Vikipedi:Bilge: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Dsmurat (mesaj | katkılar)
Zamanusta (mesaj | katkılar)
225. satır: 225. satır:
[[İrtifa dümeni]] maddesinde bir sorun yaşıyorum. İrtifa dümeninin ingilizcesi "Elevator"dur. Bu sebeple bot ben silmeme rağmen diğer dillerdeki "asansör" maddesini ekliyor. Sorunu ne şekilde çözebilirim? [[Kullanıcı:Zamanusta|Zamanusta]] 01:09, 1 Haziran 2009 (UTC)
[[İrtifa dümeni]] maddesinde bir sorun yaşıyorum. İrtifa dümeninin ingilizcesi "Elevator"dur. Bu sebeple bot ben silmeme rağmen diğer dillerdeki "asansör" maddesini ekliyor. Sorunu ne şekilde çözebilirim? [[Kullanıcı:Zamanusta|Zamanusta]] 01:09, 1 Haziran 2009 (UTC)
*Sizin dediğiniz elevatör şu sanırım: [[:en:Elevator (aircraft)|Elevator (aircraft)]]. --[[Kullanıcı:Dsmurat|<font color="#104E8B">'''Ds'''</font><font color="#363636">'''Murat''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Dsmurat|<font color="#104E8B"><sup><small>'''ileti'''</small></sup></font>]] 01:14, 1 Haziran 2009 (UTC)
*Sizin dediğiniz elevatör şu sanırım: [[:en:Elevator (aircraft)|Elevator (aircraft)]]. --[[Kullanıcı:Dsmurat|<font color="#104E8B">'''Ds'''</font><font color="#363636">'''Murat''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Dsmurat|<font color="#104E8B"><sup><small>'''ileti'''</small></sup></font>]] 01:14, 1 Haziran 2009 (UTC)
**Evet. Yapmış olduğunuz değişikliği de gördüm. Teşekkür ederim. [[Kullanıcı:Zamanusta|Zamanusta]] 18:29, 1 Haziran 2009 (UTC)

Sayfanın 18.29, 1 Haziran 2009 tarihindeki hâli

VikiBilge
VikiBilge
 
Kısayol:
VP:BLG
Bu sayfaya ulaşmak için VP:BLG kısayolunu da kullanabilirsiniz.
  • Vikipedi Bilge, tıpkı bir kütüphanedeki referans masası gibi çalışır. Kullanıcılar referans bulmak istedikleri soruları buraya bırakırlar ve Vikipedi gönüllüleri de soruyla ilgili bilgileri ve kaynakları bulmaya çalışarak yardımda bulunurlar. Bir soruyu sormadan önce lütfen Arama kutucuğunu kullanarak yanıtın yazılı olup olmadığından emin olunuz. Aynı şekilde Bilge Arşivlerini tarayarak aradığınız yanıtı bulmaya çalışabilirsiniz.
  • Eğer aradığınız konuyla ilgili daha önce girilmiş bir bilgi bulamadıysanız lütfen buraya tıklayarak sorunuzu giriniz.
  • Vikipedi:Bilge'deki kullanıcılar tarafından sorulmuş soruları kayıtlı kayıtsız tüm Vikipedi kullanıcıları yanıtlayabilir. Ancak yanıt vermeden önce VikiBilge ekibinde yer alıp gelen soruları yanıtlamak için gerekli bilgileri ve kuralları buradan edinebilirsiniz.


Vikipedinin işleyişine özgü yardım için:
Danışma Masası
Medya telif soruları
Köy çeşmesi
Topluluk portalı
Danışma Masası Medya telif soruları Köy çeşmesi Topluluk portalı
Vikipedi ve kullanımı ile ilgili genel sorular sormak için Resim veya dosyalar ile ilgili telif hakları soruları Vikipedi politikaları ve işleyişi ile ilgili sorular sormak için Vikipedi'de neler olup bittiğini ve nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için


Vikipedi ile ilgili referans bilgileri için:
Yardım MediaWiki kullanım kılavuzu Vikipedi'yi kaynak gösterme Anlaşmazlıkların giderilmesi Sanal Sınıf
Vikipediyle ilgili birçok konuda yardım Vikipedi'nin içinde çalıştığı yazılım hakkında bilgi Vikipediyi çalışmalarınızda nasıl kaynak olarak gösterebilirsiniz Kullanıcılar arasındaki anlaşmazlıkları giderme yöntemleri Vikipediyle ilgili her şeyi bulabileceğiniz gelişmiş bir İngilizce kılavuz


Sorular:

istanbululda son 10 yıl sıcaklık ortalaması

Değişik ölçü birimlerini kullanan meslekler

  • ZAMAN ÖLÇÜ BİRİMİNİ KULLANAN MESLEKLER NELERDİR? AYŞE UZUNOĞULLARI.
  • MERHABA .Yeğenimin dersi için 'SIVI ÖLÇÜ BİRİMLERİNİ KULLANAN MESLEKLER' nelerdir? Şimdiden teşekkürler...

Yukarıda sorulan sorular maaalesef anlaşılamamıştır. Bu tür bir ayrımın nasıl yapıldığını anlayamadım. Örneğin doktorları ele alalım. Bir doktor bir hastanın kalp atışını dinlerken dakikadaki atış sayısını hesaplar ve zamanı kullnır. Ancak aynı doktor yine bir hastaya belli bir miktar ilaç vermek istediğinde ise o miktarı sıvı ölçü birimlerini kullanarak verir. Dolayısıyla her meslek dalı her türlü ölçü birimini kullanabilir. Başka örnekler vermek gerekirse:

  • Dalgıç: Tüpte kalan oksijen miktarını hem sıvı ölçüm birimini kullanarak hem de ne kadar bir süre kullanabileceğini hesaplayarak her iki birimi birden kullanabilir.
  • Pilot: bir yere varış süresini hespalarken zamanı o süre içinde ne kadar yakıt harcayacağını ise sıvı ölçü birimlerini kullanarak hesaplar.

Bu şekilde daha çok örnek verilebilir. Dolayısıyla bu tür bir sıoru sormak bence mantıksız ve hatta gereksizdir. Dolayısıyla konuyla iligli öğrencinin öğretmeni ile konuşup bu sorunun altında yatan mantığı bilmekte fayda olduğu kanısındayım. --Manco Capac 15:56, 7 Ocak 2009 (UTC)

MERHABA'Zaman ve sıvı ölçüm birimlerini.Aletlerini kullanan meslekler nelerdir?Bu konuyu nasıl araştıtırabilirim?Yardımlarınız için teşekkürler..Ayşe uzunoğulları..

Turıstık vıze süresı

Azerbeycan vatandaşı turıstık vızeyle TC de nekadar zaman dahılınde kalabılermış Bunu ben bır nece kerem Baku konsulosluğundan sordum ama cevab alamıyorum

Amasyalı Beyazıd Paşanın kabrinin yeri belli mi. Yani şu anda mevcut mu? Ve Sazlıdere'de nerede tam olarak öğrenebilir miyim?

list friedrich

Alman iktisatçı list friedrich hakkında bilgiye ihtiyacım var ingilizce wikipedi' de buldum ama türkçede yok

alternatif ısı sistemleri

iyi günler. ben birkaç yıl önce okuduğum bir kitapta:bir varilin içine spiral şeklinde bir boru sistemi döşenip, varilin içi ot ve benzeri bitkilerle doldurulduğunda , bu otların çürüme sürecinde ortaya ısı çıkardığını ve bu ısı ile boru sisteminden geçirilecek suyun ısıtılabileceği ile ilgili bir yazı yazıyordu.hatta bu sistemle ilgili şekiller dahi çizilmişti. şimdi bu kitabı arıyorum fakat bulamıyorum. sizin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm . şimdiden teşekkürler.

  • Aradığınız kitapla ilgli yol gösterici olarak, çürümeye sebep olan bazı bakteriler, söz konusu çürüme süreci içerisinde bazı gaz ve bakteriler için besin açığa çıkar. Daha doğru bir tanımlama yaparsak, bakteriler ihtiyaç olan besinleri, biyokimyasal yöntemlerle elde eder. Çeşitli kimyasal ve biyokimyasal işlemler sonucunda ortaya ısı çıkabilir. İlgili olarak Azot Çevrimi, Proteinlerin protoplazmaları' nın ayrışması gibi konular, arayışınız için faydalı ipuçları olabilir. Ayrıca yine doğrudan olmasa da, "Rhodoferax ferrireducens" bakterileri ile ilgili araştırmalar bu konu kapsamında ele alınabilir. --FoRSaKeN 00:00, 26 Mart 2009 (UTC)

Telif hakları

Wikipedia'da bulunan bir resmi sitemin faviconu olarak kullanmayı düşünüyorum, wikipedia'daki görsel ögelerin(wikipedia logosu ve diğer kuruluş logoları hariç) telif hakkı var mı?

  • Resmin üzerine tıkladığınızda telif bilgilerine ulaşabilirsiniz. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:49, 27 Ocak 2009 (UTC)

Hanefilik ve şafiilik arasındaki fark

Merhaba

Şafiilik ve hanefilik arasında ki fark neden kaynaklanıyor? İslam ilk ortaya çıktığı andan itibaren günümüze kadar gelen hanefi mezhebi değil mi? Neden farklılık olmaya başladı insanlar kendi inançlarına göre mantığı ile hangisi uyuyor ise üslubu bozmadan davranması hanefilik yada şafilik sonucunda günah bir kavram olur mu? Hanefilik ve şafiilik sonuçta sonradan bazı kişilerin ortaya çıkardığı bir kavrma değilmidir,bu insanların islam dünyasındaki yeri nedir ? — Bu imzasız görüş 78.181.39.140 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sinema terimleri

Mümkünse çeşitli maddelerde geçen, hand-held cinematography, motion capture (veya performance capture), forced perspective, wire work tekniklerinin Türkçe karşılıkları lazım. Teşekkürler. --Gökhan 16:56, 9 Şubat 2009 (UTC)

Emisya ne demek

emisya kelimesi hakkında bilgi istiyorum.daha doğrusu emişya kim.çıldıracağım artık bir buçuk yaşındaki kızım ben emişyayım diyor.araştırmalarım beni slovak dilinde olan bir kelime olduğunu gösteriyor.bilgelerden yardım istiyorum.sevdacakir.1@hotmail.com.

  • Sakin olun, abartmayın lütfen. Alt tarafı bir çocuğun uydurduğu bir kelimeden bahsediyoruz. Geçen gün benim 3 yaşımdaki kızım da annesine ben artık seni sildim diyordu. bunlar her şeyi derler. Profesyonel çocuk gelişimcisi olmamakla birlikte benim tavsiyem üzerine gitmemenizdir. Ancak en iyisimi siz bir profesyonel çocuk gelişimcisine danışın. --Manco Capac 19:34, 17 Şubat 2009 (UTC)

Trakya ismi ne anlama geliyor

trakyanın ismi neden almış kim koymuş.

  • Bu konuda Trakya maddesinde bir açıklama var ancak açıklamanın kaynak bilgisi yok bilginize, --Manco Capac 19:34, 17 Şubat 2009 (UTC)

soru

ay sabahları neden görünmez

  • Bazen görünür bildiğim kadarıyla. Yani ay sabahları görünmez diye bir kural yoktur. Ayın dünyanın ve güneşin konumuna göre ay bazen görünür bazen görünmez. --Manco Capac 20:13, 18 Şubat 2009 (UTC)

uzun yıllar bir bölgede gözlenen hava olayları nasıl adlandırırız

İklim olarak adlandırırız. --FoRSaKeN 23:31, 25 Mart 2009 (UTC)

nedeni doğadan kaynaklanan ve yeryüzünde büyük tahbiratlara yol açan olaylara ne ad verilir

Doğal afet adı verilir. --FoRSaKeN 23:32, 25 Mart 2009 (UTC)

Osmanlı imparatorlıuğu'nda kaç tane Mimar Sinan vardı.

Ben Osmanlı İmparatorluğu'nda 2 tane Mimar Sinan olduğunu hatta I. Mimar Sinan'ın ellerinin Yavuz Sultan Selim tarafından kestirildiğini, Koca sinan olarak bildiğimiz Mimar Sinan'ın ise daha sonra yaşadığını biliyorum. Ama bu bilgileri doğrulayacak belgeleri bir web sayfası bulamadım. Acaba yanlış mı biliyorum.

Mililitre

mililitreyi kullan bir meslek var mı?

  • Küçük hacimli sıvılarla uğraşan mesleklerde kullanılır. Örneğin bazı mühendisler, eczacılar, doktorlar, bilim adamları mililtreyi rutin olarak kullanırlar.--İnfoCan 14:31, 17 Mart 2009 (UTC)

Bisiklet

bisikletin geçmişten günümüze resimleini tarihsel olarak aradım ama sayfada sadece küçücük bir resim var bunun açılımını istiyorum saygılar

  • Commons medya bankasında pekçok bisiklet resmi bulabilirsiniz [1] --İnfoCan 14:31, 17 Mart 2009 (UTC)

Kutup buzu

1 YILDAN FAZLA ZAMANDIR DONMUŞ BULUNAN KUTUP BUZUNA NE DENİR?

ben nereden resim yüklerim

Ben resim yükleyemiyorum.4 gün üyeliğimin geçmesi gerekirmiş ama bende 22 hafta oldu üyeliğim nereden yükleyeceğim.

  • BU linki takip ederek yükleyebilirsiniz. Lütfen telifli içerik yüklememeye ve uygun lisansı eklemeye özen gösteriniz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:46, 8 Mart 2009 (UTC)

Adaptör akım değeri yükseltme

ac 220 dc 12v 400m amp adaptörün çıkış değerini 12v 12amp olarak yükseltebilirmiyim teşekkürler.

Ay

ay neden gündüz görünmez?

  • Ay, yeni ay (karanlık) veya ondan önce ve sonraki birkaç günde değilse, çoğu zaman gökyüzünde görülebilir, ama dikkatli bakmak gerekir; gökyüzü çok parlak olduğu için gün ortasında onu farketmek zor olabilir. Ay son çeyreğindeyken (yani yarım ay görünümünde ve küçülmekteyken; örneğin iki gün sonra), sabahın ilk saatlerinde güneş yükselirken ay göğün batı tarafında görebilirsiniz, ay ile güneş arasında 90 derece bir açı olacaktır. Benzer şekilde, Ay ilk çeyreğindeyken (yani yarım ay görünümünde ve büyümekteyken), akşamüstü güneş alçalırken, Ay göğün doğu tarafında görülebilir, ay ile güneş arasında 90 derece bir açı olacaktır. Sabah saatlerinde ayı gördükten sonra onu gün boyunca izleyebilirsiniz. Gün ortasında görmesi daha zor olabilir ama nereye bakacağınızı biliyorsanız onu farkedebilirsiniz. --İnfoCan 14:26, 17 Mart 2009 (UTC)

Coğrafya Basınç?

Coğrafyada basınç konusu ile bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

  • Atmosfer ve Basınç sayfalarımızda bu konuda bilgi bulabilirsiniz. --İnfoCan 19:35, 26 Mart 2009 (UTC)

ötrofikasyon

Ötrofikasyon hakkında ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. Konuyla ilgili başlık bulamadım. teşekkür ederim..

Merhabalar. Vikipedi'de ötrofikasyon başlığını oluşturdum, buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sayfadaki dış bağlantıları da inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:09, 5 Nisan 2009 (UTC)


lider hemşireler

Fahri nüsa SEREN ve Fatma ACAR hakkında bilgi edinmek istiyorum

mezunlar arşivi

yıldız teknik makina mühendisliği 2000 yılı mezunlarının isim adres bilgilerine ulaşmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz?

  • burası bu tür yerler için uygun bir yer değil aramanızı google yahoo groups gibi yerlerde yapailirsiniz. --Manco Capac 08:45, 27 Nisan 2009 (UTC)

M. Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a Gidiş Rotası

Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a varmadan önce geçtiği iller ve gidiş rotasını arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

  • Türkiye haritasını önüüze alıp Batı kartedenizdeki Samsuna kadar olan illerin deniz kıyısına bakabilirsiniz. Ancak bildiğim kadarıyle Atatürk'in bindiği gemi hiçbir yere uğramadan direkt olarak Samsuna gitmiştir. --Manco Capac 08:46, 27 Nisan 2009 (UTC)

Sabun Yapımı

Sıvı sabun, Arap sabunu gibi sabunları okulda nasıl yapabiliriz yada okulda yapabileceğimiz sabunların tariflerine verirmisiniz.(Isırganlı, güllü vb.de olabilir.)Teşekkürler...

Kolay gelsin. --Manco Capac 08:47, 27 Nisan 2009 (UTC)

sıvı ölçü birimlerini kullanan meslekler??

3.sınıfa giden bir kuzenim var ve onun ödevini acilen şimdi bitirmemiz lazım lütfen yardım edin hemen bitmesini istiyoruz... bu konu ile ilgili bir sürü bilgi gerekiyor eğer yardım ederseniz çok mutlu oluruz.....Gamze Sevde Dadalım.....

  • Merhaba, ilginiz için teşekkürler. Ancak bu konuda daha önce yanıtlanmış soruları Bilge arşivlerinde buabilirsiniz. --Manco Capac 08:43, 27 Nisan 2009 (UTC)

Atatürk'ün son günleri ve ölümü Vikipedi, özgür ansiklopedi

başlığını taşıyan yazınızda şu ilginç bilgiye yer verilmiş:

'O gün yapılan su alma işlemi ile Atatürk'ün karnından tam 1000 litre su alındı. Fakat buna karşılık Atatürk'ü daha da rahatlatmak için 12 litre su alındığı söylendi'

Sualllerim şunlardır:

1. 1l (bir litre) suyun kütlesi 1kg olduğuna göre, kendisinden 1000 litre su alınan Atatürk bir günde 1 ton ağırlık kaybına uğramış olmalı. Atatürk'ün sıkleti ne kadardı? (1 ton kaybettiğine göre 250 kg toleransla bildirmeniz kâfidir)

2. 1000 litre mayî insan vücûdüne sığabilir mi?

Saygılarımla Dr. Selçuk IMER

ulaşım adresi: ebba-veramoschel@alice.dsl.de

  • madde vandalizme uğramış, düzeltildi. teşekkürler. --ki bl 20:57, 30 Nisan 2009 (UTC)

mrb

20. yy da dünyada gerçekleşen önemli olayların kronolojik sırasını arıyorum ama bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim

Alt Başlık Oluşturma

Örneğin; 8

8.1

8.2 — Bu imzasız görüş DS648AS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

gibi alt başlıkları nasıl yapabiliriz?Şimdiden teşekkürler...

Bkz. Vikipedi:Biçem el kitabı--Gökhan 19:57, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Bağnazlık

Bağnazlık,bir düşünceye akıl,mantık,makul düşünce düzeyini aşacak biçimde tutkuyla bağlanmadır.

bir tür akciğer hastaloğı

bir tanıdığımda İNTERTİSYEL AKCİĞER FİBROZİSİ denilen hastalık ortaya çıktı ve bu hastalıktan dolayı vefat etti bu hastalık hakkında geniş bir bilgiye ulaşamadım vikipedi içerisinde bu konu ile hiçbir bilgiyede rastlamadım. Bu bilgiyede yakında ulaşabileceğimi umuyorum TEŞEKKÜRLER -----

atom canlımıdır

atom canlımıdır?

Canlı derken tabiki nefes alıp veren hayatsal aktivitelerde bulunan bir organizma değil, proton(pozitif) - nötron(nötr) - elektron(negatif) yüklü parçalardan oluşan temel yapıtaşıdır.--Akadir06 13:37, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Kaynak gösterme hakkında

Merhabalar.Bir partinin siyasi görüş kısmında değişiklik yaptıktan sonra kaynak göstermek istedim. Ancak kaynak hatası verdi. Bunu nasıl çözebilirim?[Kaynak konusu benim için önemli]--orak-çekiç 13:26, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddenin altına {{kaynakça}} şablonunu eklemeniz durumunda kaynak hatası yazmayacaktır. Vikipedi ile ilgili sorunlarınızı lütfen Vikipedi:Danışma masası'na yazınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:28, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben de teşekkür ederim.İyi çalışmalar.--orak-çekiç 13:40, 20 Mayıs 2009 (UTC)

tv

schaub lorenz televizyonum var av1 av2 programları karışmış nasıl düzeltebilirim

  • bu tip sorularınızın yanıtını elektronik ile ilgili forum sitelerinde bulabilirsiniz. --Manco Capac 14:14, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Java Lang Error

Vikipedi IRC kanalına girdikten sonra kullanıcı adımı yazdım Connect e bastım, biraz bekledi sonra yukarıda Java Lang Error gibi bir yazı çıktı. Nasıl düzelecek? Tahribat 28 Mayıs 2009, 9.20 (UTC+3)

Alıntı

Selam DsMurat Linkleri ekledim.Diğer alıntı sorusuna eklediğim soruyu yanıtlarsanız sevinirim. Netten çok çabuk düşüyorum.Link yerine ansayfada VİKİPEDİ tanıtımı yapabiliriz

Teşekkür 28.05.2009 iskender efe

  • Anlıyorum; mesela sayfanın altına Vikipedi'ye link verilerek Vikipedi'nin ilgili maddesinden alınmıştır da denilebilir sanırım. Ancak Vikipedi'yi kaynak gösterme sayfasını incelemenizi öneririm. Kolaylıklar... --DsMuratileti 10:39, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Bot sorunu'na yardım

İrtifa dümeni maddesinde bir sorun yaşıyorum. İrtifa dümeninin ingilizcesi "Elevator"dur. Bu sebeple bot ben silmeme rağmen diğer dillerdeki "asansör" maddesini ekliyor. Sorunu ne şekilde çözebilirim? Zamanusta 01:09, 1 Haziran 2009 (UTC)

  • Sizin dediğiniz elevatör şu sanırım: Elevator (aircraft). --DsMuratileti 01:14, 1 Haziran 2009 (UTC)
    • Evet. Yapmış olduğunuz değişikliği de gördüm. Teşekkür ederim. Zamanusta 18:29, 1 Haziran 2009 (UTC)