çok mu sana yük getiriyorum??) Kursk Muharebesi maddesinde gereksiz cümleleri temizleyip şüpheli cümlelere factlayabilir misin? Takabeg ileti 04:59, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Generalfeldmarschall

Merhaba, maddesini açtığım Generalfeldmarschall maddesi önceden Mareşal rütbesine yönlendirilmiş. Bu yönlendirmeyi iptal edebilirmisiniz. Çünkü diğer intervikilerde olsun yada gerçek anlamda olsun Generalfeldmarschall tarihte eski bir askeri rütbedir. Bizim TSK'nın Mareşal rütbesi ile aynı değildir. Başka ülkelerde belli dönemlerde yani belli yıllarda kullanılmış ve kaldırılmıştır. Yani Generalfeldmarschall rütbesi başlı başına ayrıdır. Bu yüzden Generalfeldmarschall ile Mareşal maddelerinin ayrı maddeler olmasını rica ediyorum. Yardımcı olabilirmisiniz. İyi çalışmalar. Totenkopf division 18:24, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, sanırım madde içindeki tr:Mareşal interwiki bağlantısından söz ediyorsunuz. Çünkü maddenin sizden önce herhangi bir sürümü bulunmamakta. Linki kaldırdım, sorun yok görünüyor. Yanlış anlamışsam lütfen daha detaylı açıklar mısınız? Teşekkürler. --M.M. ileti 18:59, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Tekrar merhaba. Evet yanlış anlamışsınız. Şunu demek istiyorum. Mesela çok basit bir örnek vereyim. Wolfram von Richthofen maddesine lütfen girin. Orada sağdaki asker bilgi kutusunda rütbesi:Generalfeldmarschall yazıyor. İşte ona tıkladığınızda karşımıza TSK'ımızın Mareşal rütbesi çıkıyor. Ben diyorum ki; Generalfeldmarschall ile bizim Mareşal farklı maddeler. Sanki Türk Silahlı Kuvvetlerinde Generalfeldmareschall diye bir rütbe var gibi. 2 maddeyi birbirinden ayıralım diyorum. O yüzden ayrıca Generalfeldmarschall maddesini açıverdim. Ama bunlar birbirinden ayrılsınlar. Totenkopf division 20:35, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Verdiğiniz örnekteki yanlış yönlendirme düzeltildi (gerçi bunu siz de yapabilirdiniz). Varsa başka örnekler, onları da düzeltebilirsiniz. --M.M. ileti 20:40, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim. Fakat ben bu düzeltmeyi yapmayı henüz bilmiyorum. Belliki basit bir işlem. Böyle durumlarda karşılacağım zaman nasıl düzeltme yapabilirim? Totenkopf division 20:44, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Rica ederim. Wolfram von Richthofen maddesindeki son değişikliğe bakın, nasıl yaptığımı göreceksiniz. [[ ]] işaretlerinin içinde ilk yazan ifade var olan maddenin kendisidir, | işaretinden sonra yazılan ise, ekranda görünen. Yani, önceki halinde Generalfeldmarschall görünüyor, ama tıklandığında "yanlışlıkla" mareşal sayfası açılıyordu. Şİmdi siz Generalfeldmarschall maddesini de yarattığınıza göre (teşekkürler), buna gerek kalmadı. Doğrudan [[ ]] içine Generalfeldmarschall yazabiliriz artık. Umarım açıklayıcı olmuştur. Kolay gelsin. --M.M. ileti 20:51, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Eberbach

Selam Takabeg. Evet sana katılıyorum. Ermeni Lejyonunun SD'den eğitim alacak kadar lüksü yoktu lakin ing.vikide SS Subaylarından eğitim aldıkları yazıyor sadece. Gösterilen kaynak ise evet dediğin gibi konunun tam hakimi olan kişiler değil. Azeri Lejyonu güzel olmuş. Şu Kurk Muharebesine gerekli yerlere fact eklememi istemişsin ama inan bana bugüne kadar hiçbir maddede geçen şüpheli cümlelere ve cümle sonlarına fact şablonu koymadım, ilgilenmedim ve pek uğraşasımda gelmiyor :) Beni mazur görürsün umarım. Ayrıca seni büyük gayretlerin için hayret ediyor ve tebrik ediyorum. Totenkopf division 21:34, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Rica ederim. Ancak {{fact}}lama işi maddeleri zenginleştirmek için gereklidir. Bu arada Türkçe bilen Alman generallerinden Heinrich Eberbach'ın maddesini ben mi açacam, sen mi açacam. Takabeg ileti 22:16, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Heinrich Eberbach maddesini ben açarım. Totenkopf division 22:21, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Mesajını okumadım ve açtım:) Birde Generaloberst, General der Panzertruppe (sanırım şu an Türkçe Vikide Bundesheerin Kategori:General der Panzergruppen yok.) kategoriler açıldı. Henüz "olmadı" ama düzeltecem. Görüşürüz. Takabeg ileti 00:45, 4 Temmuz 2009 (UTC)

General der Artillerie Ernst-Eberhard Hell Osmanlı'da bulunmuş.Takabeg ileti 05:05, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Grüne Augen1980, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 11:59, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Hell v.s.

Selam. Hell açmayacak mısın? Ben açayım. Birde Walter Krüger açıldı. Bunun dışında Waffen-SS generallerinden Georg Keppler, Wilhelm Bittrich, Theodor Wisch, Erich von dem Bach (Aslen Erich von dem Bash-Zelewski) "gerekli" maddelerdendir, bence. Takabeg ileti 01:27, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Ben Hermann-Bernhard Ramcke maddesini açmak için araştırma yapıyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:41, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Generalfeldmareşal

Generalfeldmarschall maddesini Generalfeldmareşal olarak Türkçe okunuşuyla yönlendirmiştim. Diğer vikilerde kendi okunuş ve yazılışlarıyla yeralmaktaydı. Bende yerli versiyonunu yaptım. Generalfeldmareşal yazsa olmazmıydı? Totenkopf division 06:28, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Piyasada hiç yaygın değil. Viki icadı olacak. Böyle yapmamalıyız. Takabeg ileti 07:47, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Generaller

Georg Keppler maddesi açıldı. Walter Krüger'e ise lisanslı fotoğraf eklendi. Diğer generallere vaktim olduğu sürece maddelerini açacağım. Görüşürüz Totenkopf division 06:20, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Eline sağlık. Teşekkür ederiz. Walter Model'in portresi Bundesarchiv'te yok, ilginç değil mi? Takabeg ileti 07:49, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Takeshi Kaneshiro

Kamerad. Kaneshiro seviyon mu? Sleepless Town favorimdir. Son sahnesi Takabeg ileti 12:34, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Ve making of.. buldum. Ancak müziği orijinal değil B'z "Ocean" Takabeg ileti 16:09, 11 Temmuz 2009 (UTC)

DANKE!!!

ok. onada şimdi baktım. Danke Kamerad :) Totenkopf division 18:34, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Bitte Schön. Abdürrahman Fatalibeyli ve İsrafil İsrafilov açıldı. Takabeg ileti 19:26, 11 Temmuz 2009 (UTC)

yardım

Selam arkadaşım, benim bir problemim var 2012 filmine ne yapsam bir afiş ekleyemedim nerede hata var anlamadım. Resim dosyasını attım dosya yolunu girdim ama ne yapsam çıkmıyor

Plajda mısın? Bunu bitirelim mi? Takabeg ileti 01:52, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Selam kardeş. Yok hayır yoğun çalışıyorum şu aralar. SS astsubay ve er rütbelerini fırsat ve vakit buldukça ben yapacağım. Zaten birara onlarıda ben yapacaktım ama unutmuşum demekki. O rütbeleri bana bırak sen. Eksik-gedik olursa sende ekleme yaparsın. Totenkopf division 10:05, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Tamam. Bir IP'li kullanıcı Karl Körner ve Karl Brommann açtı. Brommann'ın resmini buldum ama Körner'in net ressmi bulamadım. Takabeg ileti 10:11, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Birde SS Schwere Panzer Abteilung 103 veya 503'e 103. SS Ağır Paner Taburu mu desek? Yoksa 503. ? Takabeg ileti 10:11, 15 Temmuz 2009 (UTC)

103. SS Ağır Paner Taburu

Karl Körner'in çok net yada canlı bir fotoğrafı olmasada bir fotoğrafını ekledim. 103. SS Ağır Panzer Taburu ise sonradan 503. Panzer taburu diye adlandırıldı fakat bu tabur kurulurken başlangıçta 103. tabur isminde kuruldu. Dolayısıyla bu tabura hem 103. hemde 503. diyebiliriz. Çünkü kayıtlarda iki resmi ismi var. Totenkopf division 16:17, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Mer30. Evet net olan yok. Ağır Panzer Taburu için öyledir sıonra 503 olarak değiştirildiğine göre madde başlığı 503. Ama şimdilik o maddeyi açma niyetim yok. Ordu maddeleri bile dandik. Tabur maddeleri daha sonra. Takabeg ileti 02:01, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Rica

Lütfen Sturmmann gibi maddeleri girerken en azından 3-4 cümle çevirirseniz taslak kriterlerini sağlayacaktır. Sil şablonu koymadım... umarım dediğim gibi katkılarını sürdürürsün...--вяí¢αи76ileti 09:15, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Ermeni Lejyonu

Selam Kamerad. Ermeni Lejyonu (Almanya) maddesindeki {{Yanlış}} şablonunu ısrarla kaldıran var da.

1. Dro'nun yandaşları ancak 1944'te Almanya'daki Ermenilere hakim olabilirdi. O halde Dro'nun gönüllü başkanlığı altında kurulduğunu yazıyor :)

2. Lejyonun sırf 812. Taburdan ibaret olduğunu yazıyor.

Bu kadarcık kısa bir maddede bu kadar yanlış bilgileri içeriyor. Ona rağmen yanlış değil diyor:)) Senden de neden yanlış olduğunu anlatabilir misin ? Bence askerî tarihle ilgili olmayan propaganda ağırlıklı kaynakları kullandığı için böyle hatalı madde oluşturuldu. Vaktim olduğunda komple düzelteceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 21:53, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Efendim, Ermeni lejyonunun 812. taburu oluşturduğuna ilgin kaynak maddede gösterilen kaynakda verilmiştir. Rica ederim maddeyi doğrulanabilir gibi soru altına almadan önce en:Armenische Legion maddesi izleyiniz ve Google Books'da aynı konularda araştırma yapınız. İyi çalışmalar. Atabəy 22:25, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Ermeni Lejyonu

Selam Kamerad. Kullanıcı Atabəy biraz sabit fikirli bir arkadaşa benziyor. Sen Ermeni Lejyonu maddesini düzeltsende o bildiğini okumayacakmı sence? Ben ona neden böyle yaptığını sordum. Daha çok ing. vikideki maddeden etkilenmiş kendisi. Neyse görüşürüz Totenkopf division 22:20, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Maalesef öyle. Hatalı kaynakları kullandığı için hata yaptığını anlamak istemiyor:)) Vikipedi doğru bilgileri okuyuculara sunmak için bir yer değil mi? Takabeg ileti 22:31, 16 Temmuz 2009 (UTC)

German tank killers

Şablon:Gernman tank killers oluşturmaya çalışıyorum. Ancak kaynaklara göre imha ettikleri tank sayısı değişiyor. Napalım ? Takabeg ileti 03:28, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Rütbeler

Selam. Orgeneral v.s. evrenselleştirelim mi yoksa Orgeneral (TSK)... gibi başlıklarını değiştirelim mi ? Takabeg ileti 10:58, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Slm Tavariş. TSK rütbelerinide güzel evrenselleştirmişsin. İyi olmuş diğer vikiler gibi. Eline koluna sağlık.

Şablon:German tank killers 'da Gernman diye yanlışlıkla yazıvermişsin. Onu German diye yönlendir istersen. Bu şablonda askerlerin imha ettikleri tank sayısı için değişik kaynkalarda değişik sayılar var dediğin gibi. Ama mesela Michael Wittmann için şuraya bakıver. Bu kaynak sence sağlam mıdır. Bence yeterli bir site. Bi incele istersen. Totenkopf division 18:15, 17 Temmuz 2009 (UTC)

w:ru:Список танкистов-асов Второй мировой войны maddesini buldum. Şimdilik buna göre hazırlayacam. Görüşürüz. Takabeg ileti 04:04, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Kamerad. Panzerlied maddesine baktın mı? Bulge açmayacan mı? Takabeg ileti 05:33, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Eline sağlık ama ben filmi kastettim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:18, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Walter Krüger

Bu gerçekten Walter Krüger mi ? Yoksa adaşı mı vardı? Takabeg ileti 15:15, 19 Temmuz 2009 (UTC) Hmmmm...commons'a bakıver. Bir tane daha Walter Krüger var. Bizim Walter Krüger maddesinde sol tarafta Erich Hoepner ile birlikte olan resmi başka Walter'a ait sanırım. Sağ taraftaki Waffen-SS üniformalı Walter'a pek benzemetemedim bende. Totenkopf division 15:38, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Walter Krüger maddesini anlam ayrımı laştırdım. Evet benzemiyor ama bundesarchiv'e göre SS-Brigadeführer. Schörner örneğinde olduğu gibi onlar da hata yapabilirler. Takabeg ileti 23:36, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Yüz Gün Muharebesi

Kolay gelsin. Bugün Yüz Gün Muharebesi maddesi açılmış. Bu maddeden haberin varmıydı? Totenkopf division 15:04, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Haberim yoktu. Bakıyorum. Yüz Gün Taarruzu değil mi acaba ? Takabeg ileti 15:21, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Bu maddede çok imla hatası var. Özensizce yazılmış. Uyuz olurum imla hatalarına :) Totenkopf division 15:33, 21 Temmuz 2009 (UTC)

İngilizce vikiden çeviriyordur herhalde. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:47, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Hermann-Bernhard Ramcke'yi unuttuk. Takabeg ileti 16:03, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Resim

Selam. Dosya:Oswald Boelcke.jpg başka resimle değiştirelim. E-posta adresi (Yahoo) filan yer alıyor. Takabeg ileti 01:27, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Ermeni Lejyonu

Selam. Ermeni Lejyonu (Almanya)‎'da hatalı bilgi aktarıp yanlış şablonunu kaldıran vardı ya. Okuyucularımıza zarar vermeye devam ettiğini düşündüğüm için küçücük ilave yaptım. Yanlış kaynaklara başvurup kaynakları yanlış şekilde aktarmanın güzel örneklerindendi :) Aslında çok basit hatalar var. Tahmin ediyorum ki, bu hatalı bilgileri veren kaynakların yazarları ve bu hatalı bilgileri aktarıp doğru olduğuna inanan kullanıcı askerliğini yapmamışlardır :)) Eksik ve komik bir madde oldu ama bir kontrol edersen sevineceğim.Takabeg ileti 02:05, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Ermeni Lejyonu hakkında

Kamerad Kullanıcı Atabay Rusya Federal Meclisi arşivlerinden kaynak ekleyivermiş ve Nazi Ordusundan 22 tane yardımcı Ermeni taburu olduğunuda belirtmiş. Bu kaynağın güvenirliliği sence nedir? Totenkopf division 21:06, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Rusça makalesine okudum.

Стоит заметить, что в составе германских вооруженных..... . cümlesine bakıldığında anlaşılıyor ki lejyon değil Hiwi'dir. Kayank doğrudur da her zamanki gibi yanlış aktarılmıştır. Takabeg ileti 22:51, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Başlık

Kamerad. Fedai ( film)‎ -> Fedai (film)‎ oldu. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:12, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Fedai ( film)

İyi geceler Kamerad. Fedai ( film) nerden çıkıverdi? Bu madde yoktu. Neyse sağol. Kolay gele Totenkopf division 22:17, 25 Temmuz 2009 (UTC)

film'in f'sinin önünde boşluk vardı ondan. Ben kaçtım. Bir saat sonra girem. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:19, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Walther Nehring

Günaydın Kamerad. Walther Nehring maddesi açılmış. Totenkopf division 06:28, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Güneydın. arkadaş]ın katkılarını takip ediyorum. Çok çalışkan ama... biliyorsun :) Birde Alman ağır tank taburları'nın başlığı ne olabilir ? Almanya'da tank diye bir şey yoktur ya :)) Auf Wiedersehen. Takabeg ileti 07:11, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Alman ağır tank taburu

Selam Yoldaş. Evet Almancada Tank diye bişey yok. Panzer olabilir. Almanca vikide madde başlığı Panzerabteilung şeklinde geçiyor. Totenkopf division 12:33, 26 Temmuz 2009 (UTC)

İT

Selam. Tartışma:İttihat ve Terakki sayfasına bakar mısın? İlgi alanına giriyor mu bilmem. Atatürk İT'den ayrıldı mı ? Ayrıldıysa ne zaman ? Takabeg ileti 15:59, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Mustafa Kemal ve İttihat ve Terakki

Selam dostum. Mustafa Kemal ve İttihat ve Terakki ile ilgili bilgimi tartışma sayfasında paylaştım. Bakabilirsin. M. Kemal ittihat ve terakkiden ayrılmıştı. Bildiğim bu benim. Kolay gelsin. Totenkopf division 16:20, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Hemen baktım. Ayrıldıysa ne zaman ayrılmış ? Ayrılmak başka mesafeli olmak başka. Değil mi ? Takabeg ileti 16:23, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Guderian

Valla dostum 1907'de falan katıldığını biliyorumda, bir anlaşmazlık sonucu sonradan ayrıldığını biliyorum. Rahmetli ne zaman hangi tarihte ayrıldı onu bilemiyorum ama kesinkez ayrıldı. Totenkopf division 16:27, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Aslında maddede ayrıldı demeden merkez komite üyeleriyle arası açıldığı anlatılması uygundur. Ayreten aryıldığını söyleyen kaynak varsa X'e göre cemiyetten ayılmış şeklinde yazılabilir. Birazcık bilimsel olsun didyorum :) Birde Guderian'ın oğlu vardı ya 116. Panzer Tümeni'nin komutanı olmadı Ia. Ben mi düzeltecem yoksa sen mi ? Görüşürüz. Takabeg ileti 16:34, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Tibet

ok. sen halletmişsin zaten :) benim o an vaktim olmadı. bir de bu nazi askerleri biliyorsunki moskovayı işgal edememişlerdi. Sadece küçük bir birlik 25 km kadar yaklaşmışdı. Peki daha doğuya kadar ilerlemişlermiydi? yani bugünkü Harkov'u geçip kafkas dağlarına kadar gitmişlermiydi? En doğu nereye kadar gitti naziler? Bir arkadaş Tibet'e kadar (ohaa) gittiler dedide! Bilgin var mı? Totenkopf division 18:09, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. 16. Motorize Piyade T Astrahan'ın 20 mil batısına kadar gitti. Adını unuttum da bit tren istasyonu havaya uçurdu. 1. Dağcı Tümeni ve 3. Dağcı Tümeninden seçilen bir müfreze Elbruz Dağının tepesine (daha sonra tepenin biraz aşağısı olduğu ortaya çıktı:)) bayrağı diktiler. 5. SS Panzer Tümeni "Wiking" Ordzhonikidze'nin önüne kadar gitti. Buraya kadar faşist ordusu geldi diyen bir anıt var. Tibet'e askerî birlik gitmedi. Himmler, savaş başlamadan önce Ernst Schäfer ve adamlarını araştırma amacıyla oraya gönderdi. (Bkz: Seven Years in Tibet). Takabeg ileti 22:20, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Türk Hamlesi

Selam joldaş. Türk Hamlesi (film) (w:en:The Turkish Gambit (film) w:ru:Турецкий гамбит (фильм) peyazperde, [2], [3]) ilgi alanına giriyor mu ? Bunu da açabilir misin acaba ? İyi tatiller. Takabeg ileti 05:53, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Türk Hamlesi

Selam Yoldaş. Türk Hamlesi (film) maddesini açtım. Pek ilgi alanıma girmiyor ama filmi merak ettim. Youtube'da maalesef seyredemedim. Error diyor :( Ruslar 2005 böyle bir film yapmılar demek. ne güzel. Totenkopf division 21:30, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Vay. Eline sağlık. Madde kısa ama olsun. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:39, 6 Ağustos 2009 (UTC)
Sadece bunlarda mı error yaşanıyor ? Yoksa diğerlerde de mi ? Takabeg ileti 21:40, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Türk hamlesi

ok. sorun yok. bazı bölümlerini seyredebildim youtube'dan. efektleri güzel olmuş. iyi bir film. Totenkopf division 09:00, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Burdan sırayla tamamını izleyebilirsin :=) Takabeg ileti 09:10, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Türk Hamlesi

Sehr gut kino! Dankeschön kamerad :) Totenkopf division 19:49, 7 Ağustos 2009 (UTC)

  • Bir şey değil. Баязет (Баязет maddesi var ama roman ver.) ise 93 Harbi Kafkas Cephesini konu alan TV dizi. Ve alakasız ama Bu da ilginçmiş. Takabeg ileti 04:18, 8 Ağustos 2009 (UTC)

Horst-Wessel-Lied

Selam Kamerad. Biri Horst-Wessel-Lied maddesine sözünü ekledi. "Die Reihen fest geschlossen!" 'nin daha uygun Türkçesi olarak teklifin ne ? Takabeg ileti 12:33, 9 Ağustos 2009 (UTC) Selam kamerad. Die Reihen fest geschlossen!" kelimesi Almancada tam olarak çevirisi Bu sıra kapandı demek. Ben bunu anladım. Teklifim bu benim :) Totenkopf division 18:12, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Bence askerî terim olursa daha uygun. Mesela Die Fahne hoch 'un tercümesi Sancaklar havada idi. Ben Sancak yukarı olarak değiştirdim. Sırayı bozma ! filan aklıma geldi ama ... Takabeg ileti 19:27, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Horst-Wessel-Lied

Sancak Yukarı kelimesi tabi daha uygun olur, bu daha iyi. Aklıma gelmişken şunu sormak istiyorum; Hitler'in korumalığını iktidardan önceki dönemdede SA örgütü sağlamıştı değilmi? Totenkopf division 20:10, 9 Ağustos 2009 (UTC)

İlk yıllarda SA örgütüne bağlı olarak 1923'te kurulan Joseph Berchtold komutasındaki Stoßtrupps Adolf Hitler sağlıyordu. Takabeg ileti 20:18, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Teşekkürler

Joldaş SA için teşekkür ederim. Benden bu gecelik bu kadar. Yarın vikipediye giremeyebilirim. Salı günü (sabahın köründe) Allah kısmet ederse yıllık iznim için 10 günlüğüne ilk önce Österreich'a, oradanda Deutschland'a geçeceğim. 10 gün yokum. Sen o kadar çalışkansın ki hiç izin, tatil vs yapmıyorsun sanırım. Bilgin olsun dedim. Görüşürüz. Kolay gelsin Totenkopf division 21:42, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Gute Reise. Takabeg ileti 22:41, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Hoş geldin

Hoş geldin. Nasıl geçti ? Takabeg ileti 01:23, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Yardım

Selam kardeş naber? ben GittiGidiyor'dan bir Alman savaş madalyası satın alıcam (2. sınıf demir haçı). Ürünün açıklamasında orjinal olduğu yazıyor ama kargoyla gelinde çakma olup olmadığını nasıl anliyacam? Şimdiden TŞK. Aslında bu soruyu doğrudan Takabeg'e sormuştum ama ilgiçtirki sana sormamı istedi :D --James Jackson 13:08, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Re:

Kardeş gerçekten çok teşekkür ederim. Sağolasın :-) --James Jackson 10:37, 27 Ağustos 2009 (UTC)